Spisestue

1 av 43

Enggata 32

Fantastisk leilighet i 7 etg. med tre soverom. Svært god planløsning, solrik balkong og to parkeringsplasser i kjeller.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 9 509 360

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 400 000

Fellesgjeld: kr 5 100 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 9 360

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 21 491

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS BBL.

 • Forsikring

  Borettslaget er fullverdiforsikret i Tryg med polisenr. 8064961. Kjøper må selv sørge for innboforsikring.

 • Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

 • Felleskostnader

  21 491,- pr Mnd
  Kom.avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, forsikring, forvaltning og forretningsførsel, à konto fyring, renter på andel fellesgjeld, vaktmester, drift og vedlikehold.

  IN-lån: For borettslag/selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Det gjøres derfor oppmerksom på at faktura for felleskostnader kan endres uten nærmere varsel grunnet renteendringer på IN-lån.

  Ved nedbetaling av fellesgjeld vil felleskostnadene pr mnd bli lavere, avhengig av hvor mye man nedbetaler. Ved nedbetaling av helle fellesgjelden på kr. 5.100.000,- vil felleskostnadene være ca kr. 6500,- inkl à konto oppvariming.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 5.100.000,-.
  Andel formue kr. 15.687,-.

 • Totale kostnader

  4 400 000,- (Prisantydning)
  5 100 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  9 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  9 360,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 509 360,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Det er ikke tegnet eierskifteforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Leiligheten ligger i syvende etasje i boligprosjektet 2317 Sentrumskvartalet som var ferdigstilt i 2022. I boligkomplekset er det parkeringskjeller der leiligheten disponerer to plasser, egen sportsbod, felles sykkelparkering, smøre/sykkelrep rom samt to felles takterrasser, en i 5 etasje med utsikt mot Østre torg og en i 7. etasje med utstikt i alle retninger.

  Leiligheten er på ca. 100 kvm med gode romløsninger. Fra inngangen er det en stor entrè med god garderobeløsning, gjestetoalett og et lite soverom som også er fint å benytte som arbeidsværelse eller kontor. Videre kommer man inn i en stor stue på 44 kvm med tilbaketrukket kjøkken. Stue/kjøkken kan enkelt møbleres med både spisestue, sofakrok foran tv'en og lenestoler der man kan nye utsikten mot Mjøsa, Helgøya og Skreiafjellene gjennom store vindusflater.

  Videre fra stua kommer man inn i en egen "avdeling" med to soverom, baderom med opplegg for vaskemaskin samt eget bad med wc og dobbelt dusj og walk-inn garderobe tilknyttet hovedsoverommet.

  Fra hovedsoverommet er det utgang via skyvedør til balkongen som er delvis innglasset. Balkongen strekker seg langs hele kortsiden av bygget mot sør. Her får man både fantastisk utsikt og svært gode solforhold. Det er også utgang fra stua til balkongen via skyvedør.

  Entre:
  Malte flater på vegg, 3-stavs eikeparkett på gulv. Stor skyvedørsgarderobe.

  Bad/wc:
  Hovedbadet har 100x300 mm hvite fliser på vegg og 300x300mm grå fliser på gulv med 50x50mm fliser i dusjsonen. Det er innredet med vegghengt wc, innredning med benk i hele baderomsbreden med flere skuffer og nedfelt servant samt dusjhjørne med innfellbare dører.

  En-suite bad inneholder vegghengt wc, servant samt dusjnisje med dobbelt dusj. Her er det 600mx300mm fliser på vegg og mosaikkfliser på gulv.

  Gjestetoalettet er innredet med vegghengt wc og servant. Det har 300x300mm fliser på gulv og malte veggflater.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredningen er fra HTH med glatter, hvite overflater, laminert benkeplate og kjøkkenplate i benkerygg. Her er det integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, kjøleskap med fryser samt oppvaksmaskin. Her er det malte veggflater og 3-stavs eikeparkett på gulv.

  Soverom:
  Leiligheten har tre soverom der to av rommene har skyvedørsgarderober og hovedsoverommet har egen walk-inn garderobe og en-suite bad. Malte veggflater og 3-stavs eikeparkett på gulv.

  Stue:
  Stuen inkludert kjøkken er på 44 kvm, har store vindusflater mot sør og vest som både gir godt, naturlig lys og mulighet til å nyte utsikten uansett hvor du befinner deg i rommet. To av vindusfeltene er lagd slik at de kan åpnes helt, med en fransk balkongløsning på utsiden. Det er også utgang fra stua til balkongen mot sør. Det er montert elektriskstyrt solskjerming på alle vinduer. På stua er det malte veggflater og 3-stavs eikeparkett på gulv.

 • Beliggenhet

  2317 Sentrumskvartalet vil befinne seg midt i Hamar sentrum, rett mellom byens koselige gågate og Innlandets største kjøpesenter, CC Hamar.

  Her er det gode shoppingmuligheter, i tillegg til et rikt utvalg av kaféer/kaffebarer, restauranter og utesteder, kulturtilbud, treningssentre, dagligvarebutikker, og aktiviteter for både store og små.

  Veien er heller ikke lang til idylliske rekreasjonsområder. Langs Mjøsa finner du blant annet den vakre strandpromenaden, I hjertet av Hamar som blant annet byr på fine strender/badeplasser, samt turmuligheter til fots eller med sykkel i unike naturmiljøer.

  Det er heller ikke lang vei til større naturområder, for eksempel Furuberget, med sine fortryllende turstier og flotte skiløyper.

 • Bebyggelse

  2317 Sentrumskvartalet består av tilsammen fire boligbygg med tilsammen 121 leiligheter, parkeringskjeller, bodroms samt to felles takterrasser (i 5 og 7 etasje). I tillegg er det tre næringslokaler i komplekset derav et legesenter, et kunstgalleri og et udisponert lokale.

 • Adkomst

  Se kart i salgsoppgave og i nettannonse.

 • Byggemåte

  UTVENDIG:
  Vinduer med 3- lags isolerglass. Hvitlakkerte vinduskarmer. Malt tredør. Brann og- lydklassifisert B30/ Db35. Utgang fra stue og soverom til terrasse på 25m2. Spaltegulv med impregnerte terrassebord. Rekkverk av glass og stål.

  INNVENDIG
  Etasjeskille er utført med dekke elementer. Leiligheten har gulvflater med parkett og
  keramiske fliser. Veggflater med malt mur, malte plater og keramiske fliser. Himlinger med malte dekke elementer, malte plater og hvitlakkerte aluminiums plater. Støpt trapp i felles trappegang. Ramtre dører i hvitlakkert utførelse. 1 skyvedør.

  Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport, utført av Hamar takst og byggvurdering AS. Rapporten er datert 27.02.2023.

 • Innhold

  Boligen ligger i 7.etasje og inneholder:

  Stue med utgang til balkong, åpen kjøkkenløsning (tilbaketrukket i forhold til stue), to baderom, gjestetoalett, gang, entrè og tre soverom.

  Sportsbod og to parkeringsplasser i kjelleren.

 • Areal

  Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 103 kvm

 • Standard

  Leiligheten har tilstandsgrad 0 i alle kategorier ihht. vedlagte tilstandsrapport. Leiligheten var ferdigstilt og ny i 2022 og bygd ihht. forskriftene i TEK17.

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: kjøleskap med fryser, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme med egen styring i hvert rom. À kontor fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Gårdsrommet er opparbeidet med diverse beplantning, benker og en liten lekeplass.

 • Parkering

  Leiligheten disponerer to parkeringsplasser i parkeringskjelleren. Det er mulig å ettermontere billader på begge plassene om ønskelig. Den ene parkeringsplassen er pt. utleid for kr. 1200,- pr mnd.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Sentrumskvartalet Borettslag består av tilsammen 73 leiligheter,.
  Vedtekter, husordensregler og utskrift fra siste generalforsamling kan fås hos megler.
  Regnskap for 2022 foreligger ikke da borettslaget er nystartet.

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån)
  Borettslaget har tilbud om individuell nedbetaling av fellesgjeld, såkalt IN-ordning. IN-ordningen innebærer at du som andelseier kan velge helt eller delvis å nedbetale din andel av borettslagets fellesgjeld.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til bolig.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 28.02.2023 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: selgers egenerklæring, tilstandsrapport, energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  715230011

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Lånegiver: OBOS Banken
  Lånetype: annuitetslån
  Rentesats: 3,8%
  Rest betalingstid: 39 år og 3 mnd.
  Avdragsfrihet til: 01.05.2027.
  Økning etter avdragsfri periode: ca kr. 5.824,-.
  IN-ordning: Ja.

  Fellesgjeld kan nedbetales 2. ganger årlig. Ved nedbetaling av fellesgjeld vil felleskostnadene pr mnd bli lavere, avhengig av hvor mye man nedbetaler. Ved nedbetaling av helle fellesgjelden på kr. 5.100.000,- vil felleskostnadene være ca kr. 6500,- inkl à konto oppvariming.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Erlend Kvaløy

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål