Velkommen til Skansen terrasse 15!

1 av 25

Skansen terrasse 15

Lys og trivelig 2-roms toppleilighet m/flott utsyn og stor vestvendt terrasse m/gode solforhold. Garasje. V.vann inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 3 153 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 800 000

Fellesgjeld: kr 336 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 403

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Obos, tlf. 22865500

 • Forsikring

  Tryg Forsikring - polisenummer 8079339. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 801 397,-
  Som sekundærbolig: kr 2 885 030,-

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4 403,- pr. mnd.
  Herav:
  Felleskostnader kr 4 063,-
  Overvåkingsanlegg kr 105,-
  Trappevask kr 116,-
  Kabel-TV kr 119,-

  I tillegg inkluderer felleskostnadene garasjeplass, varmtvann, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, kapitalkostnader, samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 336 000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2023. Sum andel formue kr 9 489,- pr 31.12.2022

 • Garantiordning

  Ja

 • Totale kostnader

  2 800 000,- (Prisantydning)
  336 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 136 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 153 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Stille og idyllisk beliggende i et veletablert og populært boligområde på Ellingsrud Vest med marka som nærmeste nabo. Leiligheten ligger solrikt og usjenert til med stor terrasse og flott utsyn. Her bor du i rolige omgivelser tilbaketrukket fra all trafikk.

  Borettslaget og boligen grenser til Østmarka med badevann, turstier, sykkelveier, lysløyper og skiløyper mot Mariholtet, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

  Rema 1000 finner du ved innkjøring til borettslag. På Ellingsrud Senter finnes i tillegg til dagligvareforretning, Narvesenkiosk, frisør, skjønnhetssalong, m.m. På andre siden av E6 ligger Furuset senter som tilbyr et noe større utvalg av butikker, treningssenter og svømmehall. IKEA på Alnabru er kun en kort kjøretur unna. Det er heller ikke mer enn 7 minutter med bil til Lørenskog, hvor du finner store kjøpesentre som Metro og Triaden Lørenskog Storsenter.

  Godt kollektivtilbud i området med både buss, t-bane og flybuss i gangavstand. Kort gange til bussholdeplass i Erling Michelsens vei og Ellingsrudåsen t-banestasjon. Det går en rekke busser i området, både fra Ellingsrudåsen T-banestasjon og Karihaugveien. Med bil tar det ca. 7 min til Lørenskog, 10 min til Strømmen, 10 min til Lillestrøm, 12 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

 • Bebyggelse

  Området består hovedsakelig av blokk- og småhusbebyggelse.

 • Adkomst

  Med bil fra Oslo: Følg E-6 mot Gardermoen, ta av til Ellingsrud. Kjør så Karihaugveien og ta til høyre inn Edv. Munchs vei, ta så første til høyre inn Trygve Nilsens vei, ta så første vei til venstre inn til Skansen terrasse.

  Med t-bane eller buss: T-banens linje 2 stopper på Furuset eller Ellingsrudåsen. Her stopper også flere bussforbindelser. Ellers bussholdeplass i Edvard Munchs vei hvor buss 33 stopper og Ellingsrudåsen bussholdeplass hvor buss 2B, 2E og 33 stopper.

  Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved alle fellesvisninger. For ytterligere informasjon om adkomst, vennligst se kartskisse.

 • Byggemåte

  Terrasseblokk over 5 etasjeplan og kjeller oppført i 1981. Fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste masser/grunn. Støpt betongsåle og grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i støpt armert betong. Yttervegger i murverk/betong og utfyllende bindingsverk. Utvendige fasader forblendet med spekkmurt teglstein og fasadeplater, samt trepanel ved balkong partier. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takpapp/asfaltbelegg. Vinduer med 3-lags isolerglass, datostemplet 2012. Balkongdører med 3-lags isolerglass, datostemplet 2012. Hvit brann- og lydklassifisert entredør. B-30, og 35 dB klassifisert dør. For ytterligere beskrivelse av bygningen, vennligst se vedlagte tilstandsrapport.

 • Innhold

  Lys og trivelig 2-roms leilighet i byggets toppetasje med flott utsyn og svært gode solforhold. Veldrevet borettslag som har foretatt flere rehabiliteringer de senere år. Det er bl.a. skiftet vinduer, balkongdør og entredør i 2013. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Balkong er rehabilitert i 2019. Leiligheten har en god og arealeffektiv planløsning og er hovedsakelig oppusset i 2008. Leiligheten inneholder: entré/gang, romslig soverom, bad/wc, kjøkken med spiseplass, samt stue med utgang til stor vestvendt terrasse på ca. 15,5 kvm. Leiligheten disponerer gangbod og kjellerbod på hhv. 3 og 4,3 kvm. Det medfølger egen biloppstillingsplass i felles garasje under bygningen klargjort for elbillader. Garasjeanlegget er nylig rehabilitert. I tillegg er det fellesrom for sykler og fellesvaskeri i bygningen.

  Entré/gang: Praktisk entré med god plass for yttertøy og sko. Laminatfliser på gulv og malt strie på vegger. Malt himling. Nyere brann- og lydklassifisert entredør. Porttelefon.

  Bad/wc: Fliser på gulv og vegger. Malt himling. Dusjkabinett. Innredning i hvit profil med heldekkende servant og ettgreps blandebatteri. Speil og belysning over servant. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Beboere som har planer om oppgradering/rehabilitering av baderom bes kontakte styret på forhånd før det planlegges eller iverksettes arbeid.

  Soverom I: Godt soverom med god plass for dobbeltseng. Garderobeskap. Laminat på gulv og tapet på vegger. Malt himling.

  Kjøkken: Kjøkken med spiseplass og åpen løsning til stuen. Kjøkkeninnredning med sporfreste fronter i hvit utførelse fra 2008. Heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum og ettgreps blandebatteri. Fliser over benk. Lys over benk. Ventilator over koketopp. Vitrineskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Stekeovn, mikrobølgeovn, samt koketopp medfølger. Parkett på gulv og malt strie på vegger. Malt himling.

  Stue: Meget lys og trivelig stue med store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Parkett på gulv og malt strie på vegger. Malt himling. Persienner. Utgang til stor vestvendt og usjenert terrasse på ca. 15,5 kvm. Fliser på balkongdekke. Rekkverk i stål med frostet glass. Terrassemarkise. Flott utsyn til deler av Groruddalen og til skogholt.

  Boligen disponerer: Fast biloppstillingsplass i garasje med mulighet for elbillader. Gangbod på 3 kvm. og kjellerbod på 4,3 kvm. I tillegg er det fellesvaskeri og felles sportsbod for sykler i blokka.

 • Areal

  Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm

 • Standard

  Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) i Tilstandsrapport av Rune Kristiansen Takst AS. For utdypende informasjon, vennligst se tilstandsrapporten:

  TG IU- Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Terrassemarkise.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
  Våtrom > Bad generelt > Bad.
  Kjøkken > Stekeovn > Kjøkken.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
  Tekniske installasjoner > El-varme.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Stekeovn, koketopp, mikrobølgeovn, samt kjøl- og fryseskap. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med stråleovn i baderom. For øvrig ingen fastmonterte panelovner i leiligheten.

 • Tomten

  Eiet felles tomt på 44 357 kvm. Tomten ligger i et opprinnelig skog/-fjellterreng og godt tilpasset terrenget. Store felles grøntarealer som er opparbeidet med beplantning, sittegrupper, lekeplasser, sittegrupper med bord og benker, samt asfalterte internveier.

  Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Parkering

  Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg under blokka medfølger. P-plassen er klargjort for tilkobling av el-bil lader. Borettslaget har inngått avtale med Ohmia Charging AS. (TrønderEnergi). Avtaleinngåelse gjøres mellom beboer og Ohmia. Brukerne av ladeplassene betaler månedsprisen for drift, service, vedlikehold, oppgradering og strømforbruk. Flere gjesteparkeringer på oppmerket området. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Skansen borettslag. Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.skanbo.no/

  Borettslaget som består av 253 andelsleiligheter fordelt på 9 bygninger ligger i et opprinnelig skog/ fjellterreng og godt tilpasset terrenget. Store felles grøntarealer som er opparbeidet med beplantning, sittegrupper og lekeplasser, bord og benker, asfalterte adkomstarealer.

  - Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
  - Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste.
  - Fellesvaskeriet er i Skansen terrasse 11, 25 og 26 og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
  - Borettslaget har etablert et lite trimrom i skansen terrasse 28, som kan brukes av beboere i borettslaget.
  - Borettslaget har aktivitetsrom i Skansen terrasse 24 som kan leies til festlige anledninger eller overnatting. Rommet ble pusset opp i 2014.
  - Borettslaget har avtale med firma om trappevask.
  - Borettslaget leier ut ekstra boder dersom disse er ledige.
  - Navneskilt til postkasse og ringetablå skal bestilles hos styret, slik at man får enhetlige skilt.

  - Det er i 2011/12 utført rehabiliteringer i borettslaget med utbedring av fasader, etterisolering av bindingsverksvegger, rehabilitering av balkonger/terrasser, utskiftning av samtlige vinduer/dører, heiser, drenering, elektrisk anlegg og utearealer. Rehabiliteringene av terrasser med blomsterkasser i terrasseblokkene ble avsluttet med ferdigbefaring i mai 2020. Garasjeanlegget ble ferdig rehabilitert i 2021.

  Styret har følgende fremtidsprosjekter. Disse vurderes fortløpende og skal og må innpasses i borettslagets økonomi og drift:
  - Oppgradering av porttelefonanlegget,
  - Rørsystemet i berederrommene.

  - Renovering/oppgradering av avløpsrørene må/kan påregnes i løpet av dette 10-året. Rørene er fra 1981. Beboere som har planer om oppgradering/rehabilitering av badene bes kontakte styret på forhånd før det planlegges eller iverksettes arbeid. Renovering/oppgraderingen blir ikke iverksatt før avløpsrørene er kontrollert og status og tilstand er dokumentert.

 • Dyrehold

  Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt. Styret kan gi dispensasjon fra regel om dyrehold etter husleielovens §5-2. Den som bringer hund eller katt med seg ved tildeling av leilighet, eller som får dispensasjon fra hovedregel, skal undertegne spesiell erklæring.

  Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
  1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
  2. Eier av dyret må straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate seg på eiendommen.
  3. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom. Dette gjelder for eksempel oppskraping av dører og karmer, skader på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
  4. Ved brud på husordensreglene kan styre kreve at dyret blir fjernet fra borettslaget. Dette gjelder også der dyrehold til sterk sjenanse / ulempe for andre naboer. Som sterk sjenanse / ulemper regnes blant annet allergi likt bråk redsel mm. Skriftlig klage rettes til styret. Styret avgjør etter å ha forhandlet med partene hvorvidt en klage er berettiget, og om dyret etter dette kreves fjernet.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest, datert 14.10.1983

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen er regulert til boligformål. Området rundt er regulert til barnehage, byggeområde for senter, bygeområde for offentlige bygninger (skole), parkering, m.m.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæring, nabolagsprofil, reguleringskart, samt energiattest)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  705230124

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  25.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån iht. brev fra forretningsfører, datert 05.09.2023.

  Lånenr: HUS602-11437163 6
  Type lån: annuitetslån
  Restsaldo: kr. 1 601 787,-
  Andel av saldo: Kr. 4 552,-
  Restløpetid: 4 år og 3 mnd.
  Kapitalkostnader: kr 98,- pr mnd.
  Termin pr. år: 2
  Type rente: flytende rente
  Rente: 3,39%

  Lånenr: OBOS04-98208032895
  Type: annuitetslån
  Restsaldo: kr. 117 748 070,-
  Andel av saldo: Kr. 331 166,-
  Restløpetid: 28 år og 3 mnd.
  Kapitalkostnader: kr 1 828,- pr mnd.
  Termin pr. år: 12
  Type rente: flytende rente
  Rente: 4,75%

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Rolf Olsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål