Velkommen til visning i Messeveien 204!

1 av 36

Messeveien 204

Strøken og stilfull 4(5)-r hjørneleilighet med stor, sydvendt balkong. God standard og påkostet kjøkken. Garasjeleie*

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 6 642 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 2 845 000

Fellesgjeld: kr 3 780 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 20 656

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS eiendomsforvaltning

 • Forsikring

  Polisenr. 8399308. Medforsikret i Messeveien Kvartal 1 sameie hos Tryg forsikring. Kjøper må selve tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi foreligger ikke da leiligheten er ny i 2022.

 • Felleskostnader

  20 656,- pr Mnd
  Herav:
  Felleskostnader 3.961,-
  Kapitalkostnader OBOS01 16.695,-

  Etter avdragsfri periode øker felleskostnadene med kr 3.291,- som går til nedbetaling av avdrag på fellesgjeld.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Kr 3.780.000,- pr. 01.09.2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  2 845 000,- (Prisantydning)
  3 780 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 625 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 642 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Messeveien 204 er en luftig og stilfull 4(5)-roms hjørneleilighet med påkostet standard.
  Leiligheten ligger fint til i 3. etasje i bygg med heis, i hjørnet av bygget med masse naturlig lys fra store vindusflater og skyvedør.

  Boområdet er attraktivt og i stor vekst. Nabolaget er rolig og familievennlig, samtidig som det er kort vei til Lillestrøm stasjon og byfasiliteter i Lillestrøm sentrum. Fra Lillestrøm stasjon går det hyppige avganger med bl.a. 10 minutter til Oslo S og 12 minutter til OSL Flyplass. Det er kort vei til turområder og butikker.

  Borettslaget har pent opparbeidet gårdstun og fellesområder samt solrik takterrasse med flott utsikt. Fellesområdene har store grøntarealer, lekeplass og sittegrupper. Nabolaget består for det meste av villa-, småhus- og blokkbebyggelse. Det er god avstand mellom boligblokkene i nabolaget.

  Leiligheten har god planløsning med entré, bad, tre soverom, innvendig bod samt åpen stue- og kjøkkenløsning av god størrelse. Hovedsoverommet har egen walk-in-garderobe med vindu som også fint kan benyttes som kontor eller lignende. Fra stuen er det adkomst til takoverbygget, sydvendt balkong på ca. 9,5 kvm. Leiligheten disponerer sportsbod på ca. 5 kvm. i kjeller.

  Det er trappefri adkomst med heis i bygget. Heis ned til sportsbod og underjordisk garasjeanlegg med mulighet for leie av garasjeplass. Se punkt "Parkering" i salgsoppgaven.

  Leiligheten er vesentlig oppgradert med en rekke tilvalg i byggeprosessen. Se punkt "Standard" og "Innhold" for detaljert beskrivelse av standard og tilvalg. Leiligheten har elektriske screens.

  Det er IN-ordning og 5 års avdragsfrihet for fellesgjelden. Dvs. at det to ganger i året kan nedbetales fra kr 60 000,- til fullt nedbetalt fellesgjeld og redusere felleskostnader tilsvarende. Fullstendig nedbetalt fellesgjeld gir felleskostnader pr. mnd. på kr 3 722,-

 • Beliggenhet

  Messeveien 204 ligger i et nyetablert boligområde i Lillestrøm. Nabolaget er grønt og rolig og i akkurat passe avstand til sentrum samtidig som du er nær gode opplevelser langs Nitelva. Her bor du i et idyllisk villaområde med kort gangavstand til bylivet. Området er bilfritt og det etableres en egen nabolagspark.

  Lillestrøm har fine grøntområder, golfbane og flere parker. Badeanlegget "Nebben" har basseng, sklie og kiosk og er et populært besøkssted om sommeren. Byen gir gode turmuligheter hele året.

  Lillestrøm er en flott restaurant-by, med smaker fra en hel verden servert innen gangavstand fra din egen ytterdør. Kortreist eller langreist mat, indisk, japansk, italiensk eller libanesisk.

  Lillestrøm Kultursenter byr på teater, konserter, musikaler og stand up. Kinoen har moderne saler, inkludert en iSense-sal med 4K-bilde og 3D-lyd.

  Skedsmohallen er en del av idrettsparken, og har tilbud for alle som driver med ballidretter, friidrett, trim, kampsport og dans. Det er flere treningssentre i byen, som Fresh Fitness og Sats. Marikollen Skisenter har tilbud til alle barn og unge i alpin, langrenn, freeski og skihopp. SNØ er verdens råeste helårsarena for snøopplevelser og ligger ca. 10 minutters kjøretur fra Nestunet.

  Shopping
  Lillestrøm har et rikt shopping-tilbud med både handlegater med småbutikker og kaffebarer og kjøpesenteret Lillestrøm Torv med ca. 80 butikker. Et av Norges største kjøpesenter, Strømmen Storsenter, ligger også like i nærheten.

  Skoler
  Med flere barneskoler, SFOer, ungdomsskoler og videregående skoler samt musikk- og kulturskole har Lillestrøm et godt og komplett tilbud til barn og unge i alle aldere.

  Barnehager
  Det er mange barnehager i byen. Kvarteret får etter hvert også sin egen barnehage. Nærmiljøet blir bilfritt og barnevennlig. Her leker barn og voksne trygt sammen, og kunsten å sykle læres på et blunk - og det er nyttig, for Lillestrøm er en av Norges beste byer å sykle i.

  Transport
  Veien er kort til tog og annen kollektivtransport - Lillestrøm er et knutepunkt. Med nye elektriske busser på plass i Lillestrøm kjører du både grønt og komfortabelt og med hyppige avganger. Med tog er Gardermoen 12 minutter unna, Oslo når du på 10 minutter.

 • Bebyggelse

  Området består hovedsakelig av rekkehus og lavblokk bebyggelse. Høvleriet Borettslag består av høyere blokkbebyggelse opp til 8. etasjer.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.
  Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført 2022 på 6. etasjer og kjelleretasje med garasjeanlegg som er oppført med bærende betongkonstruksjoner og leilighetskillende vegger i betong og etasjeskillere i betong. Utvendige fasader er med isolert puss-system og teglsteinsforblendede hovedfasade og yttertak er flatt og tekket med papp/folie.
  Innvendige lettvegger i bindingsverk og gips.
  Balkongrekkverk i herdet glassrekke mot håndlist og terrassegulv på dekke.
  Tilgang til felles takterrasse i naboblokk.
  Bygningen har malte trevinduer med pulverlakkert aluminiumskledning på utside og 3-lags energiglass fra 2021. Det er utvendige screens på stuevinduer.
  Balkongdør med malte trerammer, utvendig aluminiumskledning og 3-lags energiglass fra 2021og entredør med fabrikklakkert overflate, type B-30/db40 med dørkikkert.
  Sydvendt balkong på ca. 9,5 m² med glassrekkverk, screens, lyskilde m/strømuttak og terrassegulv. Adkomst til balkong fra stue.
  Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger.

 • Innhold

  Messeveien 204 ligger fint til på hjørnet med stue og balkong vendt mot syd. Fra bakkeplan er det trappefri adkomst med heis opp til leiligheten i 3. etasje. Leilighetens soverom vender mot borettslagets gårdsrom samt stue, kjøkken og balkong vender mot åpent område ved Nova Spektrum.

  Leiligheten er moderne med lys eikeparkett, vegger malt i delikate farger, god takhøyde og gode lysforhold fra store vindusflater.

  - Entré/gang med bod -
  Entreen er innbydende med god plass til yttertøy og sko. Det er avsatt nisje til garderobeskap. I entreen er det dørtelefon med åpner. I tilknytning til entreen er det praktisk garderobe/innvendig bod.

  - Soverom -
  Leilighetens hovedsoverom er av meget god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Soverommet har walk-in-garderobe med eget vindu, som kan ha flere bruksområder. Skap i walk-in-garderoben medfølger. Soverommet vender mot rolig gårdsrom.

  De to andre soverommene passer godt som barne-/gjesterom, kontor eller hobbyrom - med plass til seng, pult og garderobe for å nevne noe. Soverommene vender mot rolig gårdsrom. Alle soverommene er malt i tidsmessige farger.

  Bad
  Leilighetens bad er meget delikat og moderne med store, grå fliser i gulv og på vegg og downlights i himling. Det er behagelig, vannbåren varme i gulv. Badet har dusjhjørne med svingbare glassdører, flott baderomsinnredning med servant, skuffeseksjon, speil med belysning og god oppbevaringsplass. Det er avsatt plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet har vegghengt toalett og enkel tilgang til teknisk skap.

  Stue og kjøkken med utgang til balkong
  Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning med meget god romfordeling. Det er god plass til sittegrupper, stort spisebord og mediemøbel - for å nevne noe. Med beliggenhet i hjørnet av bygget får stuen ekstra vindusflater som gir et meget luftig og fint rom. Stuen vender mot syd, med elektriske screens i vinduene.

  Kjøkkenet er fra HTH og er vesentlig påkostet med bl.a. ekstra skuffe-/skapseksjoner, høyskap med stekeovn i ståhøyde og integrert kjøl-/fryseskap. Det er god oppbevaringsplass og store benkeoverflater. Kjøkkenet er praktisk plassert i enden av rommet som gir god plass til stort spisebord.

  Fra stuen er det skyvedør ut til flott balkong på ca. 9,5 kvm. med plass til utemøbler, grill og beplantning. Balkongen er utstyrt med 1 stk lampe med innvendig veggbryter og 1 stk dobbel stikkontakt. Balkongen er sydvendt og takoverbygget.

  Sportsbod
  I kjeller medfølger sportsbod på ca. 5 kvm.

  Felles takterrasse
  I bygg D er det felles takterrasse for bruk av beboere i borettslaget. Takterrassen er solrik, har fin utsikt og er opparbeidet sittegrupper m.m.

  Fellespark og grøntområder
  Fellesparken, torget, og øvrige utearealer har frodig og grønt preg med vegetasjon i ulike sjikt og årstidsvariasjon. Det er store oppholdsområder. Fellesparken holdes bilfri og utformes med vegetasjon og plenflater. Det etableres en nærlekeplass i solrike deler av gårdsrommet, med naturlige lekeelementer i tre til balanse og klatring, samt hinderløype i trematerialer.

  Fellestorgene vil ha felles bruks- og oppholdsarealer for alle kvartalene, og det anlegges sykkelbygg for sykkelparkering på torg mellom Kvartal 1 og 2.

  Det opparbeides også en lekeplass i tilknytning til fellestorget, med sitteplasser i nærheten for foreldre.

  Kvarteret samdyrkelag er et samdyrkelag som gir mulighet til å dyrke og høste grønnsaker rett fra åkeren. Som andelshaver får du del i arbeidet, læringen, fellesskapet og grøden. Du får rett på en andel av det som dyrkes, og grønnsaker som høstes rett fra åkeren. I sesongen 2023 er samdyrkelaget åpent for alle, men andeler i samdyrkelaget vil på sikt være et tilbud for beboere i borettslagene i Kvarteret.

 • Areal

  Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 94 kvm

 • Standard

  Gulv: 3- stavs eikeparkett i alle rom.
  Vegger: malte og sparklede flater.
  Himling: sparklet/malt betongdekke med synlige elementskjøter.
  Etasjeskiller er av flytsparklet/avrettet betongdekke.

  Innvendig slette lettdører i fabrikklakkert utførelse i trekarm med flate terskler for luftgjennomstrømning til baderom og oppholdsrom og det er skyvedør i Pocketkarm til omkledningsrom.
  Omkledningsrom med garderobeinnredning.

  Våtrom:
  Våtrommet er prefabrikkert våtromskabin levert av Parmarine OY Ltd.
  Godkjent av SINTEF med godkjenningsnr. 2453 - sist korrigert 08.11.22 med gyldighet til 01.11.2027.
  Gulv er med dokumentert fall på hhv 1:50 i dusjsone og 1:100 på gulv utenfor, oppbygget av armert betong med påstrykningsmembran og keramiske fliser.
  Vegger er oppbygget av 0,8 mm epoxybelagte stålplater sammennittet med spikerslag for installasjoner. Overflater med keramiske fliser.
  Tak med lakkerte 0,8 mm stålplater med polysestermaling.
  Bad/wc består av vegg til vegg kompositt servanttopp med skuffer, veggmontert toalett og svingbare dusjdører 90x90, speil på vegg med belysning og opplegg for vaskemaskin og
  tørketrommel.
  Balansert ventilasjon tilknyttet eksternt sentralt avtrekk. Motorhastighet/styrke på avtrekk med regulering fra kjøkkenvifte.
  Avtrekksvifte over dusjsone med tilluftsspalte under dørblad.

  Tilvalg på bad/vaskerom:
  - Servantmøbler med skuffer, Smooth white grepsløs
  - Heldennekde benkeplate med vask
  - Ekstra dobbel el-stikk x 2

  Kjøkken:
  HTH-kjøkkeninnredning med slette fabrikklakkerte fronter, laminat benkeplate med enkel stålkum og integrerte hvitevarer som platetopp/stekeovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Det er komfyrvakt og waterguard samt stoppekran i benkeskap.

  Det er avtrekk via balansert anlegg med sentralt mekanisk avtrekk med regulatorstyring til spjeld i kjøkkenvifte.

  Kjøkkenfronter i koksgrå og benkeplate i laminar. Kjøkkenet er påkostet med tilvalg:
  - Underskap, gryteskap
  - Underskap, skuffeseksjon
  - Avfallsskap m/4 bøtter
  - Vinkelhjørneskap
  - Underskap med hylle
  - Overskap med to hyller
  - Flytting av høyskap med innbygging av ovn i ståhøyde
  - Skap for integrert kjøl/frys
  - Vask

  Tekniske installasjoner:
  Fordelerskap på vegg over klosett med PEX vannrør, forbruksmåler og stoppekraner og skjulte vanntilkoblinger fra vegger til dusjarmatur, servant og vaskemaskin på bad/wc. Skjulte vanntilkoblinger fra vegg og lekkasjesikring/stopper i benkeskap på kjøkken.
  Fellesavtrekk/balansert ventilasjon med Flexit undermontert ventilator:
  Fordelerskap med styring og avlesning forbruk av varmtvann, stoppekraner og avstenging for radiatorvarme.
  Automatisk stengeventil på kjøkken. Det er sprinkleranlegg i boligen.

  Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i bod med hovedsikring/lastbryter på 63 Amp. Leiligheten er med sprinkleranlegg og pulverapparat samt felles brannvarsler tilknyttet brannsentral.

 • Utstyr

  Det er fibernett for TV og bredbåndstjenester i boligsammenslutningen. Fiber ført frem til modem i teknisk skap. OBOS OpenNet er leverandør. Les mer om OBOS Open Net her: https://nye.obos.no/boligforvaltning/opennet/

  TV/Internett bestilles av hver enkelt andelseier og betales ved siden av felleskostnadene.

  Det er forskriftsmessig brannvarsling for bygget, integrert boligsprinklingsanlegg i tak/øverst på vegg.
  Brannslukningsapparat i leiligheten.

  Porttelefonanlegg ringetablå med 2-veis kommunikasjon ved hver inngang. Svarapparat er plassert i entré.

 • Oppvarming

  Leilighetens varmebehov dekkes av radiatorer fra fjernvarme og vannbåren gulvvarme på bad. Varmt forbruksvann leveres fra varmeanlegget i kjeller. Oppvarming og varmt tappevann - den enkelte betaler iht. eget forbruk samt sin andel av forbruk fellesarealer. Smartly (v/Lyse) sender månedlig faktura på faktisk forbruk.

 • Tomten

  Fellestomt for borettslaget med stort, bilfritt gårdsrom.

 • Parkering

  Det er mulighet for beboere i Høvleriet borettslag å leie parkeringsplass i garasjen fra Nesgata 19 Utvikling AS. Pris 1200 kr inkl. mva. per mnd. Avtalen om langtidsparkering er løpende med 1 måned gjensidig oppsigelse. For langtidsleie (over 1 mnd) kan man benytte seg av elbilladerne. Eget abonnement tegnes med MER som er leverandør av elbilladerne. Bestillingsrutiner er nærmere beskrevet på Vibbo under tema: Ladestasjon el-bil.

  Ved interesse for leie av parkeringsplass ta kontakt med Ole Andreas Fredheim i OBOS / ole.andreas.fredheim@obos.no

  Det er begrenset antall plasser tilgjengelig og det garanteres ikke at parkeringsplass for leie er ledig. Kjøper må selv undersøke dette.

  Korttidsleie
  Det er en løsning for korttidsparkering/gjesteparkering.

  Hyre står ute på parkeringsplassen ved Messen og er en bedrift som gjør det mulig å leie bil når du trenger. Bilene låses opp enkelt med mobilen, døgnet rundt, og utgiftene regnes ut automatisk når du avslutter reisen.

  Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

 • Borettslaget

  Høvleriet Borettslag er et nyetablert borettslag i Lillestrøm. Borettslaget består av 206 andeler og har adresse Messeveien 200, 202, 204, 206, 208, 210, 212 og 214.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Midlertidig brukstillatelse datert 19.11.2022 foreligger, med følgende info:

  Med hjemmel i plan- og bygningsloven (pbl) § 21-10 tredje ledd gir Lillestrøm kommune midlertidig brukstillatelse for bygg A og B i kvartal BKB 01, samt del av kjeller og utomhusområder.

  Den midlertidige brukstillatelsen gjelder leiligheter og tilhørende takterrasser, uteareal og andel kjeller. Omfang av kjeller, uteareal, grensesnitt og den trinnvise overtakelsen fremgår av vedlegg i søknaden.

  Vilkår for vedtaket:
  Gjenstående arbeid i Kvartal BKB 01 må fullføres og avsluttes med søknad om ferdigattest innen 31.12.2023.

  Det skal innen 30.11.2022 inngås avtale om gjennomføringsgaranti for permanent sikring av opparbeidelse av fortau o_SF1 langs Nesgata, med grøntareal (o_SVG) og Dynosporet (o_SGS) i to etapper på hhv ca 100 og 400 meter (jf rekkefølgebestemmelsene §§ 7.3.4 og
  7.3.5).

  Dynosporet fra Nesgata og frem til kvartal BKB 03 (ca 100 m) skal ferdigstilles før det gis brukstillatelse til boliger i kvartal BKB 02.
  Resten av Dynosporet (de siste ca 400 m) skal ferdigstilles innen 01.07.2023.Foreliggende avtale om ferdselsrett, datert 13.03.2020, tinglyst 14.04.2020 skal erstattes av ny, detaljert avtale om ferdsels- og bruksrett for allmennheten, drift og vedlikehold, basert på kommunens formular. Ny avtale skal foreligge innen 30.11.2022.

  Forskriftsmessig sikkerhet i bruk skal være etablert.

  Ved innflytting i del av prosjekt skal all ferdsel for brukere og beboere, herunder spesielt barn være skjermet mot pågående byggearbeider og byggeplass.

  Nødvendige parkeringsplasser, boder, nedkast for avfall m.m. skal være etablert for de boenheter som flytter inn.

  Adkomst skal være forskriftsmessig sikret for beboere og besøkende (nødetater)

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Diverse

  Taklampe over spisebord og taklampe i soverom 3 medfølger ikke.

  Det planlegges flere byggetrinn i området og det må påregnes byggevirksomhet.

  Selger (OBOS BBL) har ikke bebodd boligen som er lagt ut for salg og kjenner derfor ikke denne utover beskrivelser i tilstandsrapport og salgsoppgave. Av samme grunn kan selger (OBOS BBL) i begrenset grad supplere og kontrollere opplysningene i tilstandsrapport og salgsoppgave.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Området vest for utbyggingsområdet til Kvarteret er regulert til allmennyttig formål/messe/kontor/lager/parkering og består i dag av Norges Varemesse med tilhørende anlegg. Området nord og øst for utbyggingsområdet består av småhusbebyggelse og området i sør grenser til Riksvei og friområde med Nitelva. På tomten for Norges Varemesse er det planer for utvikling av mer bolig, handel og næring. Kjøper bør sette seg inn i forslagene som foreligger for utvikling av Nova Spektrum (Varemessen). Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med kommuneplanen som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 27.09.2023 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil, energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  716230114

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  03.10.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Selskapets totale lån:

  OBOS01
  Type lån: annuitetslån
  Restsaldo: kr 471.390.000,-
  Restløpetid: 39 år, 6 mnd.
  Rente: Flytende 4,80% pr. 01.09.2023
  Andel av saldo: kr 3.780.000,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier helt eller delvis kan nedbetale boligens andel av fellesgjeld. En innbetaling innenfor IN-ordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Niklas Røed Antonsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål