Velkommen til Prestelandet 20!

1 av 21

Prestelandet 20

Pen og innflytningsklar leilighet i 2.etg | Innglasset balkong | Rolig og populært området | Gangavstand til ferge

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 830 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 2 450 000

Fellesgjeld: kr 363 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 261

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  4 261,- pr Mnd
  Bla. renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring av bygninger, strøm fellesarealer, utvendig vedlikehold, trappevask, forretningsføresel, revisjon, styrehonorar, kabel-tv og bredbånd og driftskostnader.

 • Totale kostnader

  2 450 000,- (Prisantydning)
  363 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 813 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 830 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Prestelandet 20! Her får du en pen leilighet i 2.etg med innglasset balkong med god, intern beliggenhet på Prestelandet. Blokka er omkranset av store grøntområder og utvendig er det flere felles sitteplasser. På fremsiden av blokka er det parkeringsplasser, og rett på nedsiden er det en større parkeringsplass med muligheter for elbil-lading.

  Innvendig fremstår leiligheten lys og pen. På overflater er det gulv med laminat, vegger med malt tapet og malt betong i taket. Det er felles vaskerom i blokka som er på samme plan som denne leiligheten.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det gode muligheter for å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Rett frem i gangen er det adkomst til badet og de øvrige rommene inn til høyre.

  Bad/wc:
  Badet ble pusset opp for ca 4 år siden i egenregi, hvor det bl.a ble lagt nye fliser og nyere innredning. Baderomsinnredning med servant, klosett og dusjhjørne med svingbare glassdører e.l. Mekaniskavtrekk med tilluftsspalte.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med god plass til både en sittegruppe og et spisebord. Det er flere vindusflater på flere vegger som slipper inn godt med naturlig lys og fra stuevinduene er det fint utsyn over fellesområdene og ingen innsyn. Fra stuedelen er det også utgang til en innglasset balkong på ca 9 m2 som ble oppgradert nå i våres.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen. Her er det kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, fliser og belysning over benkeplaten samt takhøye overskap. Innredet med oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter. Det er løse hvitevarer på kjøkkenet som kan medfølge salget.

  Soverom:
  Det er ett soverom i leiligheten med adkomst fra stuen. Her er det plass til en seng, og det plassbygde skap i den ene enden for oppbevaring av klær.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger sentralt til på Østsiden like ved attraktive Gamlebyen med sine mange koselige forretninger, kaféer og gallerier. Her bor du med nærhet til offentlig kommunikasjon med gangavstand til fergestedet hvor det tar 2 minutter over til vestsiden, og Cicignon hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Forøvrig er det er flere busstopp i nærheten med gode bussforbindelser til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

  Gudeberg skole ligger like ved borettslaget og Gudevold barnehage kun noen kvartaler unna i retning mot rundkjøringen ved brohodet.

  Innen gangavstand ligger Brotorget med flere forretninger som Rema, Kiwi, Biltema, apotek og Vinmonopolet, og like ved ligger også Fasvo bakeriutsalg og kafé. I tillegg til å bo sentralt er det kort vei til tur- og friluftsområder med fine turmuligheter i nærområdet rundt Gamlebyen, langs Glommastien, i Kongstenområdet og i Begbymarka med lysløype. Like ved innkjøringen til Gamlebyen ligger Kongstenanlegget med idrettshall, treningssenter og innendørs og utendørs svømmeanlegg. Her finner man også Gamle Fredrikstad Golfklubb.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk over 4 etasjer oppført i 1967. Bygningen antas fundamentert på leiregrunn med støpte gulv. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av støpte dekker. Yttervegger oppført av betong og utfyllende bindingsverk, utvendig forblendet med spekket tegl og kledning. Flattakkonstruksjon, tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.

  Det medfølger en bod i kjelleren.

 • Areal

  Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 55 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler. Innglasset balkong er medtatt i boligens BRA som S-rom.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG3:
  - Våtrom - Tilstandsgrad 3 settes av hensyn til at membran er ikke skiftet ved oppussing.

  Følgende har fått TG2:
  - Avtrekk - Det er registrert kullfilterventilator uten av det er dokumentert effekt ved tilluft i rommet.
  - Vannledninger - Vurdering er basert på alder.
  - Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
  - Vinduer - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Ingen umiddelbare tiltak nødvendig.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer på kjøkkenet kan medfølge. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Eiet fellestomt på ca 25.907 m2. Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og diverse beplantning.

 • Parkering

  Parkering og gjesteparkering på felles biloppstillingsplass utenfor blokken.

  Det er mulig å leie garasjer etter intern venteliste i borettslaget. Borettslaget har etablert opplegg og plasser med elbil-ladere.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Presteløkka III Borettslag består av totalt 148 leiligheter i blokk. I perioden 2005 til 2010 har det blitt utført vedlikehold som taktekking, oppussing av utvendige vegger, samt brannteknisk rehabilitering. I 2012/2013 ble alle sikringsskap skiftet ut, det ble montert nødlys i alle trappeoppganger, og det ble startet arbeider med rørfornying av avløpsrør. Borettslaget har tidligere hatt problem med vanninnsig og fukt. Årsaken til dette skyldes "slitte fasader". Arbeidet med å rehabilitere og etterisolere fasader ble startet av laget sommeren 2015 og ferdigstilt i 2016. I 2016 fikk alle boligene nye brannvarslere og nytt brannslukningsapparat. Brannslanger er trykktestet og eventuelle svakheter utbedret.

  Borettslaget har fellesavtale med Telenor, og utgifter til kabel-tv og bredbånd inngår i felleskostnadene, og dekker vanlig bruk. Ønskes utvidet pakke kan dette bestilles for egen kostnad. Dekodere/modem tilhører borettslaget og skal følge leiligheten ved salg. Trappevask utføres av rengjøringsfirma. Andelseiere med garasje er pliktig til å delta i vedlikehold av disse.

  I løpet av 2019 har laget arbeidet med utvidelse og oppmerking av parkeringsplasser samt utskiftning av asfalt. Det er opparbeidet nytt nedgravd avfallsanlegg for søppelhåndtering. Det har også gjennomført oppussing av leiligheter som tidligere har vært berørt av fukt pga dårlige yttervegger som ble utbedret i 2016.

  Av større prosjekter som borettslaget nylig har gjennomført nevnes oppføring av nye garasjer samt utskiftning av balkonger/innglassing.

  Etter samtale med forretningsfører 11.aug 2023 blir det opplyst at siste delutbetaling i forbindelse med balkong - og garasjelånene nå er utbetalt.

 • Dyrehold

  Hund og burkatt er tillatt etter avtale med styret. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest, datert 08.11.2022, som gjelder riving og nybygg garasjer.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, garasje og kjørevei i reguleringsplan 19 Del av Presteløkka, vedtatt 08.05.1957. Eiendommen ligger også under Kommuneplan Fredrikstad 2023 - 2035 med formål om bebyggelse og anlegg, Ras- og skredfare, H310, Hensyn naturmiljø, H560.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230088

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 21.09.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 7.442.265,-, flytende rente 3,39%, restløpetid 6 år 10 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 23.496.062,-, flytende rente 5,20%, restløpetid 27 år 4 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 7.846.122,-, flytende rente 5,20%, restløpetid 28 år 11 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 28.417.249,-, flytende rente 5,20%, restløpetid 39 år.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål