1 av 21

Gullskårveien 20B

3-roms leilighet med innglasset balkong og nyere bad | Sentralt mellom Fredrikstad og Sarpsborg

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 088 737

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 2 250 000

Fellesgjeld: kr 820 000

Fellesgjelden er lånet som er forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 18 737

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 583

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  5 583,- pr Mnd
  Bl.a renter og avdrag på felles lån, bygningsforsikring, festeavgiften, kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm i felles arealer, vaktmestertjenester, driftskostnader, utvendig vedlikehold, kabel- TV og bredbånd

 • Totale kostnader

  2 250 000,- (Prisantydning)
  820 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 070 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  6 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  240,- (Pantattest kjøper)
  500,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  18 737,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 088 737,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Generelt:
  Leiligheten fremstår normalt vedlikeholdt og i samsvar med alder. Denne er nå i en alder der man må forvente vedlikeholdene arbeid. Det
  er en god og funksjonell planløsning.

  Entré
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det klesoppheng og mulighet til å plassere sko. Til venstre i gangen har man bad og vaskerom, rett frem stuen og til høyre et soverom.

  Stue:
  Stuen er romslig med god plass til både en sittegruppe og et spisestue. Det er adkomst til innglasset balkong.

  Balkong:
  Balkongen er på ca 9 m2 og vender mot vest. Balkongen er innglasset og kan brukes fra tidlig vår til sen høst.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning er hvit sporfrest. Laminert og benkeplate, over- og underskap.
  Det er noe slitasje på overflater. Sår og slitasje på vegg. Belegg med slitasje og ufullstendig avlustninger mot vegg og list. Det er montert lekkasjesikring i form av fuktstopper. Innredning har OK funksjon ved åpning og lukking.

  Utstyr/ innredninger
  - Halvannen kum i rustfritt stål.
  - Armatur i krom utførelse.
  - Stekeovn.
  - Ventilator. Kullfilter. Trekker ok.

  Vaskerom:
  Mellom kjøkken og gang er det en liten gang som fungerer som vaskerom. Rommet er innredet med opplegg for vaskemaskin, skyllekum og tørkeskap. Tørkeskap er av eldre dato men er fortsatt i bruk i følge eier.

  Bad/wc:
  Borettslaget har rehabilitert alle bad og rør i 2019. Rommet er flislagt på gulv og vegger og det er takess i himling. Mekanisk avtrekk. Varmekabler i gulvet.

  Utstyr/ innredninger.
  - Nedsenket dusjområdet med dusjvegger i klart glass.
  - Baderomsinnredning med underskap og servant.
  - Armatur i krom utførelse.
  - Vegghengt toalett.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten, begge med fin størrelse. Hovedsoverommet har plass til en dobbeltseng. Plassbygde skap på begge rom.

 • Beliggenhet

  Leiligheten er tilknyttet Gullskåret borettslag som består av 112 leiligheter fordelt på 6 blokker. Borettslaget er skjermet for gjennomgangstrafikk og ligger barnevennlig til med lekeplass på området. Den nærmeste bebyggelsen består av borettslagets egne blokker og garasjer med opparbeidet uteareal og naturtomt. I tillegg til skogsområdet grenser borettslaget i bakkant til eneboligbebyggelse i Bregneveien og i sør mot blokkene på Vallefjellet.

  Nærområdet:
  Gullskåret ligger omtrent midt i mellom Fredrikstad og Sarpsborg med meget gode bussforbindelser til begge byene. Med avganger hvert 8. minutt i rushtiden har du via Glommaringen tilgang til distriktets beste busstilbud fra Rolvsøyveien. Med bil er du ute på E6 på et lite kvarter og du tar deg da raskt innover mot Moss og videre til Oslo eller nedover mot Halden og svenskegrensen. For små og store innkjøp har du et rikt tilbud av forretninger med Rema 1000 beliggende like ved avkjøringen fra Rolvsøyveien og det er kort vei til Østfoldhallen og Dikeveien handelsområde med flere dagligvareforretninger og et bredt utvalg av forretninger.

  Med sine landlige omgivelser er området familievennlig og det er kort vei til barneskole, ungdomsskole og Steinerskolen som også ligger på Rolvsøy. Nærmeste videregående skole er Greåker vgs. som ligger ca 3 km unna. Du har også et godt utgangspunkt for å benytte de fine og nærliggende turområdene rundt Borredalen og Rolvsøymarka for trening og fine turer både sommer og vinterstid.

 • Adkomst

  Se kartskisse

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført i 1968. Bærende konstruksjoner i betong med utfyllende bindingsverk. Fasader med teglstein, fasdeplater og liggende
  kledning. Vinduer med Pvc- og tre karmer med isoleringsglass. Vinduer i forskjellig alder da borettslaget er i gang med utskiftinger av
  vinduer. Innglasset balkong med stål og aluminium samt glass. Flatt tak med membran/papp.

  Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Torstein Pedersen. Rapporten er datert 03.07.23. Se denne for ytterligere opplysninger.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: Entré, bad/vaskerom, to soverom, kjøkken, stue, 2 boder og innglasset balkong.

  Det medfølger også to boder i kjelleren på hhv ca 2 m2 og 1 m2 iht. vedlagt tilstandsrapport.

 • Arealer og fordeling per etasje

  Totalt BRA '89 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 79 kvm
  - BRA-b (innglasset balkong): 10 kvm
  - BRA-e (eksternt bruksareal):
  - TBA (terrasse-/balkongareal)

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

 • Areal

  Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 89 kvm, BRA-i: 79 kvm , BRA-b: 10 kvm

 • Standard

  Takstmannens vurdering ved TG2:
  1.1.2 Bad Overflate gulv
  Tilstandsgrad på bom i flis, i våtsone. Det er i området rett utenfor dusjvegg påvist bom i flis. Bom i flis betyr at det er hulrom under flisen, og at flis ikke her har full limdekning, som er krav for fliser i våtrom. Det anses ikke som ett stort avvik men må påpekes.
  2.1 Kjøkken Kjøkken
  Tilstandsgrad for alder og slitasje. Det må forventes å gjøre vedlikeholdene arbeid, men kjøkkenet fremstår i ok stand, og har ok funksjon.
  3.1 Andre rom
  Tilstandsgrad på generelle eldre overflater i leiligheten. Det er behov for vedlikeholdene arbeid og moderniseringer. Normal slitasje for alder.
  4.1 Vinduer og ytterdører
  Tilstandsgrad på de eldste vinduene. Det opplyses at disse skal skiftes, og at borettslaget arbeider med dette. Det er ikke barnesikring på vindu på kjøkken som ved 1 rotasjon på vider kan åpnes til full stilling. Dette vinduet vil ha tg-3 da det her vil kunne være fare for fallskader. Skiftet vindu har barnesikring, og det forutsettes at de resterende som skal skiftes har barnesikring.
  6.3 Ventilasjon
  Tilstandsgrad på tilluft og luftutveksling. Det bør etableres ventiler i alle oppholdsrom. Det anbefales spalter under alle innvendige dører for best mulig luftutveksling.
  7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
  Tilstandsgrad på ikke dokumentasjon og tid siden sist tilsyn. Det er mer en 5 år siden sist tilsyn og ikke fremvist samsvarserklæringer for arbeid utført på anlegget etter 1999. På bakgrunn av dette kan det anbefales en el-sjekk eller fremskaffelse av dokumentasjon. Påpekes at borettslaget opplyser at dokumentasjon for el-anlegg skal være dokumentert i beboernes digipost.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer medfølger ikke. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Kabel TV m/ dekoder
  Porttelefon
  Skap på soverom 2 medfølger

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen og varmekabler på badet. Vedovn i stuen.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Andel i ca. 24803 kvm festet fellestomt.
  Fellesarealene til laget er skrånende og består delvis av plen og fjell. Furutrær som en naturlig del av vegetasjonen i området samt noe beplantning av lavtvoksende busker. Internveier og parkeringsplasser er asfaltert.

  Grunneier er Theresa Walle Jacobsen og Glenn Walle, og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Gullskåret borettslag framfester tomten. Festeavtalen er på 100 år og utløper 2066 med rett til fornyelse med 50 år av gangen. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen hvert 10. år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene.

 • Parkering

  Borettslaget disponerer 34 garasjer som leies ut etter venteliste. Øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser for området.
  Det er opparbeidet felles parkeringsplasser

 • Vei/vann/avløp

  Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

 • Borettslaget

  Borettslag: Gullskåret Borettslag Org.nr. 950090146

  Borettslaget ble oppført i 1968 og består av 112 leiligheter fordelt på 6 blokker.
  I 1989/90 ble det foretatt utvendig rehabilitering med etterisolering og nye fasader, vinduer og dører. Borettslaget er rehabilitert med utvidet og innglasset verandaer, nye inngangspartier og oppganger ca 10 år etter det. Lekeplassen har blitt oppgradert i løpet av høsten 2009. I 2010 er det gjennomført brannteknisk kontroll. I 2011 er det utført radonmålinger som viser at nivåene er under det som utløser behov for tiltak. Vask av trapper blir utført av rengjøringsbyrå. Borettslaget har i 2014/15 utført større vedlikeholdsarbeider som impregnering og spekking av fasade av blokk 23/25 og utvidelse av mopedbod. I følge årsberetningen fra 2017 har laget gjennomført renovering av vegg i blokkene 21, 23 og 25. I 2018 hadde borettslaget hatt oppe til avstemming og utført arbeider på sikringsskap, nødlys, garasjeporter, sparebelysning samt nytt taktekke og vedlikehold av fasader.

  Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling i februar 2019 hvor det ble vedtatt full baderomsrehabilitering med opptak av lån på 41.000.000,-. Arbeidet har omfattet full renovering av badene/separat wc med bl.a. nye sluk, membran på gulv/vegg og varmekabler i gulvet. På kjøkken og vaskerom er det skiftet vann og avløpsrør og det er montert vannstoppeventil i kjøkken og vannstoppvarsler på vaskerom.

  Det er vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 25.01.2024 et låneopptak på inntil 25 millioner kroner som skal gå til rehabilitering av nordveggene. Dette innebærer ny isolasjon, teglsteinsfasade, vinduer m.v. Dette vil medføre økte felleskostnader og fellesgjeld. Lånet finansieres ved at felleskostnadene økes i 2 etapper; første i april 2024 og neste i april 2025 ihht vedlagt årsberetning.

  Ifølge vedlagt årsberetning har styret gjort følgende arbeider i styreperioden 2022:
  Rehabilitering av fasader sørvegger
  Montert lensepumpe i kjeller i 23
  Beplanting/innkjøp av slangetromler
  Forsikringssaker
  Oppfølging av beboersaker
  Rehabilitering av tak i 25, byttet sluk på tak og innvendig maling
  Malejobb utvendige søyler, oppganger og ytterdører.
  Laget platting ved lekeplass
  Diverse blomster
  Diverse velferd, dugnad
  Lagt ut ny kantstein ved 21
  Nytt parkeringssystem/nye parkeringsplasser
  Ny tv- og bredbåndsleverandør
  Evaluert gangvask
  Ny vaktmestertjeneste snømåking
  Kontakt med kommunen vedr kjøreretning/trafikksikkerhet
  Ny løsning på papirdunker
  Daglig kontakt med beboere
  Revidert husordensreglement

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 7.274.558,- i tråd med budsjett. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 17.088.604,-.
  Dette er 1.991.222,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak større forbruk til drift- og vedlikehold. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 1.471.008,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er ikke tillatt å holde dyr i leiligheten uten at det foreligger svært gode grunner.
  Se husordensregler for nærmere informasjon om søknad om tillatelse.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.02.1968.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Det er regulert til gang-/sykkelvei, blokkbebyggelse, kjørevei og offentlig friområde i reguleringsplan 0106586 Dikeveien Nord godkjent/vedtatt 14.05.2009 og 0106340 Vallefjellet Rådalen godkjent/vedtatt 02.04.1992 med reguleringsbestemmelser. Planforslag 01061112 Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim er varslet igangsatt 17.11.2014. Eiendommen ligger også under kommuneplan Fredrikstad 2020-2032 med formål om Båndlegging, regulering pbl, H710, bebyggelse og anlegg og friområde, vedtatt 18.06.2020.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230100

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  28.08.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 29.05.2023:
  - Handelsbanken, annuitetslån, kr 87.593.084,-, flytende rente 5,44%, restløpetid 40 år. Avdragsfrihet frem til 01.06.2025.
  - Husbanken, annuitetslån, kr 6.146.554,-, flytende rente 4,59%, restløpetid 8 år 8 md.

  Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål