Velkommen på visning i Frysjaveien 7B!

1 av 18

Frysjaveien 7B

Lys, gjennomgående 3-roms i 2.etasje m. innglasset balkong på ca. 7 kvm | Fyring og internett inkl. | Ingen dok. avgift!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 977 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 800 000

Fellesgjeld: kr 160 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 987

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 89395144. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Ligningsverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 482 403,-
  Som sekundærbolig: kr 5 336 652,-

 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

 • Felleskostnader

  4 987,-
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.987,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 2.969,- inkl. internett, kommunale avgifter, vaktmester, felles bygningsforsikring, forretningsførsel.
  Oppvarming: 950,-
  Kapitalkost lån: 1.068,-

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  4 800 000,- (Prisantydning)
  160 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 960 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 977 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen, gjennomgående 3-roms i 2. etasje med innglasset balkong på ca. 7 kvm. Leiligheten har en god og effektiv planløsning som består av:

  Entré med plass til yttertøy.

  Praktisk flislagt bad med servant med skuffer, speilskap med oppbevaring, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

  Separat kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og heltre benkeplater. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og er utstyrt med integrert platetopp og stekeovn, oppvaskmaskin i nisje, frittstående kjøleskap og vaskemaskin.

  To soverom:
  Soverom 1: Stort lyst soverom med skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng.
  Soverom 2: Soverom av god størrelse. Kan også brukes som kontor.

  Lys åpen stue med plass til spisebord og sofagruppe med tilhørende tv-/mediemøbel.

  Adkomst til innglasset sør-østvendt balkong på ca. 7 kvm.

  Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 3 kvm og 1 loftsbod på ca. 4,5 kvm (gulvareal på ca. 8 kvm). Målbart areal er mindre enn gulvarealet p.g.a. skråtaket i følge tilstandsrapporten.

  Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: https://vibbo.no/brekke/om hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll som kan lastes ned på våre sider: https://nye.obos.no/. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

  Se borettslagets hjemmeside: https://vibbo.no/brekke/om for mer informasjon.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger fint til på idylliske Frysja, et rolig område mellom Korsvoll og Kjelsås. Boligområdet er veletablert, populært og meget barnevennlig. Det er ingen gjennomgangstrafikk og borettslagets områder er meget hyggelig hagemessig opparbeidet. Borettslaget grenser mot flotte turområder langs Akerselva. Akerselva kan by på bademuligheter, med blant annet badekulp rett ved borettslaget, samt Nydalsdammen og badeplassen på Stilla kun en kort spasertur unna. Trillesti/sykkelvei langs Akerselva ned til Nydalen og Grünerløkka. Det er kort vei til Maridalsvannet og Nordmarka med fine løyper, nydelig tur- og sykkelterreng, preparerte skiløyper og lysløyper. Kort vei til Korsvoll barneskole og både Engebråten og Nordberg ungdomsskole. Kort vei til Nydalen/Handelshøyskolen BI og t-bane. Med offentlig kommunikasjon kan man benytte seg av buss 54 til sentrum, 25 til majorstuen - holdeplass i umiddelbar nærhet, alternativt trikk fra kjelsås eller t-bane fra Nydalen. Likevel nært sentrum du kommer deg overalt med sykkel. Nærmeste store handlesenter er Storo Shopping, som ligger ca. 5 minutters kjøring unna. Området er i vekst.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Bærende konstruksjoner i mur/betong. Utvendig etterisolert. Pusset og malte fasader. Saltak tekket med takstein. Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer fra 2013. Lyddempende glass i soverom. Balkongdør med isolerglass fra 2013. Finért entrédør. Brann- og lydklassifisert.

 • Areal

  Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 73 kvm

 • Standard

  Følgende har fått TG2 og TG3 i Tilstandsrapport av takstmann Geir Csisar:

  TG3, Store eller alvorlige avvik: Våtrom > Generell > Bad/WC: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det bemerkes at våtrom bygget etter forskifter fra før 1997 automatisk blir vurdert med TG3, uavhengig om rommet fortsatt kan fungere greit. Den gitte tilstandsgraden betyr ikke at rommet nødvendigvis må renoveres umiddelbart, men betyr at rommet må renoveres hvis dagens tekniske krav til våtrom skal oppnås. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

  TG2, Avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Noe fuktsvelling på enkelte fronter.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er avvik: Redusert effekt av ventilator grunnet utblåsning inne i skap.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekraner må betjenes med vertøy. Automatisk vannstopp-system er ikke observert i kjøkken.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannsberederen er tilkoblet med stikkontakt.
  Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Eldre radiatorer.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i fellesgang rett utenfor leiligheten. 32 A hovedsikring.

  TG2, Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Dører: Det er avvik: Noe bruksslitasje/bruksmerker.
  Innvendig > Overflater: Det er avvik: Stedvis noe manglende detaljer og belistning ved dører. Parkett med noe bruksslitasje. Stedvis noe løs tapet.
  Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Eldre dører. Noe bruksslitasje/bruksmerker.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrert stekeovn og platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og vaskemaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Medfølger ikke ved salg: Taklampe i stue og taklampe i entré.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med radiatorer tilkoblet sentralfyring. Det er radiator i stue, kjøkken, soverom 1 og 2.

 • Tomten

  Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 20 429,9 m2. Borettslagets fellesareal er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, parkeringsarealer m.m

 • Parkering

  Iht. borettslagets hjemmesider har Brekke borettslag i utgangspunktet en parkeringsplass til hver leilighet. De som skaffer seg garasje, mister denne plassen. Parkeringsplassene er ikke faste for leilighetene. Det betyr at styret har anledning til å endre tildelingen av parkeringsplasser ved særskilte behov. Skifte av p-plasser skjer fortrinnsvis ved kjøp/salg av leilighet, men kan også skje på annet tidspunkt. Gjester kan parkere på gjesteparkeringsplass i inntil tre døgn. Parkeringskortet må ligge godt synlig i frontruta for kontroll. For mer informasjon se: https://vibbo.no/brekke/tema/parkering-garasje. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 135 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Brekke Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948473240, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune.
  Gårds- og bruksnummer: 59/286 og 287.

  Første innflytting skjedde i 1953.

  Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider er utført i senere år:
  2023 Garasjeportene. Service på porter, nødlås og motorer.
  2022 Ny bom er etablert ved hus nr 17 inngang C. Ny drenering Blokk nr 15. Velferdsrommet Vegger og tak er malt og nye sofaer er kjøpt
  2021 Balkongtakene i fjerde etasje Alle de renoverte takene er malt. Balkongtakene i fjerde etasje Renovering av balkongtakene i nr. 7 og 9.
  2020-2021 Anlagt infrastruktur for ladeplasser Alle 43 garasjene og 26 uteplasser. Malt trappene i oppgangene I nr. 7 C, 21 A og 21 B. Balkongtak i fjerde etasje er reparert og undertak er skiftet I nr. 19 A og B, en i 21B og et i 21 A. Fyringsanlegget Skiftet strømtavle.
  2019-2020 Balkongtak i fjerde etasje er reparert, og undertak er skiftet. I nr. 11 A, 11 B, 13 A, 13 B, 15 A, 15 B, 17 A, 17 B og 17 C.
  2019 Fyringsanlegget Skiftet ut varmtvannsførende rør. Belysning i kjellerarealene Utskifting av lysarmatur i kjellerarealene. Balkongtak Balkongtakene i nr. 11 A, 11 B, 13 A, 13 B, 15 A, 15 B, 17 A, 17 B og 17 C, 19 A og B, en i 21B og en i 21 A er reparert, og undertak er skiftet.
  2018 Rekkverk langs gangstien fra nr. 7 Kompensasjon fra Oslo kommune etter graving på tomta - fornying av kabler. Avløpsrør Rehabilitering av avløpsrørene minus bunnledningene.
  2017 - 2018 Fyringsanlegget Lagt til rette for overgang fra råolje til bio-olje.

 • Dyrehold

  Dyrehold er tillatt mot at beboer sender inn skjema for søknad om dyrehold, samt signert kontrakt om dyrehold til styret. Se forøvrig borettslagets husordensregler for bestemmelser om dyrehold.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Det foreligger ferdigattest for: Tilbygg av inngangsparti og fasaderehabilitering. Datert: 26.11.2003
  Det foreligger ferdigattest for: Fasadeendring - Nye balkonger. Datert: 15.08.1995
  Det foreligger ferdigattest for: Utskiftning av hovedinngangsdør. Datert: 24.06.1991
  Det foreligger ferdigattest for: Utskfitning av vinduer. Datert: 24.06.1991
  Det foreligger ferdigattest for: Kledning av gavler. Datert: 16.12.1981
  Det foreligger ferdigattest for: Boligblokk (arkivkort) henlagt uten ferdigattest. Datert: 19.09.1962

  Det er ikke registrert i saksmappen til plan og bygningsetaten at det er utstedt ferdigattest på boligblokken/opprinnelig bygg. Det fremkommer at det er påpekt mangler som er bekreftet rettet. For eldre bygg er det ikke uvanlig at det er mangler i saksmappen eller at det ikke er utstedt ferdigattest. Plan og bygningsloven fikk i 2014 en ny bestemmelse der det fremgår av pbl. § 21-10 femte ledd at ferdigattest ikke utstedes for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Kommunen skal i disse tilfellene avvise søknaden om ferdigattest, og byggverkene kan lovlig brukes uten ferdigattest så fremt de er i tråd med gitt byggetillatelse (ulovlig oppførte bygg er med andre ord fremdeles ulovlig, men dette bygget kan regnes som lovlig).

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående plansak under behandling hos Plan og Bygningsetaten som gjelder detaljregulering. Maridalsveien fra Carl Kjelsens vei til Brekke. Etablering av sykkelfelt og fortau. Offentlig ettersyn 24.3. - 12.5.14 (201206293). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest og reguleringskart.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701230070

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og iht. lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  20.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Styregodkjennelse med 20-dagers frist. Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

  Lånetype: OBOS Boligkreditt, annuitetslån
  Saldo: kr 21.678.416,-
  Løpetid: 20 år 5 md
  Rentesats: 5,25%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 159.963,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål