Velkommen til Hjemsengveien 115!

1 av 21

Hjemsengveien 115

Flott 4-roms leilighet i 2. etasje med stor balkong! Egen garasjeplass med el-bil lader i garasjerekke

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 789 897

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 400 000

Fellesgjeld: kr 372 768

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 129

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 145

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Vestfold.

 • Forsikring

  Borettslaget er forsikret i If Skadeforsikring med polisenr. 587802.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2022:
  Som primærbolig kr 687 928.
  Som sekundærbolig kr 2 614 125.

 • Felleskostnader

  Kr 6 145 pr. måned som dekker renter og avdrag på felleslån, kommunale avgifter, ytre vedlikehold, bygningsforsikring, forretningshonorar, revisjon, garasjeleie, tv-avtale/internett og andre felles kostnader i borettslaget.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld kr 372 768,- pr. 01.03.2023 / Andel formue: kr 19 989,- pr 31.12.2022.

 • Totale kostnader

  2 400 000,- (Prisantydning)
  372 768,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 772 768,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 129,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 789 897,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Det er tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et etablert og rolig boligområde på Hjemseng med ca. 10 min kjøretur inn til Tønsberg sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til blant annet idrettspark, fotballbane, skiløyper, idrettshall, treningssenter og golfbane med skiløype om vinteren. For de med barn ligger Oserød skole(barneskole) i nærheten og Borgheim har ungdomsskole og videregående skole. Steinerskolen ligger ca. en 8 min. kjøretur fra eiendommen. Dagligvarehandelen kan gjøres bare ca. 1 min. unna på Kiwi Hjemseng og det er nærhet til flotte tur- og friluftsområder og diverse strender.

 • Bebyggelse

  Området består av flermannsboliger, eneboliger, næringsbygg m.m.

 • Adkomst

  Fra "Mamutkrysset", lysregulert kryss ved kanalbroen i Tønsberg, følg veien over kanalbroen og inn på Nøtterøveien. Ta så inn på Smidsrødveien og følg veien til Hjemseng. Når du har kommet til Hjemseng på Smidsrødveien og har Shell(bensinstasjon) på høyrehånd svinger du av til høyre inn på Hjemsengveien for så å svinge raskt inn på første vei til venstre igjen. Følg denne blindveien helt inn til Hjemseng Borettslag og Hjemsengveien 115. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Bygget er oppført i 2 etasjer i trekonstruksjoner med saltak på kjeller av mur. Betongtakstein fra 1999 og etasjeskiller er av trebjelkelag. Bygningen har malte trevinduer, balkongdør med 3-lags glass fra 2016. og leilighetsdør med brann-og lydisolering B 30/38 dB fra 1991. Yttervegger, vinduer og dører er etterisolert og kledd om i 2015-2016. Balkong fra 2016 oppført i impregnert konstruksjon. Drenering er fra byggeår.

 • Areal

  Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm

  P- rom består av: Gang, tre soverom, stue, kjøkken og bad.

  I tillegg har man to boder på henholdsvis 5,4 kvm og 10,9 kvm i kjeller samt loftsbod med nettingvegger og skråtak.

 • Standard

  Flott 4-roms leilighet beliggende i andre etasje med stor balkong. Leiligheten er pusset opp de senere årene og fremstår som normalt godt vedlikeholdt med en god planløsning.

  Leiligheten har et lyst og fint Epoq kjøkken fra 2015 med glatte fronter laminat benkeplate. Kjøkkenet har integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp, mikrobølgeovn og stekeovn. I tillegg er det montert automatisk vannstopper i kjøkkenbenk og det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Badet er pusset opp i 2010 og har et malt tak samt fliser på vegger og gulv. Det er også en elektrisk styrt vifte og varmekabler i gulv på badet. Rommet er innredet med servant, veggmontert toalett og dusjdører.

  Øvrige overflater: Gulv har laminatgulv fra 2015, vegger har tapet som er malt opp i 2015-2020 og tak har plater som er malt i 2015.

  Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 120 liter og av eldre årgang.

  Elektrisk anlegg: Sikringsskap er plassert i trapperom der det ble satt inn nye automatsikringer med jordfeilbrytere i 2015, utført i regi av borettslaget. Hovedkurs på 40 amp. Nytt el-opplegg på bad i 2010 og noe nytt på kjøkken i 2015, el-opplegg ellers i leiligheten er forøvrig eldre.

  Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber, dels fra byggeår og noe trolig skiftet i fbm oppussing.

  Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern fra byggeår og noe nyere plast.

  Ventilasjon: Leiligheten har naturlig ventilasjon med veggventil i alle rom. Kjøkken har kun avtrekksvifte.

  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Området har moderat til lav Radonforekomst i flg Radonkart.b
  Branntekniske forhold: Det finnes brannvarsler og pulverapparat i leiligheten.

  Punkter fra tilstandsrapporten:
  Disse punktene gis TG2:
  - Boder: Boder i kjeller har noe fukt. Det har vært vanninntrekk i desember 2022.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt 15-20 mm skjevhet i gulv samt litt rystelser ved gange. Ikke noe unormalt ut i fra alder på bygget.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Laminatgulv i gang er lagt inn på brannmur. Pipeløp på soverom er strielagt. Kan bli kommentert ved et feiertilsyn.
  - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører fra byggeår har noe slitasje.
  - Bad: Overflater vegger og himling, Det er vindu i dusj med utforing i tre, som ikke er en anbefalt løsning. Spottere i tak, ukjent løsning mot loft. Fuger i dusj er noe slitt, normalt med tanke på alder. 50 % av normal levetid er brukt opp. Overflater Gulv, Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv har fall til sluk med ca 15 mm i dusj. Mest fall i dusj, i rommet lite område uten fall. Sluk i dusj og i rommet. Sluk, membran og tettesjikt, Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Over 50 % av normal levetid er brukt opp for soilsluk og membran. Dusjing og vannsøl er i dusj, hvor det er nyere sluk. Sanitærutstyr og innredning, Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. 50 % av normal levetid er brukt opp.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
  - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Bereder er plassert under platetopp på kjøkken. Alder tilsier at denne bør skiftes på sikt. Montert i vanlig stikkontakt som var vanlig den gang.
  - Elektrisk anlegg: El-opplegget i leiligheten utenom bad og noe nytt på kjøkken er forøvrig eldre. Hvis stekeovn og micro benyttes samtidig kan sikringen løse ut.

  Punktene ovenfor er bare i stikkordsform, så det anbefales på det sterkeste å lese gjennom vedlagt tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: (....) Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming og varmekabler på baderom. Det er en teglsteinspipe som er pusset og malt, men ildsted finnes ikke. Sotluke i kjeller.

 • Tomten

  Felleseiendommen er pent opparbeidet med internveier, felles uteplass, plenareal, beplantninger og garasjerekke.

 • Parkering

  Det er en garasje til hver leilighet og denne leiligheten har montert el-bil lader på sin plass. Garasjeleie er inkludert i felleskostnadene. I tillegg er det god plass for parkering til gjester på borettslagets område.

 • Vei/vann/avløp

  Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

 • Borettslaget

  Hjemseng Borettslag

  Borettslaget består av 8 andelsleiligheter.

  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 416 139.
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 340 010.
  Årets resultat i 2021 var et overskudd på kr 19 703.

 • Dyrehold

  Det er generelt lov til å ha dyr i Hjemseng BRL. Men dyreholdet skal være av den art at det ikke er til sjenanse for de andre beboerene. Hunder skal til enhver tid være i bånd. Støy og andre forhold som gjør dyrehold til et sjenanseproblem vil få følger i form av pålegg om fjerning av dyret.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 24.03.1966 på 2 stk. 4-mannsboliger og ferdigattest datert 03.06.2008 på garasjerekke.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  TV/Internett: Borettslaget har fellesavtale for bredbånd og kabel-TV via Telenor som er inkludert i felleskostnadene. Andelseier kan selv bestille og betale tillegg til avtalen.

  Det ble i 2021 innredet et rom i kjelleren på nr. 117 til felles treningsrom med masse forskjellige apparater.

  Hjemseng borettslag har vaktmesterordning på turnus. Herunder ligger generelt gressklipping på angitt sted, utskifting av lyspærer, kosting og trappevask.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til "boligbebyggelse - nåværende" og "LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende" i følge Kommuneplan (vedtatt 31.01.2018). Eiendommen ligger i et regulert område der reguleringsformålet er boliger og landbruksområde i følge planid. 3811 162 (Del av Rv 309, Bruabekken-Hjemseng (9.9.1981)). Det foreligger ikke forslag om reguleringsendringer i denne eiendommens umiddelbare nærhet.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  712230016

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier skal godkjennes av borettslagets styre.

 • Lånevilkår

  Hjemseng borettslag har et lån.
  DNB03-16366473436 Restsaldo: Kr 2.982.144,- med restløpetid: 25 år. Terminer pr. år: 4. Type lån: Annuitetslån. Flytende rente på 3,90 %.

  Det er ikke IN-ordning i borettslaget. IN-ordning er en individuell nedbetalingsordning, som gjør at andelseier har mulighet til å nedbetale hele eller deler av andel fellesgjeld ved hovedforfall på lån(ene).

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Camilla Blix

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål