Velkommen til Harald Sohlbergs vei 6 - Presenter av Henry R. Pedersen i OBOS Eiendomsmeglere.

1 av 35

Harald Sohlbergs vei 6

Lys og fin 3(4)-roms på Karihaugen - Innglasset balkong | Garasjeplass | Heis | Kort vei til off. komm. & servicetilbud

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 735 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 500 000

Fellesgjeld: kr 218 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 280

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Protector AS - polisenummer 1466106.
  Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 053 152,-.
  Som sekundærbolig: kr 3 791 347,-.

 • Eiendomsskatt

  I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. For 2022 er bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen er på 3 promille, se https://www.oslo. kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/ for mer info og til enhver tids gjeldende satser. Den enkelte boligeier er selv ansvarlig for å betale eiendomsskatten for egen bolig.

 • Felleskostnader

  4 280,-

  Herav:
  Felleskostnader kr. 3.838,-
  Lån garasje kr. 140,-
  Trappevask kr. 102,-
  Internett kr. 200,-

  Endring av felleskostnader: Styret har vedtatt endring av ordinære felleskostnader med +10% fra 01.01.2023, samt en reduksjon av innkreving trappevask på -7% fra 01.01.2023.
  Dette i tråd med forventede endring av kostnader. Historikk: Styret vedtok økning av de ordinære felleskostnadene på 2% fra 01.07.2019 og 3% fra 01.01.2020.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 218.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  3 500 000,- (Prisantydning)
  218 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 718 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 735 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Beliggende i byggets 4. etg. i etablert og populært område på Ellingsrudåsen med kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager og servicetilbud, samt nærliggende turområder og Østmarka.

  Servicetilbud:
  Det er en Jokerbutikk rett i nærheten som holder åpent 7 dager i uken. Det er også Rema 1000 og apotek i Per Krogs vei 4, innen kort gange fra leiligheten. På Ellingsrudåsen Torg finner du blant annet Kiwi, en frisørsalong, en blomsterbutikk, en butikk som selger frukt og grønnsaker, samt en hyggelig kafé. Furuset senter ligger ett stopp unna med T-banen. Senteret inneholder apotek, bibliotek, dagligvare, treningssenter, NAV kontor og et utvalg av kafeer og spisesteder. Som nabo til Lørenskog er det også kort vei til Metro, Triaden og Strømmen Storsenter hvor du finner det meste av både forretninger og servicetilbud.

  Fritidsaktiviteter:
  For den aktive finnes det flotte turområder rett ved leiligheten. Det er kun få minutter til turveier, lysløyper og skispor mot Mariholtet. Ellingsrud ridesenter og 4 H gården på Lindeberg er et yndet sted for de små. I den nye flerbrukshallen på Ellingsrudåsen/Karihaugen er det mulighet for fotball, håndball, allidrett og annet. For de voksne er det treningssenter i området. Videre kort vei til SNØ hvor verdens mest avanserte skihall har åpnet nylig, med en størrelse på ca. 40 000 kvadratmeter er det skapt en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski.

  Kollektivtilbud:
  Området har et godt kollektivtilbud. I nærheten ligger Ellingsrudåsen T-bane med linje 2. Nærmeste busstopp heter Karihaugen og her går buss nr. 25, nr. 100, nr. 110 (tar kun 12 minutter til Helsfyr) og natt- og morgenbuss nr. 2N. Ved T-banestasjonen stopper buss nr. 33 og 2N.

  Skoler og barnehager:
  Boligen sokner og har gangavstand til Ellingsrudåsen skole (1-7 kl.). Ellingsrud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Ellingsrudåsen skole. Det ligger flere barnehager i umiddelbar nærhet. Nærmeste barnehage er Ellingsrud private barnehage (0-6 år), Karihaugen barnehage (1-6 år) og Lia barnehage (1-6 år). Karihaugen barnehage ligger rett utenfor boligen.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 8 etasjer, underetasje og kjeller som er oppført i mur og betongkonstruksjoner. Leilighetenes skillende vegger og skillende dekker i betong og innvendige lettvegger kledd med gipsplater. Utvendige fasader er etterisolert og forblendet med 1/2 stein tegl og flatt yttertak som er tekket med papp/folie og med innvendige taknedløp. Støpt betonggulv i kjeller og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Byggegrunn er ikke kjent og det er ikke utført geotekniske undersøkelser for fastsettelse av byggegrunn. Det er i 2016-2019 utført rehabilitering/vedlikehold av utvendige fasader og yttertak i borettslaget. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995. Skyvebalkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995. Entredør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert.

 • Innhold

  - Entré -
  Romslig entré med garderobeløsning. God plass til oppbevaring, sette fra seg sko og henge fra seg i garderobe.

  - Bad -
  Bad er i eldre standard med malt våtromstapet på vegger og fliser på gulv. det opplyses av eier at bad er fornyet med nymalte overflater, ny innredning og dusjkabinett i 2019. Malt våtromstapet på vegger og malte overflater i himling. Fliser på gulv. Synlig epoxybelegg på gulv og antas at dette er benyttet som tettesjikt på gulv. Våtromstapet fungerer som tettesjikt på vegger. Bad består av dusjkabinett, servant med underskap, overskap med speilfronter, høyskap og opplegg for vaskemaskin.

  Det opplyses om at baderomsrehabilitering i regi av borettslaget er nært forstående men dato er ikke satt.


  - Stue og kjøkken -
  Leilighetens delvis åpne stue- og kjøkkenløsning er romslig med god plass til blant annet stor sofagruppe og stort spisebord. Store vindusflater i stue og kjøkken gir godt med naturlig lys. Rommets størrelse og løsning gir flere innredningsmuligheter.
  Kjøkkeninnredning med slette finerte fronter, 6 stk. fronter med glass, laminat benkeplate med fliser over, enkel oppvaskkum, ventilator i stål, opplegg for oppvaskmaskin og integrert stekeovn, koketopp, mikroovn og kjøl-/fryseskap. Ventilator med kullfilter/omluft over kokesone på kjøkken.

  - Soverom -
  I leiligheten er det to luftige soverom, begge oppleves som lyse og romslige.
  Begge soverommene har plass til dobbeltseng, garderobe og nattbord.

  -Balkong-
  Syd-/sydvestvendt innglasset balkong på 8m² med laminat på gulv, malt panel på vegger, belysning, strømuttak, rullgardiner på innglassing og adkomst fra stue.

  - Bod og fellesarealer -
  Leiligheten disponerer i tillegg 1 bod på etasjeplan på 1,2m² og 1 kjellerbod på 6,8m²., samt bruk av felles sykkelbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

 • Areal

  Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 81 kvm
  Leiligheten består av: Entré, bad, wc, 2 soverom, stue/kjøkken og innglasset balkong.

 • Standard

  Følgende har fått TG3 og TG2 i Tilstandsrapport av takstmann Petter Schanke Eikum:

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Sluk og membranløsning på bad må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre rustne sluk erfaringsmessig er mer utsatt for lekkasjer i overgang belegg/membran til sluk i tillegg til at sluk i seg selv er over forventet levealder. Det er satt inn dusjkabinett på badet, og vann renner fra dusjkabinett og direkte ned i sluk. (Dette må ikke fjernes dersom bad skal benyttes)En slik løsning kan forhindre fuktskade, men gir ingen erstatning for tettesjikt/membran. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Vinduer - Normal bruksfunksjon på vinduer og tilstandsgrad settes grunnet gjenværende levetid på glass.
  Utvendig > Dører - Normal bruksfunksjon på balkongdør og tilstandsgrad er satt gjenværende levetid på glass.
  Utvendig > Balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Gliper og knirk i noen laminatskjøter på balkong.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig > Innvendige dører - Stedvis bruksslitasje i karmer, ellers normal bruksfunksjon på innvendige dører.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Eldre våtromstapet og tilstandsgrad settes grunnet dette.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Eldre standard på gulvfliser og noen fliser har bom (hulrom under). Mangler fliser rundt rørgjennomføring fra servantskap.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Mekanisk avtrekk til felles luftekanal fra kjøkken er delvis skjult da den er plassert bak kjøkkenskap. Det er tilgang til ventil fra inne i skap og det er laget luftespalte over skap. Del av ventil i yttervegg på kjøkken er skjult av skap.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannsbereder er tilkoblet med stikkontakt. Ifølge NEK400 er det innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet eller tilkoblet via en stikkontakt og plugg kombinasjon i samsvar med NEK EN 60309-serien. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk oppvarming - Tilstandsgrad settes grunnet alder på panelovn og stråleovn.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Automatsikringer i sikringsskap med hovedsikring på 40 Amp. som er plassert i fellesgang. Innvendig elektrisk anlegg er en kombinasjon av skjult og åpent anlegg med eldre stikkontakter og brytere.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger:Alle integrerte hvitevarer medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  Dør-calling med åpner. Det er plassbygde bokhyller i stue, og garderobeskap i entré og på begge soverom.

 • Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med stråleovn på bad, panelovner i wc og varmekabler i gulv på kjøkken/spiseplass.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt på 79 150 kvm. Store felles grøntarealer som er opparbeidet med beplantning, sittegrupper, lekeplasser, bord, benker og asfalterte adkomstarealer. Turveier som fører direkte til Østmarka med store friområder.

 • Parkering

  Leiligheten disponerer garasjeplass med mulighet for installasjon av el-billader (det er tilrettelagt for dette) i felles garasjeanlegg.
  I tillegg finnes det ledige plasser hvor eierne kan leie plass, hvor leie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.
  Det er også gjesteparkeringsplasser i borettslaget.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 545 andelsleiligheter. Karihaugen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948617196, og ligger i bydel Alna i Oslo kommune med følgende adresse:
  Harald Sohlbergs Vei 2-20, Ludvig Karstens Vei 1-17, Ludvig Karstens Vei 2-14.
  Gårdsnummer/Bruksnummer:
  107/853, 856, 857, 858, 859
  109/14, 15, 16
  Første innflytting skjedde i 1971.

  Hjemmeside: www.karihaugen.no

  Rehabilitering/låneopptak: Styret har informert om at en våtromsrehabilitering er forestående, men dette må behandles i generalforsamling og tidspunkt for dette er ikke avklart. Styret holder på med utskiftinger av heiser i løpet av 2022-2024, med oppstart i Ludvig Karstens vei 4 og deretter videre oppover. Dette innebærer i utgangspunktet ca. 15 millioner i økt låneopptak i løpet av 2022-2023, som innebærer økning fellesgjeld med ca.13%. Det vil også være behov for låneopptak i 2024 på rundt 10 millioner, men det er litt tidlig å si noe endelig.

  Større vedlikehold og rehabilitering
  2020 - 2021 Diverse utomhus tiltak
  2018 - 2019 Nedgravde avfallsbrønner
  2018 - 2019 Calling anlegg
  2017 - 2019 Fasaderehabilitering
  2017 - 2017 Gatebelysning LED-lys
  2012 - 2013 Utvidelse av garasje
  2012 - 2013 Ny vaktmestersentral Innflyttet 26.08.2013
  2009 - 2011 Rehabilitering - garasjeanlegg
  2002 - 2005 Innstøpte avløpsledninger Styret undertegnet kontrakt for rehabilitering av alle innstøpte avløpsledninger i 2002. Avsluttet 2005.
  2000 - 2001 Alle heisene i borettslaget ble byttet
  1995 - 1998 Rehabilitering. Byggetrinn 1 (vinduer og fasader). Byggetrinn 2 (balkonger og brannvarsling).
  Byggetrinn 3 (Uteområder): Torsdag 28. august 2003 ble uteplassen til Harald Sohlbergsvei 20 kåret av OBOS bladet og Oslos Byes Vel, til Oslos triveligste uterom 2003.

  For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se årsmelding med regnskap som kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

 • Dyrehold

  Hund, katt eller tilsvarende dyr skal ikke anskaffes av beboere uten styrets skriftlige tillatelse (ref. generalforsamlingen av 12. oktober 1976). Skriftlig søknad skal leveres til styret på mail. Søknader vil normalt bli behandlet av styret innen 14 dager fra styret har mottatt korrekt og komplett utfylt søknad. Dersom noen passer hunder midlertidig (for en kortere periode på inntil 30 dager), krever dette ikke vanlig registrering med godkjenning, men styret skal styret varsles skriftlig senest den dagen hunden ankommer for oppholdet. Katter behøver ikke å registreres dersom de skal oppholde seg for en kortere periode enn 30 dager.

  Se utfyllende regler i borettslagets husordensregler som kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 11.06.1975, og ferdigattest for rehabilitering, balkongutvidelse og innglassing datert 15.09.1997.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål og offentlig bygning. Det pågår sak referanse 202019844 for Ellingsrudåsen skole.
  Det er sendt ut nabovarsel til borettslaget: 1. Skolene på Ellingsrudåsen, Ellingsrud og Bakås skal få en oppgradering som trengs. Byggherre har startet klargjøring til ny midlertidig skole. Hele grusplassen ved flerbrukshallen på Ellingsrud er benyttet som midlertidigskole for Bakås først, så vil Ellingsrud (ungdomskolen) ha samhørighet, når begge disse skolene er ferdig oppgradert vil Ellingsrudåsen skole ta over den midlertidige skolen frem til deres skole er klar. Det foreligger en reguleringssak hos Planog bygningsetaten (PBE) med Dialogfase før offentlig ettersyn- Ellingsrudåsen skole. I søknaden står det at skolen er planlagt å være en 3-parallell barneskole for 630 elever pluss en avdeling tilpasset 16 autister. Prosjektet vil medføre en betydelig oppgradering i forhold til dagens skolebygg. Nytt skolebygg skal planlegges slik at det legges til rette for utleie og bruk på kveldstid. Det legges opp til en oppgradering av uteområdene til glede for skolen og nærmiljøet. 2. Søknad om oppføring av boliger, boligblokk. Saksnummer 202020090 hos PBE. Det er bestilt oppstartsmøte for utbygging i Harald Sohlbergs vei 7 og 9 (tomten med Joker butikken). I søknaden står det at bebyggelsen består av to punkthus og et planlagt torg. Det vil i tillegg til boligene være et tilbud til lokal handel og ungdomsklubb. Uteområdene til prosjektet søker å bli attraktive som sosial møteplass for beboere og naboer og bli et tilskudd til nærmiljøet.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  716230110

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Forkjøpsrett for andelseiere i OBOS og medlemmer av OBOS. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  26.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån:
  HABA01-83987186731
  Annuitetslån
  Restsaldo kr 60.861.718,-
  Restsaldo andel kr. 110.527,-
  Restløpetid 21 år 2 md.
  Terminer: 12 pr. år.
  Kapitalkostnader kr. 694,-
  Flytende rente på 4,80%.

  HABA02-83987218366
  Annuitetslån
  Restsaldo kr 9.000.000,-.
  Restsaldo andel kr. 16.345,-
  Restløpetid 5år 9 md.
  12 terminer pr. år.
  Kapitalkostnader kr. 65,-
  Flytende rente på 4,80%.
  Avdragsfrihet til og med 01.11.2025.
  Estimert endring etter avdragsfrihet kr. 359,-

  2HAND4-83987162662
  Annuitetslån
  Restsaldo kr 49.803.021,-.
  Restsaldo andel kr. 90.474,-
  Restløpetid 12 år og 9 mnd.
  12 terminer pr. år.
  Kapitalkostnader kr. 792,-
  Flytende rente på 4,80%.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Rehabilitering/låneopptak: Styret har informert om at en våtromsrehabilitering er forestående, men dette må behandles i generalforsamling og tidspunkt for dette er ikke avklart. Styret holder på med utskiftinger av heiser i løpet av 2022-2024, med oppstart i Ludvig Karstens vei 4 og deretter videre oppover. Dette innebærer i utgangspunktet ca. 15 millioner i økt låneopptak i løpet av 2022-2023, som innebærer økning fellesgjeld med ca.13%. Det vil også være behov for låneopptak i 2024 på rundt 10 millioner, men det er litt tidlig å si noe endelig.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Henry Ryberg Pedersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål