June Berg Peersen har gleden av å presentere Simon Darres vei 42!

1 av 42

Simon Darres vei 42

Rekkehus med garasje og flott utsikt. Bad 2013. To solrike uteplasser. Nær T-bane m/linje 2 & 3, skole/barnehager.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 6 958 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 6 200 000

Fellesgjeld: kr 741 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 992

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Nabolagsprofil, Simon Darres vei 42

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS tlf, 22 86 55 00

 • Forsikring

  Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6659380.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 278 635
  Som sekundærbolig: kr 4 603 085

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader kr. 6 992,- pr. 01.07.23
  Felleskostnadene inkluderer: Garasje, betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og vaktmestertjenester til fellesområder.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld kr. 741.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2023.
  Sum andel fellesformue kr. 13.715,- pr. 31.12.2022.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  6 200 000,- (Prisantydning)
  741 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 941 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 958 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Er du på utkikk etter et hyggelig rekkehus med to solrike uteplasser og garasje i et barnevennlig område?

  Simon Darres vei 42 er et rekkehus over 2 plan med egen garasje. Garasjene er klargjort for ladebokser. Det består av: 1. etasje med entré, bad/wc fra 2013, 3 soverom, kjøkken og spisestue. Underetasje med stue, vaskerom, gang og tre boder. Et fint rekkehus, med hage både foran og bak. Den ene uteplassen ved inngangspartiet har morgensol og er på ca. 23 m². Her er det også en utvendig bod på 3,7 m². Den andre uteplassen har utgang fra stuen og er vest-sydvestvendt på ca. 32 m². Det er en frodig hage med blant annet prydbusker for skjerming og plommetre.

  Denne boligen er ypperlig for de som ønsker å bo sentralt med umiddelbar nærhet til T-bane (linje 2 og 3), buss, treningssenter, kjøpesenter, samtidig kort vei til Østmarka. Stille og tilbaketrukket på et lite høydedrag med flott utsikt over deler av byen. Meget barnevennlig boligområde med trygg, bilfri skolevei på gangvei, samt barnehage i umiddelbar nærhet.

  Borettslaget med styrets egne ord: I de årene borettslaget har bestått er det lagt ned mye arbeid i opparbeiding av utearealene og resultatet er frodige og vakre hager. Det gjennomføres også mye vedlikehold av fellesarealer gjennom dugnadene som gjennomføres vår og høst.
  Den lille skogteigen mellom husrekkene kalt Lilleskogen, har alltid vært til glede for de yngste beboerne. Blomster, bær og sopp og de mange fine gjemmestedene der gjør borettslaget til et spennende sted å vokse opp.

 • Beliggenhet

  Rekkehuset ligger fint til i blindveien Simon Darres vei. Det er et hyggelig og attraktivt boområde på Tveita. Stille og tilbaketrukket på et lite høydedrag med flott utsikt over deler av byen. Meget barnevennlig boligområde med trygg, bilfri skolevei på gangvei, samt barnehage i umiddelbar nærhet. Et sentralt område med kort vei til nærbutikk, Tveita senter, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud.

  Kollektivtilbud:
  Rett i nærheten ligger Hellerud T-banestasjon med 2 linjer (Linje 2 og 3) og ca. 10 min til sentrum. Nærmeste bussholdeplass er "Tveten gård" i Tvetenveien. Her går buss nr. 76 og natt- og morgenbuss nr. 2N. Fra bussholdeplass "Tveita" i Tvetenveien går buss nr. 58, 61A, 69, 76, 79, 61B, 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn.

  Shopping:
  Det er få minutters gange til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Fyrstikktorget på Helsfyr, Fretex Alnabru, Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

  Fritidsmuligheter:
  Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Rett ved leiligheten ligger Tveten gård som har søndagscafé og et variert tilbud av arrangementer.

  Skoler og barnehager:
  Simon Darres vei 42 har trygg og bilfri gangvei til Tveita skole (1.-7. kl.) og Hellerud videregående skole. Haugerud skole (8.-10.kl.) tar imot elever fra Tveita skole. Sørhellinga barnehage (1-6 år) er nærmeste barnehage. Det finnes også flere barnehager i området, blant annet Godlia barnehage, Vassenga FUS barnehage og Godliaskogen barnehage for å navne noen.

 • Byggemåte

  Rekkehusbebyggelse over 2 plan og krypkjeller oppført med bærende konstruksjon i bindingsverk av tre med utvendig beiset/malt panel og yttertak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med papp. Grunnmur er antatt å være i betong/lettklinker, støpt dekke over krypkjeller i gang, vaskerom og boder, ellers etasjeskille i trebjelkelag. Adkomst til krypkjeller fra bod i underetasje.

  Vinduer med malte trerammer og 3-lags glass fra 2018. Balkongdør med malte trerammer og 3 lags glass fra 2018, samt lakkert ytterdør m/glassfelt.

  Dagens planløsning i boligen avviker i forhold til godkjente/byggemeldte tegninger. Trapp til underetasje er flyttet inn mot vegg mot nabo, samt bad og wc er slått sammen.

  Regler for påbygging:
  Påbygging tillates hvis den enkelte borettshaver ønsker det, ut fra hovedprinsippet om at utvendige bygninger må være ensartet innenfor rammen av allerede godkjente tegninger for den enkelte leilighetstype, kfr. Vedtektene pkt. 5-3.

  Informasjon fra borettslaget: Det ble i 2017/18 utført større rehabiliteringer på utvendig bygningsmasse i borettslaget: Forsterkning og etterisolering av tak, med tilhørende tekkearbeider og blikkenslagerarbeider, isolasjonstykkelse økt fra 150 mm til 350 mm og alt av beslag på tak, pipebeslag og luftekanaler, system for takavvanning er blitt nytt. Utskifting av gammel isolasjon og etterisolering av yttervegger og utkragende dekker, isolasjonstykkelse økt fra 100 mm til 200 mm med ny kledning på yttervegger, utkragende dekker og gesimskasser. Nye 3.lags energiglass vinduer, terrassedører og ytterdører, nye ytterdører dørbredde endret fra 90 cm til 100 cm for å imøtekomme krav til universell utforming. Nye veggventiler i alle rom, nye skillevegger og nye uteboder. For ytterligere informasjon vedrørende vedlikeholdsarbeid/rehabiliteringer på borettslagets boligmasse se årsberetning, eller kontakt styret.

 • Innhold

  Rekkehus over 2 plan med to uteplasser. Boligen består av:

  1. etasje består av entré, trapperom, 3 stk. soverom, kjøkken og spisestue med adkomst til og øst-nordøstvendt uteplass/hage på ca. 23 m² fra entré. Utvendig bod på ca. 3,7 m²

  Underetasje består av trapperom, stue, gang, vaskerom og 3 stk. boder. Adkomst til krypkjeller fra en bod, samt utgang til en vest-sydvestvendt uteplass på ca. 32 m² fra stue.

  Boligen disponerer privat garasje (nr. 73) i felles rekke. Garasjen ligger i enden av snuplassen nærmest boligfeltet og har mulighet for montering av ladeboks. Kontakt styret for mer informasjon.

  BOLIGENS 1. ETASJE (57 m²):

  Inngangsparti og entré: Ved inngangspartiet er det en øst-nordøstvendt uteplass på ca. 23 m². Her er det en inngjerdet hage med hekk, gressplen, heller og blomsterbed. Et hyggelig inngangsparti med morgensol. Det er også en praktisk utebod på 3,7 m² Andre andelseiere har bygget ut entreen/boligen med forskjellige løsninger inne. Eventuelle spørsmål om påbygg må rettes til styret.

  Velkommen inn i en entré med oppheng for klær og plass til skostativ. Det første som møter deg er lys og utsikt fra spisestuen. Boligen er tilknyttet boligalarm fra Verisure som kan overtas dersom ønskelig. Fra entreen er det inngang til bad/wc.

  Bad/wc:
  Boligen har et lekkert bad/wc som ble pusset opp av fagfolk i 2013. Badet har varmekabler i gulv og består av vegghengt wc, veggskap, servant med underskap, overskap med speilfronter og lys, samt inn-/utadslående dusjdører. Badet er slått sammen av tidligere bad og wc. Vinduet er frostbelagt for å hindre innsyn, samtidig som man beholder lysinslipp.

  3 soverom:
  Boligens første etasje har tre gode soverom. Hovedsoverommet har flott utsikt og er romslig med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Den ene veggen er dekket med plassbygget skap. Det andre soverommet fungerer i dag som et kontor. Rommet har også flott utsikt og et mindre plassbygget skap. Det tredje soverommet har plass til seng og kommode, samt har garderobeskap med skyvedører. Soverom 1 og 2 har nyere markiser utenfor vinduene.

  Kjøkken og spisestue:
  Boligen har et hyggelig kjøkken med vindu og enkel tilgang til spisestuen. Kjøkkeninnredningen består av lakkerte 1-speils profilerte formpressede fronter, heltre benkeplate med fliser over, 2 stk. enkel oppvaskkum, kjøkkenventilator i stål antatt med kanal ut, samt frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Eier har benkeplaten som ble skjært ut til den ene oppvaskkummen. Denne blir brukt som et lokk over oppvaskkummen når den ikke er i bruk, noe som forlenger benkeplaten ved behov.

  I spisestuen er det plass til spisebord. Her får man en flott utsikt fra vinduene i 1. etasje. Det er en vidstrakt utsikt og man ser over rekkehusene på nedsiden. Rekkehusets vinduer er fra 2018 og har nyere utvendig markise som styres med bryter inne. Trappen ned til underetasje er flyttet fra opprinnelig løsning for å gi mer rom både i 1. etasje og i underetasjen.

  UNDERETASJE (P-rom 38 m² og s-rom 10 m²):

  Stue og hage:
  Trappen tar oss ned i underetasjen med en romslig stue med god plass til hele familien. Her er det en Jøtul kamin med vedovn og peis, noe som både gir varme og hygge på vinteren. I stuen er det god plass til sofagruppe og det er Tv-uttak med Teila som leverandør. Kabel-TV og internett er inkludert i felleskostnadene. Stuen har balkongdør og store vinduer fra 2018.

  Balkongdøren tar deg ut til en oase av en hage. Hagen er vest-sydvestvendt på hele 32 m². Her er det en skjermet uteplass med skiferheller. Her sitter man skjermet fra naboene med levegger på hver side og prydbusker. Hagen har gode solforhold og her er det blant annet plommetre og blomsterbed.

  Vaskerom og boder:
  Boligen har et stort vaskerom med sluk og opplegg til vaskemaskin. Her er det en stor varmtvannsbereder på ca. 287 liter fra 2012. Det er også god plass til oppbevaring og stikk til fryser.

  3 boder:
  Bodene er på tilsammen 10 m² og gir gode muligheter for oppbevaring. Det er oppheng for klær og hyller. I den ene boden finner man sikringsskapet med automatsikringer. Det er en luke i gulvet til krypkjeller.

 • Areal

  Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 105 kvm

 • Standard

  Fra tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS, datert 24.05.23 (Se utdypende informasjon i tilstandsrapport):
  Boligen fremstår med vaskerom av eldre dato, samt noe bruksslitasje på innvendig bygningsmasse og stedvis overflatebehandling/modernisering må påregnes ved et eierskifte. Det opplyses av eier at bad/wc er pusset opp i 2013 med utførende håndverker Oslo Bad AS. Det er fremlagt dokumentasjon, bilder, eller våtromsbevis på bad/wc.

  Overflater:
  Gulv: Fliser på bad/wc, ellers korkfliser, belegg, malt betonggulv, laminat og parkett.
  Vegger: Fliser på bad/wc, ellers malt/ubehandlet panel, malt tapet, malt strie og malte flater.
  Himling: Malte flater med downlights på bad/wc, ellers beiset/ubehandlet panel, malt strie og malte flater.

  Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad (TG 2 og TG 3):
  TG 3 - Store eller alvorlige avvik:
  Etasjeskillere/gulv mot grunn: Det er målt høydeforskjell/skjevheter på stikkprøver i 1. og underetasje. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av standardens strenge vurdering av skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn.

  Pipe: Tilstandsgrad 3 settes på bakgrunn av pipeløp som er kledd inn med plater på soverom i 1. etasje. Det er ikke mulig å foreta en fullstendig kontroll av pipeløp.

  Vaskerom: Tilstandsgrad settes på grunn av alder/gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging av tettesjik og manglende garantier. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at eldre våtrom er å betrakte som en risikokonstruksjon.

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig overflater: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder på belegg, malingflass på betonggulv, solskill i korkfliser, stedvis svikt/knirk i gulv, samt stedvis bruksslitasje på overflater.

  Radon: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende sikring mot radon, eller manglende dokumentasjon på målinger i boligen. Dette er styret i borettslagets ansvar. Ifølge eier har borettslaget tatt stikkprøver på radon i borettslaget og avventer resultat.

  Rom under terreng: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tilstandsgrad settes på bakgrunn av registret det som antatt er saltutslag på vegg i vasker. Tilstandsgrad settes også på bakgrunn av manglende gjennomlufting av krypkjeller.

  Innvendig trapp: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av for lavt rekkverk i trapp og manglende håndløper.

  Innvendige dører: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje, samt dør/dører som tar/subber i karm/terskel.

  Plassbygget skap: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje.

  Bad/wc:
  - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av dør i våtsone på bad/wc. Dusjnisje på bad har en definert våtsone som er på min. 1 m. ut på hver side. Dør på bad er plassert innenfor denne våtsonen. Dette har liten betydning, men standardens strenge krav gjør at dette vurderes til TG 2.
  - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av ikke tilfredsstillende høydeforskjell mellom topp slukrist og topp membran ved terskel iht. preaksepterte ytelser i veiledningen til forskrift.

  Kjøkken: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje på kjøkkeninnredning.

  Vannledninger og avløp: Tilstandsgrad settes med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for originalt røranlegg i kobber er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at eldre vannrør er en risikokonstruksjon. Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende adkomst til vannskap på grunn av rørføringer og manglende merking av rørkurser i vannskap.

  Ventilasjon, kjøkken: Tilstandsgrad settes på bakgrunn av manglende ventilasjon på kjøkken.

  Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget er av eldre og nyere dato. Det foreligger ikke samsvarserklæringer på alt av det elektrisk arbeid som er utført i boligen. Det anbefales av den grunn en utvidet EL-kontroll.

 • Utstyr

  - Følgende hvitevarer medfølger: Komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap på kjøkken. Vaskemaskin og fryser i underetasje. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  - Hylle og oppheng i entré, hyller i boder, plassbygget skap på 2 stk. soverom og garderobeskap med skyvedører på et soverom, samt hyller under trapp i stue.
  - Utvendig solavskjerming består av nyere markiser over vinduer i 1. etasje på vest-sydvestvendt fasade (2 stk. soverom og spisestue). Markisene styres med bryter på vegg inne.
  - Automatsikringer i sikringsskap.
  - Kabel-TV/internett fra Telia.
  - Alarm med abonnement fra Verisure, kan overtas av kjøper. Dersom det ikke er ønskelig vil Verisure montere ned anlegget.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med vedovn i stue, panelovner og elektriske varmekabler på bad/wc.

 • Tomten

  Boligen disponerer hagedel pent opparbeidet med gressplen og beplantning, prydbusker og terrasseplatting. Felles eiet tomt for borettslaget på ca. 34.096 m². Fellesareal opparbeidet med gressplen, beplantning, prydbusker og trær, samt asfaltert adkomst og internveier.

 • Parkering

  Boligen disponerer 1 garasjeplass (nr.73) i felles rekkegarasje. Garasjerekken ligger nærmest boligfeltet, rett ved snuplassen i Simon Darres vei. Ifølge informasjon fra styret er strøm til garasjer oppgradert mht. el-billading. Kontakt styret for mer informasjon om anskaffelse av egen ladeboks og pris på dette. Forøvrig gjesteparkering og gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Sørhellinga Borettslag - www.vibbo/sorhellinga

  Sørhellinga Borettslag består av 75 andelsleiligheter i form av rekkehus og er tegnet av Rinnan og Tveten arkitektkontor. Byggearbeidene ble påbegynt i 1963 og første innflytting skjedde i 1965. Tomten er på 34 115 m² og var først festetomt, men ble kjøpt av borettslaget i 1986. Eiendommen har gårds- og bruksnummer 140/32.

  Borettslaget har en løpende avtale med:
  - Bygårdsservice AS for snømåking av gangveier og parkeringsplasser og plenklipping.
  - Franzefoss for leie av hageavfallscontainer.
  - Telia som inkluderer bredbånd. Dekoderen til TV skal følge leiligheten ved salg.
  - Anticimex som er på jevnlige kontroller av våre rotte-feller.
  - Norsk brannvern AS for årlig kontroll av våre røykvarslere og brannslukningsapparater.
  - Elektro Nettverk som har service på all fellesstrøm inkl. ladeanlegg.
  - Kabel-TV/bredbånd: Ja, kollektiv avtale med Telia. Dekoder skal følge leiligheten ved salg.
  - Låneopptak: Ingen kjente låneopptak.

  STØRRE VEDLIKEHOLD OG REHABILITERING
  2000 Skiftet varmekabler. Asfaltert øvre del av gangvei fra nr. 4 til nr. 7.
  2004 Utbedring luftekanaler i krypkjeller.
  2005 Ny varmekabel i gangvei fra nr. 1 til nr. 25.
  2006 Byttet dårlig panel på garasjer. Lagt nytt gulvbelegg i øverste etasje i dobbeltgarasjen. Avstivet og sikret nedre etasje i dobbeltgarasjen. Bygget styrerom og -garasje som tilbygg til dobbeltgarasje.
  2007 Alle piperør i skorsteinene er skiftet og det er satt inn varmehindrende sten i feielukene. Oppsett av gjerde i tomtegrensa langs Lønnealléen.
  2008 Skiftet sikringsskap til fellesanleggene. Skiftet til 3-fas strøm og automatsikringer i boligene. Stoppekraner, utvendig og innvendig er kontrollert og skiftet.
  2010 Nedre dobbeltgarasje rehabilitert.
  2011 Drenering i nr. 11. Rørledningsbrudd v/nr. 4 og nr. 45.
  2012 Drenering nr. 29 - 34. Høytrykksspyling av avløpsnettet.
  2013 Drenering nr. 10 - 13 og nr. 70.
  2017 Rørfornying fra nr. 45 - 49. Reparasjon av skade stikkledning nr. 29 - 34.
  2017-18 Rehabilitering av fasader.
  2019 Utskifting av kjellervinduer. Beising av garasjer.
  2020 Belysning gangveier
  2021 Maling/beising av husene sommeren 2021.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde en hund eller en katt under forutsetning av at vedkommende beboer undertegner en egen erklæring (se vedlegg).

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Simon Darres vei 40 - 44 - Rekkehus - Hus 206 - Felt L - Ferdigattest, datert 1974.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Finn.no: Visningstekst

  Ta kontakt med megler på tlf: 913 70 202 for å avtale privatvisning.

 • Oppdragsnummer
  705230063

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Forkjøpsretten vil bli utlyst på nytt den 30. august, med en meldefrist på minst 5 virkedager. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja, 20 dagers styregodkjennelse.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 1 lån:

  1) Annuitetslån i OBOS Banken med total lånesaldo på kr. 55.678.638,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 740.109,- Total restnedbetalingstid er 34 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 4,2%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 3.406,- som er inkludert i felleskostnadene. Det betales avdrag på lånet.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler June Berg Peersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål