1 av 22

Bedriftsveien 7D

Ørebekkstranda, Gressvik | Romslig og pen 4-roms leilighet i 2. etg | Balkong og garasjeplass | Heis

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 248 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 200 000

Fellesgjeld: kr 31 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 380

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Forsikring

  Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
  Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

 • Felleskostnader

  4 380,-
  Renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, garasjeplass og øvrige driftsutgifter.

  Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: kr. ,- pr.
  Andel felles formue: kr. ,- pr. 31.12.20

  Individuell nedbetaling av fellesgjeld
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden.

  Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Totale kostnader

  4 200 000,- (Prisantydning)
  31 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 231 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 248 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Lettstelt og pen leilighet med fin beliggenhet på Ørebekk i Fredrikstad. Leiligheten ligger i 2. etg., med adkomst fra svalgang. Leiligheten har gjennomgående lyse farger og store vindusflater som gir et moderne preg, fin romfølelse og godt med naturlig lys. Koselig balkong vendt mot sør-øst, med fin utsikt over nærmiljøet og ned mot elven.
  Praktisk planløsning med gang, innvendig lagringsbod, tre soverom, bad, eget vaskerom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

  Det er heis i bygget og det medfølger garasjeplass og lagringsbod i garasjeanlegg.

  Inngangsparti/entré
  Fra svalgang kommer man inn i entré hvor det er flislagt gulv og garderobeskap med plass for ytterklær og sko. Herfra er det adkomst til en praktisk innvendig lagringsbod og videre til øvrige rom i leiligheten.

  Stue:
  Stor og lys stue med god plass for møblering av både sittegruppe og spisestue. Store vinduer og balkongdør slipper inn mye naturlig lys, og det er direkte adkomst til balkong.

  Uteplass/balkong:
  Fin og romslig balkong vendt mot sør-øst, med utsikt over nærområdet og ned mot elven. Balkongen er overbygget og har montert screens som skjermer for både innsyn og vind.

  Kjøkken:
  Kjøkken ligger i delvis åpen løsning mot stue og entré og har innredning med hvite, slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask. Fliser og belysning mellom benk og overskap, plass for frittstående hvitevarer og opplegg for oppvaskmaskin.
  Ventilator med sentralavtrekk.

  Bad/wc:
  Bad er flislagt på gulv og vegger og har varmekabler i gulv. Utstyrt med servantinnredning, høyskap, dusjhjørne og vegghengt toalett. Utlufting via avtrekksventil i himling.

  Soverom:
  Leiligheten har tre soverom. Hovedsoverom ligger med adkomst fra stuen og har god plass for dobbeltseng og en romslig skyvedørsgarderobe. De andre soverommene har også fin størrelse og har adkomst fra hhv. gang og stue/kjøkken

 • Beliggenhet

  Sentral og trivelig beliggenhet på Ørebekk bare få kilometer fra Fredrikstad sentrum. Leiligheten er tilknyttet Ørebekkstranda Borettslag som ligger på Ørebekk, sentralt og praktisk for alt man trenger i det daglige. Her er bebyggelsen oppført i en helning ned mot Seutelva og mellom bygningene er det opparbeidet grøntareal og gangstier som slynger seg mellom blokkene og ned til gangstien langs elven. Det er lagt stor vekt på å skape et godt bomiljø for den voksne kjøpegruppen. I området rundt finnes variert bolig- og næringsbygg med blant annet flere dagligvareforretninger, legesenter og apotek. I tillegg er det kort avstand til Gressvik Torg med matbutikk, apotek, skobutikk, bakeriutsalg med kafé, gullsmed, gave- og blomsterbutikk. Fra Ørebekkstranda har du også et flott utgangspunkt til Onsøys mangfoldige natur med gode turmuligheter og en fantastisk skjærgård. Fra Ørebekk er det forbindelse med lokalbuss til Fredrikstad sentrum, Timeekspressen til Oslo og flybuss til Rygge og Gardermoen. Ved å følge gangstien som slynger seg nedover elveløpet mot Gressvik kan du benytte gang- og sykkelbro over til Fjeldberg for å komme til sentrum.

 • Adkomst

  Se kartskisse

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning.

 • Byggemåte

  Fin leilighet i en boligblokk fra 2008. Yttervegger og etasjeskiller er oppført i stål og betong. Utvendig liggende kledning. Vinduer med isolerglass. Hvit ytterdør + terrassedør. Overbygget veranda med glassrekkverk.

 • Innhold

  2. etg.: Entré, gang, hall, wc, tre soverom, kjøkken og stue/spisestue med utgang til balkong

  Lagringsbod og parkeringsplass i parkeringskjeller.

 • Areal

  Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 85 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapport. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk

  Definisjon av arealtyper følger av veilederen til NS3940.
  Bruttoareal (BTA): er boligens fulle areal, medregnet ytterveggene.
  Bruksareal (BRA): er bruttoarealet minus arealet som opptas av Yttervegger.
  P-rom: er en forkortelse for nettoareal primære rom og angir netto-arealet av alle de primære rommene i enheten innvending, inklusive innvendige delevegger.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Følgende har fått TG3 i tilstandsrapport:
  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Boligen har pulverapparat og røkvarsler. Felles brannalarm i bygget.

  Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport:
  Innvendig > Overflater: Noen overflater vegger/tak har malingsbehov.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførende arbeider. Alt er fra byggeår og utført av utbygger.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er noen sprekker i gulvflis + sprekker i silicon mellom gulv og vegger. Det er ingen dokumentasjon på utførende arbeider. Litt lite fall rundt sluk.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er en høy kant mot dusjen som stenger for at vann fra resten av gulvet kan komme til sluk.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er ingen dokumentasjon på utførende arbeider. Alt er fra byggeår og utført av utbygger.
  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er avvik i høydeforskjell underkant vanntett terskel og til topp slukrist. Det er ingen dokumentasjon på utførende arbeider og dermed ingen garantier eller bevis på at arbeidene er utført av kvalifisert personell, kjøper må være klar over dette.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

  Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: (....) Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Porttelefon
  Heis i bygget
  Automatisk garasjeportåpner
  Sentralt brannvarslingsanlegg
  Kabel-tv via fellesavtale

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad og i gang, eller oppvarming via panelovner.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles eiet tomt. Fellesarealet er pent opparbeidet med gressplen og beplantning, hellelagt inngangsparti, asfalterte adkomstveier og gangstier mellom bebyggelsen.

 • Parkering

  Det medfølger parkeringsplass i parkeringskjeller.
  Adkomst fra leilighetsplan via trappehus og heis.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Ørebekkstranda borettslag som består av 63 leiligheter - alle med livsløpsstandard. Til hver bolig medfølger det bruksrett til en garasjeplass og bod. Felles inngangsdør som kan betjenes fra boligen med porttelefon. På øvre del av tomten ligger parkeringsanlegget, delvis under bakken, og herfra går det heis til alle etasjer. Det er det lagt stor vekt på bomiljøet, og at borettslaget skal være et trygt og attraktivt sted å bo. Borettslaget har ikke vaktmester, men har inngått avtale med ulike firma i forhold til renhold av fellesarealer, snørydding og plenklipping.

  Det er inngått avtale med Telenor (tidl. Canal Digital) ifbm. bredbånd og tv. Alt utstyr som inngår i avtalen skal følge boligen.

  Borettslaget har et fellesrom som beboerne kan leie for selskaper ol. Det inviteres jevnlig til samlinger i fellesrommet der det serveres kaffe og kaker og man kan hygge seg sammen med naboene og bli kjent.

  Av styrets arbeid det siste året nevnes bl.a:
  Avtrekksvifter tak Elverksveien 6, nabovarsel Pumpehuset Bedriftsveien 7, Endring av vilkår OHMIA charging, vannstoppere, befaring av tak og balkonger, brannøvelse, bytte av strømleverandør på fellesstrøm, hms fra parkeringskjeller, dugnad og sommerfest.

  Vedlikehold som er gjort:
  2014: Service takvifter - ventilasjonsrens
  2014: Dørautomatikk-system
  2014: Nytt porttelefonanlegg
  2015-2016: Nytt brannvarslingsanlegg - seriekoblet.
  2015-2016: Utsmykking og møblering av trapperom
  2017: Service på VELFAC vinduer 61 stk
  2020: Trappeganger/mellomganger malt
  2021: Ventilasjonsrens i leiligheter. Utført av Powerclean Ventilasjon AS.
  2021: Utvendig malerarbeid - bygningsmassen
  2022: Vannstopperventiler VVS. Utført av Bravida
  2022: Råteskader i undertak. Reparasjon utført av Dammyr bygg

  Borettslagets økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 3.381.385,-. Innkrevde felleskostnader er kr 2.504.926,-. Det er ingen vesentlige avvik fra hva borettslaget budsjetterte for 2022. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 2.786.776,-. I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 425.000 til vedlikehold som omfatter bl.a. fasader, VVS og heiser.
  Ved inngangen til 2023 hadde borettslaget kr 667.767,- i disponible midler. Årets resultat var på kr. 594.609,- før IN.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med katt og hund under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold, i hht husordensreglene.
  Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
  Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst 21.10.1994 med dagboknummer 11619, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2020-2032 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 18.06.2020. Det er regulert til blokkbebyggelse, felles gangareal, felles lekeareal, felles grøntareal og annet kombinert formål i reguleringsplan 0106509 Storveien 5-9 godkjent/vedtatt 01.04.2004 med reguleringsbestemmelser.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 13.06.23 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
  Nabolagsprofil, tilstandsrapport, selgers egenerklæring, vedtekter, husordensregler, forside energiattest. informasjon kommune
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.


  Copyright
  OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og salgsoppgaven og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

 • Oppdragsnummer
  710230102

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslagets lån og vilkår pr. 03.05.2023:

  Eika, annuitetslån, kr 10.658.375,-, restløpetid 15 år og 1 mnd, flytende rente 4,65%

  Eika, annuitetslån, kr 1.687.844,-, restløpetid 18 år og 5 mnd, flytende rente 4,65%..

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder André Søland

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål