1 av 27

Frøyas gate 53

Tiltalende 3-roms toppleilighet med sentrumsnær beliggenhet | Flott utsikt | Garasje

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 337 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 850 000

Fellesgjeld: kr 470 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 127

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Forsikring

  Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
  Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

 • Felleskostnader

  6 127,-
  Renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmt vann, kommunale avgifter, utvendig forsikring og vedlikehold, garasjeplass, kabel-tv, bredbånd, vaktmester og øvrige driftskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.127,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 5.258,-
  Trappevask 102,-
  Avdrag 216,-
  Renter 56,-
  Fibernett 495,-

  Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: kr. 470.000,- pr. 01.08.23
  Andel felles formue: kr. 27.864,- pr. 31.12.22

  Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

 • Totale kostnader

  2 850 000,- (Prisantydning)
  470 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 320 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 337 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Generelt:
  Tiltalende toppleilighet i med sentrumsnær beliggenhet og flott utsikt. Leiligheten ligger i 4. etasje og er gjennomgående med stue og balkong vendt mot syd og soverom vendt mot nord. Leiligheten har balkong med flott utsikt over byen, og parkeringsplass i parkeringskjeller.
  Boligen ble pussset opp og oppgradert 2017/2018 med oppussing av bad, kjøkken og innvendige overflater. Leiligheten har overflater malt i moderne og tidsriktige farger og fine løsninger med bl.a innfelt belysning og lydanlegg samt plassbygde garderobeløsninger.
  Inneholder: Entré, kjøkken og stue i åpen løsning, to soverom og pent flislagt bad.

  Adkomst/trappegang:
  Boligen har adkomst til trappeoppgang via inngangsdør i underetasjen. Det er også adkomst fra tunsiden der postkassestativet til leilighetene er montert. Fine og pent opparbeidede fellesarealer.

  Stue
  Stue med plass for møblering av både sofa og spisegruppe. Overflater er malt i fine og tidsriktige farger og det er store vinduer slipper inn mye naturlig lys og bidrar til fin utsikt også fra stuen. Det er installert gasspeis og samt downlights, lyskasser, og integrert lydanlegg / høyttalere.
  Det er direkte utgang til balkongen fra stuen

  Balkong:
  Balkongen ligger vendt mot syd med flott utsikt over byen og innseilingen i Vesterelven, og har fin plass for møblering av en sittegruppe.

  Kjøkken:
  Kjøkken ligger i åpen løsning med stuen og er er godt utnyttet med skap, skuffer og og benkeplass. Innredning fra Kvik med grå, slette fronter og kjøkkenøy med koketopp. Integrert induksjonstopp, komfyr, kjøl-frys, kaffemaskin og oppvaskmaskin. Laminat benkeplate med nedfelt vask. Ventilator med kullfilter.

  Bad:
  Pent bad med flislagte overflater og varmekabler i gulv. Innredet m/ servant og opplegg for vaskemaskin i plassbygde hyller, speil, vegghengt wc, samt dusjnisje m/ både regndusj og hånddusj.
  Mekanisk avtrekk.

  Soverom:
  Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass for en dobbeltseng og har god skapplass i plassbygde garderobeløsning. Fin størrelse også på det andre soverommet som kan fungere fint som gjesterom, barnerom eller kontor.
  Begge soverommene har vinduer vendt mot den rolige bakgården.

  Bod/lagring
  Det medfølger to boder i kjeller, en på ca 3,5 kvm og en mindre (matskap).

 • Beliggenhet

  Eiendommen:
  Boligen er tilknyttet Hørra borettslag, som sammen med St.Hansfjellet borettslag utgjør dette flotte og sentrale boligområdet på toppen av St.Hansfjellet. Hørra borettslag består av totalt 105 andeler fordelt på 78 blokkleiligheter og 27 boliger i rekke. De to borettslagene ligger på hver sin side av Frøyas gate som slynger seg opp fra Glemmen kirke, over fjellet og ned på motsatt side. Blokkene ligger rundt hvert sitt tun pent opparbeidet med lysthus, busker og blomster. Blokkene varierer i høyde mellom tre og fire etasjer og bygningskroppene er oppdelt og forskjøvet i forhold til hverandre for å gi best mulig skjerming på verandaene. Rekkehusene ligger som en halvsirkel i skråningen rundt blokkene. Omkringliggende bebyggelse består av boligblokker, rekkehus og næringsbygg.

  Nærområdet:
  Fra leiligheten er det kun få minutters gange ned til Fredrikstad sentrum med Torvbyen kjøpesenter og gågata med en rekke koselige butikker og kafeer. Området rundt Torvbyen er også et kollektivknutepunkt for lokalbussruter og forbindelse til Oslo og Gardermoen. Flytter du hit kan du la bilen stå i garasjen og rusle langs brygga som tilbyr et yrende folkeliv og mange ulike spisesteder. Nærområde byr også på barnehage, barneskole og videregående skole. I umiddelbar nærhet ligger Domkirkens barnehage og Trara barneskole. For ungdommen i huset så er byens videregående skoler, Glemmen VGS og Fredrik II VGS i gangavstand fra boligen.

  Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, Båthusteateret og Værsteområdet med Høgskolen i Østfold, Fredrikstad stadion og Helsehuset med legesenter. Hit kan du også komme ved å kjøre den nye Kråkerøybroa som heller ikke er langt unna. Byferga anløper også sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. For øvrig har du gangavstand ned til jernbanestasjonen og fergestedet med gratisferge over til Gamlebyen. For turer i skog og mark er det heller ikke langt opp til Fredrikstadmarka med vakre Bjørndalen som i 2013 kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året

 • Adkomst

  Fra Fredrikstad sentrum:
  Følg Glemmengata mot Trara og ta avkjøring til venstre når du er på høyde med Glemmen Kirke. Følg veien opp bakken og borettslaget ligger på høyre hånd.
  Se for øvrig kartskisse.
  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk bygget i 1989. Fundamentert med støpt plate. Kjeller med asfaltert dekke. Bærende konstruksjoner i betong. Bindingsverk i
  yttervegger. Vinduer med 2- lags glass. Fasader kledd med plater, trekledning og tegl. Tak med sal utforming tekket med betongstein.
  For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

 • Innhold

  4. etg.: Entré/gang, to soverom, bod, bad, kjøkken og stue med utgang til vestvendt balkong.

  Lagringsboder i kjeller.
  Parkeringsplass i parkeringsanlegg

 • Areal

  Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.
  Definisjon av arealtyper følger av veilederen til NS3940.
  Bruttoareal (BTA): er boligens fulle areal, medregnet ytterveggene.
  Bruksareal (BRA): er bruttoarealet minus arealet som opptas av Yttervegger.
  P-rom: er en forkortelse for nettoareal primære rom og angir netto-arealet av alle de primære rommene i enheten innvending, inklusive innvendige delevegger.

 • Standard

  Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport:
  Bad Overflate vegger og himling: Tilstandsgrad på overflater med slitasje på mykfuger, slitasje og mangler på flisfuger, noe trapping i overflater. Løsning med nedsenket himling begrenser tilgangen på ventilasjonen i topp ved dusj. Ingen ventilluke og ukjent løsning mot dette avtrekket.
  Bad Overflate gulv: Tilstandsgrad på bom i flis, trapping i flisoverflater, slitasje på mykfuger og sprekker i flisfuger. Det skal i våtrom være fliser med full limdekning og ikke bom (hulrom under) som påvises her i dusjsonen og utenfor ved benk. Det er startede skader på flisfuger, og trapping i flisoverflater. Det kan anbefales utbedring av bom i flis, spesielt i nedslagsfeltet til dusj. For å forlenge levetiden til badet kan det anbefales å montere ett dusjkabinett som er besparende for slitasje på overflatene.
  Bad Membran, tettesjiktet og sluk: Tilstandsgrad på gammelt sluk i kombinasjon med oppgraderingen av badet. Det er ikke kjent eller dokumentert
  alder eller utførelse på membran/tekkingen til våtrommet. Opplyst av forrige eier at det ble lagt ny membran 2017- 2018 ved oppgraderingen av badet. Det kan anbefales å montere ett dusjkabinett med avløp direkte i sluk.
  WC og innvendige vann- og avløpsrør: Tilstandsgrad på alder og ikke spalte for lekkasjevann til innebygget sisterne. Det er gjort oppgraderinger inne i
  selve leiligheten, og ikke påvist tegn til utettheter.
  Ventilasjon: Tilstandsgrad på luftutveksling og friskluftstilførsel på soverom. Normal eldre utførelse. Det bør etableres ventiler i alle oppholdsrom. Delvis hindret mekanisk avtrekk fra badet med nedsenket himling. Kreves tiltak rundt avtrekket på badet.
  Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: Tilstandsgrad på eldre skrusikringer. Det må anbefales å oppgradere til automatsikringer. Det er en generell
  anbefaling om å oppgradere fra eldre skrusikringer til automatiske sikringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.
  Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
  Felles varmtvann
  Porttelefon
  Garasjeplass i parkeringskjeller
  Kabel-tv og internett via fellesavtale

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmegjenvinningsanlegg i borettslaget.
  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Andel i felles tomt. Tomten er opparbeidet med stenlagte arealer, opparbeidede blomsterbed og grøntarealer. Asfalterte internveier og parkeringsplasser.

 • Parkering

  Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjekjeller. Plass avklares med borettslagets styre etter innflytting. Gjesteparkering på anvist plass. Lagets utendørsparkering forvaltes av Europark og andelseiere får parkeringskort som kan benyttes av gjester.

  Parkeringskort utgitt til andelseiere skal følge leilighetene ved salg.

  Andelseiere og leietagere har mulighet for lading av elbil og hybridbil. Ladestasjonene er i felles innendørs garasjeanlegg.
  Kontakt styret ved interesse: horra@styrerommet.no

  Borettslaget har biloppstillingsplasser som leies ut etter ventelister. Det er inntil videre ikke kapasitet til ytterligere ladeplasser for elbil.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Hørra borettslag org. nr. 931173952.
  Borettslaget består av 105 andelsleiligheter.

  Borettslaget har avtale med renholdsfirma som utfører trappevask i blokkene. Snømåking og stell av felles grøntanlegg blir utført av eksternt firma. Den enkelte må selv sørge for at balkongen ryddes for snø ved stort snøfall.
  I blokkene er varmtvann og varmegjenvinningsanlegg inkludert i felleskostnadene.
  Det medfølger garasjeplass i parkeringsanlegget til alle boligene.

  I 2013 utførte borettslaget malingsarbeider både inn- og utvendig. Alle låskasser på inngangsdører til trappehusene ble byttet. Det ble installert fiberkabel fra Canal Digital det året.
  I perioden 2015/2016 gjennomførte borettslaget et omfattende rehabiliteringsprosjekt. I korte trekk omfattet prosjektet følgende:
  - Byttet alle vinduer og verandadører i blokker og rekkehus
  - Byttet inngangsdører i rekkehusene.
  - Etterisolering og ny kledning på alle rekkehus.
  - Nytt ventilasjonsanlegg i blokkene.
  - Montere lufteventiler på alle soverom i rekkehus og blokker (1. og 2. etasje) for å redusere radongass-nivået.
  Energiverket har i løpet av 2017 gjennomført kontroll av det elektriske anlegget i alle boligene i laget.

  Borettslaget har en vedlikeholdsnøkkel som strekker seg over 7 år som er styringsverktøyet til borettslaget i forhold til rehabilitering og vedlikehold.

  Av styrets arebeid i senere tid kan det nevnes bl.a:
  - Etablert fire kort-tids parkeringsplasser
  - Ferdigstilt dreneringsarbeider for alle rekkehusene
  - Nye trapper, samt postkassestativ, til alle rekkehusene i Frøyas gate 1-15
  - Fått egen hjemmeside: Hørra.no
  - Montert og satt i drift radonavsug for 22 rekkehusleiligheter og fire sokkelleiligheter i blokkene. Oppfølging av radonmålinger og tiltak for boenheter med forhøyede verdier er gjennomført.
  - Gjennomført forprosjekt, innhentet tilbud og valgt leverandør for rehabilitering av tunet og garasjeanlegget
  - Gjennomført analyse og vurdering av solcelleanlegg for varmtvannsanlegg i blokkene
  - Anmodet kommunen om asfaltering av vei og fortau ned mot Glemmengata
  - Inngått serviceavtale vedr. garasjeporter.
  - Rehabilitering av membran over garasje og etablering av nytt tun.
  - Kontroll av tak på blokkene, fra loft og med drone. Ut fra dette utarbeide konkurransegrunnlag for full utskifting av tak på blokkene.
  - Kontroll av tak på rekkehusene ble, pga coronasituasjonen gjennomført av beboerne, etter henvendelse gjennom rundskriv.
  - Ny ladevegg for elbiler er etablert i garasjen og det er montert to nye ladestasjoner
  for el-biler.
  - Gjennomført beboermøte og ekstraordinær generalforsamlign med informasjon om tunarbeidene, luktproblemer i ventilasjonsanlegget og arbeider med tak samt lekkasjer på verandaer i sydvendt blokk.

  For videre informasjon rundt lagets arbeider se årsberetning

 • Dyrehold

  Søknad må fremmes styret før innflytting eller før hund/katt anskaffes. Eieren skal undertegne en forpliktende erklæring til å overholde blant annet påfølgende bestemmelser. Blir ikke bestemmelsene overholdt, må hund/katteholdet opphøre eller oppsigelse av boforholdet vurderes.
  Se husordensregler punkt 13 og 14 for nærmere regler om dyrehold.
  Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse til bolig, datert 03.01.1990.
  Det er gjort endringer i bruken av leiligheten mot godkjente tegninger. Kjøkken er flyttet ut i stue og opprinnelig kjøkken er laget til soverom.
  Det er også fjernet en innvendig bod, i det som nå er stue/kjøkken-området.
  -Det vil være søknadspliktig bruksendring å endre fra tilleggsdel (bod) til hoveddel (kjøkken/stue).

  Eiendommen selges ihht dagens bruk, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir det kjøpers ansvar og risiko at rommene oppfyller forskriftskrav ved bruk til varig opphold, eller blir brukt i hht opprinnelig godkjennelse.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
  - Dagboknr.: 1988/9600-1/86 - Bruksrett - Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  - Dagboknr.: 1993/601-2/86 - Erklæring/avtale - Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. - Bestemmelse om gjerde

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger i et regulert område og omfattes av:
  - Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032. Formål: Båndlegging, regulering pbl, H710, Bebyggelse og anlegg, Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur(arealer)
  - Reguleringsplan: 148 St. Hansfjellet 2.reprise og 1043 Omregulering av Hancobygget,Glemmengaten 55. Formål: Konsentrert småhusbebyggelse, Blokkbebyggelse, Annet fellesareal, Kjøreveg, Gate med fortau, Annen veggrunn, grøntareal, Konsentrert småhusbebyggelse, Blokkbebyggelse, Annet fellesareal, Kjøreveg, Gate med fortau, Annen veggrunn, grøntareal

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 12.09.23 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
  Nabolagsprofil, tilstandsrapport, selgers egenerklæring, vedtekter, husordensregler, forside energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230150

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett
  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  21.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 3 felles lån med følgende betingelser pr. 31.08.23
  OBOS Banken, annuitetslån, rest saldo kr. 490.614,- rest løpetid 11 år 3 mnd, flytende rente 4,95 %
  OBOS Banken, annuitetslån, rest saldo kr. 47.557.091,- rest løpetid 21 år 9 mnd, flytende rente 4,95 %
  OBOS Banken, annuitetslån, rest saldo kr. 1.946.229,- rest løpetid 24 år, flytende rente 4,95 %

  Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder André Søland

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål