Velkommen til Kilevoldbuen 24B

1 av 21

Kilevoldbuen 24B

3-roms leilighet i 2. etg | Sentral og rolig beliggenhet | Gode solforhold | Garasjeplass

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 637 737

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 2 500 000

Fellesgjeld: kr 119 000

Fellesgjelden er lånet som er forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 18 737

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 608

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Nabolagsprofil, Kilevoldbuen 24B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  5 608,- pr Mnd
  Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, ytre vedlikehold, kabel-tv og internett, garasjeplass og borettslagets driftsutgifter.

 • Totale kostnader

  2 500 000,- (Prisantydning)
  119 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 619 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  6 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  240,- (Pantattest kjøper)
  500,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  18 737,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 637 737,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Entré:
  Her er det klesoppheng og mulighet til å plassere sko. Til venstre i gangen har man et soverom og rett frem er stuen.

  Stue:
  Romslig stue som er enkel å møblere. Det er åpen løsning til kjøkken. Adkomst til vestvendt veranda med markise. Det er pipeløp i stuen.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning i laminert tre. Over og underskap. Kum med benk i rustfritt stål. Plass til frittstående kjøleskap og komfyr. Oppvaskmaskin medfølger. Ventilator over komfyr tilknyttet sentralt avtrekk.

  Bad:
  Baderom med våtromsbelegg på gulv og fliser på vegg. Innredet med servantinnredning, frittstående toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Utlufting via avtrekksventil i himling. Oppvarming via panelovn. Badet har standard fra byggeåret.

  Soverom:
  Leiligheten har 2 soverom. Begge rom er av god størrelse og det er plass til dobbeltseng i begge rom. Det er også godt med skapplass på begge rommene.

  Bod/walk in closet:
  Tilknyttet hovedsoverommet har man en bod som i dag er tatt i bruk som walk in closet. Her er det god plass til oppbevaring.

  Loft:
  Leiligheten har loft med mulighet for lagring. Tilgang via takluke i gangen.

 • Beliggenhet

  Kilevoldbuen ligger sentralt på Lisleby bare noen hundre meter fra Snippen med blant annet dagligvareforretning med post, kiosk, pizzeria, frisør og tannlege. For større innkjøp ligger både Østfoldhallene med Dikeveien handelsområde og Meny på Wilbergjordet i grei avstand fra Lisleby, og avstanden til Fredrikstad sentrum er ca 3,5 km. Dette området er også meget familievennlig med Nøkleby barneskole like ved, flere barnehager i nærområdet og kort vei til sentralidrettsanlegget og Lisleby samfunnshus. God bussforbindelse til Fredrikstad sentrum.

 • Adkomst

  Fra Fredrikstad sentrum:
  Kjør Rolvsøyveien (109) i retning Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen etter kirkegården. Kjør over bakketoppen og ta første vei til venstre, Solvangveien, etter at du har passert Nøkleby skole på høyre hånd. Kilevoldbuen ligger da med en gang inn til venstre.

 • Byggemåte

  Rekkehus med ringmur og støpt antatt støt plate på mark. Bindingsverksvegger med stående kledning i tre. Vinduer med isoleringsglass i trekarmer. Etasjeskiller i trekonstruksjon. Saltak med prefabrikkerte takstoler, utvendig tekket med betongstein. Takrenner og nedløpsrør i plastbelagt stål. Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Torstein Pedersen. Rapporten er datert 07.07.23. Se denne for ytterligere opplysninger.

 • Innhold

  Boligen ligger i 2. etg og inneholder entré, gang, 2 soverom, bod, bad, stue og kjøkken.
  Leiligheten disponerer bod ute med målbart areal 2,84 m2. Det medfølger også parkeringsplass i garasjekjeller under byggene. Det er montert el-bil lader

 • Arealer og fordeling per etasje

  Totalt BRA '72 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 69 kvm
  - BRA-b (innglasset balkong):
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm
  - TBA (terrasse-/balkongareal) 9 kvm

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  Første etasje:
  - BRA: xx m²- består av:
  - BRA-i: xx m²- består av:
  - BRA-b: xx m²- består av:
  - BRA-e: xx m²- består av:

  Andre etasje:
  - BRA: xx m²- består av:
  - BRA-i: xx m²- består av:
  - BRA-b: xx m²- består av:
  - BRA-e: xx m²- består av:

  Garasje:
  BRA xx m²: Garasjeplass

  Tekst om eventuelle gulvareal (GUA) og areal med lav takhøyde (ALH)
  Tekst om eventuelle spesielle rettigheter til fellesareal som ikke inngår i boligens BRA, eks.takterrasse, bod, treningsrom mm.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

 • Areal

  Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm, BRA-i: 69 kvm , BRA-e: 3 kvm , TBA: 9 kvm

 • Standard

  Takstmannens vurdering ved TG2:
  1.1.1 Bad Overflate vegger og himling
  Tilstandsgrad på alder av overflater og kran som sitter løst, og er hard å åpne/lukke. Det er funksjonelt med dagens bruk, men kan anbefales å utbedre kran.
  1.1.2 Bad Overflate gulv
  Tilstandsgrad på tilnærmet fall på gulv og alder av belegg. Det er funksjonelt ved dagens bruk, men vil være noe i underkant som lekkasjesikring.
  1.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk
  Tilstandsgrad på alder av belegg. Man må forvente at dagens belegg har oppbrukt mer en halvparten av forventet levetid. Dette badet er funksjonelt ved dagens bruk, da det dusjes i lukket kabinett med avløp til sluk og er lite utsatt for vannsøl på overflater. Det er noe svak lekkasjesikring da det er ikke målt tilfredsstillende høydeforskjell mellom topp belegg ved terskel og topp slukrist.
  2.1 Kjøkken Kjøkken
  Tilstandsgrad på ventilator som ikke trekker tilstrekkelig samt alder og slitasje. Kjøkkenet er helt og har ok funksjon, men det må utbedres ventilator, slik at det trekker tilstrekkelig.
  3.1 Andre rom
  Tilstandsgrad på loft med påvist lekkasjeskader. Opplyst fra eier at dette er under utbedring via forsikring. Tekking vil være i en alder der man må forvente at den har overgått mer en halvparten av forventet levetid. Det kan forventes noe generelt vedlikehold i leiligheten.
  5.1 Balkonger, verandaer og lignende
  Tilstandsgrad på rekkverskshøyde under dagens krav. Påpekes at denne var tilfredsstillende til krav ved oppførelse. Generell anbefaling om vedlikehold av trevirke.
  6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
  Tilstandsgrad på vanninstallasjon med alder som tilsier at mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Det anbefales å etablere lekkasjesikring på kjøkken, da en eventuell lekkasje her vil kunne gjøre stor skade på tilstøtende konstruksjoner. Lufting er ikke ført over tak, den er stoppet på kaldtloft, og tettet her.
  6.2 Varmtvannsbereder
  Tilstandsgrad på alder av bereder. Man må forvente at denne har overgått mer en halvparten av forventet levetid.
  6.3 Ventilasjon
  Tilstandsgrad på tilluft og luftutveskling. Det anses som lite friskluftstilgang og luftutveksling. Det bør etableres ventiler i alle oppholdsrom. Det anbefales spalter under alle innvendige dører for best mulig luftutveksling. Ventilator må utbedres, slik at den trekker tilstrekkelig.
  7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
  Tilstandsgrad på dokumentasjon og tid siden sist tilsyn. Det er ikke registrert tilsyn på anlegget og det er ikke fremvist samsvarserklæring.
  Anlegget er kun visuelt besiktiget. El-anlegget er ikke videre vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. Det anbefales alltid el-takst ved tvil om funksjonalitet og kapasitet.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Kabel TV m/ dekoder
  Markise
  Automatsikringer
  El-bil lader

  Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen.

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med panelovner. (Panelovner som er tilstede på vising medfølger boligen). Stråleovn på bad.

 • Tomten

  Andel av ca. 9551 kvm eiet fellestomt. Området består av både flatt og skrående terreng. Borettslaget har opparbeidet et flott tunområde med gressplen, beplantning, hekk/busker, terrasse, asfalterte gårdsplass

 • Parkering

  Det medfølger en garasjeplass i parkeringskjeller.

 • Vei/vann/avløp

  Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

 • Borettslaget

  Kilevoldbuen borettslag, org. nr. 948764725. Borettslaget består av 29 andelsleiligheter.

  I Kilevoldbuen borettslag er det ikke ansatt vaktmester og en del oppgaver må derfor løses på dugnadsbasis. Dette gjelder blant annet gressklipping av fellesarealene som går på rundgang. Utgifter til stell og vedlikehold av fellesarealer besørges av styret på borettslagets regning, men den enkelte beboer plikter etter styrets anmodning å delta med vedlikeholdet, så fremt det ikke er umulig av f.eks. helsemessige årsaker.

  Vedlikeholdshistorikk:
  2023 - 2023 Maling av leilighetene Det er planlagt maling av leilighetsbygg.
  2020 - 2022 Utskifting dører og vinduer 2020: Opptak av kr 2.300.000 for videre vedlikehold i henhold til vedlikeholdsprosjekt 1; bla utskifting av dører og vinduer.

  Av styrets arbeid i senere tid kan det nevnes:

  - Vindusprosjekt ble gjennomfort og sluttført.
  - Ny avtale med Telenor ang bredbånd og TV ble gjennomført/sluttført.
  - Ny strømavtale på fellesområder er utarbeidet og etablert.
  - Diverse vedlikehold ellers gjennomført.

  Fremtidige planer:
  - Maling av alle rekkehus 2023
  - Utskifting/vedlikehold av en del råteskader utføres sommer 2023
  - Overordnet vedlikeholdsplan bestilles fra ekstern
  - Få på plass rammeavtaler med et utvalg av handverkere som kan benyttes, både som borettslag og privat.

  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 2 042 809. Driftsinntektene er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økning av felleskostnader. Driftskostnadene i 2022 var kr 3 510 211,-. Driftskostnadene er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak bedre forhandlede priser enn forutsett. Finanskostnader er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak flere renteøkninger i løpet av 2022.

  Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.2022 kr 1 941 752,-.

 • Dyrehold

  I flg. husordensreglene gis det adgang til dyrehold. Dyreeier har ansvaret for at husdyrene ikke er til unødvendig sjenanse for naboer.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 09.07.1991.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad byområde 2020-2032 med formål bebyggelse og anlegg, båndlegging, regulering pbl H710 og flomfare. Planen var godkjent 18.06.2020. Det er regulert til boliger, konsentrert småhusbebyggelse, kjørevei, gang-/sykkelvei, felles avkjørsel, felles parkeringsplass, felles lekeareal og felles gårdsplass i reguleringsplan258 Kilevold godkjent/vedtatt 28.01.1988. Planforslag 1202 Leiegata er varslet igangsatt 14.01.2021.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230110

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  07.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

 • Lånevilkår

  Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 19.06.23:
  OBOS banken, lånenr 9820 80 01590, kr 3.753.233,-. Annuitetslån. Flytende rente 4,99%. Restløpetid 9 år.

  Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.
  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål