Velkommen til Grønli allé 21!

1 av 21

Grønli allé 21

Pen 3-roms eierleilighet i 1.etg | Solrik balkong på 15 m2 | Sentralt med gangavstand til byen

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 821 570

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 740 000

Omkostninger: kr 81 570

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 2 500

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Styrets regnskapsfører - Nadia De La Fuente

 • Felleskostnader

  2 500,- pr Mnd
  Forsikring og kommunale avgifter

 • Totale kostnader

  2 740 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  68 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 740 000,-))
  --------------------------------------------------------
  81 570,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 821 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen og lettstelt 3-roms leilighet med alt på en flate i et rolig og barnevennlig området på Hassingen. Med sin fine beliggenhet like utenfor sentrumskjernen er det gangavstand til nærbutikk, søndagsåpen butikk (Joker), treningssenter, apotek, buss og sentrum med alle fasiliteter. Nåværende eier kjøpte leiligheten i 2021, og leiligheten var i stor grad pusset opp den gangen. Det nevnes bl.a at badet er fra ca 2016 og kjøkkenet fra 2020, ifølge tidligere salgsoppgave.

  Leiligheten fremstår pen med god standard på innhold og utstyr, samt moderne fargevalg.

  Innvendige overflater består av:
  - Gulv med laminat.
  - Vegger med malte plater, malt panel og malt tapet.
  - Himling med malte plater.

  Entre:
  Entréen er romslig med skapplass for klesoppheng og oppbevaring av sko. Herfra er det adkomst til kjøkkenet rett fram, toalettrom til høyre og stue til venstre.

  Wc-rom:
  Med adkomst fra entréen ligger toalettrommet. Her er det gulv med laminat, vegger med mdf-panel og himling med malte plater. Dette rommet er innredet med klosett og servantinnredning.

  Kjøkken:
  Ifølge tidligere salgsoppgave ble kjøkkenet pusset opp i ca 2020. Her er det kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminat benkeplate med
  nedfelt vask- og skyllekum. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl- og frys. Kullfilterventilator over
  kokeplass.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten. Det ene rommet ligger med adkomst fra kjøkkenet og har tilknyttet bad. Det andre soverommet ligger med adkomst fra stuen. På det største soverommet er det god plass til en dobbeltseng og her er det montert skyvedørsgarderobe med speilfront.

  Bad/wc:
  Med adkomst fra det ene soverommet ligger badet. Badet er antatt pusset opp i ca 2016 og er flislagt med varme i gulvet. Innredet med servantinnredning og dusjkabinett.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med vinduer på flere vegger som slipper inn godt med naturlig lys. Her er det plass til både en sittegruppe og et spisebord hvis man ønsker det. Det er montert en peisovn for lun og fin varme på vinteren. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca 15 m2.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger sentralt, like på utsiden av bykjernen, på Hassingen. Området anses å være rolig og barnevennlig. Fra boligen er det kort vei til bussholdeplass, barnehager, barneskole og idrettsanlegg med flere fasiliteter. Videre er det nærhet til Fredrikstad sentrum med sine bymessige fasiliteter som butikker, restauranter, kaféer, servicetilbud, bryggepromenaden og offentlig transport som buss og tog. Kort vei til Østfoldhallene med sine forretninger. Eiendommen har nærhet til Fredrikstadmarka med lysløype, flere gode tur- og rekreasjonsområder i nærheten med bl.a. Lislebyfjellet og Bjørndalsdammene. Fredrikstad har også byferga som er gratis frakter deg mellom Gamlebyen - Isegran - Smertu - Sentrum - Værste - Gressvik - Ålekilene. Jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet fra ferjeleiet på vestsiden.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Flermannsbolig bygget i 1940. Bygningen antas fundamentert med betong/mur til stedlige masser. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger
  oppført med bindingsverk av tre, utvendig kledd med trekledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, valmet takform, tekket med takstein (besiktiget fra bakkenivå). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Kenneth Pettersen.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder: Entré, gang, to soverom, kjøkken, stue, bad/vaskerom og toalettrom.

  Det medfølger også 3 stykk boder på hhv 6 m2, 2 m2 og 9 m2. Fellesbod på ca 15 m2 samt felles vaskerom.

 • Areal

  Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Utvendig > Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
  - Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Automatsikringer. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert.
  - Utvendig > Dører - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Balkongdøren er noe værslitt, påregnelig med utskiftninger på sikt.
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom - Det anbefales på generelt grunnlag bruk av dusjkabinett i eldre bad. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på membranløsningen. Det er ikke dokumentert bruk av membran eller verifisert alder på membran/tettesjikt. Dette gjør at det ikke kan settes bedre tilstandsgrad enn TG2.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Leiligheten har elektrisk oppvarming, peisovn og luft til luft varmepumpe. Gulvvarme på wc-rom og bad/vaskerom.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Eiet fellestomt på ca. 592m2. Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og div. beplantning.

 • Parkering

  Det medfølger ingen egen parkeringsplass. Parkering skjer i gata etter gjeldende bestemmelser.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Sameiet

  Boligsameiet Grønli Allé 21, org.nr: 922312672.

  Sameiet består av 4 seksjoner. Fordeling av snømåking, gressklipping/luking / planting avtales mellom eierseksjonene og foregår i dag basert på liste med ukentlig ansvar. Beboere i andre etasje sørger for rengjøring av felles gang i andre etasje og trapp ned til felles ytterdør. Beboere i første etasje deler på rengjøring i felles gang og ned til kjeller, samt felles vaskerom.

  Sameiet pleier å ha dugnad for diverse arbeider/vedlikehold. Ifølge budsjett for 2023, og opplysninger fra forretningsfører er det budsjettert med rehabilitering av sørveggen og rør i kjeller i år.

 • Dyrehold

  Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Retten til utleie kan begrenses i sameiets vedtekter. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 90 dager jf eierseksjonslovens § 24 siste ledd om ikke sameiets vedtekter bestemmer noe annet.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Etter opplysninger fra Fredrikstad Brannvesen er det registrert følgende avvik:
  Avvik Ildsted - Utett rundt røkrørsinnføring til Jøtul vedovn.
  Avvik røykløp - Brennbart materiale for nær feieluke

  Det er generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.
  Kommunen skal snart fornye vann- og avløpsledninger i området. Da må huseierne også oppgradere sine private stikkledninger. Det kan komme pålegg om dette. Se vedlagt skriv fra Vann- og avløpsavdelingen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen er regulert til boliger under reguleringsplan 301 Rv. 109, Rolvsøyveien, vedtatt 9.11.1989. Området ligger også under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om bebyggelse og anlegg, Båndlegging, regulering pbl, H710_ samt Flomfare, H320_FlomA.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230027

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det er ikke krav om styregodkjenning av ny kjøper.

 • Lånevilkår

  Sameiet har ikke lån pr idag.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i sameiet og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller Sameiermøte.

 • Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Tonje Halkinrud

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål