Velkommen til Rolf Hofmos gate 13

1 av 36

Rolf Hofmos gate 13

4-roms toppleilighet sentralt på Ensjø med flott utsikt mot fjorden| a-konto oppvarming| garasjeplass| 2 bad| IN-ordning

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 8 983 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 5 950 000

Fellesgjeld: kr 3 016 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 18 543

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS

 • Forsikring

  If Skadeforsikring
  Polisenummer 1740275.

 • Ligningsverdi

  Som primærbolig: kr 1 998 055
  Som sekundærbolig: kr 7 192 996

 • Eiendomsskatt

  I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. For 2022 er bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen er på 3 promille, se https://www.oslo. kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/ for mer info og til enhver tids gjeldende satser. Den enkelte boligeier er selv ansvarlig for å betale eiendomsskatten for egen bolig.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 15.407,- pr. md.
  Herav:
  Garasje 350,-
  Varmtvann/varme 298,-
  Felleskostnader 3.124,-
  Kabel-tv/Bredbånd 476,-


  pr Mnd
  Inkluderer: Varmtvann og fyring a-konto, Bredbånd, kapitalkostnader og driftskostnader. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 18.543,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 3.016.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 18.08.2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  5 950 000,- (Prisantydning)
  3 016 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  8 966 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 983 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Rolf Hofmos gate 13! Dette er en pen 4 roms toppleilighet med separat kjøkken og flott balkong med fin utsikt. Boligen er fra 2009 og holder en gjennomgående god standard med lyse malte flater og parkett i alle rom foruten 2 flislagte bad. Boligen har en gjennomgående planløsning som gir rikelig med lys som gjør at boligen oppleves lys, luftig og innbydende. Boligen har en god planløsning som inneholder:

  Entre: Romslig entre med god plass til oppheng av klær. I tillegg har man fra entreen tilgang til innvendig bod på ca. 4 kvm som gir ekstra oppbevaringsplass. I entreen er det montert takplate med led belysning som gir illusjon av stjernehimmel. En morsom detalj som gir et unikt preg.

  Bad/wc: Leiligheten har 2 baderom. Det ene i tilknytning til gangen. Her finner du et pent bad med opplegg for vaskemaskin og plass til både vaskemaskin og tørketrommel i søyle. Rommet er utstyrt med dusjhjørne, toalett, servant med underskap og speil med overlys. Pent innredet med hvite og grå fliser. Varmekabler i gulv.

  Bad nummer 2 er i tilknytning med hovedsoverom og er pent innredet med samme type fliser som hovedbadet. Rommet er utstyrt med badekar med dusjhode, toalett og servant med underskap og speil overlys. Varmekabler i gulv. Et pent og praktisk bad som ligger privat til med tilgang fra hovedsoverom.

  Kjøkken:
  Romslig og pent kjøkken med god plass til spisebord samtidig som kjøkkenet kan skilte med god skapplass som gir bra med oppbevaringsplass og god benkeplass som gir gode arbeidsplasser som gjør matlagningen enkel og praktisk. Rommet oppleves lyst og luftig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. God størrelse på rommet gjør at dette er et flott sted for hele familien og nyte måltidene. Fra kjøkkenet har man også tilgang til den flotte balkongen med gode solforhold og flott utsikt.

  Stue:
  Lys og fin stue med god plass til å møblere slik man ønsker. Her har man god plass til å møblere med sofagruppe og tilhørende TV-møblement. God plass til å huse familien eller større grupper for underholdning eller avslapning. Rommet er som kjøkkenet lyst og luftig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Også her har man utgang til den flotte balkongen.

  Balkongen er romslig og med gode møbleringsmuligheter. Balkongen er på 16,5 kvm og vender mot nordvest. Dette gir deg gode solforhold og med beliggenhet på toppen av blokka har man minimalt med innsyn. Fra balkongen har man også en flott utsikt mot fjorden som man ikke bør gå glipp av.

  Hovedsoverom: Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Rommet er lyst og fint og vender ut mot rolig fellesområde uten biltrafikk. Fra hovedsoverommet har man tilgang til eget bad med badekar, toalett og servant.

  Soverom: Det 2 andre soverommene er lyse og fine med vindusflater som slipper inn naturlig lys. Rommene ligger på rekke og vender i likhet med hovedsoverommet mot rolig, bilfritt fellesområde. Rommene egner seg ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor.

  Boligen disponerer også kjellerbod på 5,7 kvm.

 • Beliggenhet

  Dette er et svært sentralt område med et godt utbygget kollektivt transporttilbud. Fra leiligheten er det kun noen minutters gange til Ensjø T-banestasjon, hvorfra man kommer seg til sentrum på ca. 5 minutter. I tillegg til T-banens fire forskjellige linjer med hyppige avganger, finnes det bussholdeplass med bl.a. buss nr. 21 og 28 i nærområdet. Fra leiligheten er det gangavstand til flybussen som går fra Ensjø t-bane til Gardermoen.

  Bilister har enkel adkomst ut på Ring 3 ved Økern, Østre Aker vei og E6 i retning Gardermoen og sentrum.

  Nye Ensjø Torg ligger noen hundre meter unna med blant annet T-banestasjon, bakeri og Spar-butikk. I Gladengveien like ved leiligheten finner du Rema 1000 med søndagsåpen butikk, Kiwi, apotek, frisør, Fresh Fitness og koselig gastrobar.

  Du er like ved Vålerenga og kampen og en kort spasertur unna Hasle Torg hvor det finnes et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud, deriblant Coop Mega, Vinmonopol, Baker Hansen, apotek, treningssenteret Fitness Xpress, frisørsalong og Hasle Sushi Bar.

  Turelskerne finner flotte tur- og rekreasjonsområder ved Valle Hovin, Jordal, Vålerenga og Kampen. Det finnes flere skoler og barnehager i området. Nærområdet byr også på et godt treningstilbud for store og små gjennom flere treningssentre, idrettslag, Jordal, Valle Hovin og Valhall idrettsanlegg.

  Ensjøbyen gjennomgår en renessanse; området har gått fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til et knutepunkt hvor det er planlagt 7 000 nye leiligheter, 150 forretninger, 42 grøntområder, 450 barnehageplasser, ny grunnskole og seks kilometer med tur- og sykkelstier. Det skal utformes flere parker og bilfrie avenyer i området og Hovinbekken renner nå hele veien fra Hasle T-banestasjon til Ensjø T-banestasjon. I tillegg er det vedtatt at NRK flytter sitt hovedkvarter til Ensjø. Dette vil bidra til ekstra arbeidsplasser og en fortsettende positiv utvikling av bydelen. Alt dette gjør at Ensjø er blitt et attraktivt område med muligheter for videre utvikling og prisvekst.

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av boligbebyggelse og næringsbygg.

 • Adkomst

  Enkel adkomst fra Rolf Hofmos gate og Ensjøveien. Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved annonserte visninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk med bærende konstruksjoner, fasader, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong og stål. Fasader med utfyllende isolert bindingsverk, utvendig pusset og malt, kledd med forblendet teglstein og panel. Flattak tekket med papp/folie. Bygningen er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser/fjell. Bygningen er oppført over 6 etasjer med kjeller og parkeringskjeller i tillegg.

 • Areal

  Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 105 kvm

 • Standard

  Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstmann Thomas Madsen:

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under
  balkonger

  Øvrige forhold har fått TG 1 eller TG0. Se vedlagt Tilstandsrapport for info.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Oppvaskmaskin, Kjøkken, stekeovn Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Oppvarming via radiatorvarme i oppholdsrom/soverom. Elektriske varmekabler på badene.

 • Tomten

  7.392,5 kvm eiet tomt. Asfalterte gang/stikkveier og pent opparbeidet grøntarealer med kantstein, busker og beplantning

 • Parkering

  En parkeringsplass i felles garasjeanlegg følger med. Parkeringsplassene er på et flåtesystem.
  I området er det gate- og beboerparkering etter gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 165 andelsleiligheter. Rolf Hofmos Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 994036971.
  Større vedlikehold og rehabilitering

  2020 Beising av trepanel på østsiden av blokkene sjette etasje og enkelte verandaer i femte etasje, Bytte av hengsler på alle hovedinngangsdører, Oppgraving, ny fyllmasse og asfaltering ved begge nr. 15 innganger, Graving/tetting ved ventilasjonsrør nr. 19, Stedvis maling av korridorer, Reparasjon og utskiftning av slitedeler på flåteanlegget i garasjen.

  2018 Bytting av alle armaturer i korridorene byttet til sensorbaserte LED-armaturer.

  2016 Bytting av armaturer i boarealer

  2015 Beising av trepanel på fasade

  2015 Utskifting av armaturer i garasjen

  2014 Laget sitteområder/fjernet sandkasser Fjerning av sandkasser og opparbeiding av sitteområde.

  2011 Gjerde og opparbeiding uteområdet

 • Dyrehold

  Jf. borettslagets husordensregler: Det er tillatt å holde dyr så lenge dette ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. For mer informasjon se boligselskapets husordensregler/vedtekter.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokken datert 22. juli 2010.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Det har blitt gitt rammetillatelse på nabotomten, som omfatter flytting av Frelsesarmeen Norge sin landsdekkende hovedadministrasjon. Igangsettingstillatelse er gitt på grunnarbeidet og har startet. På grunn av dette vil leilighetens utsikt bli påvirket, samt området vil ha mer støy en periode frem i tid. Det omfatter bruksendring på eksisterende bygg og oppføring av nybygg med forsamlingshus og kontorer. Arealet sørøst på eiendommen opparbeides som utearealer i tråd med formålet offentlig trafikkområde: plass. Plassen oppfordrer til ulike aktiviteter og bruk og har gode solforhold. Det er avsatt arealer til lek og spill, sittearealer, sykkelparkering, vegetasjon, vannrenne og regnbed/fordrøyning.
  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til sentrumsformål, dvs. bolig, forretning og kontor.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  718230056

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  11.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån:
  Lånenummer: OBBK01-98207365807
  Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,8%
  Restsaldo 15.363.376,-
  Restløpetid: 16 år 4 mnd.
  Terminer per år: 12
  Type rente: Flytende
  Andelsens gjeld av dette lånet: 290 057 ,-
  Kapitalkostnader pr mnd for andelen: 2 138 ,-

  Lånenummer: OBBK02-98207947776
  Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,8%
  Restsaldo 905.213,-
  Restløpetid: 2 år 10 mnd.
  Terminer per år: 12
  Type rente: Flytende
  Andelens gjeld av dette lånet: 7 495 ,-
  Kapitalkostnader pr mnd for andelen: 243 ,-


  Lånenummer: 1OB928-98207357723
  Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,8%
  Restsaldo 176.097.417,-
  Restløpetid: 36 år 3 md
  Terminer per år: 12
  Type rente: Flytende
  Avdragsfrihet til og med 01.11.2039
  Andelens gjeld av dette lånet: 2.717.829,-
  Kapitalkostnader pr mnd for andelen: 10.871,-
  Estimert endring etter avdragsfrihet er 6.767,- gitt dagens rentebetingelser

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  Det er mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden. Dersom man innfrir hele eller deler av felles vil dette kunne senke de månedlige kostnadene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Fredrik Campbell Pedersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål