June Berg Peersen v/OBOS Eiendomsmeglere har gleden av å presentere Sigrid Undsets vei 7A!

1 av 27

Sigrid Undsets vei 7A

Sjelden mulighet! 3-roms med 2 p-plasser. Heis. Byggeår 2010. IN-ordning. Kort vei til T-bane, buss og kjøpesenter.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 5 880 129

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 900 000

Fellesgjeld: kr 963 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 129

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 9 465

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS tlf. 22 86 55 00

 • Forsikring

  Tryg forsikring - polisenummer 6619425. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 188 393
  Som sekundærbolig: kr 4 278 213

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader kr. 9 465,- pr Mnd
  Herav:
  Garasje 2 p-plasser: 360,-
  Akonto Oppvarming: 1.942,-
  Måleutstyr Techem: 80,-
  Felleskostnader 3.624,-
  Kapitalkost. lån i Husbanken: 3.459,-

  Felleskostnadene inkluderer: Akonto varmtvann/fyring, måleutstyr Techem, kabel-TV tjenester, garasjeplasser, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring og kommunale avgifter.

  Borettslaget har avtale om akonto oppvarming. Forbruket måles individuelt iht. faktisk forbruk og avregnes en gang pr. år.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld kr 963.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.04.2023.
  Sum andel fellesformue kr. 18.903 pr. 01.04.2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdatoen.

 • Totale kostnader

  4 900 000,- (Prisantydning)
  963 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 863 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 129,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 880 129,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Sjelden mulighet på Tveita! Moderne 3-roms i Sigrid Undsets vei 7A med trappefri adkomst. Leiligheten har en attraktiv beliggenhet som passer ypperlig for de som ønsker å bo sentralt med umiddelbar nærhet til T-bane (linje 2 og 3), buss, kjøpesenter og flotte turområder.

  Det medfølger 2 parkeringsplasser med 1. stk. elbillader. Det er heis ned i parkeringskjelleren. En av plassene er en HC-parkering. Se pkt. "parkering" for mer informasjon.
  Leiligheten består av entré, innvendig bod, 2 soverom, bad/wc, kjøkken med utgang til markterrasse på 28 kvm og stue med utgang til balkong på 6 m².

  Verdt å vite:
  - Byggeår 2010.
  - Balansert ventilasjon med varmegjenvinning, varme fra radiatorer og varmtvann inkl. på akonto.
  - Kjellerbod med heisadkomst 11,5 m².
  - Eikeparkett.
  - Gode solforhold.
  - Kort vei til Tveita senter med ca. 70 forretninger.
  - Populært og veldrevet borettslag.
  - Individuell nedbetaling av fellesgjeld.
  - Ingen dokumentavgift.
  - Rask avklaring av forkjøpsrett.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Tveita. Et sentralt område med kort vei til nærbutikk, Tveita senter, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud. Det er store grøntarealer mellom blokkene med felles grillplass.

  Kollektivtilbud:
  Rett i nærheten ligger Hellerud T-banestasjon med 2 linjer (Linje 2 og 3) og ca. 10 min til sentrum. Nærmeste bussholdeplass er "Tveten gård" i Tvetenveien. Her går buss nr. 76 og natt- og morgenbuss nr. 2N. Fra bussholdeplass "Tveita" i Tvetenveien går buss nr. 58, 61A, 69, 76, 79, 61B, 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn.

  Shopping:
  Det er få minutters gange til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Fyrstikktorget på Helsfyr, Fretex Alnabru, Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

  Fritidsmuligheter:
  Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Rett ved leiligheten ligger Tveten gård som har søndagscafé og et variert tilbud av arrangementer.

  Skoler og barnehager:
  Sigrid Undsets vei 7 har gangavstand til Tveita skole (1.-7. kl.) og Hellerud videregående skole. Haugerud skole (8.-10.kl.) tar imot elever fra Tveita skole. Sørhellinga barnehage (1-6 år) er nærmeste barnehage. Det finnes også flere barnehager i området, blant annet Godlia barnehage, Vassenga FUS barnehage og Godliaskogen barnehage for å navne noen.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 5 etasjer og kjeller/garasjeanlegg oppført i bærende betongkonstruksjon med leilighetskillende vegger og dekker i betong, samt utfyllende bindingsverksvegger. Fasader er kledd med malt panel, malte pussede overflater og teglsteinsforblending. Felles takterrasse og flatt yttertak tekket med papp.

  Vinduer med malte trerammer og 2-lags glass fra 2009. Årstall på vinduer er hentet fra vinduer i boligen. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags glass fra 2009, samt entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

 • Innhold

  3-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 1. etasje av totalt 5 etasjer og kjeller/garasjeanlegg. Leiligheten består av entré, bod, bad/wc, 2 stk. soverom, kjøkken og stue. Adkomst til syd-sydøstvendt markterrasse/uteplass på ca. 28 m² fra kjøkken og nord-nordvestvendt balkong på ca. 6,5 m² fra stue.

  Leiligheten disponerer 1 stk. kjellerbod (11,5 m²) og 2 stk. garasjeplasser (nr. 20 og 21) i felles garasje med 1 stk. lader for EL-bil. Plass nr. 21 er en HC-plass. Se pkt. "parkering" for mer informasjon. Ellers gateparkering etter stedets regler.

  Entré og innvendig bod:
  Velkommen inn i en lys leilighet med eikeparkett på gulv og malte overflater. Det er trappefritt inn til leiligheten og heis ned til parkeringskjelleren. I entreen er det god plass til skostativ og garderobeskap. Ved inngangsdøren har man en innvendig bod på 4 m².

  To soverom:
  Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverommet vender ut mot bilfritt område og har skyvedørsgarderobe. Det er god plass til dobbeltseng. Det andre soverommet har garderobeskap og passer perfekt til barnerom, gjesterom eller kontor.

  Bad/wc:
  Pent flislagt bad/wc fra byggeår i 2010. Badet er romslig og har varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger salget. Ellers består badet av vegghengt wc, servant, speil med overlys, veggskap og åpen dusj med skinner til forheng.

  Kjøkken og markterrasse:
  Leilighetens kjøkken er separat og har plass til en hyggelig spiseplass ved vinduene. Kjøkkeninnredningen er tilpasset rullestol og består av slette laminerte fronter, laminat benkeplate, dobbel oppvaskkum, kjøkkenventilator i stål/glass med kanal ført til byggets felles ventilasjonskanal, integrert koketopp og stekeovn, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Komfyrvakt montert under overskap/kjøkkenventilator. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

  Fra kjøkkenet har man utgang til en deilig markterrasse på hele 28 m². Markterrassen er syd-sydøstvendt og har morgen- og formiddagssol. Her er det betongheller, lys og stikkontakt. Det er tillatt å grille og det må tas særskilt hensyn til naboene.

  Stue og balkong:
  I stuen er det plass til både sofagruppe og spisebord. Det er store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Leiligheten er oppvarmet ved varmegjenvinning fra ventilasjonsanlegg og radiatorer fra sentralt varmeanlegg. Dette er inkludert i felleskostnadene på akonto. Telia er borettslagets leverandør av TV og internett. Fra stuen ser man ut mot Lønnealleen som får flotte blader på vår/sommer.

  Fra stuen er det utgang til en balkong på 6,5 m². Balkongen er nord-vestvendt og har trelemmer på gulv, lys og stikkontakt. Som andelseier har man også tilgang til takterrassen i oppgang B. Her er det felles sittegrupper og solsenger, samt fantastisk utsikt mot blant annet Oslofjorden, sentrum, Holmenkollen og oppover Groruddalen.

 • Areal

  Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm

 • Standard

  Fra tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS, datert 22.03.23 (Se utdypende informasjon i tilstandsrapport):
  Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må allikevel alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bad/wc er bygget i regi av utbygger i 2010 (byggeår). Det er ikke fremlagt dokumentasjon på løsninger og utført arbeid på bad, men dette antas å ligge hos styret i borettslaget/sameiet.

  Overflater:
  Gulv: Fliser på bad/wc, ellers eikeparkett.
  Vegger: Fliser på bad/wc, ellers malte flater.
  Himling: Malte flater.

  Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad (TG 2 og TG 3):

  Det er ingen punkt i tilstandsrapporten merket med TG 3.

  TG 2- Avvik som kan kreve tiltak:
  Dører: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av stedvis bruksslitasje på entrédør.

  Radon: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende sikring mot radon, eller manglende dokumentasjon på målinger i boligen. Det anbefales radonmålinger på etasjer til og med 2. etasje i boligblokken. Dette er styret i borettslaget sitt ansvar.

  Innvendige dører: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av stedvis bruksslitasje på dørblader.

  Våtrom: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av ikke tilfredsstillende høydeforskjell mellom topp slukrist og topp membran ved terskel iht. preaksepterte ytelser i veiledningen til forskrift.

  Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget er av nyere dato, men det foreligger ikke samsvarserklæringer på alt av det elektrisk arbeid som er utført i boligen. Det anbefales av den grunn en utvidet EL-kontroll.

 • Utstyr

  - Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer på kjøkken og fryser i bod. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  - 2 parkeringsplasser i kjeller.
  - En kjellerbod på 11,5 m².
  -Hylle, oppheng og tråkurver i bod, garderobeskap på et soverom og skyvedørsgarderobe på et soverom.
  - Innvendig sol- og lysavskjerming består av persienner i stue, kjøkken og begge soverom.
  - Brannslange, felles sprinkelanlegg og felles brannvarslingsanlegg i boligen.
  - Automatsikringer i sikringsskap.

 • Oppvarming

  Varmegjenvinning fra ventilasjonsanlegg, ellers er leiligheten er oppvarmet med radiatorer fra sentralt varmeanlegg og elektriske varmekabler på bad/wc.

 • Tomten

  Borettslaget eier tomten på 2809,4 m². Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplener, beplantning, asfalterte internveier m.m.

 • Parkering

  Det medfølger 2 stk. parkeringsplasser i blokkens kjeller med heisadkomst. Plassene er merket med nr. 20 og 21, og det medfølger 1. stk. elbil-lader. Plass nr. 21 er en handicapplass (HC-parkering) og er derfor større enn plass nr. 20. Se forøvrig bilde i annonsen. Andelseieren som disponerer denne plassen (uten dokumentert behov) må akseptere å bytte plass dersom en annen andelseier kan dokumentere at han eller noen i husstanden har behov for handikapplass. Bytte av handikapplass skjer etter avgjørelse av borettslagets styre. Ifølge styreleder er det ingen p.t. som har meldt et slikt behov, men det kan skje i fremtiden.

  I henhold til vedtektene pkt. 4: En av garasjeplassene som leilighet 3006 har bruksrett til, er finansiert fullt ut av kjøper (ikke med fellesgjeld), og kan omsettes fritt innenfor borettslaget. En slik omsetning vil måtte føre til en endring av denne bestemmelse.

  Det er mulig å leie ut parkeringsplasser til øvrige andelseiere og borettslaget har en fin hjemmeside for oppslag.

  Det er ellers gateparkering i Sigrid Undsets vei, samt kommunale ladestasjoner som benyttes etter gjeldende regler.

 • Borettslaget

  Lønnebakken Borettslag - Borettslagets hjemmeside: https://vibbo.no/lonnebakken/om

  Borettslaget ligger i bydel Alna, og har adresse Sigrid Undsets Vei 7 A, B, C, D og E og består av 34 andelsleiligheter. Første innflytting skjedde i 2010.

  Telia benyttes som leverandør til TV, internett og telefoni.
  Vaktmestertjenester på borettslagets fellesområder gjennomføres av Bygårdsservice AS.
  Bjerke Ventilasjon utfører service to ganger årlig på borettslagets 3 ventilasjonsanlegg.
  Andenæs VVS AS som vår leverandør av varme/rør og kontroller av fyrhuset.
  PHONO elektro-akustikk AS er leverandør av dørtelefonsystemer. Benyttes også til produksjon av nye transparente navneskilt.
  Zaptec er leverandør av elbilladeanlegg. Charge365 sørger for all fakturering til brukerne av anlegget.
  Det har blitt arrangert sommerfester for beboere på takterrassen.
  Dugnad må påregnes.
  Techem benyttes til avlesing og fordeling av kostnader til oppvarming, ventilasjonsvarme og varmt forbruksvann til den enkelte beboer. Det må fylles ut et skjema på overtagelsen: https://www.techem.com/no/no/info-og-service/eierskifteskjema som sendes til Techem.
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Se mer informasjon under pkt. "Andel fellesgjeld/fellesformue".

  Informasjon fra styret om fremtidig vedlikehold og rehabilitering:
  - Energiredusering, på Generalforsamlingen/Årsmøte 2022 ble det besluttet å foreta en energikartlegging av borettslaget for å komme frem til mulige strømbesparende tiltak. Vi valgte å gå for Smart Elektro Energispar AS. Underlaget for energikartleggingsrapporten er/-blir lagt ut som eget tema på Vibbo. Hvilken løsning(er) som borettslaget eventuelt vil gå for, kommer som egen sak på beboermøte etter at årsmøte er avholdt.
  - Nødlysanlegget blir den neste oppgradering vi skal foreta oss i år. Som i garasjeanlegget er dette armaturer som står på 24/7, der de fleste er bestykket med backup-batteri for nødlys. De er bestykket med PL-rør (2x24W). De nye blir sensorstyrte LED armaturer på ca. 20W med batteribackup. De har omtrent samme størrelse som øvrige LED armaturer i oppgangene. Dette gir en energibesparelse på ca. kr.14000,- pr år ved en pris kr. 2,00 pr kWh.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. For mer informasjon, se husordensreglene §5.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Sigrid Undsets vei 7 A-E - Boligblokk - Ferdigattest - 2011

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf. borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  705230051

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja, 20 dagers styregodkjennelse.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 1 lån:

  1) Annuitetslån i Husbanken med total lånesaldo på kr. 23.487.068,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 962.351,- Total restnedbetalingstid er 36 år og 11 mnd. 4 terminer pr. år. Flytende rente 2,39%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 3.459,- som er inkludert i felleskostnadene. Det betales avdrag på lånet. IN-ordning.

  IN-ordning: Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld) på lån nr. 1, Annuitetslån i Husbanken. Andel fellesgjeld kan innfris i sin helhet eller med min. kr 60.000,- inntil to ganger i året (etter avtale med forretningsfører - 30/5 og 30/11). Ved nedbetaling vil andelseier få redusert sine kapitalutgifter (pr. d.d. kr. 3.459,-), som kreves inn sammen med felleskostnadene.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler June Berg Peersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål