Velkommen til Gamle Kirkevei 55E!

1 av 21

Gamle Kirkevei 55E

Flott 2-roms leilighet i 1.etg | Sydvendt balkong på ca. 16m2 | Sentral beliggenhet | Ingen fellesgjeld | Trappefri adk.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 407 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 390 000

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 353

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Nabolagsprofil, Gamle Kirkevei 55E

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  3 353,- pr Mnd
  Bl.a Kommunale avgifter, forsikring av bygningene, kabel TV med dekoder, vaktmester, plenklipp, snømåking og ellers ytre vedlikehold og drift av borettslaget

 • Totale kostnader

  2 390 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 407 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen og lettstelt 2-roms leilighet i 1.etg, beliggende på Leie.
  Leiligheten har en praktisk planløsning med entré, kjøkken, bad, bod/teknisk rom innredet som kontor og stue med utgang til sydvendt balkong.

  Entrè:
  Leiligheten har en romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Rett frem har man badet, boden til høyre og de øvrige oppholdsrommene til venstre.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig og har flere muligheter for møblering. Her kan både få plass til en sittegruppe og et spisebord hvis man ønsker det. Vindusflater mot syd slipper inn naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en balkong på ca 16 m2. Balkongen vender også mot syd.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen og har godt med benke- og skapplass. Det er muligheter for å plassere et lite kjøkkenbord her om man ønsker det. Kjøkkenet er innredet med hvit 1-speils utførelse med over- og underskap, kjøkkenplater mellom benkeskap og laminert benkeplate. På kjøkkenet er det parkett på gulv, plater med tapet på vegg, og malt slett himling. Opplegg for oppvaskmaskin og ventilator over kokeplass.

  Soverom:
  Det er ett soverom i leiligheten og dette ligger med adkomst fra stuen. Rommet er av fin størrelse og her har man også en romslig garderobeløsning. På soverommet er god plass til dobbeltseng.

  Bad/wc:
  Badet er innredet med dusjkabinett, elektrisk panelovn, baderomsinnredning med servant og skuffer, speilskap og har opplegg for vaskemaskin. Badet har overflater med tapet, opplyst nylig malt med våtromsmaling og malt slett himling. Det dusjes i lukket dusjkabinett med avløp ført i sluk. Gulvet er flislagt med sokkelflis opp mot vegg, ca. 9cm over flisdekke. Rommet er ventilert med naturlig ventilasjon via ventil i himling.

  Innvendig bod:
  Den innvendige boden gir praktisk lagringsplass. Boden er i dag innredet som kontor, men er ikke omsøkt/bruksendret hos kommunen til oppholdsrom.

 • Beliggenhet

  Eiendommen:
  Boligen er oppført i 1985 og er tilknyttet Kirkeveien borettslag. Det er totalt 13 leiligheter i rekken. Pene utearealer og borettslaget har opparbeidet en felles "uteplass" foran leilighetene. Asfaltert adkomst til alle leilighetene.

  Nærområdet:
  Borettslaget ligger i krysset Leiegata/Gamle Kirkevei - ikke langt fra Glemmen sykehjem. Herfra har du kort vei ned til Snippen på Lisleby med matbutikk, posttjeneste, frisør og kiosk m.m. Videre nordover i Gamle Kirkevei ligger Gamle Glemmen kirke. Det er også kort vei til matbutikk og apotek på Wilbergjordet. Det er grei avstand til Fredrikstad sentrum og Dikeveien handelsområde med Østfoldhallene. Busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum ligger rett utenfor eiendommen og fra Rolvsøyveien (rv. 109) har Glommaringen hyppige avganger til både Fredrikstad og Sarpsborg.

 • Adkomst

  Kjør Rolvsøyveien (109) mot Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen etter kirkegården. Ta til venstre i krysset på toppen av bakken. Ta første innkjøring til høyre og du er fremme.

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Rekkehus over 2 etasjer med støpt plate på mark, og pusset grunnmur. Bindingsverksvegger kledd med liggende kledning. Vinduer i
  trekarmer med 2- lags isoleringsglass. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Tak med saltak utførelse, tekket med betongstein. Takrenner og
  nedløpsrør i plastbelagt stål.
  Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport, utført av Torstein Pedersen, rapporten er datert 14.05.2023.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 1.etg med trappefri adkomst og inneholder: Entré, kjøkken, bad, soverom, bod (innredet som kontor) og stue med utgang til balkong på ca. 16m2.

  Det medfølger også en sportsbod ved inngangspartiet på ca. 4,8m2.

 • Areal

  Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG3:
  - Varmtvannsbereder > Tilstandsgrad på bereder med antatt overgått sin levetid. Bør skiftes. Ingen lekkasjesikring.

  Følgende har fått TG2:
  - Bad Overflate vegger og himling > Tilstandsgrad på kun naturlig ventilasjon i rommet.
  - Bad Overflate gulv > Tilstandsgrad på at det ligger ett linoleumsbelegg under flis som badets membransjikt.
  - Bad Membran, tettesjiktet og sluk > Tilstandsgrad på alder av belegg.
  - Vinduer og ytterdører > Tilstandsgrad på alder på ytterdør og kjøkkenvindu.
  - Balkonger, verandaer og lignende > Tilstandsgrad på behov for vedlikehold av overflater, da spesielt gulv.
  - WC og innvendige vann- og avløpsrør > Tilstandsgrad på alder av det eldste røropplegget.
  - Ventilasjon > Tilstandsgrad på luftutveksling.
  - Elektrisk anlegg og samsvarserklæring > Tilstandsgrad på ingen som kan verifisere bruken av anlegget som har bebodd leiligheten de siste 5årene. Det er ikke ved visuell besiktigelse oppdaget feil på anlegg.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med panelover. Det er pipeløp i leiligheten og mulighet for å sette inn peis.

 • Tomten

  Tomten er eiet fellestomt. Opparbeidet med plenområder, med beplanting med busk, hekk og diverse planter. Asfalterte adkomstveier og
  parkeringsplasser.

 • Parkering

  Parkering på angitte plasser. Borettslaget har egne gjesteparkeringsplasser.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet.

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Kirkeveien Borettslag som er et lite og koselig borettslag bestående av 13 leiligheter i rekke. Borettslaget har god rehabiliteringshistorikk og det blir sendt ut både sommerbrev og julebrev fra styret med informasjon til beboerne.

  I løpet av 2014 ble det gjort utbedringer i forbindelse med parkering og avrenning på gårdsplassen. Samtlige sikringsskap er oppgradert med automatsikringer og det er installert overspenningsvern. I løpet av 2015 har laget gjennomført rensing av ventilasjonskanaler i alle leiligheter med det for øye å redusere risikoen forbranntilløp. Laget har også en avtale med NOAH om årlig sjekk av brannslokkingsapparatene. I 2017 ble alle fasadene vasket og malt, og det ble montert brannstiger.

  Av nyere oppgraderinger i 2019-20 har alle oppgangene blitt pusset opp. Der har alle tak, vegger og trapp har blitt malt. I tillegg ble gulvbelegg i trapp og gang skiftet ut.

  Borettslaget har avtale med Gaardservice AS m vaktmestertjenester, og står blant annet for stell og vedlikehold av uteområder. På tunet er det satt opp en platting til felles benyttelse for beboerne.

  Borettslaget har egne regler for trappevask: Gang og trapp skal vaskes hver 14. dag etter følgende prinsipp: Beboere i 2. etasje vasker ned trapp til 1. etasje, mens beboere i 1. etasje vasker gang og utetrapp.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 545.484,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr -438.393,-.
  Årets resultat på kr 115.712,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 784.236,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med husdyr i borettslaget, begrenset til ett husdyr pr. boenhet. Se vedlagte ordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Eiendommen selges iht. dagens bruk, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir det kjøpers ansvar og risiko at rommene oppfyller forskriftskrav ved bruk til varig opphold, eller blir brukt iht. opprinnelig godkjennelse.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Dagboknr.: 1980/5862-1/86 - Best. om vann/kloakkledn.

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger under kommuneplan Fredrikstad 2020-2032 med formål om bebyggelse og anlegg. Eiendommen er uregulert og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230075

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Det gjøres oppmerksom på at det er forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget, dernest for øvrige OBOS-medlemmer.
  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  30.05.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Styregodkjennelse med 20-dagers frist. Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Det er pr. i dag ingen lån i borettslaget.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Tonje Halkinrud

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål