Obos eiendomsmeglere ved Mads og Nicholai har gleden av å presentere Ivar Knutsons vei 52

1 av 32

Ivar Knutsons vei 52

Stor og gjennomgående terrasseleilighet med fjordutsikt og meget gode solforhold | Opprinnelig 4-roms | Garasjeplass

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 8 618 123

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 8 000 000

Fellesgjeld: kr 600 494

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 218

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførelsen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 81683872. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 671 751
  Som sekundærbolig: kr 6 018 304

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.

  I månedene mai, juni, september og november påløper det eiend omsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6218,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 5.741,-
  Trappevask 108,-
  Kabel-tv/bredbånd 369,-

  I månedene mai, juni, september og november ilegges eiendomsskatten på kr. 510 og felleskostnadene vil da være kr. 6 728.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 601.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 07.09.2023

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato

 • Totale kostnader

  8 000 000,- (Prisantydning)
  600 494,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  8 600 494,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 618 123,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Sjarmerende terrasseleilghet med flott beliggenhet på Nordseter og stort potensiale på 105 kvm. Dette er en romslig leilighet som ligger flott til med utsikt mot Oslofjorden og grøntområder. Her får du en balkong på ca. 10 kvm med både morgen- og formiddagssol, samt vestvendt balkong på ca. 13 kvm med ettermiddags- og kvedsol. Videre har leiligheten en god planløsning med flere muligheter.
  Leiligheten ligger i et attraktiv boligområde og er bestående av entrè, kjøkken, 2 soverom, stue, bad, toalettrom og omkledningsrom.
  Leiligheten er opprinnelig en 4-roms leilighet med 3 soverom. Lettvegg inn mot soverom i stue er fjernet for å få større stue. Opprinnelig kott er benyttet som omkledningsrom og dør mot stue er blendet igjen.

  Entre:
  Romslig entrè med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

  Bad/wc:
  Flislagt bad med videre inngang til et praktisk omkledningsrom. Badet innehar dusjkabinett, servant i skapinnredning og opplegg for vaskemaskin. Badet er av eldre dato og har passert forventet brukstid.

  Toalettrom:
  Toalettrom er bestående av servant og gulvmontert toalett.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet er romslig og har godt med benke og skapplass. I tillegg til god plass til spisebord. Eldre kjøkkeninnredning med ett-speils lakkerte skapfronter, laminert benkeplate med fliser på bakvegg, ventilator og frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseskap.

  Soverom:
  Leiligheten innehar 2 soverom. Det største soverommet innehar store garderobeskap over hele veggen med rikelig plass for oppbevaring av klær, sko etc. Leiligheten har opprinnelig tre soverom, hvorav ett i dag er blitt innlemmet i stuen. Dette kan enkelt tilbakeføres til sin opprinnelige
  funksjon.

  Stue:
  Boligens stue er romslig med utgang til solrik terrasse med sol til den går ned. Flott utsikt mot fjorden fra stuen og terrassen. Store vindusflater gir rommet mye naturlig lys og en flott atmosfære. Vinduer ble utskiftet i 2019 i regi borettslaget. Gunstig planløsning med spisestue i tilknytning til stuen. Fine møbleringsmuligheter med god plass til sofagruppe, øvrig møblement og stor TV om ønskelig. Arealet som per d.d benyttes som spisestue var opprinnelig påtenkt som et soverom. Spisestuedelen har god plass til stort spisebord. Det er et fint sted å samle både familie og venner.

  Balkong 1:
  Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt balkong med epoxygulv på ca. 13 m². Her har du utsikt utover Oslo fjorden. Balkongen er forøvrig utstyrt med utelys, strømuttak og markise. Tilgang til en utvendig bod på ca. 2 m².

  Balkong 2:
  Adkomst fra kjøkken til en østvendt balkong med antatt epoxy på gulv på ca. 10,5 m². Balkongen er forøvrig utstyrt med markise. Tilgang til en utvendig bod på ca. 1 m².

  Innvendige overflater er belagt med:
  - Vegg: Overflater er belagt med tapet i entre, toalettrom, omkledningsrom og i mellomgang ellers malt strietapet i øvrige rom.
  - Tak: Overflater er belagt med malte slette flater i alle rom.
  - Gulv: Overflater er belagt med belegg på baderom, toalettrom og i omkledningsrom ellers parkett i øvrige rom.

  Andelseier som vil foreta arbeider i våtrom (bad, dusj, wc, vaskerom) samt kjøkken kan pusse opp/renovere så fremt dette ikke berører bærende konstruksjoner, felles rørsystem, ventilasjon og fellesdelen av det elektriske anlegget. Mange tiltak i våtrom er også søknadspliktige etter plan- og bygningsloven (f eks nytt våtrom, endringer av våtrom som hulltaking i brannskiller, skifte av sluk som bryter brannceller). Det er ikke tillatt å montere kjøkkenventilator direkte koblet til ventilasjonsanlegget i blokkene. Det skal benyttes kullfilter/omluftsystemer i blokkene og i rekkehusene. I enkelte rekkehusleiligheter er det mulig med egne luftekanal i kanal i langvegg direkte til friluft. Dersom oppussingen berører slike forhold som nevnt i første avsnittet over, skal søknad først sendes styret sammen med detaljerte tegninger og planer om hva som er tenkt gjort. Styret kan etter en samlet vurdering avslå eller sette nødvendige betingelser for arbeidet som følger eventuell søknad til plan- og bygningsmyndighetene. Arbeider i våtrom som berører forhold som nevnt i første avsnitt skal ikke under noen omstendigheter påbegynnes før nødvendige tillatelser foreligger fra styret og eventuelt myndighetene.

  Leiligheten disponerer god lagringsplass i 2 uteboder, kjellerboder på hhv. 3,3 m² og 0,5 m² iht. vedlagt tilstandsrapport.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde på Nordseter, i bydel Nordstrand i Oslo. Borettslaget har flere attraktive lekeplasser internt på området, samt store friområder rett utenfor inngangsdøren.

  Bunnefjorden byr på flere populære badeplasser, inkludert lokale Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya. For turinteresserte er det kort vei til Østmarka og fine skogsområder som Brannfjell som har alt fra brede lysløyper til trange skogsstier og svabergpartier.
  Ekebergsletta og Skulpturparken på Ekeberg er populære turmål gjennom hele året, ikke minst for barna, som kan besøke dyrene i husdyrparken og på ridesenteret, eller prøve seg på minigolf. Det er flere koselige kafeer, og den firbente kan løpe fra seg i hundeparken.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar Kastellet. Boligen ligger nært Jacobs på Holtet, Sæter og Lambertseter kjøpesenter, som alle har et godt og variert servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk, t-bane og tog. Nærmeste holdeplass er Nordseter gård bussholdeplass. Få minutters gange til Kastellet og Bråten trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Det er heller ikke langt til T-banestasjon på Lambertseter. Med bil fra Nordseter tar det ca. 2 min til Lambertseter, 7 min til Ryen, 6 min til Ekeberg, 9 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

  Skoler- og barnehager
  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Nordseter barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av barnehager i området deriblant Åssida barnehage, Nordseter barnehage, Den blå appelsin barnehage, Jupiter familiebarnehage, Mercury familiebarnehage, Christiania barnehage, Toppen familiebarnehage, Bråten barnehage med mer.

  Boligen sogner til Nordseter barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Lambertseter videregående skole, Holtet videregående skole og Kongshavn videregående skole.

  Aktivitetstilbud
  Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger. I nærområdet ligger Nordstrand idrettsplass, flere tennisanlegg, svømmehall, ridesenter og treningssenter. Nye Nordstrandhallen sto ferdig i 2018 og rommer håndball- og fotballbaner. Du finner også flere idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener.
  - Nordstrand Turnforening holder til i Leirskallen Turnhall, og har turn- og gymnastikktilbud for alle aldersklasser og nivåer.
  - Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
  - Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad.
  - Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
  - Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer. Ormsund Roklubb på Malmøya.
  - Treningsstudio: Sats på Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena.
  - Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).

  På Nordstrand og ellers i bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, det lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 5 etasjer og kjeller som er oppført med bærende konstruksjon i mur og betong og leilighetenes etasjeskillere i betong. Utvendige fasader med beiset panel. Flatt yttertak antatt tekket med papp/- membran.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
  - Lettvegg inn mot soverom i stue er fjernet for og få større stue. Opprinnelig kott er benyttet som omkledningsrom og dør mot stue er blendet igjen.

 • Areal

  Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm

 • Standard

  Følgende bygningsdeler har fått nedsatt tilstandsgrad. TG3:
  - Tilstandsgrad 3 er satt grunnet alder på baderommet. Badetommet er antatt fra byggeår 1980 og har passert forventet
  brukstid. Det anbefales ved ett eierskifte og oppgradere baderommet opp til dagens standard med nye overflater, sluk, rørsystem og membranløsninger.

  Følgende bygningsdeler har fått nedsatt tilstandsgrad. TG2 (Avvik som kan kreve tiltak):
  Innvendig > Overflater:
  - Tilstandsgrad er satt grunnet elde og noe manglende parkett under tørketrommel i mellomgang.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig > Innvendige dører:
  - Det registreres at dør til baderom tar i karm. Ellers er det stedvis bruksslitasje grunnet elde og bruk.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
  - Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
  - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
  - Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist tilbakeslag av avløpsvann i servant ved samtidig bruk. Selger opplyser at det er tilbakeslag av avløpsvann i utslagsvask på kjøkken når oppvaskmaskina tømmer seg.
  Tekniske installasjoner > Oppvarming generelt:
  - Stråleovn på baderom er av eldre dato og har passert halvparten av forventet brukstid.

 • Utstyr

  Hvitevarer som fremkommer ved visning følger med. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer som medfølger etter avtalen.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med stråleovn på baderom ellers panelovner.

 • Tomten

  Tomten ble kjøpt i 1986.
  Pent opparbeidet tomt med plenarealer, trær, prydbusker og annen øvrig beplantning. Området har asfalterte gangveier. Det er i tillegg opparbeidet velholdte fellesarealer med lekeplasser og sittegrupper.

 • Parkering

  Det følger garasjeplass med leiligheten. Borettslaget har to fellesgarasjer, og og skiltet parkeringsplasser for besøkende ved hver innkjørsel til borettslaget samt tre plasser på garasjebygget til leie primært for El-biler. Utleie administreres av styret. Det er installert opplegg for el-billading i garasjene. Borettslaget har bekostet infrastrukturen og den enkelte andelseier har selv bekoste lader og fremlagt ledning fra felleskabel til ladepunkt. Hvis nye andelseier ønsker lader må det søkes styret.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 300 andelsleiligheter.
  Nordseter Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947965018, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune.
  Gårdsnummer 157 og bruksnummer: 626 og 628
  Første innflytting skjedde i 1981. Tomten ble kjøpt i 1986.

  Borettslagets hjemmeside er vibbo.no/463
  Styret har kontor i Ivar Knutsons vei 60, e-postadresse: nordseter@styrerommet.no

  Borettslagets økonomi:
  Årets resultat for 2022 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 6 020 279 og foreslås dekket ved overføring til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

  Nordseter Borettslag har en fulltidsansatt vaktmester, og har i tillegg engasjert pensjonert vaktmester på timesbasis samt benyttet noe innleid arbeidskraft. Telia er leverandør av borettslagets bredbånd og Kabel TV.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2021 - 2022 - Oppussing av oppganger
  2019 - Montert beslag på brystningsplater Beslag på brystningsplatene montert på blokkterrassene. Det ble i 2018 montert beslag på brystningsplatene for å forebygge og hindre at vann renner ned og etterlater seg stygge «renner» og påfører større skader på platene. Styret vil informere generalforsamlingen om at det ble klaget i garantitiden på utførselen av disse brystningsplatene og takrennene. Men før S-bygg fikk «rettet opp» problemene, ble entreprenøren
  slått konkurs. Med bistand fra Apeland A/S, kan styret opplyse at borettslaget fikk prioritet i boet og har fått utbetalt en erstatning på kr. 685 250,-. Dette kommer godt med selv om erstatningen ikke dekker kostnadene fullt ut. Styret
  håper tiltakene som er gjort, vil sikre brystningsplatene så langt det lar seg gjøre.
  2019 - Ventilasjonsrens alle boliger
  2018 - 2019 - Rehabilitering av terrasseblokkene I hovedsak tiltak som i rekkehusene, men takene på samtlige blokker renoveres i sin helhet samt nye inngangsdører. Infrastruktur for tilførsel av strøm til hver garasjeplass montert. Muliggjør oppføring av el-punkt for lading av el-bil for andelseiere som ønsker det. I ekstraordinær generalforsamling avholdt 9. oktober 2018 ble det fattet et enstemmig vedtak om å rehabilitere terrasseblokkene med samme entreprenørfirma som nå rehabiliterer rekkehusene; DVS entreprenør A/S. Tiltakene vil i hovedsak omfatte det samme som rekkehusene: nye vinduer, nye terrasse- og balgkongdører, nytt panel og tilleggsisolering, ny kledning på gavlvegger, og i tillegg nye gesimsbeslag og tekking av tak. Etter ekstraordinær generalforsamling og beboermøte høsten 2018 ble det bestemt å utvide prosjektet med samme hovedtiltak på blokkene som på rekkehusene. I tillegg til ny panel, bedre isolasjon, nye vinduer og terrasse-/hagedører, er det vedtatt å bytte inngangsdørene til oppgangene. Gavlveggene tilleggsisoleres og det blir montert nye sementbaserte gjennomfargede plater. Krever lite vedlikehold. Arbeidene startet ved årsskifte og vil i følge revidert veiledende framdriftsplan fra DVS avsluttes i november 2019. Kontrakt ble inngått med entreprenørfirmaet DVS AS som sto for rehabiliteringen av rekkehusene.
  2018 - Infrastruktur for el-bil i garasjene Infrastruktur for tilføring av strøm til alle garasjeplassene er fullført høsten 2018. Disse kostnadene er tatt innenfor rammen av det ordinære budsjett. Forøvrig vises det til utsendt informasjonsskriv om oppføring og tilkobling av ladestasjoner på den enkelte parkeringsplass samt kostnader og betalingsopplegget for strøm med mer som tilfaller den enkelte andelseier. All informasjon om lademulighetene
  ligger på borettslagets hjemmeside.
  2018 - Opprettet 3 p-plasser med lademulighet. Ekstra parkeringsplasser på maskingarasjen nord for IK 60
  2018 - Montert snøfangere på boder i blokkene Terrassebodene (i vest) på blokkene Det er i 2018 montert snøfangere på samtlige boder for best mulig sikring mot snøras. Ved sterk vind og kraftig snøfall, vil det allikevel samle seg mye snø og skavler. Både disse og istapper bør så langt det er mulig fjernes av beboerne. I ekstreme tilfeller kontakt vaktmester.
  2017 - Ny designmal for skillegjerder / gjerder
  2017 - 2018 Rehabilitering av rekkehusene. Hovedtiltakene omfatter nye vinduer, tilleggsisolering av langvegger og gavlvegger, nytt panel og nye hage- og balkongdører. Det lages et eget FDV- dokument som omtaler alle tiltakene i detalj samt et eget dokument om hovedtiltak vedlikehold av vinduer, dører med omtaler.
  2016 - Reparert alle benker. Oppgradert lekeplasser med innkjøp av nye lekeapparater. Sand i 4 av 5 sandkasser er skiftet. Nytt kjøkken i selskapslokalet. Skiftet slokningsapparater i oppgangene. Kontrollert røykvarslere i alle boliger. Kontrollert slanger i rekkehus/garasjer

  For mer utfyllende informasjon se borettslagets årsberetning.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder skal føres i bånd gjennom borettslagets område. Det er ikke tillatt å ha katt i borettslaget, bortsett fra "innekatt".

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Terrasseblokker - Ferdigattest datert 1982.
  Ventilasjonsanlegg - Ferdigattest datert 1981.
  Tak over utvendige trapper - Ferdigattest datert 1983.
  Bod på kjøkkenbalkong - Approbiasjon (godkjenning av planer for arbeidet) datert 1983
  Ny balkongbrystning - Ferdigattest datert 2014.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
  - Selger har informert om at hun har kommet over fleskeklanne enkeltvis på kjøkkenet en sjelden gang.
  - Selger har informert om at veggkontakten innerst til venstre på stuen at det har kommet gnister av.
  For mer informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  I ordinær generalforsamling 12.05.2022 ga generalforsamlingen styret fullmakt til å sette i gang et forprosjekt og videre utredning av solenergi. Videre at styret kan gå videre med installason av solenergi på terrasseblokkene dersom utredningen fortsatt har en forventet positiv innvirkning på borettslagets økonomi. I forbindelse med etablering av solcellepanel, har styret tatt opp lån på 12,5 millioner. Prosjektet vil vare i tre måneder med oppstart i slutten av september 2023.

  Kabel-TV
  Telia (Get) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Vaktmester
  Vaktmester Thomas Orebråten ivaretar den daglige drift og vanlig vedlikehold i borettslaget. Vaktmesteren kan treffes på mobil 973 28 699. Lørdag, søndag og helligdager er vaktmester ikke tilgjengelig. Unngå å ringe til vaktmester utenom ordinær arbeidstid.

  Renhold:
  Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av fellesarealene.

  Inngrep i utvendige betongoverflater:
  Det er ikke tillatt å gjøre inngrep eller lage hull i utvendige betongoverflater.

  Vaskeri:
  Fellesvaskeriene er i Ivar Knutsons vei 15, 21, 42 og 56.

  Selskapslokale:
  Lokalet i Ivar Knutsons vei 58 framstår som et moderne og velutstyrt selskaps- og møtelokale for beboerne, og brukes både til private selskapelige arrangementer og jobbrelaterte samlinger.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til bolig

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704230068

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, dernest for øvrige Obos medlemmer. Forkjøpsretten lyses ut parallellt med salget, konferer megler for mer informasjon. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  22.10.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko. Borettslaget har 20 dagers frist til å godkjenne ny andelseier etter innsendt søknad.

 • Lånevilkår

  Selskapets totale lån og vilkår:
  Borettslaget har 2 lån i OBOS-banken.

  Lån1)
  Lånenr: OBOS05-98207998206, Annuitetslån
  Restsaldo: 142.996.161,-
  Restsaldo andel: 575.437,-
  Restløpetid: 28 år 3 mnd.
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 5,05

  Lån 2)
  Lånenr: OBOS06-98208152483, Annuitetslån
  Restsaldo: 6.226.599,-
  Restsaldo andel: 25.057,-
  Restløpetid: 15 år
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 4,75%

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Mads Wendel Scheie

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål