June Berg Peersen, OBOS Eiendomsmeglere, har gleden av å presentere Høybråtenveien 3D.

1 av 26

Høybråtenveien 3D

Gjennomgående 5-roms leilighet med garasjeplass. 2 stk. bad/wc fra 2022. To balkonger med gode solforhold. Barnevennlig.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 863 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 4 100 000

Fellesgjeld: kr 746 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 867

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Obos, tlf. 22865500

 • Forsikring

  Gjensidige Forsikring - polisenummer 85132432. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 312 214
  Som sekundærbolig: kr 4 723 971

 • Felleskostnader

  Totale fellskostnader pr. d.d. kr. 6 867,- pr. mnd.
  Herav:
  Felleskostnader kr. 4 908,-
  Trappevask kr. 100,-
  Kabel-TV kr. 200,-
  Kapitalkostnader lån 2 kr. 1 659,-

  Felleskostnadene inkluderer: Garasje, varmtvann, Kabel-TV/internett, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, kapitalkostnader, samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld kr. 746 000,-, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.11.2023.
  Sum andel fellesgjeld kr. 30 068,- pr. 31.12.2022.

 • Garantiordning

  Ja.

 • Totale kostnader

  4 100 000,- (Prisantydning)
  746 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 846 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 863 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Dette er en 5-roms toppleilighet. Den består av entré/gang, 2 bad/wc, 4 soverom, kott, kjøkken med utgang til innglasset balkong på 6 m² og stue med utgang til overbygget balkong på 9 m². Leilighetens to bad ble pusset opp i 2022. Det er en flott utsikt og gode solforhold! Det medfølger en fast parkeringsplass i kjeller, en bod på innglasset balkong og en bod i naboblokken.

  Leiligheten er beliggende i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Høybråten omgitt av store grøntarealer. Det er trygg og kort vei til både skoler og barnehager.

  Verdt å vite:
  - 2 bad/wc med varmekabler. Opplegg til vaskemaskin.
  - 4 soverom.
  - Varmtvann inkl.
  - Kabel-Tv/internett inkl.
  - Nye vinduer og balkongdør fra 2011
  - Ingen dokument avgift.
  - Rask avklaring av forkjøpsrett.

 • Beliggenhet

  Leiligheten er beliggende i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Høybråten omgitt av store grøntarealer. Balkongen fra stuen er orientert mot sydvest med svært gode solforhold og flott utsikt. Det er også en nordøstvendt innglasset balkong fra kjøkkenet. Her er det kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, butikker, variert service og fritidstilbud, samt marka med flotte turmuligheter sommer og vinter.

  Skoler og barnehager:
  Kort gangavstand til skoler og barnehager. Det er flere barnehager i umiddelbar nærhet. Nærmeste barnehage er Christiania barnehage Høybråten, Bjørnheim barnehage, Gransbakken barnehage og Gransletta barnehage. Boligen sokner og har gangavstand til Haugen skole (1-7 kl.) Haugen skole fikk i 2015 et nytt skolebygg, samtidig som hovedbygningen ble totalrehabilitert og stod ferdig til skolestart i 2017. Granstangen skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Haugen skole. Ungdomsskolen åpnet for første gang dørene for elever august 2015.

  Shopping:
  Det finnes flere kjøpesentre i området. Furuset senter ligger nærmest og her finner du det meste av servicetilbud. Dersom du ønsker deg til et større kjøpesenter, kan du ta turen til Stovner, Triaden eller Metro senter som alle ligger i nærheten. I tillegg er det kort vei til IKEA på Furuset.

  Kollektivtilbud:
  Meget godt kollektivtilbud i området med ca. 8 minutters gange til T-banestasjon, ca. 2 minutters gange til bussholdeplass og ca. 10 minutters gange til togstasjon. På Furuset senter finner du nærmeste T-banestasjon. Nærmeste busstopp er Høybråten kirke med buss nr. 64A som går til Furuset T. Området Høybråten ligger ca. 12 km nordøst for Oslo sentrum med enkel adkomst med bil fra både E6, Trondheimsveien og Østre Aker vei. Det er ca. 16 min til Oslo S og 25 min til Gardemoen med bil.

  Fritidsmuligheter:
  Gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Fra borettslaget er det ca. 1 200 meter til markagrensen hvor det finnes flotte turveier og lysløyper. Her kan du ta turen inn til Mariholtet eller Lutvann. For den aktive familie er det mulighet for å svømme, bruke ridesenter, eller besøke Lindeberg gård. Det finnes også slalåmbakke på Lindeberg og flere organiserte aktiviteter som fotball, håndball, hockey og annet i området. Verdensparken like ved Furuset senter har Norges første parkouranlegg. Her er det 7 ulike møteplasser med bl. a. benker, griller, bålfat, frukt- og bærhage, parkour- treningsanlegg (hinderløype), lekelandskap og bekk. Parken er belyst, har amfi, bekk, frukthage, sitteplasser og parkour anlegg.

 • Byggemåte

  Boligblokk i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong. Ytterveggene er forblendet med fasadeplater og liggende kledning. Støpte dekker som etasjeskillere. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Støpte betongtrapper. Banebelegg på gulv i oppgang.

  Vinduer med isolerglass fra 2011. Balkongdører med isolerglass fra 2011. Entrédør med brann- og lydklassifisering.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er opprettet ett soverom der det tidligere var spisekrok. Baderommene er modernisert og der det tidligere var bad og wc er det nå to bad. Badene er pusset opp i regi av borettslaget. Det foreligger ikke ferdigattest. Saken er registrert som byggesak med status "tillatelse gitt" hos Plan- og bygningsetaten. Se saksnummer 200202228.

 • Innhold

  5-roms andelsleilighet beliggende i byggets 4. etasje. Leiligheten består av entré/gang, bad, bad/vaskerom, 4 soverom, stue med utgang til en overbygget balkong på 9 m², samt kjøkken med utgang til nordøstvendt innglasset balkong på 6 m².

  Det medfølger også en fast garasjeplass under blokken med innkjørsel ved gjesteparkeringen. Det er en utebod på kjøkken-balkongen på 2,4 m². Det medfølger også en bod i kjelleren til naboblokken. Boden er ikke inspisert/oppmålt da denne ikke var tilgjengelig grunnet byggearbeider.

  Entre/gang:
  Romslig og lys entré med parkett på gulv. Det er god plass til oppbevaring i skyvedørsgarderobe med oppheng og hyller. Ellers er det porttelefon med åpner og plass til skostativ, oppheng og kommode. Videre er det et praktisk kott i enden av gangen mot soverommene.

  Bad nr. 1 med opplegg til vaskemaskin:
  Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2022. Det er flislagt og har både varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Ellers består innredningen av heldekkende servant på underskap. Underskapet har skuffer med høyglansfolierte fronter. Skuffene har inntil fotografering vært beskyttet med plastfilm. Badet har vegghengt toalett, samt svingbare dusjdører og dusjgarnityr. Det er malt himling og downlights med dimmer.

  Bad nr. 2:
  Det andre badet ble også pusset opp i regi av borettslaget i 2022. Badet er flislagt og har varmekabler i gulv. Det er heldekkende servant på underskap med skuffer. Vegghengt toalett og dusjhjørne med termostatstyrt dusjbatteri og dusjutstyr.

  4 soverom:
  Det er 4 soverom som alle vender ut mot bilfritt fellesareal. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og skap. Leilighetens andre soverom egner seg godt til enten barnerom, gjesterom og/eller kontor. Her er det også garderobeskap. Leilighetens tredje og fjerde soverom vender ut mot innglasset balkong og er beskyttet for vær. Et av de to soverommene har et skap med oppheng og hyller.

  Kjøkken og innglasset balkong:
  Leiligheten har et lyst kjøkken med plass til spisebord ved vinduene. Kjøkkenet har også utgang til en praktisk innglasset balkong. Balkongen er nordøstvendt og på 6 m². Det er en utebod på 2,4 m² med gode oppbevaringsmuligheter. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og satt inn i 2018. Innredningen består av glatte folierte fronter, laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål og ventilator med kullfilter. Det er opplegg til oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøl/-fryseskap og komfyr. Det er installert elektronisk varsling/avstenging av vann i kjøkkenbenk.

  Stue og balkong:
  Lys og romslig stue med store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Leilighetens vinduer er fra 2011. I stuen er det god plass til sofagruppe, spisebord, tv-bord og annet ønskelig møblement. Telia er borettslagets leverandør av Kabel-TV og bredbånd. Det er mulig å velge mellom forskjellige løsninger. Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt balkong på 9 m². Balkongen er overbygget og har en blomstertrau/kasse på rekkverket. Det er flott utsikt og gode solforhold!

 • Areal

  Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 104 kvm

 • Standard

  Fra tilstandsrapport av Taksator AS, datert 12.11.23 (Se utdypende informasjon i tilstandsrapport):
  Boligen fremstår med noe bruksslitasje på innvendig bygningsmasse og stedvis overflatebehandling/modernisering må påregnes ved et eierskifte. Bad modernisert i regi av borettslaget i 2022, med fliser på gulv og vegger, standard innredning, integrert himlingsbelysning, gulvvarme og dusjhjørne. Plastsluk med klemring og synlig membran, lokalisert i dusjhjørne. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på baderommet. Det forutsettes at utbygger eller styret er i besittelse av dokumentasjon og at det er utført uavhengig kontroll av badet.

  Overflater:
  Gulv: Fliser og termostatstyrte varmekabler på begge bad, ellers gulv med parkett i entré/gang og stue. Laminat i alle soverom og kjøkken.
  Vegger: Fliser på begge bad, ellers malt strukturtapet/ strie i alle rom.
  Himling: Malte himlingsflater i alle rom. Integrert himlingsbelysning i baderommene.

  Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad (TG 3 og TG 2):

  Det er ingen punkt i rapporten som er merket med TG3.

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:

  Entrédør: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av at døren har utvendig skader, slitasje og smekker ikke igjen. NB! Eier informerer om at låsen er byttet ut etter at takstmannen var på befaring. Døren smekker nå igjen.

  Overflater: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av stedvis noe løs strukturtapet på vegger og generell slitasje. Gulvene har stedvis endel riper og slitasje.

  Innvendige dører: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av at flere dører har endel slitasje og subber i karm/terskel. Dør på ett soverom mangler listverk på innsiden.

  Overflater gulv, bad/vaskerom: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av at høyde fra flis ved dørterskel til slukrist, målt med krysslaser, er 18 mm, noe som er mindre en anbefalte (preakseptert) 25 mm.

  Ventilasjon, bad/vaskerom: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av at tilluftsspalte under dørblad er for smal.

  Kjøkken, overflater og innredning: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av det ble registrert endel svell i benkeplate rundt kum og komfyr. Det ble også gutt utslag på fukt i benkeplate ved søk med protimeter SM. Det er også noe slitasje på fronter og innredning generelt.

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Rekkverk balkong: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av for lav høyde på rekkverk i forhold til dagens krav.

  Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er målt høydeforskjell/skjevheter på stikkprøver i entré/gang og stue. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av standardens strenge vurdering av skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn. Det er stedvis skjevheter i gulvene. Dette er relativt vanlig for bygningens alder og byggemåte.

 • Utstyr

  - Følgende hvitevarer medfølger: Oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  - Medfølger: Plassbygget garderobeskap og skyvedørsgarderobe i entré/gang. Ellers garderobeskap i 2 av soverommene.
  - Sikringsskap i trappeoppgang har fordelingskurser med skrusikringer og automatsikringer samt selvavlesende strømmåler.
  - Telia er borettslagets leverandør av kabel-TV/bredbånd. Telia.
  Beboere mulighet til å velge mellom følgende:
  1. TV og internett: TV & Strømming - 50 poeng + Internett 100 Mbps.
  2. Trådløst bredbåndsmodem og en Telia box med opptak er inkludert.
  3. Kun internett: Internett 750 Mbps. Trådløst bredbåndsmodem er inkludert.
  4. Kun TV: TV & Strømming - 110 poeng. En ekstra Telia box med opptak er inkludert.

 • Oppvarming

  Oppvarming av boligen basert på elektrisitet og gulvvarme i baderommene.

 • Tomten

  Borettslaget eier tomten på 29 764 m². Fellesarealer er pent opparbeidet med gressplener, trær, beplantning, lekeplasser, sittegrupper, asfalterte internveier, m.m.

 • Parkering

  Boligen disponerer fast biloppstillingsplass (nr. 4068) i felles oppvarmet garasje i kjeller/underetasje. På p-plassen er det mulighet for montering av elbil-lader. Borettslaget har gjesteparkering. For øvrig gateparkering etter gjeldende regler for området

  De er inngått avtale med Aneo AS om installering av anlegg for lading av el-biler. Avtalen innebærer at de står for installering og drift av anlegget. Den enkelte beboer må inngå en avtale direkte med Aneo AS for tilkobling av anlegget. Ladebokser og tilkoblingsavtale bestilles gjennom Vibbo.no eller borettslagets hjemmeside.

 • Borettslaget

  Borettslaget som har adresse Høybråtenveien 1-11, består av 251 andelsleiligheter, fordelt på 10 bygninger og første innflytting skjedde i 1977.

  - Brl. er tilknyttet Sameiet Furuset Vaktmestersentral som skal ivareta den daglige drift og vanlig vedlikehold i borettslaget.
  - Brl. gjennomførte 3 knusebiltjenester i løpet av 2022. Knusebiltjenestene foregår om kvelden ved at beboerne selv kaster på bilen det de vil kvitte seg med.
  - Brl. har avtale om renhold av trappeoppganger og fellesareal.
  - Brl. har avtale med P-service for delvis parkeringskontroll.
  - Brl. har avtale med Telia om leveranser av kabel-TV tjenester og bredbånd.
  - Brl. har fellesvaskeri som ligger i Høybråtenveien 3F/G.
  - Brl. har eget selskapslokale (storstua) som kan leies av beboerne.
  - Brl. har inngått avtale om digital adkomstløsning med OBOS Nøkkel. Mer om OBOS Nøkkel her: obos.no/obos-nokkel/
  - Nøkler bestilles og betales til styrevakten, med Vipps eller via betalingstjenesten ViaOBOS, informasjon finnes på borettslagets hjemmeside: https://vibbo.no/slattevangen/tema/nokler-og-ventiler. Skilt til ringeklokke og postkasse kan bestilles ved henvendelse til Furuset Vaktmestersentral.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2022 - 2023: Rør- og våtromsrehabilitering i hele borettslaget.
  2018: Maling av boligmassen. Utskifting av bredere med varmepumper.
  2015: Taktekking Oppgang 1F,1G og 1H.
  2011 - 2013: Fasaderehabilitering. Rehabilitering av fasade, etterisolering og utskifting av vinduer og balkongdører.
  2010: Prosjektering fasaderehabilitering. Prosjektering av planlagt og vedtatt fasaderehabilitering.
  2008 - 2009: Riving og bygging av 7 nye uteboder.
  2006: Ombygging, div. utskiftninger. Ombygging av ubenyttede fellesarealer til 3 stk. 3-roms leiligheter. Utskifting av lekeapparater og oppgradering av utearealet. Utskifting av ventilasjonsanlegget i garasjene.
  2005: Utomhus Utbedring bl.a. av uteområder ved mellombyggene i 1-blokken.
  2004: Omtekking rekkehusbalkongene, maling av garasjer. Omtekking av alle rekkehusbalkongene. Malt garasjene innvendig.
  2001: Maling og betongrehabilitering. Maling og utskifting av panel. Betongrehabilitering.

  Vedlikehold/utskiftinger og framtidsplaner i borettslaget:
  - Det utføres løpende vedlikehold og utbedringer i borettslaget når styret vurderer dette som nødvendig. Styret har planer for å oppgradere/utbedre lekeplassene i borettslaget i 2023, samt se på muligheter til å lage et område for å samle beboere til hyggelig samvær. Borettslaget er per i dag tildelt midler fra OBOS til slike formål. Etter at brakker etc. fjernes etter våtromsrehabiliteringen, vil styret utarbeide et forslag til oppgradering av fellesuteområder.

  - Det ble på generalforsamling 3. mai 2023 vedtatt at styret skal utrede mulighet for å få på plass betalingsbommer i borettslaget. Styret vil legge frem forskjellige løsninger på en ekstra ordinær generalforsamling. Det ble også vedtatt at styret ber om tilslutning til at det utarbeides en analyse av alternative løsninger til søppelsjakt i 1-er blokkene, samt et kostnadsoverslag som kan legges frem på neste ordinære- eller ekstraordinære generalforsamling.

 • Dyrehold

  I hht. borettslagets husordensregler er det lov å ha én hund eller én katt. Ved innflytting i borettslaget skal disse registreres. Se pkt. 8 i Husordensreglene for ytterligere informasjon.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  - Høybråtenveien 3 C - F - Boligblokk - Ferdigattest - 1981.
  - Høybråtenveien 3 - Bruksendring fra fellesrom til leiligheter - Ferdigattest - 2006.
  - Høybråtenveien 3 A - H - Innglassing av balkonger - Sluttnotat(henleggelse) - 2015.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen er regulert til boligformål.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Finn.no: Visningstekst

  Visningen søndag 3. Desember vil ikke bli gjennomført. Ta gjerne kontakt med megler for å avtale privatvisning.

 • Oppdragsnummer
  705230072

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  28.11.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 4 lån med følgende vilkår:

  1) Annuitetslån i Obos banken (OBOS01-98207666122), kr. 12 051 730,- hvorav denne boligens andel utgjør kr. 52 926,-. Restnedbetalingstid 14 år og 7 mnd, flytende rente på 5,3 %. 12 terminer pr. år. Kapitalkostnad som er inkludert i felleskostnadene: kr. 437,- pr/mnd.

  2) Annuitetslån i Obos banken (OBOS02-98207666130), kr. 61 523 438,- hvorav denne boligens andel utgjør kr. 273 003,-. Restnedbetalingstid 23 og 5 mnd, flytende rente på 5,3%. 12 terminer pr. år. Kapitalkostnad som er inkludert i felleskostnadene kr. 1 698,- pr/mnd. Dette lånet har IN-ordning og kan nedbetales i sin helhet.

  3) Annuitetslån i Obos banken (OBOS03-98207996580), kr. 95 000 000,-,- hvorav denne boligens andel utgjør kr. 417 194,-. Restnedbetalingstid 38 år og 4 mnd, flytende rente på 5,3%. 12 terminer pr. år. Kapitalkostnad som er inkludert i felleskostnadene kr. 1 817,- pr/mnd.

  4) Serielån i Obos banken (1OB929-98207366277), kr. 541 477,- hvorav denne boligens andel utgjør kr. 2 362,-. Restnedbetalingstid 8 år og 10 mnd, flytende rente på 5,3%. 12 terminer pr. år. Kapitalkostnad som er inkludert i felleskostnadene kr. 32,- pr/mnd.

  IN-ordning (Individuell nedbetaling): På lån nr. 2 er det IN-ordning og mulighet for innfrielse av fellesgjelden 2 ganger pr. år (30.03. og 30.09). Det er mulighet for hel eller delvis innfrielse av fellesgjeld. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Ved full innfrielse vil fellesgjelden på kr 273 003,- vil felleskostnader bli redusert med kr 1 659,- pr. mnd.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler June Berg Peersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål