Velkommen til Ridehusgata 2A!

1 av 22

Ridehusgata 2A

Attraktiv 2-roms toppleilighet på Cicignon | Vestvendt balkong m. utsikt mot elva og Isegran | V.v og oppvarming inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 434 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 990 000

Fellesgjeld: kr 427 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 624

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  5 624,- pr Mnd
  Bl.a sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, komm.avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv med bredbånd, trappevask og øvrige driftsutgifter.
  Herav:
  Felleskostnader 4.640,-
  Oppvarming 984,-

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  2 990 000,- (Prisantydning)
  427 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 417 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 434 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Dette er en attraktiv 2-roms toppleilighet beliggende i byens beste strøk, Cicignon. Leiligheten er perfekt for deg som ønsker gangavstand til det aller meste byen har å tilby. Leiligheten har bla. nytt bad fra 2012 og en solrik vestvendt balkong med utsikt over nærområdet og elven.

  I eiers tid gjort oppgraderinger som herunder nevnes med bl.a.:
  - Malt vegger og tak i stue.
  - Malt vegger og pusset ned og oljet kjøkkenbenk.
  - Malt vegger på soverommet.

  Entré:
  Fra felles trappeoppgang kommer man inn i leilighetens entré som har skyverdørsgarderobe med speilfronter. Her er det plass for å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Det er adkomst til soverommet rett frem og de øvrige rommene til venstre.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med flere vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Det er plass til både sittegruppe og spisebord. Det er utgang til egen balkong på ca. 4m2 med utsikt mot elven og Isegran.
  Boligen er bygget om og det er derfor avvik fra opprinnelige byggetegninger og dagens planløsning. Arealet på begge rommene er en del av boligens hoveddel og rommene er godkjent for varig opphold.

  Bad/wc:
  Badet er blitt pusset opp i regi av borettslaget og ferdigstilt i 2012. Her er det flislagt gulv og vegger, samt elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med servant på baderomsinnredning, vegghengt klosett og dusjkabinett. Det er opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med profilierte fronter, benkeplate med nedfelt vaskekum, integrert platetopp, stekeovn, og kjøleskap. Kjøkkenventilator med kullfilter. I følge tidligere salgsoppgave ble kjøkkenet pusset opp i 2007.

  Soverom:
  Leiligheten har et soverom. Her har man plass til dobbeltseng og en skrivepult om man ønsker det. Det er godt med skapplass.

  Innvendig overflater består:
  - Gulv: parkett, fliser på bad.
  - Vegger: malt strietapet.
  - Himling: malt betong.

 • Beliggenhet

  Cicignon er et meget attraktivt område for deg som vil bo i sentrumsnære og vakre omgivelser like ved elvebredden. Her kan du rusle langs elva eller bare sitte på en benk og se på det yrende båtlivet. Nærheten til vannet gjør Fredrikstad og denne bydelen attraktiv - ikke bare som boligområde, men også for store og små arrangementer. I 2023 er byen igjen anløpshavn for Tall Ships Races så da er det duket for skutefest for fjerde gang.

  Tvers over elva for Cicignon ligger Gamlebyen med sine grønne voller, historiske festningsverk og stemningsfulle gater. Fra fergestedet tar det bare noen minutter med Gamlebyferga mellom Cicignon og Gamlebyen, så i tillegg til å bo en liten spasertur fra Fredrikstad sentrum bor du tett på Gamlebyens urbane kaféliv og mangfoldige kulturtilbud.

  Fra Ridehusgata er det bare minutter bort til jernbanestasjonen og rett rundt hjørnet ligger biblioteket. Det er også flere kaféer i nærområdet med blant annet den nye Kafé Bølgen i lokalene til Østfold kunstsenter hvor det er uteservering på terrassen ut mot Cicignonparken og utsikt mot elva og Gamlebyen.

  Nærmeste kjøpesenter er Torvbyen hvor også bussterminalen ligger. Fra Cicignon er det heller ikke langt over Kråkerøybrua til Glommen brygge med flere forretninger og treningssenter. Denne leiligheten ligger så tett på alt at du egentlig ikke trenger bil.

 • Adkomst

  Når du kommer til rundkjøringen ved brannstasjonen følger du skilt mot Hvaler. Ta så første vei til venstre før Domkirken (J.N.Jacobsensgate) og følg veien rett frem til biblioteket. Sving da til venstre og så til høyre og Ridehusgata 2 ligger da som andre blokk på venstre hånd.

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Bygård oppført i 1940. Bygningen antas fundamentert med teglstein/betong til flåter av tømmer med steinpilarer. Grunnmur av naturstein/betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, fasader kledd med teglstein mot hovedgaten samt pusset og malt mot bakgård. Takkonstruksjon med sperrer av tre, skråtak, tekket med papp/folie (ikke besiktiget).
  Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsraport, utført av William Hasfjord Iversen. Rapporten er datert 05.09.2023.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 4.etg og inneholder: entré, soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

  Det medfølger kjellerbod på ca. 5m2.

 • Areal

  Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Utvendig > Vinduer > Mer enn halvparten av forventet brukstid på vindu er brukt opp. Tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
  - Utvendig > Dører > Mer enn halvparten av forventet brukstid på dørene er brukt opp. Tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn > Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom > Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom > Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
  - Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken > Det er registrert kullfilterventilator uten at det er dokumentert effekt ved tilluft i rommet. Dette kan derfor ikke gis bedre tilstandsgrad enn TG2.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Varme fra sentralfyring/fjernvarme via radiator. Dette sammen med oppvarming av varmt vann inngår i felleskostnadene. I tillegg er det elektrisk oppvarming via varmekabler på badet.
  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

 • Tomten

  Andel i felles eiet tomt. Bakgården er opparbeidet med steinlagte områder, diverse beplantning og sitteplasser

 • Parkering

  I Ridehusgata utenfor blokka (P-kort fra kommunen).

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet.

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Ridehusgaten 2 borettslag som består av 24 leiligheter. Bygningen ble oppført i 1939, men borettslaget ble først stiftet i 1983

  Av større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er følgende utført:
  - Fasader, vinduer, isolasjon m.m i 1998.
  - Det ble foretatt rehabilitering av VVS for hele bygget inkludert nye bad i alle leilighetene, skilt overvann og kloakkledning, samt tilkobling til Fredrikstad Fjernvarme i 2011-2012.
  - Fasadene i gården er reparert og det ble foretatt fullstendig maling av disse fasadene i 2016.
  - Oppgradering av hage og uteområder i 2017
  - Rensing av ventilasjon i 2018

  I 2019 ha styret bl.a behandlet følgende saker:
  - Gjennomført 2 dugnader med maling av gjerde i bakgård.
  - Det er behov for oppussing av vaskerom. Befaring med anbyder er utført og anbud er utsendt.
  - Avholdt brannøvelse i regi av Norsk brannvernforening.
  - 3 inngangsdører i trappeoppganger er skiftet ut.

  I 2020 ble enkelte aktiviteter satt på vent grunnet korona, men av ting som ble gjennomført ble det bl.a avholdt en dugnad hvor det ble vasket ned fronter og gulv på rømningsbalkongene. Det har også blitt utført arbeider i vaskerommet i c-oppgangen, foretatt utbedringer i forbindelse med vifter på taket, diverse andre småarbeider og innkjøp av bålpanne.

  Andelseierne er selv ansvarlig for at søppel og papirtønnene kjøres ut i gaten. Dette foregår etter liste som omdeles og henges opp i portrommet.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 1.568.448,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 1.060.016,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 604.803,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Hold av hund og katt kan tillates etter særskilt søknad til styret. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Området er regulert til boliger og ligger under reguleringsplan 220 Cicignon, som ble vedtatt 13.03.1986. Eiendommen ligger også under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om bl.a Hensyn kulturmiljø, H570-ØFK og bebyggelse og anlegg.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230143

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og iht. lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  18.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Styregodkjennelse med 20-dagers frist. Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 24.08.2023:
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 10.438.332,-, flytende rente 5,30%, restløpetid 28 år 6 md. - Kapitalkostnader: kr. 2385,-
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 397.971,-, flytende rente 5,30%, restløpetid 29 år 9 md. - Kapitalkostnader: kr. 89,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Tonje Halkinrud

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål