Velkommen til visning i Skøyenåsveien 23!

1 av 22

Skøyenåsveien 23

Meget sentralt og hyggelig 2 - roms leilighet på Oppsal med stor vestvendt balkong, og fin utsikt mot Holmenkollåsen.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 133 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 050 000

Fellesgjeld: kr 66 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 355

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører.

 • Forsikring

  Borettslaget er forsikret i Gjensidige Forsikring polisenummer 56702814. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseier sørge for åbegrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS Eiendomsforvaltning AS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig
  håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet

 • Ligningsverdi

  Som primærbolig: Kr. 970 903
  Som sekundærbolig: Kr. 3 495 251

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. er 3355,- pr. md

  Felleskostnadene inkluderer oppvarming, TV /bredbånd (Valgmuligheter fra Telia, Kollektiv Flex Mini 100) , kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

  Felleskostnadene kan endres med 1 måneds varsel.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) Kr. 66.000,- (avrundet til nærmeste hele tusen) pr. 01.06.2023

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av
  partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  4 050 000,- (Prisantydning)
  66 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 116 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 133 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Entre:
  Her kommer du inn i en lys og romslig entre hvor det er god plass til oppbevaring av klær og sko.Ytterdør i tre med lyd-/brannklassifisering 35dB/B30. Dørtelefon montert i entré.

  Bad/wc:
  Flislagt bad pusset opp i regi fra borettslaget i tidsrommet 2002. Elektriske varmekabler i gulvet, og styres via trinnløs regulator.Baderomsinnredning med servantskap med skuffer og ett-greps blandebatteri.
  Speilskap med integrert belysning .Vegghengt toalett. Dusjhjørne med svingbare dører i herdet glass. Opplegg til vaskemaskin.

  Kjøkken:
  Pent og romslig separat kjøkken med takhøy kjøkkeninnredning. IKEA-kjøkkeninnredning er fra og ble pusset opp i 2007. Lyse folierte fronter, to overskap med glassdører. Dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/frys Godt med skap- og benkeplass. Heltre benkeplate. Pene mosaikk fliser på vegg over kjøkkenbenken ble flislagt i 2016. Ventilatorhette med kullfilter. 120L varmtvannsbereder plassert i hjørneskap på kjøkken. Varmtvannsberederen er fra 2011.

  Soverom:
  Denne leiligheten har et romslig og godt soverom. Her er det god plass til dobbelt seng samt nattbord. Stort skyvedørsgarderobeskap

  Stue:
  Leiligheten har en lys og trivelig stue. Stuen er møbleringsvennlig og har store vinduer som slipper godt med naturlig lys til hele rommet. Her kan du ha både en god sittegruppe og samtidig ha plass til en spisegruppe, og ellers øvrig møblement. Stuen har utgang til en stor og herlig vestvendt balkong på ca. 8 kvm med fin utsikt mot Holmenkollåsen. Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass fra 2018.

  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 2,4 kvm. og en loftsbod med ca. 8 kvm. gulvareal. Loftsboden er ikke målbar grunnet skråtak. Felles sykkelbod og fellesvaskeri.

 • Beliggenhet

  Skøyenåsveien 23 har en meget sentralt og fint beliggende i et rolig, veletablert og barnevennlig område på Oppsal, bydel Østensjø. Uteområde rundt boligen har store grønne og beplantede fellesarealer. Her har du alt du trenger i det daglige i umiddelbar gangavstand fra leiligheten. Det er meget gode kollektivtilbud med både T- bane og bussforbindelse. Det er 1 min gange fra leiligheten til Løypeveien bussholdeplass. Her finner du linjene 61 B, 78 A og 78 B. Oppsal T-banestasjon ligger 5 min gange fra leiligheten eller Skøyenåsen T-banestasjon som ligger 9 minutters gange fra leiligheten. Her går linje 3 Kolsås - Mortensrud.

  Herfra er det kort vei til både barne skole og ungdomskole samt flere barnehager i område. Dagligvarehandelen kan du gjøre i en av nærbutikken Kiwi Oppsal eller Rema 100 Oppsal. Hit går du på henholdsvis 10 og 11 min.
  Oppsal senter med et bredt utvalg av butikker, spisesteder samt andre service tjenester finner du 5 min spasertur fra leiligheten. En kort kjøretur unna ca 5 min med bil så kommer du deg til Tveita Senteret, eller du kan ta buss linje 61 B som tar deg hit på 12 minutter. Her er det rikelig med butikker, kafeer og spisesteder samt vinmonopol og Apotek.

  Er du glad i skog og mark er det ypperlig tilgang i kort avstand fra leiligheten. Her nærhet til vakre Østensjøvannet og Østmarka med sin fantastiske tur -og rekreasjonsmuligheter. Her kan du gå på ski på vinter, fiske og bade på sommer eller du kan padle eller benytte deg av kajakkk. Her finnes et bredt utvalg av muligheter.

 • Adkomst

  Via Skøyenåsveien. Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved felles visninger.

 • Byggemåte

  Murblokk over 4 etg oppført i 1955. I tillegg kommer kjeller og loft. Etasjeskillere av armert mur/betong. Fasade i mur forblendet med malt teglstein. Fundamentert med betong/støpt dekke til antatt faste masser/fjell. Valmtak med takstein. Taket er ikke besiktiget. Overnevnte informasjon er hentet fra tilstandsrapporten.

 • Areal

  Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

 • Standard

  Gulv:
  Flislagt gulv på bad. Øvrige rom med laminat.

  Vegger:
  Flislagte vegger på bad og over benkeplate på kjøkken. Øvrige vegger av malte/tapetserte flater. Innvendig fremstår boligen som normalt godt vedlikehold.

  Himling:
  Senket tak med plater på bad. Øvrige tak av malt mur.

  Innvendig fremstår boligen som normalt godt vedlikeholdt. Noe bruksslitasje, men ikke unormalt alder tatt i betraktning.


  Følgende har fått tilstandsgrad 2 & 3 i tilstandsrapport utført 08.08.23 av bygningssakkyndig takstmann Thor-Runar Johansen

  TG 2 Bad Overflate vegger og himling
  settes grunnet sprekk i flis, misfarging og svertesopp i hard og myk fug. TG2 settes også på grunn av alder. Badet har passert mer enn halvparten av forventet bruks-/levetid.

  Bad Overflate gulv
  TG2 settes grunnet misfarging av hard fug, samt alder. Badet har passert mer enn halvparten av forventet bruks-/Levetid.
  Merknader: Sprekk i flis nede ved gulv ved feste til dusjdør.Svertesopp og misfarging av hard og myk fug i dusjsone. Misfarging i hard fug, spesielt i dusjsonen. Ikke uvanlig mht. alder.

  TG 2 Bad Membran, tettesjiktet og sluk
  settes grunnet alder. Har passert mer enn halvparten av forventet bruks-/levetid.
  Fuktmåler benyttet: Det ble ikke søkt etter fukt på bad da dette ikke var mulig uten å gjøre destruktive inngrep. Merknader: Det ble ikke søkt etter fukt på bad da dette ikke var mulig uten å gjøre destruktive inngrep.

  TG 2 Kjøkken
  settes grunnet alder samt bruksslitasje. Kjøkkenet har passert mer enn halvparten av forventet levetid. Merknader: Noe bruksslitasje, ikke unormalt alder tatt i betraktning. Waterguard som lekkasjesikring bør etableres.

  TG 2 Andre rom
  settes grunnet bruksslitasje og svanke i gulv/laminat. Noe behov for modernisering.
  Merknader: Noe bruksslitasje, ikke unormalt alder tatt i betraktning. Svanke i gulv/laminat rett utenfor baderomsdøren.

  TG 2 Balkonger, verandaer og lignende
  settes grunnet høyde til rekkverk målt til 90cm. Ikke iht. gjeldende forskrift.

  TG 2 Varmtvannsbereder
  setts grunnet berederens plassering og manglende lekkasjesikring.

  TG 2 Ventilasjon
  settes grunnet naturlig ventilasjon.

  Følgende har fått tilstandsgrad 3:

  TG 3 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
  settes grunnet manglende dokumentasjon og alder på større deler av anlegget.
  Tiltak: El-kontroll av anlegget samt en evt. Utbedring/oppdatering til gjeldende forskrift.


  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon.Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller
  følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Se tilstandsrapport for utfyllende og fullstending informasjon.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer kjøl-fryseskap, komfyr med koketopp og oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Boligen varmes opp via radiatorer tilknyttet sentralvarme. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Styres via trinnløs regulator.

 • Tomten

  Tomten er på 46166 m² og ble kjøpt i 1986. Tomten er pent opparbeidet med div. beplantninger og prydbusker. Tomten er ellers utstyrt med sittegrupper og lekeapparater. Asfaltert internvei.

 • Parkering

  Borettslaget disponerer p-plasser og garasje som kan leies. Borettslaget har et ventelistesystem. Det er totalt 224 parkeringsplasser, hvorav 26 har mulighet for å lade elbil. I tillegg har borettslaget 11 ladeplasser for elbil (flyttes etter fullført lading). Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser. Øvrig parkering i gate etter gjeldende regler.

  Parkeringsplassene som ligger på hjørnet mellom Haakon Tveters vei 68 og 70 er blitt snudd etter pålegg fra Oslo kommune. Dette slik at vi ikke lenger må rygge/kjøre ut over fortau og sykkelsti når disse skal benyttes. På plassene er det klargjort for lading av elbil. Dette er første del av arbeidet med å rehabilitere veien rundt lekeplassen som vi har overtatt av kommunen nylig. Arbeidet vil fortsette i 2023.

 • Vei/vann/avløp

  offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 597 andelsleiligheter.
  Oppsal Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948544474, og ligger i bydel Østensjø i Oslo kommune.
  Gårds- og bruksnummer: 146 238
  Første innflytting skjedde i 1954.

  Til Oppsal borettslag tilhører følgende adresser:
  Haakon Tvetervei 38, 40-60, 62,63,66,68,70,72,76,78,80,82,84
  Skøyenkroken 1,3,5,7,9
  Skøyenåsveien 12-33, 35

  Borettslaget har også eget vaskeri. 2021/2022 ble ny betalings- og reserveringsløsning på vaskeriet klar til bruk.

  Borettslaget er tilknyttet Oppsal vaktmestersentral. De har ansvaret for alle vaktmestertjenester, herunder blant annet snørydding, gressklipping, nøkkelsystem, forfallent arbeid og så videre. Oppsal Borettslag har ingen ansatte.

  Større vedlikehold og rehabilitering som er gjennomført i borettslaget
  2022 - 2022 Trappeoppganger
  2022 - 2022 Takomtekking/Solcellepanel
  2021 - 2021 Trapp utvendig
  2019 - 2020 Vindusrehabilitering
  2018 - 2019 Nedgravde avfallsbrønner
  2017 - 2019 Uteanlegg og inngangspartier Lys og asfaltering
  2016 - 2016 Callinganlegg og elektronisk låssystem
  2016 - 2019 Oppgradering av parkeringsplasser internveier og inngangspartier
  2015 - 2015 Byttet loftsdører
  2015 - 2016 Oppgradering av lekeplasser
  2014 - 2014 Malerarbeid/overflatebehandling blokker samt skifte taknedløp og dører på de gamle søppelrommene.
  2012 - 2012 Ledlys i alle oppganger og utelys
  2011 - 2011 Rehabilitering inngangsparti
  2011 - 2011 Drenering Haakon Tveters vei 74-78
  2011 - 2011 Takarbeid, plen mot T-bane
  2010 - 2010 Utvidelse parkeringsplasser
  2010 - 2010 Opprustning lekeplass
  2010 - 2010 Asfaltering/terrengjustering


  Planlagt rehabilitering og vedlikehold
  • Veien rundt lekeplassen skal rehabiliteres og arbeidet vil starte i 2023
  - Dette inkluderer også etablering av flere ladeplasser for elbil
  - Det vil også bli etablert belysning på den store lekeplassen
  • Det arbeides med å etablere sykkelparkeringshus på enkelte steder i borettslaget.
  • Det vil bli montert sikringssutstyr for arbeid på tak på flere av våre tak.
  • Ferdigstilling av solcelle-prosjektet.

  Borettslagets drift og vedlikehold er beregnet kr 11 000 000 til større vedlikehold som omfatter diverse tiltak (ref. styrets redegjørelse over), og det legges opp til at dette lånefinansieres. Samtidig har styret fokus å minimere låneopptaket innenfor en ansvarlig ramme.
  Se borettslaget årsberetning for fullstendig og utfyllende liste. Denne finner du på borettslagets hjemmeside.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med dyrehold i Oppsal Borettslag og forutsetter registrering. Skjema for registrering av dyrehold fås ved å henvende seg til styret.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest blokk datert 04.11.1960
  Det foreligger ferdigattest balkong datert 29.10.1993
  Det foreligger ferdigattest vinduer datert 04.09.1987

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke odel på eiendommen

 • Diverse

  Godkjenning markedsføring
  Kjøper samtykker i at OBOS Eiendomsmeglere As benytter dette salget som referansesalg i sin markedsføring.

  Meglersvederlag
  Meglers vederlag: fastpris kr. 35 000,-
  Tilretteleggingsgebyr: kr. 12 500,-
  Markedspakke: kr. 21 700,-
  Opplysningspakke: kr. 9 300,-
  Oppgjørshonnorar: kr. 7 250,-
  Visninger : kr 2 500,- pr. stk.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704230040

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedteksfestet forkjøpsrett for lagets øvrige andelseiere, dernest for øvrige OBOS medlemmer.Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  28.08.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko. Borettslaget har en frist på 20 dager fra søknaden kom frem til laget. Kjøper har ikke rett til å ta boligen i bruk før søknaden er godkjent, ref. lov om brl § 4-5.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 01.06.2023

  Lån 1)
  Restsaldo: 33.263.944,-
  Restsaldo andel: 53.081,-
  Restløpetid: 8 år, 9 md
  Terminer per år: 12
  Type rente per år : Flytende
  Rentesats: 4,45 %

  Lån 2)
  Restsaldo: 7.879.120,-
  Restsaldo andel : 12.571,-
  Restløpetid: 20 år
  Terminer per år : 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 4,40 %

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling. Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

  For borettslagets drift og vedlikehold er det beregnet kr 11 000 000 til større vedlikehold som omfatter diverse tiltak (ref. styrets redegjørelse over), og det legges opp til at dette lånefinansieres. Samtidig har styret fokus å minimere låneopptaket innenfor en ansvarlig

  Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Camilla Blix

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål