Velkommen til Dr. Dedichens vei 120!

1 av 22

Dr. Dedichens vei 120

Lys, gjennomgående toppleilighet med innglasset balkong og nydelig utsikt! Garasjeplass med el-bil lader.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 953 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 3 790 000

Fellesgjeld: kr 146 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 459

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS er forretningsfører.

  Tlf OBOS: 22 86 55 00

 • Forsikring

  Forsikret hos: Tryg forsikring
  Polisenummer: 6596251

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Primærbolig: kr 1 215 126,-
  Sekundærbolig: kr 4 374 453,-

 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

 • Felleskostnader

  5 459,- pr Mnd
  Grunnpakke tv/internett, drift og vedlikehold, renhold/trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, garasje m.m.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld kr 146 000,- pr. 01.10.2023
  Sum andel formue kr 5 046,- pr. 31.12.2022

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato

 • Totale kostnader

  3 790 000,- (Prisantydning)
  146 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 936 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 953 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Lys 4-roms leilighet beliggende i byggets toppetasje. Borettslaget har god beliggenhet i en blindvei, og er derfor skjermet for gjennomkjøring og trafikk. Boligen har arealeffektiv planløsning. Store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys.

  Boligen har innbydende entré med plass til å sette fra seg sko og henge yttertøy. Entrédør ble byttet i 2018.
  Stor stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisestue og øvrig ønsket møblement. Fra stuen er det utgang til stor innglasset balkong med gode solforhold. Her kan du innrede med blomster og sittegruppe. Dette er et sted du vil kunne nyte hele året både dag og kveld, med venner og familie.

  Kjøkkeninnredning med mye skap- og benkeplass. Glatte høyglansfolierte fronter og laminat benkeplate. Varmtvannsbereder på antatt 120 liter plassert under kjøkkenbenk i hjørneskap.

  Leiligheten har flislagt bad, og et praktisk separat toalett. Heldekkende servant med finér fronter. Badekar med halv svingbar dusjdør. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Badet er moden for modernisering ifølge tilstandsrapport og opplysninger knyttet til baderom.

  Boligen har 3 gode soverom med rolige omgivelser på utsiden.
  Soverom 1: God plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Garderobeskap hvor du har rikelig med oppbevaringsplass.
  Soverom 2 og 3: Skyvedør mellom soverommene med. Trivelige soverom, egner seg godt som barnerom, gjesterom, hjemmekontor m.m.

  El-anlegget ble oppgradert i 2021 og følgende er opplyst i egenerklæringsskjema. Arbeid utført av Arnesen & Larsen Elektriske AS.

 • Beliggenhet

  Boligen er beliggende i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Trosterud. Her er det kort og gangavstand til skoler i alle trinn, barnehager, T-bane, nærbutikk, marka samt andre servicetilbud.

  Fritidsmuligheter:
  Østmarka er nærmeste nabo og byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. I nærheten ligger også SATS Hellerud, kunstgressbane, Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Flere aktive idrettslag i området med all-idrett, håndball, fotball, ski og ishockey, m.m.

  Servicetilbud:
  Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Flere dagligvarebutikker i området, den nærmeste er KIWI som ligger på Trosterud. Kort vei til Tveita senter med ca. 60 butikker og servicetilbud. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt servingssteder, post, bank, apotek, vinmonopol, m.m. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop OBS, IKEA, Alna Senter og Furuset Senter.

  Skole og barnehage:
  Leiligheten ligger i et barnevennlig område med sittegrupper og lekeapparater. I nærheten ligger flere barnehager, blant annet Fagerholt barnehage og Trosterud barnehage. Boligen har gangavstand til Lutvann skole, og Haugerud skole.

  Kollektivtilbud:
  Området har god offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 mot Ellingsrudåsen eller sentrum, fra Trosterud T-banestasjon.

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av lavblokkbebyggelse og noen høyblokker.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong. Ytterveggene er forblendet med teglstein og fasadeplater. Støpte dekker som etasjeskillere. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Støpte betongtrapper med terrasso i trinnene og reposer, iht vedlagte takstdokumenter.

 • Areal

  Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 95 kvm

 • Standard

  Følgende har fått tilstandsgrad 2:
  Utvendig > Vinduer: Fleste vinduer er ca. 31 år og er i intervallet av normal forventet levetid.
  Utvendig > Dører: Balkongdør er ca. 31 år og er i intervallet av normal forventet levetid.
  Innvendig > Overflater: Observert noe slitasje og glipper mellom gulvbord, spesielt i stue og kjøkken.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Misfarge og slitasje i fuger. Vegger har høy alder, eldre skruehull og forventet slitasje.
  Våtrom > Overflater gulv > Bad: Registrert sprekk i gulvflis ved avløp fra vaskemaskin, samt småsprekker i fliser ved badekar. Det er stedvis bom i gulvfliser, spesielt ved dør. Misfarge og slitasje i fuger. Gulvet har mangelfullt fall da det er flatt fra dør til sluk. Ved en eventuell lekkasje vil vann renne ut fra baderommet til boligen.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Membranløsningen er ukjent og det antas at det er benyttet mangelfull membranløsning sammenlignet med dagens løsninger. Det ble registrert plast på innsiden av veggplater i vegg ved hulltaking. Dette er ikke en anbefalt løsning i dag.
  Det ble registrert rust i sluk. Det er ikke opplyst om eller registrert utettheter i baderommet. Det kan likevel oppstå uventende avvik ved åpning av konstruksjoner.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er slag (bankelyder ved bruk av varmtvann på kranen).
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Ventilator bør ledes ut av skap fortrinnsvis ut av boligen.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Utstyret fungerer som tiltenkt men det bemerkes at deler av vannrør har noe høy alder. Sprekk i gulvflis og stedvis bom i gulvfliser.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Kombiskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Boligen oppvarmes med elektriske panelovner. Gulvarme i bad.

 • Tomten

  Andel i 74547,6 kvm eiet tomt. Tomten ble kjøpt i 1986.

  Borettslaget består av 17 lavblokker og høyblokker med i alt 664 andelsleiligheter samt garasjeanlegg og felles grøntanlegg.

  Tomten er pent opparbeidet med grøntarealer ed beplantning, lekeplass og sittegrupper.

 • Parkering

  Biloppstillingsplass nr. 4051 i felles lukket garasjeanlegg med el-bil lader.

  Gjesteparkering er tillatt innenfor oppmerkede parkeringsplasser i borettslaget for alle typer motorkjøretøy med kjennemerke. Gjesteparkering kan benyttes i inntil 3 døgn sammenhengende og deretter er det karantene i 24 timer. Gjesteparkeringen skal registreres på http://gjest.p-service.no innen 20 minutter etter at kjøretøyet er parkert.

  Andelseier kan stå på gjesteparkering i maks 1 time ved bruk av urskive. Skiven kan kjøpes på driftsleders kontor. Gjelder ikke HC andelseiere.

  Styret leier ut p-plasser etter ansiennitet og gjeldende satser. Ellers parkering etter områdets gjeldende regler.

 • Vei/vann/avløp

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger.

 • Borettslaget

  Fagerholt Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950266287, og ligger i bydel Alna i Oslo kommune. Borettslaget har til sammen 664 leiligheter som er fordelt på høy- og lavblokker med 1, 2, 3 og 4-roms leiligheter.
  Første innflytting skjedde i 1972.

  Det anbefales alltid å sette seg inn i vedtekter, regnskap og husordensregler i borettslaget.

  Borettslaget ønsker å montere solceller på garasjetakene ved Dr. Dedichens vei 48 og 76. Prosjektet kan gjennomføres uten at det foretas endringer i felleskostnadene, og det er lagt opp til at hele investeringen tas i 2023. Tilskuddet fra Oslo kommune og fra OBOS gir tilbake til bomiljø, klima og uterom vil dekker omtrent halvparten av investeringen. Resterende finansieres med egenkapital og ved salg av næringslokale. Se årsberetning sak 13, side 13.

  Styret utreder ny leverandør og ny infrastruktur av internett- og TV-løsningen for et mer moderne og tilpasset tilbud for beboerne i forbindelse med utløpet av gjeldende avtale i 2024.

  Årsregnskapet for 2022:
  INNTEKTER:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 36 977 781,-.

  KOSTNADER:
  Driftskostnader i 2022 var til sammen kr 52 825 616,-. Driftskostnadene er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at det er brukt mer på rørprosjektet i 2022 enn beregnet. Dette kan skyldes at mva ble glemt når budsjettet ble laget.
  Finanskostnader er høyere enn budsjettert og skyldes renteøkninger på borettslagets lån.

  RESULTAT
  Årets resultat var på kr -17 918 206,- og vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Årsregnskapet gir imidlertid ikke en fullstendig oversikt over borettslagets disponible midler ved årsskiftet.

  IN-ordning (individuell nedbetaling): Nei

  Borettslaget har gjort følgende de senere år:
  2021: Rørrehabilitering med strømpetrekking.
  2020 - 2020: Fasader. Gått over og byttet defekte plater.
  2019: Fasaderehabilitering.
  2019 - 2019: Garasjer. Montert nye garasjeporter.
  2018 - 2019: Fasaderehabilitering. Oppstart høsten 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 15 000 000 og finansieres med låneopptak.
  2018 - 2018: Balkonginglassing. Tak over toppetasje lavblokk.
  2018 - 2018: Infrastruktur elbil. Tilrettelegging av infrastruktur el/hybridbiler vedtatt på generalforsamling 14.05.2018. Oppstart høsten 2018. Kostnad og finansiering: Kostnad estimert til kr 3 075 755,-. Finansieres med opplåning og delvis tilskudd fra Oslo kommune.
  2017 - 2018: Nedgravde søppelbrønner.
  Fullstendig liste er ført opp i årsberetningen.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde 1 husdyr pr husstand, som skal registreres hos driftsleder.

  For øvrig gjelder de regler om dyrehold som fremgår av borettslagsloven § 5-11(4).
  Se boligselskapets husordensregler.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 12.03.1976.
  Foreligger arkivkort med ferdigattest for fasadeendring, datert 12.01.1994.
  Ferdigattest - bygging av tak over balkongene i øverste etasjen samt innglassing av disse datert 17.01.2019.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf. borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Boligen overtas som fremvist på visning uten møbler. Den er vasket før fotografering og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse. Eventuelt manglende rydding/rengjøring og nøkler må kjøper selv bekoste.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål, med tilhørende reguleringsbestemmelser S-1422.

  Oslo kommune bygger reservevannforsyning stor nok til å gi hele Oslo tilgang på rent drikkevann. Den nye vannforsyningen skal være klar i 2028.

  Se følgende lenke for mer informasjon: https://www.oslo.kommune.no/vann-og-avlop/ny-vannforsyning-oslo/#gref

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  705230134

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og iht. lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  13.11.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Styregodkjenning: Ja
  Borettslaget har en frist på 20 dager fra søknaden kom frem til laget. Kjøper har ikke rett til å ta boligen i bruk før søknaden er godkjent, ref. lov om brl. § 4-5.

 • Lånevilkår

  Fagerholt Borettslag har lån i Obos-banken.
  Lån) OBBK03-98207992232
  Lånet er et annuitetslån med flytende rente.
  Restløpeitd: 28 år og 5 mnd.
  Terminer: 12
  Rentesats: 5,45 %
  Restsaldo kr 86 015 494,- herav kr 145 180,- for denne andelen (Kapitalkostnader 839,-).

  Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Tonje Halkinrud

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål