Velkommen til Kompaniveien 10!

1 av 21

Kompaniveien 10

Tilnærmet ny og moderne 2-roms leilighet i populært boområde | 19m2 vestvendt balkong | Heis | Garasje

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 218 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 1 850 000

Fellesgjeld: kr 1 351 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 7 716

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Ligningsverdi

  Ligningsverdi for leiligheten vil være avhengig av om den er primærbolig eller sekundærbolig. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisen for primærboliger og ca. 90 prosent for sekundærboliger. Eiere av boliger har et selvstendig ansvar for å påføre ligningsverdi for bolig man eier ved årsskifte inn i selvangivelsen .
  Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå årlige kvadratmeter satser.
  For beregning av ligningsverdi, gå inn på www.skatteetaten.no/no/selvbetjening/kalkulator/Boligkalkulator/

 • Felleskostnader

  7 716,- pr Mnd
  Renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, a-konto forbruk av varmt vann/vannbåren varme, eiendomsskatt, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, forretningsførsel, revisjon, øvrige driftskostnader.
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 7.716,- pr. md.
  Herav:
  Garasje 150,-
  Felleskostnader 2.915,-
  Akonto oppvarming 376,-
  Kapitalkostnader OBOS02 4.275,-

  NB: For andelseiere med andel fellesgjeld reguleres kapitalkostnader i takt med renteendringer.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Borettslaget har IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Datoer for innbetaling er 28.02. og 30.08. Pengene må være på konto 10 dager før. Lånet har en løpetid på 40 år hvorav de første 5 årene er avdragsfrie. Kontakt OBOS for mer informasjon.

 • Totale kostnader

  1 850 000,- (Prisantydning)
  1 351 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 201 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 218 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Generelt:
  Leiligheten ble ferdigstilt 2022 og har en bra standard og lite bruksslitasje. Boligen fremstår tilnærmet lik ny. Hele bygget er utstyrt med automatiske døråpnere og chip for å åpne garasjeport og hoveddøren i 1. etasje. Enkel adkomst til parkeringskjeller med heis eller trappegang. Eier har gjort diverse tilvalg før innflytting.

  -Kjøkken med integrerte hvitevarer
  -Maling
  -Oppgradert dusj
  -Oppgraderte fliser
  -Oppgradert baderomsinnredning

  Innvendig overflater består av:
  Himling med malt betongdekke. Vegger med plater. Gulv med 3-stavs eikeparkett og vannbåren gulvvarme. Takhøyde målt i stuen til mellom: 2.52 og 2.53 m

  Entre:
  Lys og pen entré hvor man finner innvendig bod/teknisk rom til høyre, badet til venstre og de øvrige rommene rett frem.

  Stue/kjøkken:
  Stuen er lys og luftig og har åpen løsning mot kjøkkenet. Store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys med videre adkomst til balkongen på ca. 19m2. Ellers i stuen er det god plass til diverse møblement, her får man plass til en sittegruppe samt et spisestue dersom man ønsker det.

  HTH kjøkkeninnredning med glatte fronter og oppgraderte integrerte hvitevarer fra Siemens. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum og belysning over benkeplaten. Takhøye overskap og integrert induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. Komfyrvakt og kjøkkenventilator via balansert ventilasjon over kokeplass.

  Bad/wc:
  Praktisk bad med fliser på vegger og gulv, her har man elektrisk gulvvarme. Innredet med moderne vegghengt dusjtoalett(Laufen Cleanet Navia), servant på innredning og dusjhjørne med glassvegg. Dusjhjørne er oppgradert med regndusj. Opplegg for vaskemaskin. Balansert ventilasjon.

  Soverom:
  Praktisk soverom med plass til dobbeltseng med to skyvedører med inngang fra hver sin side og skyvedørsgarderobe.

  Teknisk/bod:
  Praktisk innvendig bod på ca. 3m2.

  Andelen disponerer også en bod i kjeller på ca. 5 m2, samt egen parkeringsplass i felles garasjekjeller. Det er montert el-bil lader på parkeringsplassen.

 • Beliggenhet

  Nærområdet:
  Eiendommen ligger i et nyere og attraktivt boligområde på Begbyåsen i Fredrikstad. Det er kort vei til dagligvareforretning og Begby senter, samt kort vei til busstopp og få kilometer inn til sentrum med alt av bymessige fasiliteter.
  Eiendommen ligger rett ved skogen, og lysløype starter like i nærheten, så det er bare å ta bena fatt for fine turopplevelser. Langs Haldenveien er det laget gang- og sykkelvei til sentrum.
  Østsiden idrettslag tilbyr aktiviteter fotball og håndball, og Fredrikstad har både amerikansk fotballklubb og golfanlegg. Like ved Begby skole ligger Begby kunstgressbane.

  Servicetilbud:
  Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000, Kiwi og Joker som p.t er søndagsåpent. Begby senter huser blant annet Meny, apotek, blomsterbutikk og frisør, og det er kort vei til Østsiden og Sorgenfri. Torvbyen kjøpesenter og Fredrikstad sentrum et variert utvalg med det meste av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
  På Torvbyen finner du bl.a. apotek, vinmonopol og bokhandel. Sarpsborg, Halden og Svinesund ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil, med et rikt utvalg av servicetilbud, samt grensehandel.
  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Sølvstien som ligger ca. 400 meter fra boligen. Fredrikstad stasjon ligger også i nærheten, med togforbindelse til bl.a. Halden og Oslo, og fra Gamlebyen går den populære byfergen. Med bil fra sentrum tar det ca. 18 min til Sarpsborg, 32 min til Halden og 66 min til Oslo S.
  Fra eiendommen er det gangavstand til Begby barne- og ungdomsskole. Området har flere barnehager, og nærmest ligger Do Re Mi barnehage Begby - kun 450 meter unna.

 • Adkomst

  Se kartskisse

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført i betong, med bærende konstruksjoner i betong. Antas fundamentert på fjell og komprimerte masser. Garasjeanlegg og
  boder i kjeller. Yttervegg i bindingsverk kledd med stående kledning. Vinduer med 3- lags glass. Flat takkontruksjon med tekking med
  takpapp. Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Se denne for ytterligere opplysninger

 • Innhold

  Boligen inneholder: entré, bad/vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og teknisk rom/bod. Vestvendt balkong på ca. 17m2. Andelen disponerer parkeringsplass og sportsbod på ca. 5 m2 i garasjeanlegget.

 • Areal

  Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 48 kvm

 • Standard

  Følgende bygningsdeler har fått TGIU(Ikke undersøkt) i vedlagt tilstandsrapport:
  Elektrisk anlegg og samsvarserklæring:
  - Anlegget er ikke videre vurdert da anlegget er tilnærmet nytt, og det foreligger samsvarserklæring i sikringsskap. Datert 11.01. 2021.

 • Utstyr

  El-bil lader
  Automatsikringer


  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer og vaskemaskin på bad medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Oppvarming er basert på vannbåren gulvvarme. Det er elektrisk gulvvarme på baderom. Det er termostater i hvert rom for å regulere varmen.
  Varmt forbruksvann leveres fra varmeanlegget i kjeller. Det er forbruksmåler i leiligheten og andelseier blir fakturert etter forbruk.

 • Tomten

  Felles tomt. Tomten er pent opparbeidet med beplanting, asfalterte adkomstveier og steinlagte gangveier.

 • Parkering

  Parkerings på egen parkeringsplass i garasjekjeller

 • Vei/vann/avløp

  Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

 • Borettslaget

  Granitten Borettslag består av 65 andelsleiligheter tilhørende Kompaniveien 2, 4, 6, 8 og 10. Blokkene har felles parkeringskjeller. Det er heis og trapper i hver oppgang.

  Av styrets arbeid det siste året nevnes bl.a:
  - Lade, avlesnings- og betalingssystem el-bil
  - Solskjerming
  - Filterbytte/bestilling
  - Fukt/råte/ventilasjon i garasjeanlegg
  - Avtaler for service/oppfølging av ventilasjonsanlegg
  - Avtaler og kurs brannsvarsling
  - Mus i kjeller
  - Porttelefon
  mm.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 5.586.723,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 1.931.287,-. Driftskostnadene er 776.213 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader knyttet til vedlikehold og kommunale avgifter. Det siste skyldes ikke minst at innflytningen skjedde frem til juni 2022, og kommunale avgifter regnes iht bebodde enheter. Finanskostnader er kr. 283.817 mer enn budsjettert grunnet renteøkningen gjennom 2022. Resultat 2022 før IN-ordning var kr. kr 3.655.435,- og beløpet blir overført borettslagets egenkapital. I løpet av 2022 ble det foretatt innbetalinger på IN-ordningen på til sammen kr 25.190.000. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.

  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 1.258.520,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se borettslagets husordensregler for ytterligere informasjon.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest, datert 17.06.2022.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Eier har gjennomført flyttevask og det vil ikke bli utført noen ytterligere vask før overtagelse.

  Bredbånd/TV: Borettslaget har avtale med OBOS Open Net, som innbærer at andelseier kan velge å inngå avtale om innholdstjenester med en leevrandør man selv velger

  Beboere som disponerer ladeplass for el-bil betaler for forbruk strøm. Plugpay er leverandøren som benyttes for fakturering av strøm og avregning.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2020-2032 med formål boligbebyggelse. Planen var godkjent 18.06.2020. Eiendommen er regulert med formål bolig og blokkbebyggelse i reguleringsplan Haugstenåsen Planen er godkjent 09.02.2017.

  Det foregår fortsatt utbygging i området.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230071

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  22.05.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 02.05.23:
  OBOS banken, lånenr 9820 79 88731, kr 106.652.500,-. Annuitetslån. Flytende rente 4,05%. Restløpetid 39 år og 1 mnd. Avdragsfrihet til 01.06.27. Estimert endring iht. forretningsfører er kr 1.469,-.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Håvard Andreas Midtsjø

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål