1 av 22

Prestelandet 25B

3-roms leilighet i 2.etg på populære Prestelandet| Nyere innglasset balkong | Kort vei til Gamlebyen

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 780 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 350 000

Fellesgjeld: kr 413 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 497

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Forsikring

  Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
  Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

 • Felleskostnader

  5 497,- pr Mnd
  Bla. renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring av bygninger, strøm fellesarealer, utvendig vedlikehold, trappevask, forretningsføresel, revisjon, styrehonorar, kabel-tv og bredbånd, driftskostnader.

  Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: kr. 413.000,- pr. 01.05.23
  Andel felles formue: kr. 38.033,- pr. 31.12.22

  Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

  Estimert økning av fellesgjeld på denne andelen er ca. kr 61.000,- ifm. garasjelån og utskiftning av balkongsystemer ifølge forretningsfører.
  Dette er kun et anslag regnet ut etter fordelingsnøkkel for felleskostnader i borettslaget og det tas forbehold om endringer / avvik.
  Felleskostnader pr mnd vil sannsynligvis ikke øke i forbindelse med låneopptakene / rest-utbetaling av lån.

 • Totale kostnader

  2 350 000,- (Prisantydning)
  413 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 763 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 780 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Boligselgerforsikring er ikke tegnet.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  3-roms leilighet i 2.etg med nyere innglasset balkong på populære Prestelandet på østsiden i Fredrikstad. Rolig område, samtidig meget sentralt med nærhet til offentlig kommunikasjon og gangavstand til fergestedet med forbindelse til vestsiden med jernbanestasjon, Kråkerøy, Gressvik og sentrum. Dagligvarebutikk et par minutters gange unna og kort vei til tur- og friluftsområder, Kongstenanlegget og Gamlebyen

  Boligen har en god planløsning med to gode soverom, bad, kjøkken med adkomst til lagringsbod og romslig stue med utgang til innglasset balkong.

  Leiligheten fremstår vedlikeholdt med lyse overflater - men har noe bruksslitasje på innvendige overflater og det må påregnes oppgradering / modernisering.

  Borettslaget har fine, opparbeidede uteområder og flere sittegrupper som kan benyttes av beboerne.

  Entré:
  Romslig entré med plass til å henge fra seg sko og yttertøy. Herfra har man adkomst til badet, kjøkken, et soverom og videre adkomst til stuen.

  Bad/wc:
  Bad har flislagt gulv og tapet på vegger. Innredet med wc, servantinnredning og dusjkabinett, samt nisje med opplegg for vaskemaskin.

  Soverom:
  Det er to gode soverom i leiligheten. Det ene ligger med adkomst fra entréen og hovedsoverommet med adkomst fra stuen. Hovedsoverommet har plass til en dobbeltseng og godt med skapplass.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra entré og fra stue. Godt med skap- og benkeplass og plass for et spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Frittstående hvitevarer. Ventilator over kokeplass. Fra kjøkkenet er det også adkomst til praktisk innvendig lagringsbod.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med god plass for møblering av både en sittegruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til romslig innglasset balkong vendt mot syd.

  Uteplass / balkong
  Balkongen vendt mot syd med gode lys og solforhold og fint utsyn over nærområdet. Balkongene har nylig blitt utvidet og glasset inn i regi av borettslaget og det er god plass for møblering av sitte- eller spisegruppe. Det er skyvbare glassfelt slik at man kan åpne opp på sommerstid, og siden balkongen er innglasset fungerer den fint som utestue fra tidlig vår til sen høst.

  Bod/lagringsplass:
  Fra kjøkkenet er det adkomst til praktisk innvendig bod, og det medfølger to boder i kjeller.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger sentralt til på Østsiden like ved attraktive Gamlebyen med sine mange koselige forretninger, kaféer og gallerier. Her bor du med nærhet til offentlig kommunikasjon med gangavstand til fergestedet hvor det tar 2 minutter over til vestsiden, og Cicignon hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Forøvrig er det er flere busstopp i nærheten med gode bussforbindelser til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

  Gudeberg skole ligger like ved borettslaget og Gudevold barnehage kun noen kvartaler unna i retning mot rundkjøringen ved brohodet.

  Innen gangavstand ligger Brotorget med flere forretninger som Rema, Kiwi, Biltema, apotek og Vinmonopolet, og like ved ligger også Fasvo bakeriutsalg og kafé. I tillegg til å bo sentralt er det kort vei til tur- og friluftsområder med fine turmuligheter i nærområdet rundt Gamlebyen, langs Glommastien, i Kongstenområdet og i Begbymarka med lysløype. Like ved innkjøringen til Gamlebyen ligger Kongstenanlegget med idrettshall, treningssenter og innendørs og utendørs svømmeanlegg. Her finner man også Gamle Fredrikstad Golfklubb.

 • Bebyggelse

  Blokkbebyggelse over 3 etasjer samt kjeller.

 • Adkomst

  Fra Fredrikstad sentrum:
  Kjør Fredrikstadbroa over til østsiden. Følg skilt mot Gamlebyen og ta deretter første vei til høyre, følg Nabbetorpveien rett frem og ta inn 3. vei til venstre.
  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning.

 • Byggemåte

  På yttervegger er det vedlikeholdsfrie plater/steiner og systempuss, litt trekledning ved balkong. Stuevindu fra 1983, PVC vinduer av nyere dato ellers. Balkongene er nylig glasset inn på nytt. Kjøkken er i grei stand. Eldre bad, dette er slitt. Innhold i el.skapet er nytt 2021. Nytt felles røropplegg, eldre i leilighet.
  For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

 • Innhold

  2. etg.: Entré/gang, to soverom, bad, kjøkken, bod og stue med utgang til innglasset balkong.

  To lagringsboder i kjeller

 • Areal

  Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 87 kvm

  Innglasset balkong er medtatt i boligens BRA som S-rom

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Følgende har fått TG3 i tilstandsrapport:
  Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport:
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El.skapet står i felles gang. 40 amp hovedsikring, 6 kurser. Automatsikringer med jordfeilbrytere. Det anbefales at fagmann sjekker el.anlegget i leiligheten.
  Innvendig > Overflater: Deler av overflater trenger oppussing.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Innredning med to typer dører. Mangler noe sokler.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

  Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder, og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

  Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

 • Utstyr

  Innglasset balkong
  Porttelefon
  Kabel-TV og internett via fellesavtale

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming.
  Det anbefales kontroll av brann-/feievesen før ildsted tas i bruk.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Eiet fellestomt på ca 25.907 m2. Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og diverse beplantning.

 • Parkering

  Parkering og gjesteparkering på felles biloppstillingsplass utenfor blokken.
  Det er mulig å leie garasjer etter intern venteliste i borettslaget. Forøvrig er det biloppstilling på felles parkeringsplass etter gjeldende bestemmelser.
  Borettslaget har etablert opplegg og plasser med elbil-ladere.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Presteløkka III Borettslag består av totalt 148 leiligheter i blokk. I perioden 2005 til 2010 har det blitt utført vedlikehold som taktekking, oppussing av utvendige vegger, samt brannteknisk rehabilitering. I 2012/2013 ble alle sikringsskap skiftet ut, det ble montert nødlys i alle trappeoppganger, og det ble startet arbeider med rørfornying av avløpsrør. Borettslaget har tidligere hatt problem med vanninnsig og fukt. Årsaken til dette skyldes "slitte fasader". Arbeidet med å rehabilitere og etterisolere fasader ble startet av laget sommeren 2015 og ferdigstilt i 2016. I 2016 fikk alle boligene nye brannvarslere og nytt brannslukningsapparat. Brannslanger er trykktestet og eventuelle svakheter utbedret.

  Borettslaget har fellesavtale med Telenor, og utgifter til kabel-tv og bredbånd inngår i felleskostnadene, og dekker vanlig bruk. Ønskes utvidet pakke kan dette bestilles for egen kostnad. Dekodere/modem tilhører borettslaget og skal følge leiligheten ved salg. Trappevask utføres av rengjøringsfirma. Andelseiere med garasje er pliktig til å delta i vedlikehold av disse.

  I løpet av 2019 har laget arbeidet med utvidelse og oppmerking av parkeringsplasser samt utskiftning av asfalt. Det er opparbeidet nytt nedgravd avfallsanlegg for søppelhåndtering. Det har også gjennomført oppussing av leiligheter som tidligere har vært berørt av fukt pga dårlige yttervegger som ble utbedret i 2016.

  Av større prosjekter som borettslaget har på gang er oppføring av nye garasjer samt utskiftning av balkonger/innglassing. Borettslaget vedtok på en ekstraordinær generalforsamling et låneopptak på inntil 8.000.000,- i forbindelse med å bygge nye garasjer. Borettslaget venter på godkjenning fra Fredrikstad kommune, men vil igangsette dette arbeidet så snart godkjenningen er ferdigbehandlet.

  Borettslaget har også på ekstraordinær generalforsamling 05.04.2022 vedtatt et nytt låneopptak på inntil kr 28.658.750,- for utskiftning av balkongsystemer.

  Estimert økning av fellesgjeld på denne andelen er ca. kr 61.000,- ifm. garasjelån og utskiftning av balkongsystemer ifølge forretningsfører.
  Dette er kun et anslag regnet ut etter fordelingsnøkkel for felleskostnader i borettslaget og det tas forbehold om endringer / avvik.
  Felleskostnader pr mnd vil sannsynligvis ikke øke i forbindelse med låneopptakene / rest-utbetaling av lån.

  Av større planer for 2022/23 vil borettslaget bl.a:
  - Fortsettelse av arbeide med utskifting av pipehatter, beslag, pipe og ventilasjonskanaler.
  - Fortsette arbeidet med oppføring av nye garasjer.
  - Fortsette planlegging og etablering av elbil lade punkter på parkeringsplasser og i garasjer.
  - Utbedring/utskifting av balkonger.

 • Dyrehold

  Hund og burkatt er tillatt etter avtale med styret.
  Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Boligen er registret med én godkjent boenhet.
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  - Dagboknr.: 1993/1772-2/86 - Rettigheter iflg. skjøte - Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. - Gjelder denne registerenheten med flere.

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen/området er omfattet av kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2020-2032 med formål om bebyggelse og anlegg, vedtatt 18.06.2020. Regulert i hht reguleringsplan, 010619 Del av Presteløkka med formål blokkbebyggelse og kjørevei, vedtatt 08.05.1957 med tilhørende reguleringsbestemmelser og Spinneriet vedtatt 10.05.2007.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 24.05.2023 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler, informasjon om borettslaget, forside energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

  Copyright
  OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og salgsoppgaven og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

 • Oppdragsnummer
  710230079

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  01.06.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 08.05.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 7.767.842,-, flytende rente 2,96%, restløpetid 7 år 2 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 23.643.915,-, flytende rente 4,20%, restløpetid 27 år 8 md
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr. 7.891.049,- , flytende rente 4,20%, restløpetid 29 år 3 md
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr. 19.837.094,- , flytende rente 4,20%, restløpetid 39 år 4 md

  Det er vedtatt nye låneopptak i forbindelse med nye garasjer og utskiftning av balkongsystemer. Se under pkt "Borettslagets økonomi" for nærmere informasjon.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder André Søland

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål