Velkommen til Hurrødåsen 2!

1 av 22

Hurrødåsen 2

Moderne og innflytningsklar leilighet | Skjermet veranda på 16 m2 | Flislagt bad | Populært område sentralt på Gressvik

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 449 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 200 000

Fellesgjeld: kr 232 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 800

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  3 800,- pr Mnd
  Bl.a renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, ytre vedlikehold og øvrige driftsutgifter.

 • Totale kostnader

  2 200 000,- (Prisantydning)
  232 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 432 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 449 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Leiligheten ligger fint til i en høy 1.etg, nesten på enden, med gjennomgående planløsning og skjermet uteplass. Eier overtok boligen i 2019 har etter dette gjort enkelte oppgraderinger. På soverommet har det bl.a blitt satt inn nye garderobedører/skyvedører, det er satt inn nye innerdører, malt innervegger og glattet ut struktur på veggene i stuen samt satt inn lufteluker på soverom og verandadør. Leiligheten fremstår med moderne med riktige fargevalg. Her kan man flytte rett inn!

  Entre:
  Fra felles svalgang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko, og herfra kommer man videre inn i gangen med adkomst til soverom og bad.

  Bad/wc:
  Badet er flislagt med varme i gulvet. Delikate grå fliser gir fin kontrast og det er moderne innredning med bl.a vegghengt klosett, servant på innredning, speil og dusjkabinett med svingbare glassdører. På badet er det opplegg for vaskemaskin.

  Soverom:
  Soverommet ligger med adkomst fra gangen og har god plass til en dobbeltseng. På den ene kortveggen er det bygget skap hvor nåværende eier har montert nye fronter/skyvedører.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen og har benke- og skapplass på to vegger. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med
  nedfelt vask- og skyllekum, fliser og belysning over benkeplaten samt takhøye overskap. Ifølge takstrapporten ble det satt inn ny benkeplate i ca 2018.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med plass til en sittegruppe og et lite spisebord hvis man ønsker det. Store vindusflater mot syd gir godt med naturlig lys og fra stuen er det utgang til en romslig veranda på hele 16 m2.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i et veletablert og populært boligområde kun 200 meter fra Hurrød barneskole og med kort avstand til både Ørebekk og Gressvik sentrum. For deg som er av den sporty typen så har du flotte turmuligheter med Trondalen som utgangspunkt. Her går det f.eks. sti til Sprinklet som er et kjent utfartssted med fantastisk utsikt. I Trondalen er det også idrettsanlegg. Kjører du videre utover på Onsøy-landet finner du flott skjærgårdsnatur med flere badestrender og f.eks. fiskemuligheter. Det er kollektivtransport til Fredrikstad sentrum og Timeekspressen har avgang fra Ørebekk mot Oslo. Her bor du med andre ord meget sentralt og nærbutikker finnes både på Ørebekk og Gressvik sentrum. Det er gratis byferge fra Gressvik sentrum.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk bygget i 1974. Bygningen antas fundamentert med betong til stedlige, faste masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, utvendig kledd med plater og stående kledning. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med asfalttakbelegg/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i høy 1.etg og inneholder: Entré, soverom, gang, bad/vaskerom og stue/kjøkken.

  Det medfølger en kjellerbod på ca 1m2 samt diverse fellesrom.

 • Areal

  Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Automat- og skrusikringer. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert.
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom - Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  - Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: (....) Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen og gulvvarme på badet.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Borettslaget fester tomten. Areal: 986 kvm. Grunneier: Fredrikstad kommune. Festeavtalen er inngått i 1972, med varighet i 91 år. Festeavgiften reguleres hvert 10. år, sist regulert i 2012.

 • Parkering

  Parkering på felles plasser. Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste. Garasjeleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Hurrødåsen 2 Borettslag AL består av 12 andelsleiligheter. Borettslaget er også medeier i Hurrødåsen 2 Sameie som består av to eierseksjoner/leiligheter i byggets U.etg.

  Borettslaget har hatt følgende vedlikehold i senere år:
  2007 - Utskifting utgangsdør
  2010 - Nytt verandarekkverk sør
  2011 - Rep. av tak
  2012 - Blikkenslager
  2012 - Utskiftning stuevindu + dør
  2014 - Utskifting soveromsvindu
  2016 - Betongrehabilitering, nytt/malt rekkverk
  2017 - Malt blokka
  2018 - Avløpsrens Power Clean Pipe
  2019 - Utbedring og re-asfaltering foran blokka
  2022 - Etterisolert gavlvegger og satt på nye plater

  Etter samtale med forretningsfører 24.02.2023 blir det opplyst om at det ikke er noen større planer i borettslaget pr nå.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 511.854,-. Dette er omtrent som budsjettert. Andre inntekter består i hovedsak av viderefaktureringer skadedyravtale, og seksjon 1 og 15. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 484.814. Dette er noe høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak prosjektering fasader. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 688.169,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er forbudt å holde dyr i borettslaget.
  Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest, datert 10.03.2011, som gjelder trappeheis.
  Det foreligger ferdigattest, datert 08.07.2024, som gjelder bruksendring.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Dagboknr. 1965/304452-118/86 - Festekontrakt - vilkår - festetid: 99 år m.v
  Dagboknr. 1974/302566-4/86 - Festekontrakt - vilkår.
  Dagboknr. 1983/3458-1/86 - Best om garasje/parkering - Gjelder feste.
  Dagboknr. 2014/432506-1/200 - Resek/deling av seksjon

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger under reguleringsplan 63 Åledalen, med formål om konsentrert småhusbebyggelse, garasje og bolig/forretning, vedtatt 19.03.1973. Eiendommen ligger også under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032, godkjent 18.06.2020, med formål om bebyggelse og anlegg.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230028

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  09.03.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 21.02.2023:
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 1.013.179,-, flytende rente 4,60%, restløpetid 18 år 4 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 1.767.049,-, flytende rente 4,60%, restløpetid 29 år 2 md.

  Borettslaget har ikke IN-ordning.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål