Stue

1 av 52

Middelthunsgate 15 B

PENTHOUSE i fremste rekke mot Frognerparken. Garasje m/lader. Vannbåren varme, stor stue/kjøkken. To balkonger, to bad.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 25 637 570

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 25 000 000

Omkostninger: kr 637 570

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 287

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning

 • Forsikring

  Middelthunet ES er forsikret i Tryg Forsikring.
  Eier må selv tegne egen innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Tallet er ikke beregnet for boligen enda, men prinsippet som legges til grunn er at Ligningsverdien settes til 25 prosent av antatt markedsverdi for primærboliger, og til 90 prosent for sekundærboliger.

 • Felleskostnader

  6 287,- pr Mnd
  Totale felleskostnader utgjør kr 6 287,- pr. mnd. Felleskostnadene består hovedsakelig av driftskostnader herav felleskost brøkfordelt kr 3 556,- / likt fordelt kr 250,- A konto energi kr 1 524-, A konto vann/avløp kr 635,- ventilasjon kr 23, TV/br

 • Totale kostnader

  25 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  625 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 25 000 000,-))
  --------------------------------------------------------
  637 570,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  25 637 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Det er ikke tegnet eierskifteforsikring fra selgers side. Det foreligger fremdeles et garantiansvar hos utbygger som løper i fem år fra selgers overtagelsesdato.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Endelig, nå skal en av disse penthouseleilighetene i fremste rekke selges. Det er jo ikke så mange av disse og enda færre har vært mulig å få tak i. Mulig det er nå man skal slå til. Over selve leiligheten er kun et lite hageareal og en takterrasse, kan jo være svært fordelaktig.

  Man blir direkte glad når man trør over dørstokken, og slik skal det være. Her lukter det nytt, ingen har bodd her før og alt bare skinner. Man blir jo automatisk litt spent etter å ha lest så mye fint om prosjektet og også sett dette reise seg fra grunnen.

  Bilen settes på fast plass med el-bil lader ferdig montert. Kort vei til dør inn mot heisen. Heis rett til etasjen tar deg tørrskodd og hurtig hjem. Porttelefonen på veggen viser hvem som vil inn og betjenes helt enkelt.

  Boligen er en perle, selv helt tom og umøblert. Hele 71,4 kvm stue og kjøkken. Store vinduer i hele fronten gir panorama til parken og i det fjerne ser man fjorden. Helt priceless! Her er et virkelig flott rom å innrede med store lekre møbler. Nydelige lysforhold gir liv til rommet og parkettstavene spiller i de ulike fargenyansene.

  Fra stuen er der utgang til to balkonger. Tidlig sol på dagen på balkong, 10,5 kvm, gjennom skyvedør på kjøkken. Her er utsikt mot åsene bakom, nabobygg og nedover Kirkeveien langs parkens hovedinngang. Så får man sol resten av dagen og til langt på kveld fra 8,1 kvm balkong direkte mot norges flottest park. Her er skyveglass som gir lune dager fra tidlig vår til langt på høst. Utgang både fra stue og hovedsoverom.

  Godt innredet kjøkken levert av kvalitetsleverandøren Sigdal. Her er med mange gode skap og rikelig med arbeidsbenker. Full maskinpark og kombiskap på enden. Hvitevarer fra Siemens. Sprutbeskytter over induksjonstoppen og nydelig designet vifteavtrekk fra Røros. Separat kjøkkenøy med innlagt strøm. Benkeplater i sten for enkelt renhold og vedlikehold. Helt lekkert.

  Hovedsoverommet 17,8 kvm (13,9 + 3,9) og bad 4,7 kvm er master bedroom med tilhørende bad. Her er dobbel garderobe med speildører. Her er også plass til ekstra skap ved inngangsdør. Eget bad inne i denne lille delen av leiligheten. Store vinduer både mot vest og også over balkongen.

  Det minste soverommet, 8 kvm. Ligger stille til bakom det største badet.

  Boligen her to separate bad/wc. Til hovedsoverom er det største badet. Store delikate fliser, downlights, innfellbare dusjvegger, vegghengt toalett, håndkletørker og godt med innredning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under den brede benkeplaten og speil med innfelte lys. Varmekablene ønsker deg lunt god morgen. For en god start på dagen !

  Bad/wc nr to har tilsvarende innredning og kvaliteter, men uten opplegg for vask/tørk. Dette badet har inngang fra mellomgang. Et superpraktisk gjestebad, så har du ditt eget i fred.

  Heldigvis er her valgt glass i dør mellom entre og stue.

  En viktig innebod, 2 kvm, er her også, her er også internett og datainngang.

  Boligen har smarthusløsninger og det mest kan styres fra telefonen. Man åpner både garasjeport og dører med telefonen om ønskelig. Temperatur kan fjernstyres for fornuftig energibruk. Virkelig moderne dette.

  Sportsboden i kjelleren tar hånd om de grøvste tingene som naturlig sesongutstyr.

  Vedlagt i selve salgsprospektet finner du en beskrivelse av kvalitetene lagt inn i byggematerialene mm. Og alt dette før du i det hele tatt har sett takterrassene.

  Tilgang til flere felles takterrasser med treningsapparater, felles grill, utekjøkken, loungegrupper under tak, gode spisebord, pergola, wc og nydelige uteområder med absolutt panorama til hele Frognerparken. Treningsapparater med dusj er her også.

  Nydelige hageareal mellom husene og under ferdigstilling i bakkant av tomten, Fonteneparken som i seg selv er verdt et besøk.

 • Beliggenhet

  Boligen er beliggende i syvende etg. Når nærmeste nabo er Frognerparken ja da er det ikke så mye å tilføre. Det taler for seg selv, men til alle dere som ikke vet hvor det er kommer en kort orientering her. Vigelandsparken med sin storslagne utstilling blir jo din nærmeste nabo, tennisbaner, bilfrie lekeplasser, eget stadion, vannsklie, stupetårn, badebasseng, cafeer og virkelig en park for folket. Den er større enn man skulle tro og fra takterrassen på Middelthunet minner det en smule om norges Central Park om man skal dra på litt ekstra. Kinobesøket gjøres på Colosseum og Kaffebrenneriet, Jakobs, lokale små cafeer og restauranter med både ute og inneservering gir deg næring i hverdagen. Ca 200 meter oppe i gaten finer vi Colosseum Senter med vinmonopol, Meny, Norli, Jernia, Vitus Apotek, Mester Grønn og et lite flust av butikker. Majorstuen T banestasjon tar deg til Holmenkollen og Bogstadveien er like bort i veien. Går du mot Frogner finner du flere lokale bydelsrestauranter som Brasserie West, Vineria Ventidue og hos Elise. Da er det bare å spasere hjem. Nå blir det straks i bygenes egne gateplan, åpnet flere restauranter så da blir det enkelt å bli servert. Jeg tror faktisk den ene åpner allerede rundt juletider. Super infrastruktur i alle retninger, godt med t-banedekning, buss og sykkelstier. Hvis du skulle falle for fristelsen å trene innendørs står sentrene i kø så her er bare å velge. Hverdagen går så enkelt opp her i Middelthunet Sameie, og det er de det er flest av. Vær snill å ta en tur innom visningen så skal jeg vise dere rundt og møter du opp en time før kan du også ta en tur i nabolaget og la deg begeistre.

 • Adkomst

  Boligen er beliggende rett over gaten for Frognerparken, dvs rett over gaten fra Frogner Stadion. Sett forfra er B blokken lengst til høyre, den har en smalere fasade enn den andre. Gå rett inn mellom blokkene så ser du inngangen umiddelbart på høyre side. Ta heisen til syvende etg.- God skilting under fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Se beskrivelse i prospektet for utfyllende info.
  Oppført 2022. Byggene er fundamentert med stålkjernepeler
  til fjell og bygget i plasstøpt betong og bindingsverk i tre-
  /stålstendere med gipsplater. Etasjeskiller og skillevegger
  mellom leilighetene utføres hovedsakelig i betong. Fasader i
  kombinasjon av puss, platekledning og royalimpregnert panel.
  Innvendige delevegger utført i stål-/trestendere og gipsplater.

 • Innhold

  7. etg: Entre, mellomgang, hovedsoverom med hovedbad/wc/vaskerom, gjestebad/wc, stor stue med kjøkken, gjesterom, innebod, to private balkonger. Ekstern bod i garasjehøyde. Fast parkeringsplass. Felles takterrasser med med både grill og Tuftepark, wc, loungegrupper mm.

 • Areal

  Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 135 kvm

 • Standard

  Se eget vedlegg i salgsoppgaven

 • Utstyr

  Boligen leveres med alle hvitevarer som fremvist.

 • Oppvarming

  Fjernvarme for oppvarming og tappevann. Vannbåren
  gulvvarme montert med aktivatorer på tilførselsledninger til
  hvert enkelt rom, styrt over elektronisk, trådløs termostat
  montert i fordelerskap. I bad er det termostat for gulvføler.

  Energiavregning:
  1. Boligselskapet har avtale med Divako om leveranse av
  energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a
  konto på vegne av Divako sammen med ordinær innkreving av
  felleskostnader.
  2. Divako avregner faktisk energiforbruk pr. år, halvår eller
  kvartal mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering
  av akontobeløp skjer årlig, halvårlig eller kvartalsvis. Ved salg av
  boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn
  avlesnings/overtagelsesskjema til Divako.
  3. Skjemaet kan lastes ned fra Divako sine sider

 • Tomten

  Eiet tomt på 8526,3 kvm.
  Det er planlagt en barnehage i 1 og 2 etasje i bygg C. På
  gateplan i bygg A og B vil det være næringslokaler med et
  variert servicetilbud for både beboere og besøkende.

  Blandingen av urban arkitektur og det grønne, lune
  gårdsrommet gjør Middelthunet til et godt sted å leve.

  Middelthunet vil du også kunne nyte felles takterrasser som gir
  både sol og fantastisk utsikt. Det er felles takterrasse både i Hus
  A, B og C. Takterrassen i Hus A har utekjøkken, utedusj og
  toalett, samt treningsapparater (Tuftepark) som beboerne kan
  benytte fritt. Takterrasser i hus B og C med utemøbler, pergola
  og beplantning.

 • Parkering

  Egen plass rett under bygget, med kort avstand til heisen. El bil lader på vegg.

 • Vei/vann/avløp

  Oppvarming, varmt tappevann og vann/avløp vil bli avregnet etter individuelt målt forbruk en gang pr. år.

  Boligselskapet har avtale med Divako om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Divako sammen med ordinær innkreving av felleskostnader.

  Divako avregner faktisk energiforbruk pr. år, halvår eller kvartal mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig, halvårlig eller kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesnings/overtagelsesskjema til Divako.

 • Sameiet

  Middelthunet Eierseksjonssameie opprettet ved tinglysing av vedtak om seksjonering fra kommunen, tinglyst 27.10.2022.

  Sameiet er et kombinert sameie som består av 330 boligseksjoner og 11 næringsseksjoner (næring, handel, tjenester og bevertning, og barnehage), 3 næringsseksjoner for parkering og 6 næringsseksjoner for overskuddsboder i eiendommen gnr. 215, bnr. 226 i Oslo kommune.
  Hus A: 182 boligseksjoner og 8 næringsseksjoner (næring, handel, bevertning, m.m.)
  Hus B: 94 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (næring, handel, bevertning, m.m.)
  Hus C: 54 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (barnehage)
  Underetasje: 1 næringsseksjon for fellesareal for næring, 3 næringsseksjoner for parkering og 6 næringsseksjoner for overskuddsboder. Tekniske rom og boder

 • Dyrehold

  3-3 Ordensregler og dyrehold
  (2) Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse med vilkår dtert 11.10.2022 - vedlagt i salgsprospektet

 • Utleie

  Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Retten til utleie kan begrenses i sameiets vedtekter. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 90 dager jf eierseksjonslovens § 24 siste ledd om ikke sameiets vedtekter bestemmer noe annet.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Sakset fra vedtektene - som forøvrig er inntatt i sin helhet som et vedlegg i denne salgsoppgaven.

  2-1 Rettslig disposisjonsrett
  (1) Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
  Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 dager årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie på døgn- eller ukesbasis i inntil 30 dager sammenhengende
  (2) Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner, dog med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 23 annet ledd.
  (3) Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Servitutter, rettigheter
  - En naboeiendom har rett til 6 p-plasser i parkeringsanlegget.
  - En naboeiendom (pt. Nordea) har rett til varelevering over
  eiendommen.
  - Barnehage på naboeiendommen (Child Planet) har bruksrett
  til deler av utearealet på Fonteneplassen i barnehagens
  åpningstid.
  - Fonteneplassen skal kunne benyttes av allmenheten.
  - Kirkeveien 44 (naboeiendommen i øst) har rett til kjøring over
  eiendommen i øst til private parkeringsplasser.
  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av
  eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser
  som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med
  eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
  1914/902283-1/105 Erklæring/avtale
  07.03.1914
  Bestemmelser om tak-/veggreklame
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1924/993800-1/105 Erklæring/avtale
  17.06.1924
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1938/400983-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  25.02.1938
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1942/303461-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  06.11.1942
  Overført fra gnr 215 bnr 229.
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1942/303835-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  05.12.1942
  Med flere bestemmelser
  Overført fra gnr 215 bnr 229.
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1958/519577-1/105 Erklæring/avtale
  04.12.1958
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1959/503919-1/105 Erklæring/avtale
  09.03.1959
  vedr. sentralvarme og varmtvann m.l.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1959/503921-1/105 Best om garasje/parkering
  09.03.1959
  Rettighetshaver Kirkeveien 44.
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1962/502099-1/105 Best om garasje/parkering
  07.02.1962
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra gnr 215 bnr 229.
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1985/57120-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  18.09.1985
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  1986/51291-1/105 Erklæring/avtale
  20.08.1986
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  2003/68952-1/105 Erklæring/avtale
  23.10.2003
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:515 Bnr:2 Snr:7
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelser vedrørende tekniske installasjoner.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  2003/82765-1/105 Erklæring/avtale
  09.12.2003
  Bestemmelse om benyttelse
  Bruksrett - rettighetshavere eiere av gnr. 215 bnr. 231
  eller senere eiere.
  Bruksrett
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  OSLO / MIDDELTHUNS GATE 15C 11
  2009/117016-1/200 Erklæring/avtale
  18.02.2009
  Rettighetshaver:HAFSLUND OSLO CELSIO AS
  Org.nr: 977296919
  Bestemmelse om fjernvarmerør - hovedrør 2 x DN200
  Bestemmelse om drift, vedlikehold og fornyelse av
  fjernvarmenettet
  Med flere bestemmelser
  Kan kun slettes av begge parter i fellesskap
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere
  2013/2676-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
  03.01.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:215 Bnr:157
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Overført fra: 0301-215/226
  Gjelder denne registerenheten med flere

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/kontor/hotell/bevertning, altså kombinert bebyggelse og anleggsformål

  REGULERINGSBESTEMMELSER FOR MIDDELTHUNS GATE 17 M. FL. Gnr. 215 bnr. 226, 228 og del av gnr. 215 bnr. 56, 231 og 382
  Avgrensning - Det regulerte området er vist på plankart merket ONV-201306201-1B datert 22.02.2017 og sist revidert 12.12.2017.

  nnhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av
  reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan
  utleveres på forespørsel.

  Området er regulert til byggeområde for boliger, forretning,
  annen offentlig eller privat tjenesteyting (helse, treningssenter,
  velvære, kultur), kontor, hotell og beverting.
  - Hus A1 er overlevert
  - Hus A2 er overlevert
  - Hus C overleveres i periode august-september-oktober 2022
  - Hus B overleveres i periode september- oktober-november
  2022
  - Fonteneplassen og gang- og sykkelvei ferdigstilles samtidig
  med hus B

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701220129

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Styregodkjennelse er ikke påkrevd

 • Lånevilkår

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Asbjørn Myrstøl

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål