Velkommen til Roald Amundsens gate 16!

1 av 20

Roald Amundsens gate 16

Pen 3-roms fra 2011 med 2 uteplasser | Oppvarming & V.v inkl. | Garasjeplass | Innglasset balkong| Gangavstand til "alt"

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 878 379

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 175 000

Fellesgjeld: kr 693 519

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 9 860

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 9 633

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  SOBBL

 • Felleskostnader

  9 633,- pr Mnd
  Bl.a renter og avdrag på fellesgjeld, forretningsførsel, drift og vedlikehold av brl, bygningsforsikring, kommunale avgifter inkl eiendomsskatt, felles strøm, kabel-tv, bredbånd og oppvarming og v.v

  Felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
  Renter kr 1.465,-
  Felleskostnader kr 4.836,-
  Avdrag kr 3.332,-

 • Totale kostnader

  3 175 000,- (Prisantydning)
  693 519,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 868 519,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  9 860,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 878 379,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Roald Amundsens gate 16, meget sentralt i Sarpsborg. Leiligheten ligger i en nyere boligblokk bygget i ca 2011 med moderne fasiliteter og et godt bomiljø. Leiligheten ligger i 1.etg med adkomst fra bakkeplan, garasjeplass i kjelleren samt heis mellom etasjene. Borettslaget har et koselig tun som ligger skjermet fra veien og som er pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og flere sittegrupper.

  Leiligheten er fra 2011 og holder god standard på innhold og utstyr. Borettslaget er tilknyttet med fjernvarme og det er både oppvarming (vannbåren varme i alle gulv) og varmtvann inkl. i de månedlige felleskostnadene.

  Entre:
  Fra borettslaget sitt felles tun har man adkomst til leiligheten. Ved inngangspartiet er det en fin, hellelagt uteplass med videre adkomst inn til boligen. Denne plassen vender mot nordøst og har kan man nyte formiddagssolen. Videre kommer man inn i leilighetens entré med en skyvedørsgarderobe for å henge fra seg yttertøy.

  Soverom:
  Fra entréen er det adkomst til begge soverommene; et til høyre og et til venstre. Begge rommene er av fin størrelse og på hovedsoverommet er det montert en skyvedørsgarderobe langs den ene veggen.

  Bad/wc:
  Badet er flislagt med varme i gulvet, flislagt på vegger og slett himling med spotter. Badet inneholder baderomsinnredning med underskap og to servanter med kraner i krom, overskap med speil, dusjhjørne med dusjvegger i klart glass og toalett.

  Vaskerom:
  Leiligheten har et eget vaskerom som er flislagt i gulvet, vegger med tapet og malt betongdekke i himlingen. Dette rommet har baderomsinnredning med underskap, høyskap og laminert benkeplate. Her er det opplegg for vaskemaskin.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med flere vindusflater som slipper inn naturlig lys. Her er det god plass til diverse møblering. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong på ca 5 m2 som vender mot sydvest.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og har godt med benke- og skapplass på to vegger. Innredningen har integrerte hvitevarer som er pent brukt, samt et nyere dobbeltkjøleskap med vann som er montert i nyere tid - alle hvitevarer medfølger salget. Ved kjøkkendelen er det naturlig plass til et spisebord f.eks ved vinduet.

 • Beliggenhet

  Fritznerkvartalet 3 borettslag er et nyere borettslag fra 2011 beliggende meget sentralt i Sarpsborg. Her bor man rett på utsiden av bykjernen med gangavstand til alt byen har å by på. Det er også flere fine tur- og rekreasjonsområder i nærheten hvor bla Glengshølen med treningspark, store grøntområder og ikke minst den populære bryggestien som tar deg videre opp i Sarpsborgmarka.

  Kulåsparken ligger også like i nærheten. Kulåsparken er kjent for sine fine grøntområder, turstier, lekeplass og ikke minst et rikt kulturliv med bl.a konserter og festivaler som arrangeres her. Ønsker man seg på lengre turer ligger også Glommastien i nærheten.

  Kun et par minutters gange fra boligen finner man Sarpsborg sentrum med bl.a Storbyen kjøpesenter, Torget med flere fine cafeer og restauranter og ikke minst gågata med sine butikker og forretninger. Her finner man også bussterminalen og gode kollektivmuligheter.

  Fra Sarpsborg sentrum er det kort vei til bl.a Amfi Borg storsenter og handelsområdet rundt samt påkjøringen til E6 med kort vei til Sverige i den ene retningen eller mot Oslo motsatt. Også kort vei til det nye sykehuset på Kalnes, Inspiria Science senter og Superland på Grålum.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk antatt fundamentert med pele fundament til faste masser. Ringmurer med armert betong. Asfaltert i kjeller. Blokkens bærende konstruksjoner med betong, med utfyllende bindingsverk. Fasader med trepanel, fasadeplater og pusset og forblendet tegl. Vinduer med 2- lags isoleringsglass, utvendig beslått med aluminium. Takrenner og nedløpsrør med plastbelagt stål. Utvendig solskjerming. For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport fra Torstein Pedersen

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder: Entre/gang, 2 soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.

  Det medfølger en bod i kjelleren samt garasjeplass.

 • Areal

  Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 89 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Det er ikke registrert TG2 eller TG3 i boligen, ihht vedlagt tilstandsrapport

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer og kjøleskapet på kjøkkenet. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er vannbåren varme i gulvene og elektrisk gulvvarme på badet.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Eiet fellestomt på ca 744 m2. Pen og skjermet tomt som er pent opparbeidet med asfalterte internveier og hellelagte områder og grøntområder med plen, busk og trær.

 • Parkering

  Det er egen parkeringsplass i felles garasjekjeller med heis til alle etasjene.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Fritznerkvartalet III Borettslag org.nr., 997765052 består av 17 enheter.

  Av diverse vedlikeholdsarbeider utført i 2022 nevnes det lovpålagt vedlikehold og kontroll av heisanlegg, forefallende vedlikehold v/vaktmestertjenesten og vedlikehold av ventilasjonen.

  I vedlagt årsberetning nevnes det også at det for tiden samarbeides med de andre borettslagene i Fritznerkvartalet i forbindelse med utbedring av fasadeproblemer. Det nevnes at det har vært innvendig skader på noen av leilighetene grunnet vanninntrening fra fasaden og at dette er en pågående forsikringssak. Det er tenkt et lite låneopptak på ca 650.000,- for oppussing av "buen". Se vedlagt årsberetning for nærmere info.

  Økonomi:
  Driftsinntektene i 2022 var til sammen kr 2 067 492,-. Driftsutgifter i 2022 var til sammen 1 153 699,-. Årets resultat var kr 549.117,- og foreslås overført til opptjent egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 588.574- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget. Se vedlagte ordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 09.09.2013

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger under reguleringsplan Kvartal 47 med tilhørende reg.bestemmelser med bl.a formål om boliger, frisiktsone, gangvei m.v. Eiendommen ligger ogs under Kommunedelplan sentrum 2019-2031.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230077

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet SOBBL og det er forkjøpsrett for SOBBL-medlemmer. Fristen for å gjøre denne gjeldende er 20 dager, og denne vil bli avklart etter salget.

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 11.05.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 14.158.322,-, fastrente 2,58%, siste termin 01.06.2037.

  Fastrentelånet gjelder t.o.m 01.10.2032.

  Borettslaget praktiserer ikke IN-ordning.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Ifølge opplysninger fra SOBBL er boligen tilknyttet en sikringsordning med forsikring som gjelder tap av felleskostnader med følgende opplysninger:

  Tilbyder:
  Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

  Varighet av avtalen/oppsigelsesvilkår:
  Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra
  kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen
  gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med
  forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs
  forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål