Velkommen til visning i Aslakveien 22 A!

1 av 24

Aslakveien 22 A

Ny, meget pen 3-roms toppleilighet med fint utsyn, vestvendt balkong og franske balkonger. IN-ordning

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 6 207 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 250 000

Fellesgjeld: kr 2 940 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 16 147

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Tryg Forsikring - polisenummer 8689808. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Ikke fastsatt.

 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

 • Felleskostnader

  16 147,- pr Mnd
  Herav:
  Felleskostnader kr 2.607,- inkl. drift av brl., off. avgifter, bygningsforsikring, renhold fellesarealer, snømåking, forretningsførsel.
  A konto energi kr 915,-
  Kapitalkostnader år 1-5 kr 12.625,-
  Kapitalkostnader fra år 6: kr 15.236,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Kr 2 940 000,- pr. 01.09.2023

 • Totale kostnader

  3 250 000,- (Prisantydning)
  2 940 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 190 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 207 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Høyt, fritt og vestvendt beliggende i bygget 7. etg. med fint utsyn. Nyåpnet Rema butikk et steinkast fra boligen. I Røa sentrum finner du kaféer, bibliotek, legesenter, apotek, frisør, treningssenter, svømmebasseng og andre servicetilbud. Røa Senter har rikelig med butikker og servicetilbud og ikke minst en stor Meny-butikk. Nye Røa torg åpnet i november 2020.

  Nærmeste busstopp er omtrent 200 meter fra Røakollen (buss 46). Denne bussen stopper også ved Hovseter T-banestasjon hvor du kan hoppe på T-banen til sentrum. T-banen på Røa tar deg til sentrum på et kvarter.

  Det er flere barnehager i nærområdet. Nærmeste skoler er Huseby barneskole og Hovseter ungdomsskole. Både Persbråten og Ullern videregående skole ligger i gangavstand.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Fasadeveggene er i hovedsak med isolert bindingsverk og enkelte steder i betong. Utvendig er veggene kledd med teglstein eller fasadeplater.
  Balkonger leveres med spilerekkverk eller glassrekkverk.

 • Innhold

  Lys og luftig entré med god plass til garderobe.

  Stuen har store vindusflater og er i åpen løsning mot kjøkken. Utgang til vestvendt balkong med fint utsyn og god avstand til neste bebyggelse.

  Kjøkkenet er levert av HTH med takhøy og praktisk innredning. Modell JP mono. Integrert oppvaskmaskin, koketopp og ovn. Kjøkkenhette.

  Pent, flislagt bad med vegghengt wc, servant med skuffer og glatt fasade, overskap med speildører og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

  Nedsenket sone i dusj. Dusjveggene i herdet glass.

  Gulvet er hvitbørstet og mattlakkert 1- stavs eikeparkett (Haro Eik Lys Hvit Country: 13,5 mm).

  Balkongen har trykkimpregnerte terrassebord.

  Generell takhøyde i oppholdsrom er ca 2,60 meter. I entré/gang, bad/wc og innvendig bod er det nedforet himling i hele eller deler av rommet.

  Himlingen har en høyde på minimum 2,20 meter over gulv. Over disse himlingene vil det være tekniske føringer.

 • Areal

  Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 60,50 kvm

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrert ovn, koketopp og oppvaskmaskin.

 • Oppvarming

  Leilighetene blir varmet opp ved hjelp av radiatorvarme i stue og varmekabler på bad. Elektriske varmeovner på soverom. Det er installert varmekabler på bad fra Øgland AS. Måler for avlesning av energiforbruk til radiator oppvarming er avsatt i rørfordelerskap for varme i hver leilighet. Varmt tappevann leveres fra varmtvannsberedere plassert sentralt i kjeller. For innstilt temperatur er innregulert i henhold til gjeldende bestemmelser til ca. 55°C. For å begrense tappetiden er det montert en sirkulasjonsledning i bygget. Denne sørger for at varmtvann er tilgjengelig nær leiligheten til enhver tid.
  Måler for avlesning av energiforbruk til radiator oppvarming er avsatt i rørfordelerskap for varme i hver enkelt leilighet. Energimåleren måler leilighetens totalforbruk av energi til oppvarming og dette forbruket kan leses av i display på måleren hvor forbruket oppgis i kW/t. Måler er plassert i bod eller entré.

 • Tomten

  Bygg D har skogen som nærmeste nabo. Mellom byggene er det i ferd med å bli opparbeidet et stort og koselig uteareal til felles hygge og nytte.
  Gårdsrommet er en forlengelse av Mærradalen, og med ulike grøntområder, busker og trær, bord og benker, treningsapparat på gressletten sør for bygg D, samt lekeareal.

 • Parkering

  Borettslaget har parkeringsanlegg under bygget. Det følger ikke parkeringsplass til boligen. Området har også gateparkering. Det vil bli salg av noen p-plasser etter at alle i D og E-bygget har flyttet inn.

 • Borettslaget

  Lerkespore Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923840540, og ligger i bydel Vestre Aker i Oslo kommune. Lerkespore Borettslag består av 168 leiligheter fordelt på to bygg. I tillegg til leilighetene består borettslaget av et felles garasjeanlegg, sportsboder, sykkelparkering, sykkelverksted med sykkelvask og smørebenk samt teknisk rom.

 • Dyrehold

  Endelige husordensregler foreligger ikke pr. 25.08.2023.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Midlertidig brukstillatelse foreligger.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det er montert moderne sprinkleranlegg i alle leilighetene i borettslaget.
  Det er felles ventilasjonsanlegg for leilighetene.
  Ventilasjon av bolig er av type balansert ventilasjon. Det betyr at det tilføres lik mengde friskluft som det trekkes ut. Luftinntaket er plassert utendørs og avkast føres ut i garasjen. Forsert avtrekk (økning av luftmengde) styres via kjøkkenhette ved matlaging.
  Fuktventil på badet øker automatisk luftmengden ved deteksjon av fukt.
  I hver leilighet er det forberedt for kildesortering. Søppelbøtter er plassert i benkeskap under oppvaskkum
  Boligen har bruksrett til egen sportsbod.

  Sykkelparkering finnes i kjeller og utvendig på tomta. Det er i underetasjen i bygg E, med inngang fra portalen, lagt opp til et sykkelverksted sammen med sykkelparkeringen.

  OBOS er ansvarlig for mangler i 5 år iht. bustadoppføringsløva. Fristen gjelder fra datoen på overtagelsesprotokollen (21.8.23) og 5 år frem i tid. For ytterligere informasjon henvises til Bolighåndboka for Lerkespore borettslag.
  Borettslaget har fibernett fra OBOS OpenNet. Her kan husstandene selv velge de internett-, og TV-abonnementene man har behov for. Velg blant mange forskjellige abonnement og innholdspakker, og fra flere konkurrerende leverandører.
  Det er opp til hver enkelt om man ønsker TV- og internetttjenester, og det er ingen avtale som er inngått på vegne av beboerne. Man kan selv velge hvilken internettpakke man vil ha, eller man kan velge det helt vekk og det er opp til hver enkelt
  beboer om man ønsker en TV-tjeneste eller ikke. Det er levert kablet uttak, og ruter for trådløst nett i leiligheten. Der det er mulig, anbefaler vi at det benyttes kablet tilkobling

  Dersom kjøper selger boligen før andelen er overført, er kjøper innforstått med at fullt oppgjør ikke kan påregnes før andelen er overført. Megleroppgjør kan ikke tinglyse andelene før alle boligene er overlevert. Megleroppgjør antar at tinglysningen blir i løpet av november d.å.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Området er regulering til byggeområde for bolig, naturverområde, offentlig bygning og park.

  Vann- og avløpsetaten har igangsatt etablering av en ny uavhengig vannforsyning fra Holsfjorden til Oslo. Planforslaget strekker seg over flere bydeler og omfatter tunneler og vannbehandlingsanlegg under terreng. Dette innebærer etablering av et driftsbygg og atkomstportal til et underjordisk
  vannbehandlingsanlegg på Huseby. Arbeidene er igangsatt. Se Oslo kommunes hjemmesider for mer informasjon.
  NVE har gitt Statnett konsesjon for å øke kapasiteten på høyspentraséen fra Smestad til Bærum. Den gamle luftledningen erstattes med ny luftledning, og innebærer en økning i høyde på mastene. Se NVE sin hjemmeside for mer informasjon om vedtaket.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  718230061

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Forkjøsrett for andelseiere i borettslaget og medlemmer av OBOS. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  12.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Selskapets felleslån kr 479 475 000,-.
  Rente pr. 01.09.2023 5,05%. 40 års løpetid og 5 års avdragsfrihet.

  Leilighetens andel av felleslån kr 2 940 000,-.

  Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier helt eller delvis kan nedbetale boligens andel av fellesgjeld. En innbetaling innenfor INordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Innbetaling på IN-ordningen kan gjøres 2 ganger årlig, minimum kr 60 000,-.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Wenche Bjerkestrand

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål