1 av 21

Høiendal 5

Attraktiv og velholdt 3-roms leilighet i høy 1.etg | 2 soverom | Balkong | Varmtvann og fyring inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 735 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 500 000

Fellesgjeld: kr 218 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 136

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  6 136,- pr Mnd
  Sentralfyring og varmtvann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, TV signaler og internett fra get, samt øvrige driftsutgifter.
  Det er besluttet å ta opp lån kr. 400.000 for å dekke kostnader til rehabilitering av balkonger i 2023. Det vil medføre noe økning i fellesgjeld og evt. felleskostnader.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  2 500 000,- (Prisantydning)
  218 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 718 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 735 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen og godt vedlikeholdt leilighet i 1. etasje. Leiligheten inneholder 2 soverom, flislagt bad, praktisk kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 5 kvm. Her bor du sentralt i forhold til sentrum og med marka rett utenfor inngangsdøra. Kun tre minutter unna distriktets beste busstilbud til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen. Blokka har sentralvarme slik at oppvarming av boligen og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

  Entré:
  Fra felles trappeoppgang kommer man inn i leilighetens entré, denne er avlang med plassbygget garderobeløsning. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Rett frem ligger det ene soverommet og til høyre er adkomst til bad og de øvrige oppholdsrommene.

  Bad/wc:
  Himling med malt panel, vegger med fliser og gulv med fliser. Det er elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med klosett, servant med innredning, speil med lys og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkken:
  Avlangt kjøkken med benkeplass på begge sider, dette gir godt med arbeidsflater for matlaging.
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med vask- og skyllekum. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Komfyr med avtrekk over kokeplass.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten. Her er det plass til dobbeltseng på begge soverommene om man ønsker det, og det er plassbygget garderobeløsning på det ene soverommet.

  Stue:
  Fra entréen kommer du inn i en praktisk stue med flere vindusflater som gir godt med naturlig lys. Det er god plass for møblering av både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er utgang til balkong på ca. 5m2.

 • Beliggenhet

  Med Fredrikstadmarka som nærmeste nabo har du her rike muligheter for turer og trening i skog og mark. Herfra er det kort vei opp til vakre Bjørndalen som i 2013 ble kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året. Tenk å spenne på seg skiene rett utenfor døra og ta en runde i lysløypa. Langs Bjørndalsdammene går det stier med mulighet for både korte og lengre turer både til fots og med sykkel. Midt i dette flotte turterrenget ligger skihytta som er et populært utfartsmål, spesielt på vinteren. Høiendal ligger likevel sentralt kun få minutter med bil fra Fredrikstad sentrum, og det er gang- og sykkelsti ned til byen og nordover langs Rolvsøyveien til Dikeveien handelsområde med Østfoldhallene, treningssenter og et mangfold av forretninger og virksomheter. Her bor du også bare tre minutter unna distriktets beste busstilbud til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen, og har et perfekt utgangspunkt når du skal kjøre nordover mot Sarpsborg, E6 og sykehuset på Kalnes.

 • Bebyggelse

  Leiligheten ligger i en boligblokk, 1. etasje.
  Det tilkommer bod på loft og i kjeller. Utvendig parkering.

 • Adkomst

  Se kartskisse.
  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført i 1965. Blokken er oppført med fire etasjer + loft og kjeller. Bygningen antas fundamentert på fjellgrunn og fylte masser. Grunnmur av plasstøpt betong. Støpt gulv i kjeller. Etasjeskillere av støpt betong. Bærende konstruksjoner av betong. Utvendig forblendet med teglstein. Pulttak takkonstruksjon oppbygd med tresperrer og bordtak, utvendig tekket med asfalttakbelegg (ikke besiktiget).
  Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsraport, utført av Marcus Pettersen. Rapporten er datert 06.09.2023.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder: entré, to soverom, bad, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 5m2.

  Det medfølger kjellerbod på ca. 0,5m2 og loftsbod på ca. 4m2.

 • Areal

  Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger > Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  - Våtrom > Overflater Gulv > bad > Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > bad > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: vaskemaskin, oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Oppvarming fra sentralfyr med radiatorer tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Bad har elektrisk oppvarming via varmekabler.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

 • Tomten

  Andel i ca. 11466 kvm festet fellestomt. Grunneier er Schies Oscar Fylkesgartner Legat og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Høiendal 1 borettslag fremfester tomten som består av 2 festeavtaler med Fredrikstad kommune, festetid på 80 år fra 1985, og bortfester Alv Solberg med festetid 100 år fra 1971 (gjelder garasjetomt). Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Festetiden er stedvarig fra 01.12.1968.

 • Parkering

  Borettslaget leier ut garasjeplasser etter venteliste. Øvrig parkering etter anvisning på borettslagets tomt.
  Garasjeleie koster kr. 300 fra august 2023.
  Borettslaget har ladestasjoner for elbil. Tilgangen koster kr 600,- pr mnd fra august 2023.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet.

 • Borettslaget

  Høiendal 1 borettslag består av 66 andelsleiligheter.
  Av vedlikehold og rehabilitering i senere tid kan det nevnes:
  2016 - Rørfornying av bunnledn. og uttekksledn., rehabilitering av trapper, inngangsparti, GET: Oppgradering av kapasitet bredbånd.
  2017 - Utbedring av lekeplass, utskifting av radiatorer, utbedring av grunnmur/repot
  2020 - Etablering av jording, rehabilitering Garasjerekke Del I, brannalarmanlegg, rehabilitering Garasjerekker Del 2 og 3
  2021 - Brannsikring- 21 nyebrannslukningapp
  2022-2023 - Rehabilitering av balkonger

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 3.937.160,- noe høyere enn budsjettert. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 4.712.215,-. Driftskostnadene er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak rehabiliteringsprosjektet ble dyrere enn budsjettert, samt at det har påløpt andre uforutsette utgifter i løpet av året. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1.102.935,- og foreslås ført til udekket tap.
  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 1.910.405,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Det er besluttet å ta opp lån kr. 400.000 for å dekke kostnader til rehabilitering av balkonger i 2023. Det vil medføre noe økning i fellesgjeld og evt. felleskostnader.

 • Dyrehold

  Iht. husordensreglene er det med unntak av førerhund ikke tillatt å holde hund. Katt og annet dyr kun for hold inne i leiligheten er tillatt, men styret skal uansett varsles før innflytting og anskaffelse.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 13.03.2005. Arbeidets art: Skifting av vann- og avløpsrør i 66 leiligheter.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad byområde 2023-2035 med formål/hensynssone 1001 - bebyggelse og anlegg og 310 - Ras- og skredfare, H310. Planen var godkjent 15.06.2023. Eiendommen er uregulert og hører ikke til noen reguleringsplan.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230151

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og iht. lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  20 dagers styregodkjennelse.
  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 24.08.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 3.629.100,-, flytende rente 3,10%, restløpetid 11 år 5 md. Kap.kostn: kr 488,-.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 7.838.461,-, flytende rente 3,10%, restløpetid 14 år 8 md. Kap.kostn: kr 988,-.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 2.851.934,-, flytende rente 5,30%, restløpetid 18 år 8 md. Kap.kostn: 311,-.

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Tonje Halkinrud

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål