Velkommen til Lunteveien 26B!

1 av 25

Lunteveien 26B

Lys og pen 3-roms i 3.etg | Vestvendt balkong på 16 m2 | Gangavstand til butikker og Gamlebyen

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 135 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 750 000

Fellesgjeld: kr 368 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 030

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  5 030,- pr Mnd
  Bl.a kapitalkostnader og driftkostnader, varmegj.v.anlegg og varmt vann, renter/avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avg./eiendomsskatt, forsikring av bygning, ytre vedlikehold, kabeltv, bredbånd, trappevask

 • Totale kostnader

  2 750 000,- (Prisantydning)
  368 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 118 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 135 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Lunteveien 26B! Her får du en lys og pen leilighet i 3.etg med god planløsning, vestvendt balkong og lite innsyn. På Mineberget bor man sentralt med bl.a busstopp og handlesenter kun et steinkast unna. I 5-10 minutters gange fra boligen finner man også Kongstenanlegget med bl.a idrettsanlegg og innendørs og utendørs svømmebasseng, Gamle Fredrikstad golfklubb, lysløype og ikke minst koselige Gamlebyen med sine mange forretninger, caféer og gratis byferge.

  Leiligheten holder en normal boligstandard og har bl.a Sigdal-kjøkkeninnredning, stort bad pusset opp i ca 2016/17, to gode soverom, romslig stue og balkong med tilhørende bod.

  Innvendige overflater består av:
  - Gulv med parkett
  - Vegger med malte plater og tapet
  - Himling med malt betong.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko og det er videre adkomst til de øvrige rommene.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten som begge ligger fint samlet med adkomst fra gangen, og beliggende mot øst. Begge rommene er av fin størrelse og det er garderobeløsninger i begge rommene.

  Bad/wc:
  Badet ligger i enden av gangen, ved soverommene. På badet er det gulv med belegg, vegger med malt tapet og himling med malt betong. Badet er innredet med klosett, servant på innredning og dusjkabinett. Ifølge tidligere salgsoppgave antas det at badet ble pusset opp i ca 2016/17 og nåværende eiere har montert nytt dusjkabinett i 2023.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med gode møbleringsmuligheter. Her er det plass til både en sittegruppe og et spisebord hvis man ønsker det. Store vindusflater mot vest slipper inn godt med naturlig lys og herfra er det utgang til balkongen.

  Balkong:
  Balkongen er på hele 16 m2 og vender mot vest. Her kan man nyte ettermiddagssolen mens man skuer utover nærområdet uten innsyn. På balkongen er det også en egen bod på ca 4,5 m2.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen og har en god og funksjonell innredning. Innredningen er av typen Sigdal og har godt med benke- og skapplass. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask-og skyllekum, splashboard og belysning over benkeplaten samt takhøye overskap. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator over kokeplass. På kjøkkenet er det fint plass til et kjøkkenbord hvis man ønsker det.

 • Beliggenhet

  Eiendommen:
  Boligen er oppført i 1981 og tilknyttet Bjørnen borettslag som består av 74 leiligheter fordelt på 3 terrasseblokker. I kjelleretasjen under blokkene i Lunteveien 26 og 28 disponerer borettslaget 45 garasjeplasser for utleie etter intern venteliste. Bjørnen er ett av totalt fem borettslag som utgjør det flotte Mineberget-området.. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng og er opparbeidet med gressarealer og asfaltert gårdsplass. Den omkringliggende bebyggelse består av rekkehus, terrasseblokker og næringsbygg.

  Nærområdet:
  På Mineberget har du som sagt alt like rundt hjørnet med et allsidig utvalg av forretninger på Brotorget med bla Rema, bakeriutsalg, blomsterbutikk, apotek, vinmonopol og Biltema. Området er meget attraktivt på grunn av sin sentrale beliggenhet og korte avstand bort til Gamlebyen. Her kan du rusle rundt og handle i en av de mange sjarmerende forretningene, besøke et galleri, gå på café osv.

  Med 10 minutters gange ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Det tar kun 2 minutter over til Cicignon med Gamlebyferga, og området er derfor å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Herfra kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Byfergen til sentrum via Kråkerøy til Gressvik anløper også Gamlebyen på dagtid. Fergene er en viktig del av kollektivtrafikken i Fredrikstad og er gratis å benytte. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud via Glommaringen både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra brohodet.

  For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og bowlinghall, og med Kongsten fort, golfbane og ridesenter i umiddelbar nærhet. På østsiden er det også en lysløype og langs elva kan man ta en treningstur langs den langstrakte Glommastien. For kortere spaserturer er vollane rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale.

 • Adkomst

  Se kartskisse

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Terrasseblokk bygget i 1981 med 4 etasjer og kjeller. Bygningen antas fundamentert med stål-/betongkonstruksjoner til stedlige masser. Støpt plate på komprimerte masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger er oppført med betongelementer samt utfyllende bindingsverk, fasader er kledd med teglstein, fasadeplater og liggende kledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, valmet takform, tekket med takstein (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Sigurd Unnestad.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder: Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 16 m2.

  Det er en utvendig bod på terrassen på ca 4,5 m2 samt en bod i kjelleren på ca 3 m2.

 • Areal

  Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Vinduer og dører - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Etasjeskille og gulv på grunn - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til registrert høydeforskjell på etasjeskille.
  - Kjøkken - TG 2 er satt på grunn av omluftsventilator/kullfilter.
  - Avløpsrør - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Vannledninger - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Våtrom, overflater - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt, samt at det er tilnærmet flatt gulv.
  - Våtrom, membran, tettesjikt og sluk - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles eiet tomt på ca 12.178 m2. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng og er opparbeidet med gressarealer og asfalterte gårdsplasser og adkomstveier

 • Parkering

  Parkering på felles parkeringsplass.
  Borettslaget disponerer 45 garasjeplasser for utleie etter intern venteliste
  Gjeldende parkeringsbestemmelser og skilting for området er gjeldende.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Bjørnen borettslag, org. nr.: 948773163.
  Borettslaget består av 74 andelsleiligheter.

  Snørydding, plenklipping og stell av utomhusanlegget blir utført av firma og vask av trapper i oppgangene blir utført av innleid rengjøringsbyrå
  Borettslaget har en årlig dugnad.

  Borettslaget har i 2015 - 2017 gjennomført en omfattende rehabilitering utarbeidet på bakgrunn av vedlikeholdsplanen/-nøkkelen til laget.
  Arbeider som er utført er bl.a:
  - Garasjeanlegg er vasket og malt.
  - Rehabilitering av tak
  - Rehabilitering av terrasser/verandagulv
  - Satt inn nye inngangsdører
  - Bytte av varmtvannsberedere i alle blokkene
  - Pusset opp alle oppganger
  - Oppgradering av sikringsskap og hovedtavler samt montering/utskifting av belysning i fellesarealer.
  - Installert nytt brannvarslingsanlegg i alle leiligheter og fellesareal

  I perioden 2019-2021 har det blitt jobbet med:
  - Byttet porttelefon
  - Skiftet brannslanger i alle oppganger
  - Utbedret/skiftet brannsluser til garasje
  - Maling av vegger og grunnmurer

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 4.658.261,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 3.222.387,-. Resultat i 2020 var kr 664.670,- og ble foreslått overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 1.719.200,- og viser borettslagets likviditet

 • Dyrehold

  Det er forbud mot dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr f.eks tjenestehund, innekatt, dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger følgende ferdigattester på eiendommen:
  Datert 19.11.2009 - Gjelder Nytt undergrunn avfallssystem - Lunteveien 26 og 28
  Datert 07.02.2018 - Gjelder Installering av trappeheis - Lunteveien 26A

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Elektrisk peis i stuen medfølger salget. Varmen fungerer, men de estetiske flammene virker ikke.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger i et uregulert området. Eiendommen ligger under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om bebyggelse og anlegg, vedtatt 18.06.2020.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230083

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 12.05.2023:
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 27.572.292,-, flytende rente 4,55%, restløpetid 23 år 6 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 888.815,-, flytende rente 4,55%, restløpetid 13 år 1 md.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål