Velkommen til Lars Husmannsgate 13! - Presentert av OBOS Eiendomsmeglere avd. Ulven

1 av 32

Lars Husmanns gate 13

Lys og fin 3-roms fra 2022. Garasjeplass med El. Balkong. Felles takterrasse. God planløsning. Kort vei til off. komm.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 959 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 2 470 000

Fellesgjeld: kr 2 472 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 14 473

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS

 • Forsikring

  Forsikret hos: Tryg Forsikring - polisenummer 8128428.

 • Ligningsverdi

  Det foreligger ikke formuesverdi på grunn av at boligen er fra 2021.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 14.473,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 2.423,-
  A-konto oppvarming 750,-
  Kapitalkostnader OBOS01 11.000,-
  Garasje: 300,-

  Felleskostnader utover a-konto oppvarming og kapitalkostnader dekker driftskostnader i borettslaget som bygningsforsikring, snømåking, vaktmestertjenester, forretningsførsel, strøm fellesanlegg m.m.

  Det er mulig å nedbetale andel fellesgjeld og redusere månedlige felleskostnader.
  Ved full innfrielse av fellesgjeld vil felleskostnadene bli kr. 2.423,- + A-konto oppvarming/varmtvann.

  Etter avdragsfri periode (01.11.2027) starter nedbetaling/avdrag på andel fellesgjeld og felleskostnadene vil øke med kr 2.014,-

  Kategori for fellesksotnader økes 5 % fom 1.01.24. Det gir en økning på kr. 121,15,- i felleskostnader.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) 2.472.000,- kr pr. 01.11.2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  2 470 000,- (Prisantydning)
  2 472 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 942 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 959 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Boligen er ervervet av selger som del av OBOS sin bostart-ordning. Selger har derfor ikke bebodd boligen som er lagt ut for salg og kjenner derfor ikke denne utover beskrivelser i tilstandsrapport og salgsoppgave. Av samme grunn kan selger i begrenset grad supplere og kontrollere opplysningene i tilstandsrapport og salgsoppgave. Kjøper oppfordres derfor til å gjøre en særlig grundig undersøkelse. Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men det gjøres oppmerksom på at det er tegnet boligselgerforsikring knyttet til overdragelsen fra tidligere eier til selger. Kjøper kan fremme eventuelle mangelskrav direkte mot boligselgerforsikringsselskapet med grunnlag i avhendingsloven, dog forutsatt at det foreligger en mangel i avtaleforholdet. Se vedlagte egenerklæring fra tidligere eier og tilstandsrapport for mer informasjon

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Lars Husmanns gate 13 er en lys og innbydende 3-roms leilighet fra 2022 med øst-nordøstvendt balkong på 8m². Leiligheten ligger fint til i 1. etasje i hyggelig nabolag.
  Det er innholdsrik og gjennomgående planløsning bestående av entré/gang, bad/vaskerom, to soverom og åpen stue-/kjøkkenløsning med utgang til stor balkong med utsikt over store områder. Leiligheten disponerer sportsbod i kjeller på ca. 5m².

  Borettslaget er nytt fra 2022, og har hyggelig gårdsrom og solrik takterrasse med fantastisk utsikt.

  Området er prioritert i byplanen og er i rivende utvikling. I dag er det meste som trengs i gangavstand - som matbutikk, apotek, skole/barnehage og off. transport.

  Moderne leilighet fra 2022
  Store vindusflater
  Gjennomgående planløsning
  Hyggelig balkong
  Solrik felles takterrasse
  5 min til Vollebekk t-bane
  Fleksibel overtakelse
  Lave kjøpsomkostninger

  Velkommen til visning!

 • Beliggenhet

  Lars Hausmanns gate 11 ligger fint til i et nyetablert nabolag på Vollebekk i bydel Bjerke, midt mellom Lunden hageby og Risløkka. Det bygges rundt 1000 nye boliger og området utvikles til å bli et samfunn med store grøntområder, lokale butikker, kaffebar, nybygget skole og moderne barnehage. Området rundt Vollebekk består av eneboliger, rekkehus og leiligheter i lavblokker omkranset av flotte grøntområder.

  Fra Vollebekk er det kort vei til Bjerkedalen park - et prestisjeprosjekt for Oslo kommune som dekker over 40 mål. Parken består blant annet av ballplasser, skøyteis, akebakker, sittegrupper, griller, benker og barnehage. Det er stier gjennom parken, trær og blomster.
  For øvrig er det et godt aktivitetstilbud i nærområdet med fotballbane, ballbinger, lekeplasser, skøytebane, svømmehall, badevann og tennisanlegg. Det er idrettshall på Linderud, idrettsplass på Årvoll og kort vei til Bjerke travbane.

  Fra leiligheten er det kort vei til slalåmbakke og lysløyper på Oslo skisenter i Grefsenkollen. Her er det også flotte turstier. I Lillomarka er det gode tur- og rekreasjonsmuligheter. På Bjerke er det treningssenteret Puls og Fitness 24/7 og på Økern finner du Studio Jobbsprek.

  Butikker og servering
  I nærheten er det flere dagligvarebutikker som Meny, Kiwi og Rema 1000. Det blir et helt nytt torg på Vollebekk med planer om butikker og mulige serveringssteder. Det er kort vei til Linderud senter med over 80 butikker.

  Kollektivtilbud
  T-banens linje 4 og 5 går hvert 7. minutt til sentrum i begge retninger rundt t-baneringen. Det er kort vei til bussholdeplass hvor busslinje 58 passerer både Storo Storsenter og Alna senter. Flybussen og en rekke andre ulike bussruter finner du ellers på Østre Aker vei.

  Barnehager og skoler
  Området er familievennlig med kort vei til flere barnehager og skoler. I 2017 åpnet ny barne- og ungdomsskole på Vollebekk og ny barnehage i 2019. I tillegg er det en ny barnehage under planlegging. For øvrig finnes flere grunnskoler i nærområdet.

 • Bebyggelse

  Bebyggelsen i området består for det meste av boligblokker og forretningslokaler.

 • Adkomst

  Det blir skiltet med visningsskilt fra OBOS eiendomsmeglere på annonserte visninger.
  Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Boligblokk på totalt 6 etasjer, takterrasse og kjelleretasje med garasjeanlegg som er oppført med bærende betongkonstruksjoner og leilighetskillende vegger i betong og etasjeskillere i betong. Utvendige fasader med malte pussisolerte overflater flatt yttertak som er tekket med papp/folie. Innvendige lettvegger i bindingsverk og gips. Støpt betonggulv i kjeller og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Byggegrunn er ikke kjent og det er ikke utført geotekniske undersøkelser for fastsettelse av byggegrunn.

  Vinduer med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra byggeår. Balkongdør med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra byggeår og entredør type EI-30/db43 som er brann- og lydklassifisert fra byggeår.

 • Innhold

  - Entre/gang -
  Stor lys og luftig entré med mulighet til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Her er det plass til garderobeløsning for ytterklær.

  - Stue/kjøkken -
  Åpen stue/kjøkkenløsning med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Her er det lyse rene flater og rom for ulike møbleringsmuligheter. Kjøkkenet er fint plassert mot veggen, som gir god plass til både spisegruppe og sofakrok i resten av rommet.
  Kjøkkenet har Sigdal kjøkkeninnredning med slette fabrikklakkerte fronter, laminat benkeplate og integrerte hvitevarer som platetopp/stekeovn og oppvaskmaskin. Underlimt stålkum og det er komfyrvakt og waterguard.
  Stuen vender ut mot leilighetens balkong, som også kan benyttes som en forlengelse av stuen i sommerhalvåret.

  - Balkong -
  Øst- nordøstvendt balkong på ca. 8 m2 med rekkverk og terrassegulv. Her har man god plass til utemøbler og grill.

  - Hovedsoverom -
  Leilighetens hovedsoverom har godt med naturlig lysinnslipp, samt god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

  - Soverom 2 -
  Leilighetens andre soverom har plass til seng, nattbord og garderobeløsning. I forbindelse til soverom to har man en innvendig bod/garderobe med adkomst via skyvedørsfront.

  - Bad -
  Lyst og delikat baderom med fliser på gulv og vegger. Innredet med servant med skuffer, veggmontert toalett og svingbare dusjdører 90x90, speil på vegg og belysning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksvifte over dusjsone. Det er downlights i himlingen og vannbåren gulvvarme.

  - Innvendig bod-
  1 stk. innvendig bod/garderobe med adkomst fra soverom 2 via skyvedørsfronter.

  - Annet -
  Borettslaget har felles takterrasse med flott utsikt. Her er det opparbeidet frodige grøntarealer og hyggelige sittegrupper.

 • Areal

  3-roms leilighet med åpen stue/kjøkkenløsning beliggende i boligblokkens 1 etasje med heis.
  Leiligheten består av entre/gang, bad/wc, to stk. soverom, åpen kjøkken og stue med utgang til øst- nordøstvendt balkong på ca.8 kvm.
  1 stk. innvendig bod/garderobe med adkomst fra gang via skyvedørsfronter. Bod i underetasje til leiligheten oppmålt til 5,3 kvm. Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 62 kvm

 • Standard

  Gulv: Fliser på baderom med vannbåren gulvvarme, ellers 3- stavs eikeparkett i alle rom.

  Vegger: Fliser på baderom ellers malte og sparklede flater i alle rom.

  Himling: sparklet/malt betongdekke med synlige elementskjøter og innfelt sprinkleranlegg. Lakkert innvendig tak i stålprofiler med downlights på baderom.

  Følgende har fått TG2 i tilstandsrapporten utført av Per Eddie Eikrem.

  Overflater, vegg i stue mot soverom :
  Vegg mot soverom er noe ufullstendig malt og med avvik som hakk og sår på overflater.
  Innvendige dører :
  Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Døren mellom stue og gang tar på mot karm.

  Våtrom :
  Det er registrert fuktsvelling i overflater på innredning.

  Resterende er gitt TG0 og TG1 i tilstandsrapporten.

 • Utstyr

  Dør-calling med åpner og digital TV/bredbåndstjenester i leiligheten.
  Leiligheten er med sprinkelanlegg, røykvarsler og pulverapparat.

 • Oppvarming

  Oppvarming fra fjernvarme til radiatorer og vannbåren gulvvarme på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner via felles sentralanlegg.

 • Tomten

  Tomten er opparbeidet med asfalt, plen og beplantning.

 • Parkering

  Leiligheten disponerer garasjeplass 87 med EL-lader i lukket garasjeanlegg. Plassen er omsettelig og har en verdi på kr. 400 000,-
  Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Humla Borettslag ligger på Vollebekk - en ny og flott bydel med kun to minutter til T-banen. Borettslaget består av 184 leiligheter. Humla Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 924 021 519 og ligger i bydel Bjerke i Oslo kommune.

 • Dyrehold

  Se borettslagets husordensregler/vedtekter.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til bolig/forretning/kontor/bevertning. Se reguleringsbestemmelser S-4931, 14.12.16.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 10.11.2023 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: egenerklæringsskjema, tilstandsrapport, nabolagsprofil, energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  716230142

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Selskapets totale lån og vilkår:
  Lånenr: OBOS01-98208030477
  Restsaldo: kr. 493.094.695,
  Type lån: annuitetslån, flytende rente på 5,30%
  Andel av saldo: kr 2.472.000,-
  Restløpetid: 39 år, 2 mnd.
  Antall terminer: 12
  Avdragsfrihet til 01.11.2027

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Humla borettslag har IN-lån, dvs. at det er mulighet for innfrielse av fellesgjeld to ganger pr. år - 30.01. og 30.07. OBOS må informeres senest 1 måned før terminforfall ved ønske om nedbetaling. Avtale må inngås med den enkelte eier og etableringsgebyr på kr. 5000 må være innbetalt. Ved første ordinære mulighet for IN-innbetaling 30.01.24 er det kostnadsfritt å inngå IN-avtale ved samtidig nedbetaling av fellesgjeld.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF Steinar Gulbrandsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål