Velkommen til Haugenveien 21!

1 av 33

Haugenveien 21

Koselig enebolig med stor tomt, dobbel garasje, opparbeidet hage og 4 soverom. Masse bodplass

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 6 269 570

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 6 100 000

Omkostninger: kr 169 570

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Offentlige/kommunale avgifter

  Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikkesamlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per
  fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
  Gebyr fakturert beløp i 2022
  Avløp 3 065,95 kr
  Eiendomsskatt 6 645,00 kr
  Feiing 900,00 kr
  Renovasjon 4 215,00 kr
  Vann 3 974,90 kr
  Totalt 18 800,85 pr 2022.

 • Faste løpende kostnader

  Strøm: eier opplyser å ha betalt ca. 24 000,- i 2022 i strøm, forbruk 20 418 kwt.
  Vedlikehold/brøyting privat vei, ca. 1500,- pr år
  Husforsikring, ca kr.12 279,- pr år.
  Det gjøres oppmerksom på at kjøper må innhente egne avtaler og at avgifter kan variere etter forbruk.

 • Forsikring

  Eiendommen er forsikrit av selger i Tryg forsikring, Polisenummer 4866928.

 • Ligningsverdi

  For inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 756 531
  Som sekundærbolig: kr 6 323 510

 • Eiendomsskatt

  Kommunestyret vedtok 10. desember 2020 at det skal innføres eiendomsskatt på bolig- og fritidseiendommer i kommunen fra 1. januar 2021.
  Bunnfradraget er satt til 1 million kroner, og skattesatsen er 2 promille for bolig- og fritidseiendommer i 2023.

 • Totale kostnader

  6 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  152 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 100 000,-))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  169 570,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 269 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Godt vedlikeholdt enebolig med stor, solrik tomt, beliggende på Nygård, mellom Ås og Ski. Innholdsrik bolig over 3 etasjer, med mye lagringsplass, dobbel garasje, opparbeidet hage og fin, solrik terrasse. Boligen er påbygget i flere omganger (1962 og i 1982) og har en skjermet beliggenhet øverst i boligfeltet.

  Koslig eiendom med stor kjeller og tomt, beliggende både sentralt og naturnært.

  Svært sentral beliggenhet med kort vei til både E6 og E18.

  Hagen er pent opparbeidet med bærbusker, morelltre, eple og plomme trær, plantekasser og plen. Dobbel garasje med automatisk portåpner, samt utebod og vedskjul.
  Innvendig er det 4 soverom, bad, vaskerom, kjøkken. To stuer, en av stuene med luftig løsning og varmekabler i gulv. Den andre er en peisestue med utgang til vestvendt, solrik terrasse med delvis overbygg og markise. Huset er svært romslig, har godt med vinduer som gir lyse og trivelige oppholdsrom. Det er også svært god lagringsplass med svært mye bodplass ( Bla. matbod). Gammel garasje er bygget inn i huset har blitt hobbyrom/verksted. Vaskerom og musikkrom i kjeller.

  Det er i hovedsak tregulv og eikeparkett på gulv, og malte veggflater. Gulv i betong mot grunn. Kort oppsummert et idyllisk landlig beliggende hus med kort vei til alt av servicetilbud både i Ås og Nordre Follo. Området har fantastiske turmuligheter, asfalterte gangveier og
  kort vei til skole og barnehage.

  Romslig innkjøring til boligens doble garasje. Vindfang som leder til trappegang med god lagringsplass. Her kommer man videre til kjøkken, spiseplass, peisestue og stue. Flott stue med god takhøyde og varmepumpe. Selv om det her er delt i tre rom, er det fremdels ett åpent og lyst familieområde med gode sosiale soner og muligheter for både langbord og familefest. Fra peisestuen kommer man ut på en solrik terrasse med markise og videre ut i hagen. Det er også to soverom med garderober og bad i denne etasjen. Oppe finner man et stort soverom med vinduer som slipper inn masse lys, og et soverom av normal størrelse. God lagringsplass også oppe.

 • Beliggenhet

  Å bo på Nygårdsåsen betyr å ha kort vei til det meste. Det er bare noen minutters gange til nyere skole og barnehage. Gode lekeplasser og fotballbane i området. Noen minutter med buss eller bil til handel og tog i Ski.

  Nygård er et tettsted i Ås kommune. Kommunen består av områdene Nordby, Vinterbro og Kroer. Med sin nære tilknytning til både Ski og Oslo er området et populært valg for folk i alle aldersgrupper. Nygård kan by på gode turområder i grønne omgivelser, god fremkommelighet og ikke minst er det enkelt med bil her. Stor innfartsparkering på både Ski og Ås stasjon (Pendlerparkering til kr. 100,- i Ås/ 250,- i Ski for reisende med gyldig periodebillett) Tog fra Ski stasjon tar deg til Oslo på ca.10 minutter, og Ås på 19 min. Ellers tar det bare noen minutter med buss fra Haugenveien til Ski stasjon.

  Området har også mye barnevennlige asfalterte gang- og turveier. Bål/grillplass på Stuene om man vil ha liten utflukt. Koselig turvei også til Breivoll naturområde med med flere flotte badestrender, stupetårn, gårdscafè og fine turmuligheter som byr på mange flotte opplevelser for små og store oppdagere.

  https://breivoll.dnt.no/

  For daglig handel er det en romslig, ny Extra butikk i nærområdet , Coop Obs på Vinterbro senteret og Ski med bla. Meny, Kiwi, Rema 1000. Flere offentlige helsetjenester i Ski og Ås.

  For den aktive kan Nordby IL tilby trening med bla. håndball, fotball, vannpolo. Flere hestesentre i området. Ski har et utbredt idrettstilbud med bla. turn, innebandy, ishockey, tennis og friidrett for å nevne noe.

  Barna i området sokner til Solberg skole. Ansatte og elever flyttet inn i ny skole etter påske 2018. Det er lagt til rette for fleksible løsninger, godt utstyrte spesialrom, og skolen har også en flerbrukshall. Uteområdet var ferdigstilt i august 2018.
  https://www.as.kommune.no/solberg-skole.521906.no.html
  Fra Solberg skole går man videre på Nordbytun ungdomsskole.

  Nærmeste barnehage er Solbergtun barnehage, som ligger fint til rett ved barneskolen, ellers er det mange barnehager i området, både kommunale og private.
  https://www.as.kommune.no/solbergtunet-barnehage-kommunal.544507.no.html

  Nygårskrysset handelspark ligger bare en liten tur unna og kan bla. by på McDonalds, Pizzabussen, bensinstasjon, Jula og Obs bygg.

  Kort vei til også til frydfulle dager på Tusenfryd, som også er en yndet arbeidsplass for tenåringene i nærområdet.

  Student og kulturarrangenter gir Ås et tidvis yrende liv, ellers er det en rolig by med diverse butikker og cafeer. Ås er en landbrukskommune og huser bla. Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

  Ved Siggerud idrettspark er det en kul Pump track. Vestby og Kolbotn har bra betongparker. Gjersenga er en fin plass for telt- og hengekøyeturer, men toalett og badevann. Ellers er det et godt kulturtilbud nye Rådhusteateret i Ski.

  Storområdene rundt Nygård har mye plass, og det er mange flotte turområder. Eksempelvis Sandbakken og Vangen i marka . På vinterstid kan man gå på skøyter på Langen. Det er også flere lysløyper i kommunene.

 • Bebyggelse

  Området består av bolig og næringsbebyggelse med begrenset åpningstid. Næromårdet ellers består av asfaltert gang og sykkelvei og offentlig bygg som skole og barnehage.

 • Adkomst

  Haugenveien har avkjøring fra Nordbyveien. Ta andre avkjøring til høyre fra Haugenveien. Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved felles visninger.

 • Byggemåte

  Trehus oppført med tradisjonelt bindingsverk i tre. Antatt isolert etter byggeårenes standard. Etasjeskillere med trebjelkelag. Delvis støpt dekke mellom 1. etg. og kjeller. Fasade forblendet med liggende og stående kledning. Saltak med takstein. Vasket og malt i 2018.
  Grunnmur i støpt armert mur/betong. Fundamentert på antatt faste/solide masser.

 • Innhold

  P-rom:
  1. Etg.: Stue, peisstue, kjøkken, to soverom, bad, entré, vindfang og trapperom.
  2 Etg.: To soverom og gang/trapperom.
  Kjeller: Studio, vaskerom og gang/trapperom.

  S-rom:
  Kjeller: Tre boder og redskapsrom.

 • Areal

  Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 242 kvm, Bruttoareal: 275 kvm

 • Standard

  Takstmannens vurdering ved TG2:
  Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet. TG2 settes grunnet alder på fundament og grunnmur samt forhøyede verdier ved fuktmåling. Forholden bør undersøkes nærmere av fagperson.
  Yttervegger har passer mer enn halvparten av forventet levetid. Flere vinduer har passer mer en halvparten av forventet levetid. Kjellervinduer bør byttes. Taket har passert mer enn halvparten av forventet levetid.
  Loft (konstruksjonsoppbygging), Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) TG2 settes grunnet alder.
  Kjøkkenet har passert mer en halvparten av forventet levetid.
  Bad 1 etg. Overflate vegger og himling TG2 settes grunnet alder på deler av bad. Har passert mer enn halvparten av forventet levetid. Overflate gulv TG2 settes grunnet alder på opprinnelig gulv/støp. Membran, tettesjiktet og sluk TG2 settes grunnet alder. Sluket har passert forventet levetid. Badet fungere slik det fremstår i dag, men er dog opprinnelig av eldre alder og har behov for fornying. Påkostninger må påregnes.
  Vaskerom kjeller, overflate vegger og himling TG2 settes grunnet alder og standard. Overflatene er ikke egnet til bruk som våtrom. Øvrige rom i kjeller. Veggenes, himlingens og gulvets overflate settes TG2 grunnet alder. Fuktmåling og ventilasjon TG2 settes grunnet alder, ventilasjon og fuktutslag i nedre del av flere vegger. Forholdet bør holdes under oppsikt evt. undersøkes nærmere av fagperson
  WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 settes grunnet alder. Vann- og avløpsrør har hovedsakelig passert mer enn halvparten av forventet levetid. Rør i grunn bør undersøkes nærmere av fagperson.
  Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG2 settes grunnet alder på deler av anlegget samt manglende samsvarserklæring/dokumentasjon. Ventilasjon, TG2 settes grunnet naturlig ventilasjon.
  Balkonger, verandaer og lignende TG2 settes grunnet antatt alder samt behov for overflatebehandling.


  Takstmannens vurdering ved TG3:
  Terrengforhold, TG3 settes grunnet manglende fall i terreng fra husvegg.
  Tiltak: Bør etableres fall fra husvegg.
  Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-
  Vaskerom kjeller, overflate gulv, TG3 settes grunnet manglende etterlevelse av krav for våtrom. Rommet fungerer slik bruken er i dag.
  Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.- Membran, tettesjiktet og sluk
  TG3 settes grunnet alder. Sluket har passer forventet levetid. Manglende membran.
  Tiltak: Etablering av membran samt bytte av sluk.
  Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger:
  Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Boligen varmes opp via elektrisk fyring med panelovner. Varmekabel i gulv på bad, stue og studio. Peis med foldedører som åpnes til hver side i peisstue. Varmepumpe i stue, installert i 2018.

 • Tomten

  Hovedsakelig flat tomt. Singlet adkomst. Tomten er pent opparbeidet med plen, trær og prydbusker. Eiendommen består av to tomter: Gnr 102, bnr 31 på 1209 kvm og Gnr 102 bnr 39 på 363 kvm. God plass til biler, god snuplass på egen tomt.

 • Parkering

  Parkering i dobbelt garasje på egen tomt. Garasjen er på 32 kvm med god plass. Ellers plass til flere biler på egen tomt. Det er også mulig med gateparkering i Haugenveien.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig vann og avløp. Kommunal vei langs huset, privat vei fra Haugenveien som også benyttes av nabohusene. Det er en muntlig avtale om fordeling av utgiftene mellom. Det er firmaet H Fjeldstad som brøyter - og beboer to hus nedenfor som holder kontakten med firmaet. Fjeldstad har en stor maskinpark og brøyter for kommunene rundt her, samt for private firmaer. Utgiftene for eiendommen varierer etter hvor mye snø det har vært, men har ikke gått over kr 2.000 Pr år. Når det gjelder vedlikehold ellers har naboene hatt rådslagninger og blitt enige om hva som bør gjøres med skraping og påfyll av sand. Godt gammelt spleiselag.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattaest eler midlertidig brukstillatelse. Etter 2015 er byggereglene forenklet og det vil ikke utstedes ferdigattest for tiltak som er utført før 1998. Det betyr likevel ikke at eventuelle ulovligheter blir lovlige. Det forligger godkjent byggesøknad på påbygg.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Privat vei fra Haugenveien til huset. Naboer har adkomst. vedlikeholdsansvar er delt mellom husene.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Kommunen har legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Det ligger tinglyste erklæringer fra kommunen ang. rettigheter til vedlikehold av vann/kloakk ol. Det er under tinglysning en servitutt på naboeiendommen, Gnr 102, bnr 32, ang. at garasjen står 25 cm over på naboens tomt. Avtalen er signert av begge parter og sendes til tinglysning av naboens advokat.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til Frittligende boligbeyggelse og område for industri/lager.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 15.05.2023 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704230026

Budgivning

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Helle Borgund

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål