Lekkert Sigdal kjøkken fra 2010 med induksjon platetopp, stekeovn, kombinert kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin.

1 av 28

Oscars gate 33B

Påskostet, lekker selveier med gulvvarme i alle rom. Peis. Sjarmerende område med nærhet til "alt". Lave felleskostnader

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 6 675 070

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 6 500 000

Omkostninger: kr 175 070

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 2 934

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av HBRI AS. Sameiet er ikke pliktig til å ha ekstern revisor.

 • Forsikring

  Sameiets eiendommer er fullverdiforsikret i Sparebank 1 med polisenummer 14435868 på kundenr 2577756. Fullverdiforsikring vil si at forsikringsselskapet har ansvaret for at sameiet til enhver tid har de riktige forsikringssummer. En forutsetning for dette er at forsikringsselskapet får melding om vesentlige verdiøkninger på bygninger, f. eks. ved rehabiliteringer eller påbygging. Ved totalskade skal erstatningsbeløpet dekke oppføring av ny bygning av samme standard og størrelse. Forsikringen omfatter også bygningsmessige forandringer som den enkelte seksjonseier gjør inne i boligen.

  Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre. Ved tvil om hva som omfattes av sameiets forsikring og hva som må forsikres av den enkelte oppfordrer styret den enkelte beboer til å ta direkte kontakt med Sparebank 1 for avklaring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 2 070 811
  Som sekundærbolig: kr 7 454 920

 • Felleskostnader

  2 934,- pr Mnd
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.934,? pr. md. inkl. bredbånd fra Homenet, felles byggforsikring, strøm fellesarealer, drift og vedlikehold m.m..

 • Totale kostnader

  6 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  175 070,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 675 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Påkostet, lekker selveier med trappefri adkomst via bakgård. Flott felles hage i sameiet. Oppussing/ombygging av boligen er utført i 2010. De fleste vegger er malt i 2022.

  Hyggelig og lys entré med downlights i himling og gulvvarme.

  Romslig bad fra 2010 med downlights i himling og gulvvarme. Stort Innfliset speil på vegg, servant med dobbel vask, underskap med oppbevaringsplass, egen dusjnisje med glassdør. Fra badet har man adkomst til stor garderobe med skyvedører. Malte flater og fliser på vegger. Malte himlinger. Gulvbelegg og fliser på gulv. Tegninger viser bad/WC som ett rom. Bad og WC er i dag adskilt med skyvedør. Se mer informasjon under ferdigattest i salgsoppgaven.

  Eget WC-rom med vegghengt toalett.

  Romslig og lekkert Sigdal kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkeninnredning med høyglans fronter og laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, stekeovn, kombinert kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin.

  Soverom: Lyst og koselig soverom med plass til dobbeltseng. Soverommet vender ut mot stille og hyggelig bakgård.

  Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe og tilhørende tv-/mediemøbel. Bygningstegninger benyttet ifbm. søknad om endring fra næring til bolig viser bod i rommet som i dag benyttes som stue. Dette rommet oppfyller ikke dagens tekniske krav til oppholdsrom mht. lysinngang/vindusarealer. Rommet er beskrevet i rapporten som stue og medtatt som P-rom grunnet dagens innredning/bruk, uavhengig av godkjente tegninger hos kommunen. Se mer informasjon under ferdigattest i salgsoppgaven.

  Adkomst til stille og hyggelig bakgård via tofløyet ytterdør fra kjøkkenrommet.

  Leiligheten disponerer bod på ca. 1,5 m² rett utenfor entrédøren samt et kott rett utenfor entrédøren. Kottet ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.

  Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: https://vibbo.no/oscarsgate-33/om hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll som kan lastes ned på våre sider: https://nye.obos.no/. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

 • Beliggenhet

  Meget sentralt og attraktivt beliggende i Oscars gate i hjertet av Homansbyen. En svært etterspurt og populær plassering i et av Oslos flotteste strøk. Leiligheten ligger med gangavstand til utesteder, butikker, parkområder, offentlig kommunikasjon og servicetilbud. Slottsparken, Uranienborgparken og Frognerparken i gangavstand. Med andre ord kort vei til byens mangfold av fasiliteter, men samtidig frodig og grønt. I umiddelbar nærhet finner du Bogstadveien/Hegdehaugsveien med sitt rike utvalg av spesialforretninger innen klær og mote, samt flotte spisesteder. Her har du også mulighet til å besøke hyggelig kaffebarer, delikatesseforretninger og bakerier.

  Kort avstand til offentlig kommunikasjon i form av trikk og buss. Ellers er det gangavstand til både Majorstuen og Nationaltheatret som er knutepunkter for kollektivtransporten rundt, inn og ut av Oslo.

 • Bebyggelse

  Veletablert boligområde med eldre bebyggelse. Denne boligen ligger i underetasjen (fremstår som 1. etasje mot bakgård) i en bygård over 4 etasjer pluss loft.

 • Adkomst

  Det er enkelt å komme seg til boligen med kollektivtransport. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Bygård oppført i 1892. Murte vegger. Pusset og malte fasader. Saltak tekket med takstein. Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer. Vinduer mot bakgård fra 1983. Vinduer mot gate fra 2011. 2-fløyet ytterdør med isolerglass. Ny i 1984. Malt entrédør. Brann- og lydklassifisert. Nyere dør. Byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

 • Areal

  Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende bygningsdeler har fått TG 2 og TG 3 ihht tilstandsrapport av sertifisert takstmann Geir Csisar den 28.07.22.

  TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Vinduer - Det er avvik: Noe slitasje på karmer/foringer.
  - Utvendig > Dører - Det er avvik: Ytterdør med noe bruksslitasje/bruksmerker. Entrédør subber i terskel.
  - Innvendig > Overflater - Det er avvik: Stedvis noe bruksmerker. Stedvis noe sprekker i overflater.
  - Innvendig > Radon - Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
  - Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
  - Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører subber i terskel.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad - Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  - Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er avvik: Kjøkkenet mangler mekanisk ventilering ut til friluft.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Automatisk vannstopp-system er ikke observert i kjøkken. Tettemuffer er ikke observert på rør i kjøkkenbenk.
  - Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Det er avvik: Oppdriftskanal er kun observert på WC.. Veggventiler er kun observert på kjøkken og soverom.
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i fellesgang rett utenfor leiligheten. 40 A hovedsikring.
  - Tomteforhold > Drenering - Det er avvik: Ved søk med Protimeter fuktindikator på innvendige overflater ble det observert noe høye verdier.

  TG3: Store eller alvorlige avvik:
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Stedvis skadet gulvbelegg. Kun dusjnisjen fungerer som en våt-sone.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad - Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Gulv utenfor dusjsonen er utsatt ved eventuelle vannlekkasjer. Stedvis skadet tettesjikt/gulvbelegg. Manglende sluk utenfor dusjnisjen.

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

 • Utstyr

  De integrerte hvitevarene i leiligheten følger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Varmtvannsbereder på 200 l. plassert i bod. Elektriske varmekabler bad. Elektriske varmekabler i hele leiligheten

 • Tomten

  Eiet tomt på 1.502,6 m².

 • Parkering

  Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Sameiet

  Sameiet består av 13 seksjoner. Sameiet er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983091334. Sameiet ligger i Oslo kommune og har gårdsnummer 214 og bruksnummer 240.

  Sameiet tok i 2020 opp lån på 1.250.000 kroner hos i OBOS-banken i forbindelse med ekstraordinære utgifter til bl.a. Brannsikring og fasaderehablitering. I tillegg hadde sameiet et lån på kr 200 000 hos Tobaksfabrikken AS. Lånet i Tobaksfabrikken og OBOS-banken er innfridd ifølge styrets årsrapport for 2021 og mail fra styreleder.

  Styrets planlagte oppgaver for 2022:
  - Å opprettholde vedlikeholdsarbeidet av eiendommen. Dette er et vedvarende prosjekt for å ivareta eiendommen og motvirke forfall. Det må påregnes betydelige kostnader til dette arbeidet også i fremtiden. På forrige sameierårsmøtet ble styret bedt om å lage en fremdriftsplan og oversikt over nødvendige rehabiliteringsoppgaver i sameiet. For mer informasjon angående dette, se sak nr.5 i styrets årsrapport for 2021 side 10 og 11.
  - Gjennomføring av det gjenstående pålagte brannsikringsarbeidet.
  - Brannmaling av trappeløp
  - Sikring av etasjeskiller mellom kjeller og 1 etasje i oppgang A og B.
  - Sikring av skille mellom leiligheter og loft oppgang B.
  - Brannsikring av vinduer i baktrappen i oppgang B.
  - Det er dårlig trekk i noen av pipeløpene. Montering av pipevifter vil kunne avhjelpe noe av dette. Dette er nokså kostnadskrevende og har derfor blitt utsatt inntil videre. Dette planlegges gjort når været tillater det.
  - Reparasjon av inngangsdør hos Roggenbihl.

  I følge mail fra styreleder må man påregne rehabiliteringsutgifter i størrelsesorden 2 millioner kroner i løpet av 2023. Andelen til seksjonen som selges er på 5,86%. Dette vil medføre høyere fellesgjeld/felleskostnader og/eller ekstra innbetaling til sameiet.

 • Dyrehold

  Det er ikke tillatt å holde hunder, katter eller andre husdyr i gården uten Sameiets samtykke.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Ved søknad om bruksendring ble noen av rommene søkt som sekundærareal. Tegninger benyttet ifbm. søknad om endring fra næring til bolig viser bod i rommet som i dag benyttes som stue. Dette rommet oppfyller ikke dagens tekniske krav til oppholdsrom mht. lysinngang/vindusarealer. Rommet er beskrevet i rapporten som stue og medtatt som P-rom grunnet dagens innredning/bruk, uavhengig av godkjente tegninger hos kommunen. Tegninger viser bad/WC som ett rom. Bad og WC er i dag adskilt med skyvedør.

  Eiendommen selges iht. dagens bruk, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir det kjøpers ansvar og risiko at rommene oppfyller forskriftskrav ved bruk til varig opphold, eller blir brukt iht. opprinnelig godkjennelse.

  Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 1928. Opprinnelig er dette en næringsseksjon som er søkt bruksendret til bolig. Det foreligger ferdigattest for bruksendring næring til bolig i underetg datert 2011.

 • Utleie

  Det er ingen begrensinger på utleie i sameiets vedtekter. Utleie følger dermed eierseksjonsloven. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 90 dager jf eierseksjonslovens § 24 siste ledd om ikke sameiets vedtekter bestemmer noe annet. Overdragelser og fremleie må straks meddeles skriftlig til styret.

 • Diverse

  Bredbånd fra HomeNet. Månedsutgiftene til dette dekkes av felleskostnadene. Hver enkelt sameier må sørge for egen avtale med leverandører av TV-pakker.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Heftelser:

  1859/900180-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  01.08.1859
  Bestemmelse om benyttelse
  Overført fra: 0301-214/240
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1983/503129-1/105 Erklæring/avtale
  11.03.1983
  Bestemmelse om bruksendring
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-214/240
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1983/504373-4/105 Pantsettelseserklæring
  15.04.1983
  BELØP: NOK 20.000
  Panthaver:Sameiet
  Lnr: 1110869
  PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
  ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER TIL ENHVER TID.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1992/37383-1/105 Rettighet
  03.08.1992
  Rettighetshaver:Eier Av Snr 11
  Lnr: 1176540
  LEIEAVTALE
  VEDR. LEIE AV GARASJE I SIDEBYGNING TIL DEN TIL ENHVER TID
  EIER AV SNR. 11. MÅNEDLIG AVGIFT KR. 700,- INDEKSREG.
  FL.BEST. BL.A. OM OPPSIGELSE.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1998/14662-1/105 Erklæring/avtale
  16.03.1998
  Best.om bruksendring til grafisk atelier.
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra byutviklingskomiteen
  v/Plan-og bygningsetaten.

  2022/569408-1/200 Pantedokument
  27.05.2022 13:49
  BELØP: NOK 6.850.000
  Panthaver:Sandnes Sparebank
  Org.nr: 915691161
  Elektronisk innsendt

  Grunndata

  1983/504373-3/105 Seksjonering
  15.04.1983
  opprettet seksjoner:
  snr: 1
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 98/1304

  1983/514495-3/105 Resek/tilleggssek
  20.12.1983
  nye seksjoner:
  snr: 12
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 83/1672
  nye seksjoner:
  snr: 13
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 125/1672
  nye seksjoner:
  snr: 14
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 57/1672
  seksjonsameieandeler:
  snr: 1
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 98/1304
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER

  1983/514495-17/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
  20.12.1983
  endring av formål/brøk:
  snr: 1
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 98/1672

  2015/832314-1/200 Resek/sammenslåing
  11.09.2015
  sammenslåing av:
  snr: 9
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 103/1672
  sammenslåing av:
  snr: 12
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 83/1672
  sammenslått til:
  snr: 9
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 186/1672

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til bolig.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701220074

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Nei

 • Lånevilkår

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål