Velkommen til Ivar Knutsons vei 48 presentert av Nicholai Nyborg Kristiansen og Mads Wendel Scheie.

1 av 32

Ivar Knutsons vei 48

Gjennomgående og stor ENDELEILIGHET på Nordseter med utsikt mot sjøen, solrike uteplasser og stor stue | Garasjeplass

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 8 222 936

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 7 600 000

Fellesgjeld: kr 605 307

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 264

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører.

 • Forsikring

  Gjensidige Forsikring - polisenummer 81683872. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 457 442
  Som sekundærbolig: kr 5 246 791

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.
  I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene

  Den årlige eiendomsskatten for denne andelen, er kr. 240. Denne kreves inn kvartalsvis i månedene mai, juni, september og november.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.264,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 5.787,-
  Trappevask 108,-
  Kabel-tv/bredbånd 369,-

  I månedene mai, juni, september og november ilegges eiendomsskatten på kr. 60 og felleskostnadene vil da være kr. 6324.

  Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel.

  6 264,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 581.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2023

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  7 600 000,- (Prisantydning)
  605 307,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  8 205 307,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 222 936,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Endeleilighet som ligger i et attraktiv boligområde og er bestående av entrè, gang, kjøkken, 4 soverom, stue, toalettrom, bad og bod. Her har man en flott utsikt over Oslofjorden, grøntområder og nabolaget. Her får du sol gjennom hele dagen på balkong og terrasse.

  Entre:
  Romslig entrè med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

  Innvendig bod/kott:
  Leiligheten har en innvendig bod på 3 kvm.

  Bad/wc:
  Eldre baderom med flislagte gulv og veggflater. Badet er av eldre dato og har passert forventet brukstid. Ved videre bruk anbefales det å sette inn ett lukket dusjkabinett med avløp ført direkte til sluk.

  Toalettrom:
  Toalettrom er bestående av servant og gulvmontert toalett.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet er romslig og har godt med benke. og skapplass. I tillegg til god plass til spisebord. Eldre kjøkkeninnredning med profilerte malte skapfronter, laminert benkeplate.

  Soverom:
  Boligen har 4 soverom. Rommene er av god størrelse. Her får du plass til dobbeltseng med tilhørende møblement og oppbevaring i garderobeskap. Det ene soverommet er innredet som et hobbyrom.

  Stue:
  Lys og luftig stue med store vindusflater som slipper inn naturlig lys til hele rommet. Vinduer ble utskiftet i 2019 i regi borettslaget. Stuen oppleves som godt skjermet uten innsyn. Her har man god plass til sittegruppe, Tv-benk, og annet ønsket møblement.

  Balkong 1:
  Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med heller på gulv på ca. 13 m². Balkongen er forøvrig utstyrt med strømuttak og motorisert markise. Her har du utsikt utover Oslo fjorden.

  Balkong 2:
  Adkomst fra kjøkken til en østvendt balkong med antatt epoxy på gulv på ca. 10,5 m². Balkongen er forøvrig utstyrt med utelys og strømuttak.

  Innvendige overflater er belagt med:
  Vegg: Overflater er belagt med fliser på baderom, vinyltapet på toalettrom og i mellomgang ellers tapet i øvrige rom.
  Tak: Overflater er belagt med malte slette flater i alle rom.
  Gulv: Overflater er belagt med fliser på baderom, belegg i mellomgang, toalettrom, hobbyrom/soverom, kjøkken og to soverom ellers parkett i øvrige rom.

  Andelseier som vil foreta arbeider i våtrom (bad, dusj, wc, vaskerom) samt kjøkken kan pusse opp/renovere så fremt dette ikke berører bærende konstruksjoner, felles rørsystem, ventilasjon og fellesdelen av det elektriske anlegget. Mange tiltak i våtrom er også søknadspliktige etter plan- og bygningsloven (f eks nytt våtrom, endringer av våtrom som hulltaking i brannskiller, skifte av sluk som bryter brannceller). Det er ikke tillatt å montere kjøkkenventilator direkte koblet til ventilasjonsanlegget i blokkene. Det skal benyttes kullfilter/omluftsystemer i blokkene og i rekkehusene. I enkelte rekkehusleiligheter er det mulig med egne luftekanal i kanal i langvegg direkte til friluft. Dersom oppussingen berører slike forhold som nevnt i første avsnittet over, skal søknad først sendes styret sammen med detaljerte tegninger og planer om hva som er tenkt gjort. Styret kan etter en samlet vurdering avslå eller sette nødvendige betingelser for arbeidet som følger eventuell søknad til plan- og bygningsmyndighetene. Arbeider i våtrom som berører forhold som nevnt i første avsnitt skal ikke under noen omstendigheter påbegynnes før nødvendige tillatelser foreligger fra styret og eventuelt myndighetene.

  Leiligheten disponerer god lagringsplass i 2 uteboder, kjellerbod og sykkelbod i underetasjen iht. vedlagt tilstandsrapport. Praktisk sykkelbod i underetasjen rett ved utgang.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde på Nordseter, i bydel Nordstrand i Oslo. Borettslaget har flere attraktive lekeplasser internt på området, samt store friområder rett utenfor inngangsdøren.
  Bunnefjorden byr på flere populære badeplasser, inkludert lokale Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya. For turinteresserte er det kort vei til Østmarka og fine skogsområder som Brannfjell som har alt fra brede lysløyper til trange skogsstier og svabergpartier.

  Ekebergsletta og Skulpturparken på Ekeberg er populære turmål gjennom hele året, ikke minst for barna, som kan besøke dyrene i husdyrparken og på ridesenteret, eller prøve seg på minigolf. Det er flere koselige kafeer, og den firbente kan løpe fra seg i hundeparken.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar Kastellet. Boligen ligger nært Jacobs på Holtet, Sæter og Lambertseter kjøpesenter, som alle har et godt og variert servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk, t-bane og tog. Nærmeste holdeplass er Nordseter gård bussholdeplass. Få minutters gange til Kastellet og Bråten trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Det er heller ikke langt til T-banestasjon på Lambertseter. Med bil fra Nordseter tar det ca. 2 min til Lambertseter, 7 min til Ryen, 6 min til Ekeberg, 9 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

  Skoler- og barnehager
  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Nordseter barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av barnehager i området deriblant Åssida barnehage, Nordseter barnehage, Den blå appelsin barnehage, Jupiter familiebarnehage, Mercury familiebarnehage, Christiania barnehage, Toppen familiebarnehage, Bråten barnehage med mer.

  Boligen sogner til Nordseter barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Lambertseter videregående skole, Holtet videregående skole og Kongshavn videregående skole.

  Aktivitetstilbud
  Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger. I nærområdet ligger Nordstrand idrettsplass, flere tennisanlegg, svømmehall, ridesenter og treningssenter. Nye Nordstrandhallen sto ferdig i 2018 og rommer håndball- og fotballbaner. Du finner også flere idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener.
  - Nordstrand Turnforening holder til i Leirskallen Turnhall, og har turn- og gymnastikktilbud for alle aldersklasser og nivåer.
  - Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
  - Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad.
  - Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
  - Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer. Ormsund Roklubb på Malmøya.
  - Treningsstudio: Sats på Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena.
  - Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).

  På Nordstrand og ellers i bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, det lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer og kjeller som er oppført med bærende konstruksjon i mur og betong og leilighetenes etasjeskillere i betong.
  Utvendige fasader med beiset panel. Flatt yttertak antatt tekket med papp/- membran.
  Overnevnte informasjon er hentet fra tilstandsrapport.

 • Areal

  P-rom 102 kvm: Består av Entré , Bad , Toalettrom , Gang ,Kjøkken , Stue , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Hobbyrom/soverom 4.
  S-rom 3 kvm: Består av en innvendig bod.

 • Standard

  Boligen fremstår av noe eldre standard med stedvis bruksslitasje grunnet elde og bruk. Det må alltid påregnes noe vedlikehold ved kjøp av en brukt bolig.

  Følgende bygningsdeler har fått nedsatt tilstandsgrad. TG3:

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom helerommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

  Våtrom > Generell > Bad. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Grunnet synlig sprukne fliser og alder anbefales det at baderom pusses opp til dagens standard med nye overflater, rørsystem og membranløsninger før
  videre bruk.
  Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger. Stoppekran er påvist, men den fungerer ikke tilfredsstillende. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  Kostnadsestimat: Under 10 000.

  Følgende bygningsdeler har fått nedsatt tilstandsgrad. TG2:

  Innvendig > Overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Boligen fremstår av eldre dato med stedvis bruksslitasje grunnet, elde, bruk og manglende vedlikehold. Det må alltid påregnes noe overflateoppussing ved kjøp av en brukt bolig.
  Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig > Innvendige dører. Tilstandsgraden er satt grunnet alder på dører.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
  Tekniske installasjoner > Oppvarming generelt. Det er eldre panelovner og gulvvarme på baderom som har passert halvparten av forventet brukstid.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Boligens strømnett består av noe nytt og noe eldre komponenter.
  Det registreres antatt en del ufagmessig arbeid i boligen. Det anbefales en utvidet el-kontroll utført av ett autorisert elforetak.

  Øvrige forhold har fått TG1 og TG0.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med gulvvarme på baderom og panelovner.

 • Tomten

  Tomten ble kjøpt i 1986
  Pent opparbeidet tomt med plenarealer, trær, prydbusker og annen øvrig beplantning. Området har asfalterte gangveier. Det er i tillegg opparbeidet velholdte fellesarealer med lekeplasser og sittegrupper.

 • Parkering

  Det medfølger oppstillingsplass i felles garasjekjeller. Plassene er markert med andelsnummer.
  Borettslaget har to fellesgarasjer, og skiltet parkeringsplasser for besøkende ved hver innkjørsel til borettslaget samt tre plasser på garasjebygget til leie primært for El- biler. Borettslaget har også tre parkeringsplasser på taket av maskingarasjen nord for Ivar Knutsons vei 60 til utleie.
  Plassene er utstyrt med el-uttak for tilkobling av motorvarmer og med lademuligheter. Plassene leies primært ut til el-biler, men andre kan også leie dersom det er ledig plass. Utleie administreres av styret. Parkeringsplass som leies av borettslaget følger ikke boligen i forbindelse med salg.

  Det er installert opplegg for el-billading i garasjene. Borettslaget har bekostet infrastrukturen, beboere som ønsket el-billading på sin plass bekostet lader og fremlagt ledning fra felles kabel til ladepunkt. Hvis nye andelseiere ønsker lader må det søkes styret og avklares hvilken ladetype som kan benyttes. Strømkostnaden dekkes av den enkelte, kontakt styret for nærmere informasjon.

  Sykkelbod
  Praktisk sykkelbod i underetasjen rett ved utgang.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 300 andelsleiligheter.
  Nordseter Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947965018, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune
  Første innflytting skjedde i 1981.

  Borettslagets hjemmeside er vibbo.no/463
  Styret har kontor i Ivar Knutsons vei 60, e-postadresse: nordseter@styrerommet.no

  Borettslagets økonomi:
  Årets resultat for 2022 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 6 020 279 og foreslås dekket ved overføring til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

  Oppdatering av vedlikeholdsplanen:
  For 2023 vil det bli prioritert å rense alle takrenner på blokkene som ble etablert da disse ble rehabilitert. Takrennene har en noe uheldig utforming som gjør at de tettes oftere enn forventet og det er mer komplisert å få renset dem.

  Styrets arbeid 2023-2024
  Avslutning og oppfølging av oppussingen av oppgangene i terrasseblokkene
  Utbedrings- og vedlikeholdstiltak av grøntanlegg og uteområder
  Oppdatering av styrets rullerende vedlikeholdsplan for borettslaget
  Tiltaksliste for vedlikehold tilpasset årlig vedlikeholdsbudsjett og borettslagets økonomi for øvrig
  Fortsette med bistand til dem som ønsker innglassing
  Gjennomgå og om nødvendig bedre ventilasjonstilstanden i blokkene, leiligheter i sokkeletasjene på B-rekkehusene og rekkehusleiligheter hvor det er konstatert blokkering av ventilasjonsrør
  Følge opp forslag og iverksette tiltak basert på anbefalinger fra trafikkutvalget og bærekrafts utvalget.
  Sørge for å følge opp ønsker og behov for oppgradering av uteområdene, spesielt mht. beplantning.
  Rengjøring i garasjeanleggene
  Opprettholde god brannsikkerhet i borettslaget i samarbeid med Norsk Brannvern
  Fortsette arbeid med å forbedre internkommunikasjonen i borettslaget

  Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider er gjort de senere år:
  2021-2022:
  Oppussing av oppganger
  2020:
  Ny varmepumpe Ivar Knutsons vei 46
  2019:
  Montert beslag på brystningsplater
  2019:
  Ventilasjonsrens alle boliger
  2018-2019:
  Rehabilitering av terrasseblokkene
  2018:
  Infrastruktur for el-bil i garasjene
  2018:
  Opprettet 3 p-plasser med lademulighet
  2018:
  Montert snøfangere på boder i blokkene
  2017:
  Ny designmal for skillegjerder/gjerder
  2017-2018:
  Rehabilitering av rekkehusene
  2016:
  Reparert alle benker
  2016:
  Oppgradert lekeplasser
  2016:
  Nytt kjøkken i selskapslokalet
  2016:
  Skiftet slokningsapparater i oppgangene
  2016:
  Kontrollert røykvarslere i alle boliger
  2016:
  Kontrollert slanger i rekkehus/garasjer
  2015:
  Rengjort og malt veggene i garasjen
  2015:
  Opprusting av p-plass og grøntanlegg
  2014:
  Nye tak stiger og gangbroer
  2014:
  Lagt granitt i trappenedgang til garasje
  2013-2015:
  Betongrehabilitering med mer
  2013-2015:
  Ny maskingarasje

  Se borettslaget årsberetning for fullstendig og utfyllende liste. Denne finner du på borettslagets hjemmeside.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder skal føres i bånd gjennom borettslagets område. Det er ikke tillatt å
  ha katt i borettslaget, bortsett fra "innekatt" (det vil si "katt som ikke går ute").

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest (for mindre arbeider - ventilasjonsanlegg) datert 14.01.1981.
  Det foreligger ferdigattest (for nybygg og større arbeider) datert 27.01.1982.
  Det foreligger ferdigattest (tak over utvending trapper v/ blokkene) datert 20.04.1983.
  Det foreligger ferdigattest (fasadeendring - Ny betongbrystning på balkonger) datert 26.11.2014.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf. borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det er blitt utført tømming og vask av bolig i forkant av visning. Det vil ikke bli utført ytterligere vask innvendig før overtakelse.

  Nøkler
  Samtlige nøkler til eiendommen som selger er i besittelse av skal overleveres kjøper på overtakelsen, herunder
  nøkler til boder, uthus, garasjeportåpner el. Det gjøres oppmerksom på at selger ikke er i besittelse systemnøkkel til bod. Denne er bestilt av vaktmester.
  Garasjeåpner bestilles av beboer direkte fra Industriporter ved å sende epost til post@industriporter.as.

  Kabel-TV
  Telia (Get) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det er per i dag ingen utstyr for kabel-tv befinnende i leiligheten. Ny beboer kan anskaffe dette ved å kontakte Telia.

  Solenergi
  I ordinær generalforsamling 12.05.2022 ga generalforsamlingen styret fullmakt til å sette i gang et forprosjekt og videre utredning av solenergi. Videre at styret kan gå videre med installasjon av solenergi på terrasseblokkene dersom utredningen fortsatt har en forventet positiv innvirkning på borettslagets økonomi.

  Vaktmester
  Vaktmester Thomas Orebråten ivaretar den daglige drift og vanlig vedlikehold i borettslaget. Vaktmesteren kan treffes på mobil 973 28 699. Lørdag, søndag og helligdager er vaktmester ikke tilgjengelig. Unngå å ringe til vaktmester utenom ordinær arbeidstid.

  Renhold:
  Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av fellesarealene.

  Inngrep i utvendige betongoverflater
  Det er ikke tillatt å gjøre inngrep eller lage hull i utvendige betongoverflater.

  Vaskeri
  Fellesvaskeriene er i Ivar Knutsons vei 15, 21, 42 og 56.

  Selskapslokale
  Lokalet i Ivar Knutsons vei 58 framstår som et moderne og velutstyrt selskaps- og møtelokale for beboerne, og brukes både til private selskapelige arrangementer og jobbrelaterte samlinger.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704230050

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, dernest for øvrige Obos medlemmer. Forkjøpsretten lyses ut parallelt med salget, konferer megler for mer informasjon. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  19.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko. Borettslaget har 20 dagers frist til å godkjenne ny andelseier etter innsendt søknad.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår iht. forretningsfører i brev datert 09.08.2023.

  Lån 1)
  Restsaldo: 143.183.488,-
  Restsaldo andel: 605.307,-
  Restløpetid: 28, 4 md
  Terminer per år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 4,80%

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

  Forretningsfører opplyser at borettslaget har tatt opp et nytt lån på 12,5 millioner i forbindelse dekning for installering av solcellepaneler. Lånet fordeles etter andelsbrøken på andelseierne, og felleskostnadene dekker rentene og avdragene på lånet.
  Dette låneopptaket vil foreløpig ikke medføre noen økning på felleskostnadene.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Mads Wendel Scheie

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål