Velkommen til Prestelandet 1C!

1 av 21

Prestelandet 1C

3-roms leilighet i toppetasjen | Innglasset balkong mot syd | Kort vei til Gamlebyen | Noe moderniseringsbehov

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 128 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 780 000

Fellesgjeld: kr 331 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 258

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  5 258,- pr Mnd
  Bl.a varmt vann, mediakostnader (kabel-tv, internett), avdrag og renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomskatt, bygningsforsikringer, ytre vedlikehold, , forretningsførsel.

 • Totale kostnader

  2 780 000,- (Prisantydning)
  331 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 111 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 128 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  3-roms leilighet i 3.etg i et rolig og populært boligområdet på Prestelandet. Leiligheten har en god planløsning og store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det fin utsikt over grøntområdene og lite innsyn. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong på ca 10 m2 som kan brukes fra tidlig vår til sen høst. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i ca 2010. Det er enkelte overflater som er eldre/stor slitasjegrad hvor det er påregnelig med modernisering/oppussing.
  Eier har bodd i leiligheten siden 2015 og av større påkostninger nevnes bl.a:

  2015:
  - Satt inn nytt Drømmekjøkken
  - Lagt pyntestein på pipeløpet.
  2016:
  - Det ble skiftet gulv på kjøkken og entré etter en vannlekkasje fra avløpet på kjøkkenet. Utbedret av forsikringsselskapet.
  2022:
  - Pusset opp entré og et soverom.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det god plass, og fine muligheter for å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Fra entréen er det adkomst til det ene soverommet, stuen, badet og kjøkken.

  Bad/wc:
  Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i ca 2010. Badet er flislagt med varme i gulvet, fliser på veggene samt malte plater i taket. Rommet er innredet med klosett, servant nedfelt i innredning, speilskap m/lys og dusjkabinett. Her er det også opplegg for vaskemaskin. Noe fuktsvelle i innredning.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ble satt inn i ca 2015 og er av typen Drømmekjøkken med profilerte fronter, heltre benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum samt fliser og belysning over benkeplaten. Det er integrert oppvaskmaskin. Ifølge selger fungerer ikke oppvaskmaskinen og belysning over benkeplaten, men dette vil bli ordnet til overtagelsen.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten hvor det ene ligger med adkomst fra entréen og det andre fra stuen. Rommene er av fin størrelse og begge ligger med vindu mot nord.

  Stue:
  Stuen er romslig og har fint plass til både en sittegruppe og et spisebord. Store vindusflater mot syd slipper inn godt med naturlig lys og det er utgang til en innglasset balkong. Balkongen er på ca 10 m2 og vender mot syd.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger sentralt til på Østsiden like ved attraktive Gamlebyen med sine mange koselige forretninger, kaféer og gallerier. Her bor du med nærhet til offentlig kommunikasjon med gangavstand til fergestedet hvor det tar 2 minutter over til vestsiden, og Cicignon hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Forøvrig er det er flere busstopp i nærheten med gode bussforbindelser til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

  Gudeberg skole ligger like ved borettslaget og Gudevold barnehage kun noen kvartaler unna i retning mot rundkjøringen ved brohodet.

  Innen gangavstand ligger også Brotorget med flere forretninger som Rema, Kiwi, Biltema, apotek og Vinmonopolet. I tillegg til å bo sentralt er det kort vei til tur- og friluftsområder med fine turmuligheter i nærområdet rundt Gamlebyen, langs Glommastien, i Kongstenområdet og i Begbymarka med lysløype. Like ved innkjøringen til Gamlebyen ligger Kongstenanlegget med idrettshall, treningssenter og innendørs og utendørs svømmeanlegg. Her finner man også Gamle Fredrikstad Golfklubb.

 • Adkomst

  Se kartskisse

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført i 1966. Bygningen antas fundamentert med betong til faste masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført av betong/mur med fasader av teglstein. Utfyllende bindingsverk på balkongen, utvendig kledd med trekledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, saltak takform, tekket med plater (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport av Kenneth Pettersen.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder: Entré, to soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

  Det medfølger også en loftsbod med gulvflate på ca 16 m2 samt en bod i kjeller på ca 12 m2.

 • Areal

  Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 79 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Innvendig > Overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom - Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom - Det er påvist skader på innredning.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er påvist forsert avtrekk fra kokesonen, men løsningen ansees ikke å være tilfredsstillende.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i bolig og varmekabler på badet. I stuen er det montert en vedovn.
  Varmtvann er inkl. i felleskostnadene.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles eiet tomt på ca 13.189 m2. Tomten er planert og opparbeidet med gressplen, trær og beplantning, samt felles uteplass. Asfaltert adkomstveier og biloppstillingsplasser. Det er også oppført garasjeanlegg på tomten

 • Parkering

  Parkering på felles biloppstillingsplass foran bokkene.

  Borettslaget leier ut garasjer etter intern venteliste som administreres av borettslagets styre.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Presteløkka II Borettslag som består av 84 leiligheter fordelt på 5 blokker, adressert til Nabbetorpveien 25, 27 og 29 og Prestelandet 1 og 3. Første innflytting skjedde i 1967 og borettslaget eier tomten som består av et flatt areal opparbeidet med gressplener beplantet med trær, samt asfaltert gårdsplass. Det er også oppført garasjeanlegg og parkeringsplasser på tomten.

  Borettslaget har rehabilitert alle bad og rørstammer i 2009/2010. Det er også installert felles varmtvannsberedere og varmt vann er inkludert i fellesutgiftene. 1. januar 2012 stod et nytt og moderne garasjeanlegg med i alt 49 garasjer klart. Samtidig ble det bygget nye søppelskur og sykkelparkering ute. Trappevask utføres av eksternt firma og renhold av boder og fellesarealer skal utføres i hht bestemmelser i husordensreglene. Klipping av grøntarealer og snørydding er satt bort og dekkes via felleskostnadene. Samtlige beboere plikter å bistå med å holde orden foran sine inngangspartier, samt være behjelpelig med strøing om vinteren. Garasjeleiere må selv besørge snømåking foran egen garasje. Innsiden av balkongene skal vedlikeholdes av andelseier. I hver blokk er det boder og felles vaskerom og tørkerom i kjeller. Bod til hver leilighet også på loft. Utenom bodene er loftet først og fremst et felles tørkeloft.

  Mellom blokkene med adresse Prestelandet 1 og 3 er det satt opp miljøstasjon, og ved nordveggen av garasjene er det et metallskap der en kan kvitte seg med risikoavfall. Container for plastavfall finner du ved miljøstasjonen.

  Nye porttelefoner og brannvarslingsanlegg er montert i 2016 i tillegg er rørfornying av bunnledninger gjennomført i 2015.
  I 2018/2019 ble det gjennomført rehabilitering av det elektriske anlegget på fellesarealene og montert komfyrvakter i alle leiligheter.
  Borettslaget har gjennomført radonmåling som viste lave verdier.

  På generalforsamling i 2022 vedtok borettslaget et låneopptak på kr. 3.500.000,- ifm. etablering av elbillading, asfaltering, retting av inngangspartiene i nr. 1 og 3, nytt trekk til alle rekkverk i alle trappoppgangene samt å male alle trappoppgangene.

  Av større saker i 2022 har det vært oppgradering og kontroll av brannvarslingsanlegget, reparasjon av inngangspartiene i Prestelandet 1 og 3, infrastruktur elbil-lading, skifte av gulvbelegg i alle oppganger, malt veggene i alle oppgangene og gjennomført dugnad.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 4.909.236,-. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 6.049.994,-. Driftskostnadene er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak større vedlikehold. Resultat 2020 var kr -1.721.919,-. Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.
  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 3.337.940,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest som gjelder rehabilitering av VVS-anlegg og bad, datert 19.03.2010.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger under reguleringsplan 19 Del av Presteløkka med formål om blokkbebyggelse, forretning og kjørevei, vedtatt 08.05.1957. Eiendommen ligger også under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om bebyggelse og anlegg, Hensyn naturmiljø, H560 og Flomfare, H320_FlomA, vedtatt 18.06.2020.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230057

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  22.05.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 14.04.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 6.575.535,-, fast rente 1,02%, restløpetid 8 år 3 md.
  - Husbanken, annuitetslån, kr 34.330,-, flytende rente 2,77%, restløpetid 10 år 3 md.
  - Nordea, annuitetslån, kr 8.112,-, flytende rente 5315%, restløpetid 15 år.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 17.714.939,-, flytende rente 4,35%, restløpetid 19 år 7 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 3.464.671,-, flytende rente 4,35%, restløpetid 29 år 6 md.

  Lånet i Husbanken har fast rente til 01.12.2025.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål