Velkommen til Mineberget 2A!

1 av 23

Mineberget 2A

Moderne toppleilighet med 2 soverom | Kjøkken & bad fra 2011 | Vestvendt balkong | Kort vei til Gamlebyen

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 326 129

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 650 000

Fellesgjeld: kr 659 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 129

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 7 948

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Forsikring

  Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
  Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

 • Felleskostnader

  7 948,- pr Mnd
  Bl.a renter/avdrag på borettslagets felleslån,utgifter til varmegjenv.anlegg og varmt vann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, trappevask, kabel-tv, bredbånd og drift av borettslaget.

 • Totale kostnader

  2 650 000,- (Prisantydning)
  659 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 309 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 129,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 326 129,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Mineberget 2A - en pen og moderne toppleilighet i et rolig og populært borettslag på Mineberget. Leiligheten er en 3-roms med fin planløsning hvor det bl.a har blitt tatt bort en vegg i stuen for å åpne mot kjøkkenet. Dette, kombinert med flere vindusflater, gjør at rommet virket lyst og luftig. Kjøkkenet er fra ca 2011 og badet ble oppgradert i samme periode. Ellers holder leiligheten en god standard og er klar for innflytting.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det montert en skyvedørsgarderobe med muligheter for å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Når man står i entréen har man stuen og kjøkkenet rett frem og de øvrige rommene ligger med adkomst fra gangen inn til høyre.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten som begge ligger østvendt med adkomst fra gangen. På hovedsoverommet er det god plass til en dobbeltseng og det er montert et garderobeskap langs den ene veggen. Det andre soverommet er også av fin størrelse og brukes i dag som kontor/gjesterom. Her er det også godt med skapplass.

  Bad/wc:
  Badet ligger i enden av gangen, ved soverommene, og ble pusset opp av forrige eier i ca 2011. Badet er flislagt på vegger og gulv og det er varme i gulvet. Badet er innredet med baderomsinnredning med servant, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med store vindusflater mot vest som slipper inn godt med naturlig lys. Det er fint plass til en sittegruppe og diverse møbler hvis man ønsker det. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med flott utsikt over nærområdet og mot brua - og enda viktigere; minimalt med innsyn! Balkongen er på ca 16 m2 og her finner man også en bod på ca 5 m2.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og ble pusset opp i ca 2011. Kjøkkeninnredningen har hvite, slette fronter og heltre benkeplate. Det er fliser over benkeplaten mot takhøye overskap og nedfelt kum i rustfritt stål. I kjøkkendelen er det naturlig plass til et lite spisebord.

 • Beliggenhet

  Eiendommen:
  Boligen er oppført i 1979 og er tilknyttet Mineberget borettslag bestående av totalt 62 leiligheter fordelt på 3 terrasseblokker. Den omkringliggende bebyggelse består forøvrig av rekkehus. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng opparbeidet med gressarealer og asfaltert gårdsplass. Utenfor Mineberget 1, på fellesarealet mot øst er det pent beplantet og veldig velholdt område som kan benyttes av beboerne. I underetasjen i Mineberget 4 er det innredet et felles lokale som kan benyttes/leies. Borettslaget disponerer 34 garasjeplasser i underetasjen i Mineberget 2 og 4 carportplasser for utleie etter intern venteliste. Forøvrig er det godt med utendørs parkeringsplasser til disposisjon for beboere og til deres besøkende.

  Nærområdet:
  På Mineberget har man alt like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar under et minutt å krysse elven over til Cicignon med Gamlebyferga. Byfergen med anløp i Gamlebyen, Isegran, Smertu, Sentrum, Værste og Gressvik kan du også ta herfra. Området er derfor å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Fra Cicignon kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra bussholdeplassen ved brohodet.

  Brohodet handlesenter inneholder Rema1000, baker, blomsterforretning, Vinmonopolet, Biltema og apotek. Bare 100 meter unna ligger også Kiwi og både denne og Rema har langåpent til kl 23. Handlesenteret har også andre servicefunksjoner slik som frisør og hudpleie.

  For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Gamle Fredrikstad golfklubb. På østsiden er det også en 6,5 km lang lysløype, og langs elva kan man følge den langstrakte Glommastien, gjerne på sykkel. For kortere spaserturer er vollene rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale. For den sosiale og kunstinteresserte så byr Gamlebyen på et uttal av muligheter med stor variasjon. Østre Fredrikstad kirke er et yndet sted for konserter og selve Gamlebyen har flere festivaler og ulike arrangementer gjennom hele året. Det er alltid hyggelig å ta seg en tur på frimarkedet om ikke annet for å se på folkemylderet en lørdag formiddag.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk med bærende konstruksjon i betong. Utvendig kledd med plater og aluminiumsklednig. Yttervegger med bindingsverk, trevinduer med hovedsakelig 2- lags isoleringsglass. Takkonstruksjon med valm utførelse tekket med betongstein. For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Torstein Pedersen.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder: Entre/gang, 2 soverom, bad, stue, kjøkken samt en bod på balkongen.

  Det medfølger også en bod i kjelleren.

 • Areal

  Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 83 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Bad Overflate gulv - Tilstandsgrad på fall på gulv som ikke er tilfredsstillende til dagens krav. Det er målt fall til sluk og det er funksjonelt ved dagens bruk.
  - Bad Membran, tettesjiktet og sluk - Tilstandsgrad på ikke mulig å påvise membranløsning på gulv. Påvises på vegg bak toalettkasse. Opplyst membranløsning fra 2011. Badet fremstår som fagmessig utført, men ikke fremvist dokumentasjon for utførelse av membran.
  - WC og innvendige vann- og avløpsrør - Tilstandsgrad på den eldre delen av anlegget.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i leiligheten og varmekabler på badet.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles tomt eiet av borettslaget. Tomteområdet er flatt og pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Asfaltert parkeringsplasser og adkomstveier.

 • Parkering

  Borettslaget leier ut p-plass i parkeringskjeller/carport etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende parkeringsbestemmelser som er en del av borettslagets ordensbestemmelser vedtatt 14.03.2017. Det er også montert to ladebokser som er felles for borettslaget.

  Leie av parkeringsplass i garasjekjeller legges til i fellesutgifter.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Mineberget Borettslag, org. nr.: 950012986,
  Borettslaget består av 62 leiligheter fordelt på 3 terrasseblokker

  I Mineberget borettslag blir trappevask utført av rengjøringsbyrå. Borettslaget har også avtale med firma som utfører plenklipping, snørydding og strøing, men beboere har selv ansvar for at snø på terrassene måkes bort fra veggene inn til leilighetene og til levegg, og snømåking ved innganger. I 2010 utførte borettslaget omfattende renoveringsarbeider med etterisolering av fasader på gavlvegger og inngangssidene. De skiftet også vinduer på inngangssiden, oppgraderte sikringsskap og hovedtavler til automatsikringer, samt skiftet ut varmtvannsberedere. Videre ble brannskillevegger på loft oppgradert, og takrenner og nedløp på østsiden av bygningene ble skiftet ut. I 2015 ble det utført nødvendig vedlikehold i forbindelse med vanninntrenging i Mineberget 2. Det ble utført gravearbeider langs front og gavlvegg av denne blokken og ble lagt drensledning, duk og fyllmasser i grøft, plast på kjellervegg.

  I løpet av 2016/17 ble det vedtatt av borettslaget å utføre følgende rehabiliteringsarbeider, bl.a:
  - Omlegging av tak, nytt ventilasjonsanlegg, vask og justering av anlegget.
  - Ny ledbelysning i trappeganger og kjeller.
  - Nye inngangsdører i hver oppgang og nye inngangsdører til hver leilighet.
  - Oppussing av oppganger med maling, nytt belegg/fliser.
  - Nytt callinganlegg med videofunksjon.
  - Nytt felles brannvarslingsanlegg.
  - Ladestasjoner for el-bil.
  - 4 nye carportplasser.
  - Nytt avfallssystem.
  - Ny drenering samt utbedring av vanninntrenging fra terrasser ned i garasjeanlegg i Mineberget 2.

  I 2021/2022har det vært gjennomført vedlikeholdsarbeider med bl.a membraner/ oppgradering av på balkonger, fasader og kartlegging av videre vedlikeholdsbehov. I perioden 2022-2023 har det blitt gjort utbedring av verandaer og drenering, jf vedlagt årsberetning.

  Borettslaget har lokaler for utleie til beboerne for møter/selskaper osv i underetasjen på Mineberget 4 Styret organiserer utleie.

  Etter samtale med forretningsfører 28.04.2023 blir det opplyst om at det ikke er noen større planer pr nå.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var 4.627.083,-. Driftsinntektene er kr. 563.533 mer enn budsjettert grunnet økning i felleskostnader 1.6.22.. Driftsutgifter i samme periode var 20 311 565. Dette er kr 17.395.065 mer enn budsjettert p.g.a. rehabilitering og økte energikostnader. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 1 308 651 og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Hunder, katter eller annen form for husdyr tillates ikke holdt i borettslaget. Det henvises også til vedtektene pkt 4.1. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Fastmontert klappstol i entréen medfølger ikke.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Dagboknr.: 1982/14-1/86 - Rettighet - Leieavtale (Sameiet Mineberget Aktivitetshus) - Gjelder lokaler i kjeller.
  Dagboknr.: Erklæring/avtale - Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger i et uregulert område. Eiendommen omfattes av Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om bebyggelse og anlegg og hensyn naturmiljø, vedtatt 18.06.2020.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230061

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 19.04.2023:
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 23.816.613,-, flytende rente 4,10%, restløpetid 23 år 3 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 17.156.130,-, flytende rente 4,10%, restløpetid 29 år 3 md.

  Ifølge opplysninger fra forretningsfører økes lånerenten for borettslagets fellesgjeld til f.t. 4,35 % fra 2.5.2023

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål