June Berg Peersen v/Obos Eiendomsmeglere har gleden av å presentere Haugerudveien 52!

1 av 35

Haugerudveien 52

Stor 3(4)-roms i høy 1. etasje. Oppussingsobjekt. P-plass. Fyring/akonto varmtvann inkl. Barnevennlig! Nært buss/T-bane.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 132 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 000 000

Fellesgjeld: kr 115 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 363

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS tlf. 22 86 55 00

 • Forsikring

  Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 85104951.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 215 126
  Som sekundærbolig: kr 4 374 453

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader kr. 6 363,-
  Herav:
  Felleskostnader 5.211,-
  A-konto varmtvann 700,-
  Asfaltering 42,-
  Balkong 410,-

  Felleskostnadene inkluderer: Fyring, akonto varmtvann, kabel-TV/bredbånd, komm.avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester og nedbetaling av fellesgjeld.


  Borettslaget har avtale om akonto varmtvann. Forbruket måles individuelt iht. faktisk forbruk og avregnes en gang pr. år. Vannmålerne ble montert og tatt i bruk fra 01.01.2023 og det legges opp til en avregning ila. sommeren 2023.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld kr 115.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2023.
  Sum andel fellesformue kr 13.477 pr. 31.12.2022

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  4 000 000,- (Prisantydning)
  115 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 115 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 132 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Er du på utkikk etter en familieleilighet med store rom, innglasset balkong og god beliggenhet? Dette er en leilighet med oppussingsbehov i lavblokkens 1. etasje. Det er en halv etasje opp til leiligheten. Det finnes en leilighet i underetasjen slik at man ikke er rett på bakkeplan. Leiligheten er gjennomgående med lysinnslipp fra begge sider. Det er et populært og hyggelig nabolag. Leiligheten ligger i nærhet til kollektivtrafikk (T-bane og buss). Det er kort vei til butikker, skoler, barnehager, kjøpesenter, samt fine skiløyper og turstier i Østmarka.

  Leiligheten er en opprinnelig 4-roms leilighet som i dag består av entré med garderobe, to soverom, bad, wc, kjøkken med spisestue, innvendig bod og stue med utgang til innglasset balkong. Man disponerer egen parkeringsplass, kjellerbod, fellesbod og felles sykkelbod.

  Verdt å vite:
  - Fyring og akonto varmtvann inkludert.
  - Kabel-TV/bredbånd inkludert. Fiber.
  - Eikeparkett i stue og spisestue.
  - Egen parkeringsplass medfølger.
  - Innglasset balkong med gode solforhold!
  - Innvendig bod på 5 kvm og en kjellerbod på 2 kvm.
  - Dyrehold tillatt.
  - Mulighet for rask overtagelse.
  - Ingen dokumentavgift.
  - Rask avklaring av forkjøpsrett.

 • Beliggenhet

  Sentralt beliggende i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Haugerud. Leiligheten har gode solforhold fra vest-nordvestvendt balkong med hyggelig utsyn til grønne fellesarealer. Rett i nærheten finner man dagligvare og bussholdeplass, samt kort vei til T-bane, Østmarka, skoler og barnehager.

  Fritidsmuligheter:
  Østmarka ligger i kort avstand og byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Kort vei til idylliske Lutvann med badeplass. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall.

  Shopping/servicetilbud:
  Nærmeste dagligvare er KIWI som ligger rett over veien for gjesteparkeringen i borettslaget. Det er også kort vei til Rema 1000, Hellerud. Ellers finner man Haugerud Senter ved T-banen med bla. nærbutikken Coop Extra, Bare Fresh fitness, frisør, legesenter, tannlege, apotek, sushi, pizzeria og gatekjøkken. Kort vei også til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Alnabru senter med diverse spesialforretninger, IKEA Furuset og Furuset Senter.

  Kollektivtilbud:
  På andre siden av borettslaget ligger Haugerud T-banestasjon med linje 2. Nærmeste bussholdeplass er Haugerudveien. Her går buss nr. 69, 79, natt- og morgenbuss nr. 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn. Fra busstoppet Haugerudhagan går buss nr. 58.

  Skole og barnehage:
  Boligen sokner og har gangavstand til Trosterud barneskole og Haugerud ungdomsskole. Rundt boligen er det et godt utvalg av private og kommunale barnehager, blant annet Stjernemyra barnehage, Læringsverkstedet Haugerudhagan estetiske barnehage og Solfjellet barnehage.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer og underetasje/kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein og flatt yttertak tekket med papp.

  Vinduer med trerammer og 2-lags glass fra 1995. Balkongdør med trerammer og 2-lags glass fra 1995, samt entrédør B- 30/35db som er brann- og lydklassifisert.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Dagens planløsning i boligen avviker i forhold til godkjente/byggemeldte tegninger. Leiligheten har opprinnelig 3 stk. soverom. 2 stk. soverom er slått sammen til et soverom og det er bygget en nisje i entré. Arbeidet som er gjort er ikke søknadspliktig hos plan- og bygningsetaten. Boligen kan med relativt enkle grep tilbakeføres til opprinnelig planløsning med 3 soverom.

 • Innhold

  3-roms, opprinnelig 4-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 1. etasje av 4 etasjer og underetasje/kjeller. Leiligheten består av entré, bod, bad, wc, 2 stk. soverom, kjøkken og stue med adkomst til vest-nordvestvendt innglasset balkong på ca. 7 m².

  Leiligheten disponerer en fast parkeringsplass (nr. 572), samt 1 kjellerbod på ca. 2 m², felles rom for lagring og felles sykkelbod. Borettslaget har ca. 20 gjesteparkeringsplasser som kan benyttes av besøkende, ellers gateparkering etter stedets regler.

  Entré:
  Velkommen inn i en entré med dørcalling og plass til skostativ og oppheng. Det er laget en praktisk garderobe med hyller og oppheng for ekstra god oppbevaring. Inngangen til garderoben er det som var inngangen til det tredje soverommet da leiligheten ble bygget.

  To soverom:
  Leiligheten har i dag 2 soverom. Det ene soverommet er slått sammen av det som opprinnelig var to soverom. Det er mulig å tilbakeføre planløsningen til 3 stk. soverom. Begge soverommene har plassbygget skap og god plass til dobbeltseng.

  Bad og toalettrom:
  Eldre bad og wc som ligger vegg i vegg. Badet består av dusjhjørne med svingbar dør, servant med underskap, speil, hylle, knagger og koppholder. Det er belegg på gulv og våtromsplater på veggene. Toalettrom består av frittstående wc, servant med underskap, speil og overskap. Flere andelseiere har slått sammen bad og wc, samt brukt areal fra boden for å lage et større bad.

  Kjøkken:
  Kjøkken med plass til spisebord enten ved vinduene eller i spisestuen. Fra kjøkkenet har man en hyggelig utsikt mot det grønne fellesarealet. Her er det, i likhet med resten av leiligheten, behov for oppussing. Kjøkkeninnredningen består av finerte 1-speils profilerte fronter i eik, laminat benkeplate med fliser over, dobbel oppvaskkum med benkebeslag, kjøkkenventilator i stål antatt med kullfilter, samt frittstående komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøl-/fryseskap. Hvitevarer medfølger.

  Spisestuedel og innvendig bod:
  Spisestuen ligger mellom kjøkken og stuen. Her kan man ha spisebord med plass til hele familien. Det er et rom med flere bruksmuligheter. Noen har laget et ekstra soverom her. Man kan virkelig lage sin egen drømmebolig og leiligheten har et stort potensiale. Den innvendige boden er på hele 5 kvm, så her er det god plass til oppbevaring.

  Stue og balkong:
  Leiligheten har en stor stue med flere møbleringsalternativer. Det er god plass til både sofagruppe, godstolen og spisebord. Stuen har vindusflater som både gir mye naturlig lys og en hyggelig utsikt mot grøntareal. Vikenfiber - Altibox er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Dette er inkludert i felleskostnadene. Fiber til alle leiligheter ble montert i 2021.

  Fra stuen er det utgang til en innglasset vest-nordvestvendt balkong på 7 m². Balkongen har impregnert tregulv, elektrisk solgardin/screen, lys og stikkontakt. Det er tillatt med elektrisk- og gassgrill på balkongen. Det er god plass til utemøbler og innglassingen gjør at man kan oppbevare møblene på balkongen gjennom hele året. Det forlenger også mulighetene for å bruke balkongen utover sommersesongen. Her er det gode solforhold!

 • Areal

  Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 92 kvm

 • Standard

  Fra tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS, datert 20.04.23 (Se utdypende informasjon i tilstandsrapport):
  Leiligheten fremstår med overflater av eldre dato/standard med bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må påregnes overflatebehandling/modernisering ved et eierskifte. Våtrommet er av eldre dato ca. 1981 uten dokumentasjon på løsninger og utført arbeid. Det er av den grunn ikke hensiktsmessig å foreta en fullverdig kontroll av våtrommet, da det må påregnes full rehabilitering for å føre våtrommet opp til dagens krav. Våtrommet kan allikevel brukes, men det anbefales årvåkenhet ved bruk. Hvis våtrommet skal brukes i den stand det i dag fremstår så er det viktig at det ikke dusjes direkte på overflater, men benyttes dusjkabinett. Dette for å minske vannpåkjenning på konstruksjonen.

  Overflater:
  Gulv: Eikeparkett, laminat, teppe og belegg.
  Vegger: Malte panelplater, mexistein, malt tapet og malt panel.
  Himling: Malte flater.

  Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad (TG 2 og TG 3):

  TG 3 - Store eller alvorlige avvik:
  Våtrom: Tilstandsgrad settes på grunn av alder/gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging av tettesjik og manglende garantier. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at eldre våtrom er å betrakte som en risikokonstruksjon. Hulltaking er gjennomført iht. § 2-2 forskrift til avhendingslova. Det er foretatt hulltaking i vegg mellom dusjnisje og bod. Det er ikke oppdaget synlig skade i vegg. Det er utført fuktmålinger med Protimeter MMS2 i bunnsvill i/mot våtsone med normale verdier.

  TG 2- Avvik som kan kreve tiltak:
  Vinduer og balkongdør: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av gjenværende levetid på glass og redusert isoleringsevne.

  Rekkverk balkong: Rekkverk balkong: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av for lav høyde på rekkverk i forhold til dagens krav.

  Overflater: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og generell bruksslitasje. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

  Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er målt høydeforskjell/skjevheter på stikkprøver i soverom og stue. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av standardens strenge vurdering av skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn.

  Radon: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende sikring mot radon, eller manglende dokumentasjon på målinger i boligen. Det anbefales radonmålinger på etasjer til og med 2. etasje i boligblokken. Dette er styret i borettslaget sitt ansvar.

  Innvendige dører: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og generell bruksslitasje.

  Plassbygget skap: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje.

  Kjøkkeninnredning: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje på kjøkkeninnredning.

  Avtrekk og ventilasjon, kjøkken - Det er kullfilterventilator på kjøkken og naturlig ventilasjon. Tilstandsgrad settes på bakgrunn av standardens strenge krav til forsert avtrekk fra kjøkken. (Forsert avtrekk vil si mekanisk avtrekk ut av vegg, eller over tak.). Det er ikke lov å etablere forsert avtrekk i borettslaget, iht. husordensreglene.

  Tilluft toalettrom: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende/for lite tilluft til wc. Tilluft kan etableres via ventiler i vegg, eller ved spalte i nedre del på dør til rommet.

  Vannledninger og avløpsrør: Tilstandsgrad settes med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at eldre vannrør er en risikokonstruksjon.

  Vannbåren varme: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder på radiatorer. Det er ikke behov for utbedringstiltak da
  anlegget til borettslaget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Elektrisk anlegg: Skrusikringer i sikringsskap. Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det foreligger ikke samsvarserklæringer på alt av det elektrisk arbeid som er utført i boligen. Det anbefales av den grunn en utvidet EL-kontroll.

 • Utstyr

  - Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer på kjøkken. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  - Sovesofa medfølger ikke.
  - Plassbygget skap på begge soverom.

 • Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer. Det er i senere tid utført graving/legging av rør for overgang til fjernvarme i borettslaget. Fjernvarme leveres fra Fortum Oslo Varme AS. Kostnader for fyring er inkludert i felleskostnadene. Varmtvann er inkludert med akonto-løsning.

 • Tomten

  Borettslaget eier tomten på 112 242 m². Borettslaget har store og frodige grøntarealer som er parkmessig opparbeidet og beplantet med trær, prydbusker, bed, sittegrupper, treningsapparater, lekearealer og asfalterte internveier.

 • Parkering

  Det medfølger fast biloppstillingsplass (plass nr. 572). Borettslaget har også gjesteparkeringsplasser. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  I følge opplysninger fra styret kan ny andelseier søke om garasje etter venteliste, men da mister man utvendig parkeringsplass. Garasjene er organisert som et frittstående garasjelag (Haugerud Garasjelag). Garasje kan kun selges til en andelseier i borettslaget som skal overta biloppstillingsplass i bytte. Evt. salg av garasje skal være gjennomført før boligen legges ut for salg. Utleie er lov, men kan kun skje til beboere i borettslaget. I tillegg er det gjesteparkering som benyttes etter gjeldende regler.

 • Borettslaget

  Haugerud Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948512823, ligger i Oslo kommune bydel Alna og har adresse: Haugerudvn. 2 -70 og Stjernemyrvn. 2 - 48. Borettslaget består av 578 andelsleiligheter fordelt på 17 bygninger, alle på 5 etasjer inklusive underetasjen.

  - Brl. har egen hjemmeside: https://vibbo.no/haugerud/om
  - Brl. har egen vaktmester som ivaretar daglig drift og løpende vedlikehold.
  - Brl. har avtale med renholdsfirma om rengjøring av oppganger.
  - (Vikenfiber - Altibox) er borettslagets nye leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Informasjon fra forretningsfører om planlagt rehabilitering/større vedlikehold:
  Det skal ikke være noe stort på gang de nærmeste årene utover normalt vedlikehold.
  Sette opp uteboder og omgjøring av fellesrom i kjeller til kjellerboder (generalforsamlingsvedtak). Omgjøring av fellesboder til kjellerboder + bygging av uteboder kan føre til låneopptak. Saken er foreløpig lagt på is.
  Fukt på den store parkeringsplassen i Stjernemyrveien. (Prosjektet er lagt på is inntil borettslagets energikostnader er innenfor normale rammer).
  Soilrørene er fra 1960-tallet, men kontrolleres jevnlig. Er av fortsatt grei kvalitet, men her må det på et eller annet tidspunkt gjøres noe.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2021 Fjernvarme. SD-anlegg styring varmeanlegg. Skiftet blandeventiler i 17 undersentraler. Fiber (bredbånd) til alle leiligheter.
  2020 Fjernvarme. Nye takvifter.
  2019 Taktekking blokk 14, 15 og 16. Fukt (parkeringsplass mellom blokk 11 og 13).
  2018 Taktekking blokk 11, 12 og 13. Fullført festing av heller på trapper i inngangspartier. Aktivitetsplass for voksne mellom blokk 7 og 11.
  2017 Taktekking blokk 7, 8, 9 og 10 samt påbegynt heller på trapper i blokk 10 og blokk 11.
  2016 Taktekking blokk 2, 4, 5 og 6, ny lekeplass, montering av benker og bord på uteplasser og rehabilitering av fortau langs blokk 1-6.
  2015 Taktekking blokk 1, 3 og 17, støping av uteplasser foran hver blokk, nye sylindre fellesrom i kjeller, ny utebelysning og nye søppelbøtter.
  2014 Utbedring fasader (blokk 11-17), 4 ekstra nedgravde søppelbrønner, nye sylindre kjellerdører og utskifting av takluker.
  2013 Utbedring fasader (teglstensoverdekninger/sprekker i fasader blokk 1-10), nedgravde søppelbrønner og nye sylindre/nøkler til utgangsdører.
  2012 Vedlikeholdsspyling soilrør, rengjøring ventilasjonskanaler, samt nye lamper med lysstyring i alle oppganger.
  2011 Oppgradering av varmestyring, utskifting av 1 varmeveksler i blokk 4.
  2010 Oppussing av 5 oppganger (dugnad).
  2009 Vedlikehold av inngangspartier.
  2008 - 2009 Oppsett av trafikkbommer.
  2007 - 2009 Utbedring av balkongene på grunn av lekkasjeproblem.
  2006 - 2007 Ny utebelysning.
  2005 - 2006 Oppgradering av undersentralene (fyring/varmtvann).
  2005 Takutbedringer.
  2004 Oppussing av 33 oppganger (dugnad).
  2003 Oppgradering av de elektriske hovedtavlene.
  2002 - 2003 Oppgradering av leke- og samlingsplasser, oppgradering av kjøreveien og nye røykvarslere & brannslanger.
  2001 - 2003 Nye innglassede balkonger og nye inngangspartier (begge sider).
  1995 - 1996 Vindusutskifting.
  1989 - 1990 Utbedring av fasader.

  For ytterligere informasjon om utført vedlikehold i borettslaget, vennligst se årsberetningen.

 • Dyrehold

  Borettslaget tillater dyrehold med mindre dyret gjør skade på borettslagets eiendom eller er til vesentlig sjenanse for andre beboere. Hundehold er tillatt under forutsetning av at eieren undertegner og etterlever en spesiell erklæring. Dyr kan kreves fjernet om ikke regelverket følges. Se husordensregler for mer informasjon.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Haugerudveien 50-54 - Boligblokk - Ferdigattest - 1970
  Haugerudveien 50-54 - Nye balkonger m.m. - Ferdigattest - 2002

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål.

  Det ligger flere pågående plansaker under behandling hos Plan og Bygningsetaten:
  Saksnr 202003040 Saken gjelder Haugerudsenteret 45 med flere.
  Saksnr 202106315 Saken gjelder Haugerudsenteret 7 med flere .
  Saksnr 201901193 Saken gjelder Haugerud skole/Trosterud skole m.m. 141/109. Ny barne- og ungdomsskole m.m. 141/109.
  For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  705230038

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  02.05.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  20 dagers styregodkjennelse.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 4 lån pr. 01.03.2023:

  1) Annuitetslån i Husbanken med total lånesaldo på kr. 15.290.279,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 29.358,- Total restnedbetalingstid er 9 år og 10 mnd. 4 terminer pr. år. Fast rente 2,09%. Kapitalkostnader (renter og avdrag) pr. mnd. kr. 278,- som er inkludert i felleskostnadene.

  2) Annuitetslån i Husbanken med total lånesaldo på kr. 21.523.598,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 37.241,- Total restnedbetalingstid er 9 år og 10 mnd. 4 terminer pr. år. Fast rente 2,77%. Kapitalkostnader (renter og avdrag) pr. mnd. kr. 364,- som er inkludert i felleskostnadene.

  3) Serielån i Obos Banken med total lånesaldo på kr. 16.891.857,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 32.440,- Total restnedbetalingstid er 20 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 4,35%. Kapitalkostnader (renter og avdrag) pr. mnd. kr. 253,- som er inkludert i felleskostnadene.

  4) Serielån i Obos Boligkreditt med total lånesaldo på kr. 8.241.818,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 15.832,- Total restnedbetalingstid er 27 år og 1 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 4,35%. Kapitalkostnader (renter og avdrag) pr. mnd. kr. 107,- som er inkludert i felleskostnadene.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler June Berg Peersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål