Velkommen til Rugveien 42!

1 av 25

Rugveien 42

Lys, nyoppusset 3-roms med fantastisk utsikt og kort vei til senter og T-bane. Fyring og vv. inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 669 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 600 000

Fellesgjeld: kr 52 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 297

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning tlf 22 86 55 00

 • Forsikring

  Borettslaget har bygningsforsikring i IF Forsikring - polisenummer 838707 . Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Som primærbolig: kr 1 131 604
  Som sekundærbolig: kr 4 073 774

 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet. Pt. ikke eiendomsskatt på denne andelen.

 • Felleskostnader

  4 297,- pr Mnd
  Fyring, varmtvann, trappevask, kabel TV, kommunale avg., nedbetaling av andel fellesgjeld mm. Felleskostnadene er fordelt på følgende poster
  Felleskostnader 3.137,-
  A-konto oppvarming 1.158,-
  Kapitalkostnader lån 1 : 2,-

 • Garantiordning

  Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

 • Totale kostnader

  4 600 000,- (Prisantydning)
  52 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 652 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 669 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Bo sentralt og skjermet på Manglerud med kort vei til det meste!

  Pen nyoppusset 3-roms leilighet i 10 etg. med fantastisk utsikt. Romlig og lys leilighet, svært sentralt på Manglerud. Alle vegger er sparklet, pusset og nymalte, pent kjøkken, mye av det elektrisk anlegg er oppdatert og nye gulv i alle rom. Balkong med morgensol og utsikt. Bo skjermet og fint uten innsyn. Bad oppusset i regi av borettslaget. Oppvarming og varmtvann inkludert i fellekostnadene. Andelseier har innbetalt deler av fellesgjelden, og det er lavere felleskostnader her en på tilsvarende boliger.

  VELOMMEN TIL RUGVEIEN 42!

 • Beliggenhet

  Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru shopping ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

  Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

  Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Fresh Fitness Manglerud senter og SATS på Ryen.

  Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.

  Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad og aktivitetshus ble nyoppført i september 2022 rett ved Manglerud skole og er en erstatning for det gamle badet på skolen.

 • Adkomst

  Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon. Det vil bli skiltet med OBOS eiedomeglere ved felles visninger.

 • Byggemåte

  Høyblokk på 12 etasjer, loft og kjeller med bærende konstruksjon i mur og betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein og utfyllende bindingsverk med liggende malt/beiset panel på balkonger. Flatt yttertak antatt tekket med papp/membran. Tak er kun visuelt befart fra bakkeplan. Bygningen har malte trevinduer med to-lags glassfelt med produksjonsår 2017. Original entredør med kikkehull, sikkerhetslås. Balkongdør med malte trerammer to-lags glassfelt med produksjonsår 2017. Adkomst fra stue til en nordvendt balkong på ca. 3,5 m².

 • Innhold

  Kjøkken med innredning med slette laminerte skapfronter, laminat benkeplate med fliser på bakvegg, enkel oppvaskkum, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn og opplegg for oppvaskmaskin. Ny komfyrvakt. Plass til liten spiseplass ved vinduet.

  Flislagt baderom som er pusset opp i regi av borettslaget i 2010. Overflater er belagt med senket, malt gipshimling med innfelte downlights og flislagte veggflater. Opplegg for vaskemaskin. Ny benk og vask i 2023. Speilskap på vegg. Vegghengt toalett.

  To soverom, stue og entrè med nymalte vegger, ny gjennomgående laminat på gulv. Nye stikkontakter og brytere i alle rom. Nye innerdører og listverk. Leiligheten disponerer også to boder, en på loft og en i kjeller.

 • Areal

  Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm

 • Standard

  Følgende har fått TG 2:
  Kjøkken:
  Tilstandsgrad er satt grunnet svelling i benkeplate på kjøkken. Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Oppvarming:
  Boligen er oppvarmet med gulvvarme på baderommet ellers fjernvarme med radiatorovner. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Bad:
  Plast rør i rør system med fordelerstokker plassert bak innspeksjonsluke i rørstamme på baderom. Hovedstoppekraner er plassert ved fordelerstokker, funksjonstestet ok.
  Vurdering av avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
  Tiltak, bør merkes.
  Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet, materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
  Det anbefales og etablere en glassvegg eller dusjforheng for og beskytte dør mot sprut fra dusjing.
  Pvc-sluk med klemring, hjelpesluk i gulv. Synlig foliemembran ført ned under klemring sluk Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse.Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på
  membranløsningen.Smøremembran over 15 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  Tiltak, innhent dokumentasjon, om mulig. Tilstandsgrad er satt grunnet alder på smøremembran og manglende dokumentasjon på utførelse.

  Rekkverk på balkong er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Måles til ca. 110 cm kravet er 120 cm. Fall på gulv er større en dagens krav i stue.

  Det registreres at mye av det elektriske på kjøkken er koblet til med skjøtekabel over overskap,samt feil koblet ventilatorvifte på kjøkken. Dette er opplyst utbedret avelektriker etter befaring. Samsvarserklæring var ikke mottatt hos selger enda.

  For mer utfyllende informajon se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

 • Utstyr

  Følgende medfølger, vaskemaskin på bad. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Radiatorvarme i alle rom som betales a- konto via fellekostadene. Varmekabler i gulv på bad.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt felles for borettslaget. Pent opparbeidede utearealer med busker, trær og asfalterte gangarealer. Lekeplass

 • Parkering

  Parkeringsplasser som fordeles etter liste. Mulighet for leie av garasje via OBOS. Borettslaget har også 14 plasser for EL-biler som fordeles etter ventelister. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 502 andelsleiligheter fordelt utover 18 bygninger, hvorav 4 er høyblokker og 14 lavblokker. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1961. Manglerudvangen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850385432, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:

  Beiteveien 2-10
  Plogveien 8-20
  Rugveien 38-44 53-87
  Gårds- og bruksnummer : 148, 275, 278, 280

  Det er gode forhold for alle beboere i borettslaget for å kunne trives, store grøntarealer, lekeplasser og mange benker hvor man kan ta en prat med en god nabo.
  Se borettslagets hjemmeside: http://manglerudvangen.herborvi.no/

  Borettslaget har en utfyllend rehabiliteringshistorikk, deriblandt 2016-2017 utskiftning av samtlige vinduer og fasade, rehabilitering av heis og takbelegg i 2012/2013, rehabilitering av bad i perioden 2008-2011. Pågående og planlagt vedlikehold er fortløpende vedlikehold/utskiftning av tak, maskinpark i fellesvaskeri og etablering av ladepunkt for el-bil.

 • Dyrehold

  Det er ikke lov å holde hund eller katt, eller dyr som kan sjenere andre.
  Dette gjelder likevel ikke dersom god grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe
  for de øvrige brukerne av eiendommen.
  Før søknad om dyrehold sendes styret, skal søker skriftlig selv rette en forespørsel til aktuelle
  beboere/andelseiere, der disse bes å komme med eventuelle innvendinger.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Rugveien 42 - Rehab fasader mm - Ferdigattest - 1993
  Rugveien 42 - Nybygg - Ferdigattest - 1965
  Rugveien 42 - Modernisering av 72 bad - Ferdigattest - 2011.
  Rugveien 38 - 44 - Installering av brannalarmanlegg - Ferdigattest - 2022

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 12.05.2023 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Husordensregler, vedtekter, protokoll og årsberetning
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704230028

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  23.05.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 11.05.2023.

  Borettslaget har to lån i OBOS banken.


  Lån 1

  Restsaldo: 23.392.277,-
  Restsaldo andel: 51.300,-
  Rest løpetid: 23 år og 11 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 4,20 %.


  Lån 2
  Restsaldo: 57.226.373,
  Restsaldo andel: 278,-
  Rest løpetid: 18 år og 11 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 4,20 %.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling. Det er IN-ordning i borettslaget. Denne andelen har innbetalt sin andel fellesgjeld på lån 2. Det kan ikke innbetales under 60 000,- pr innbetaling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger. Mulighet for rask overtagelse.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Helle Borgund

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål