Fasade, velkommen på visning i Smedgata 7 A!

1 av 21

Smedgata 7A

Pen 3-roms i klassisk bygård fra 1890. God takhøyde, originale tregulv og vedovn. Stukkatur og rosett i taket. Vv inkl

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 5 466 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 5 300 000

Fellesgjeld: kr 149 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 837

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring - polisenummer 57535202. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 375 888,-.
  Som sekundærbolig: kr 4 953 198,-.

 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

 • Felleskostnader

  4 837,-
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.837,– pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 4.538,- inkl. varmtvann, komm.avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, nedbet. fellesgjeld.
  Internett 299,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 149.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato

 • Totale kostnader

  5 300 000,- (Prisantydning)
  149 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 449 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 466 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Tiltalende 3-roms i klassisk bygård fra 1893. Boligen har god takhøyde, samt flotte, klassiske detaljer som stukkatur og rosett i taket og originale tregulv. Flott vedovn i stuen. Bad pusset opp i regi av borettslaget i 2006. Tidsmessig kjøkkeninnredning.

  Leiligheten har en god og effektiv planløsning som består av:

  Entré med plass til yttertøy.

  Flislagt bad/wc med varmekabler og downlights pusset opp i regi av borettslaget i 2006. Vegghengt toalett. 100 cm servant med skuffer. Dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Opplegg for vaskemaskin.

  Soverom 1 av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeplass.
  Soverom 2 kan også brukes som kontor.

  Separat kjøkken. Kjøkkeninnredning med høyglans fronter, benkeplate i tre, oppvaskkum i stål med avrenningsfelt, glassplate bak platetopp. Integrerte hvitevarer med keramisk platetopp og stekeovn. 45 cm oppvaskmaskin med stålfront. Avtrekkshette i stål med omluft.

  Stue med plass til sofagruppe og spisebord. Vegghengt TV i stue følger ikke med boligen.

  Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 9 kvm. Varierende takhøyde; noe over, og noe under 1,9 m. Deler av arealet kan derfor være "ikke måleverdig". 1 loftsbod på ca. 3 kvm. Målbart areal er mindre enn gulvarealet p.g.a. skråtaket i følge tilstandsrapporten.

  Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: https://vibbo.no/smedgata-79 hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres.

  Se ellers viktig informasjon i selgers egenerklæringsskjema, tilstandsrapport, selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll som kan lastes ned på våre sider: https://nye.obos.no/. Eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

  LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

 • Beliggenhet

  Eiendom med meget sentral og attraktiv beliggenhet i en svært rolig gate på toppen av Enerhaugen/Tøyen ved Botanisk hage. Områdets kombinasjon av å ligge meget skjermet og rolig til, samtidig som man har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, er unik. Offentlige kommunikasjoner i gangavstand med bussforbindelse, Oslo S, T-banestasjon på Tøyen, samt flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal. Nærområdet rommer alle butikker man behøver, Oslos beste utvalg av grønnsaker, et yrende uteliv, og restauranter i alle prisklasser. I gangavstand fra boligen ligger Tøyengata og Grønland Basar med bl.a. Vinmonopol, døgnåpen matbutikk og bokhandel. Like i nærheten ligger det populære spise- og utestedet Postkontoret samt den flotte Tøyenparken som blant annet huser Øyafestivalen. Gangavstand til sentrum, Oslo city, Grønland, Grünerløkka, Middelalderparken og Bjørvika med Operaen. Skoler i alle trinn samt barnehager i gangavstand. Tur - og rekreasjonsmuligheter i omkringliggende parker, Botanisk hage, Tøyenparken, Klosterenga Kulturpark, Kampen Park, Tøyenbadet.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Murte vegger. Pusset og malte fasader. Saltak tekket med takplater. Vinduer med 3-lags isolerglass og trekarmer, produksjonsår 2013. Lyddempende glass i stue. Malt entrédør. Brann- og lydklassifisert.

 • Areal

  Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm

 • Standard

  Følgende har fått TG2 og TG3 i Tilstandsrapport av takstmann Geir Csisar:

  TG3, Store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  TG2, Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Dører Det er avvik: Låsebeslag subber mot karm.
  Innvendig > Overflater Det er avvik: Noe bruksslitasje/bruksmerker.
  Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig > Innvendige dører Det er avvik: Eldre dører. Noe bruksslitasje/bruksmerker.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/WC Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/WC Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Ukjent om membran er trukket opp minimum 15 mm ved dørterskel. Kosmetiske skader på enkelte fliser.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/WC Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad/WC Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Det er avvik: Noe bruksslitasje.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er avvik: Kjøkkenet mangler mekanisk ventilering ut til friluft.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er avvik: Ventilasjonskanal er ikke observert på kjøkken. Tilluft-ventil er ikke observert i stue.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang. Strømmåler og hovedsikring plassert i felles skap.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer med keramisk platetopp og stekeovn. 45 cm oppvaskmaskin med stålfront. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Boligen er elektrisk oppvarmet. Vedovn i stue.

 • Tomten

  Andel felles eiet tomt for borettslaget på 872 kvm. Pent opparbeidet innvendig, skjermet gårdsrom med sittegrupper, sykkelparkering, grill, gressplan og belegningsstein.

 • Parkering

  Vanlig gateparkering etter gjeldende regler.
  Området har også beboerparkering. Se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/[gref for mer informasjon.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 29 andelsleiligheter. Smedgata 7/9 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948156334, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Smedgata 7 og 9.
  Gårds- og bruksnummer: 230/304 og 306. Første innflytting skjedde i 1890. Tomten, kjøpt i 1986 er på 1 131 m2.

  Borettslaget har avtale med Vaktmester Andersen om renhold av borettslagets trappeoppganger/fellesarealer, gressklipping, snømåking og andre vaktmestertjenester.

  Styrets arbeid 2022-2023
  De største sakene som har vært diskutert og som styret har på handlingsplanen fremover er:
  - Brannvernsutbedringer
  - Fornyelse av låssystem
  - Tilstandsvurdering av tak
  - Oppgradering av fellessikringer
  - Bytte til LED-belysning i fellesarealer
  - Nye utemøbler

  Det ble vedtatt på generalforsamling 27.08.21 at styret får fullmakt til å føre forhandlinger og eventuelt inngå avtale angående internt salg av loftsarealene i nr. 7 og nr. 9. Styret har i utgangspunktet et ønske om internt salg, men forbeholder seg retten til å trekke seg fra forhandlingene om styrets mål ikke kan nås.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2021 Ny plen i begge bakgårder
  2019 - 2019 Nytt sykkelskur
  2019 - 2019 Nye hovedstoppekraner
  2019 - 2019 Oppgradering av bakgårder
  2015 Piper
  2014 Murpuss vedlikehold
  2013 Nye vinduer og dører
  2006 - 2007 Baderomsrehabilitering
  2005 Oppussing av oppganger
  2001 Oppussing av fasade
  2000 Uttrekksledning rehabilitert Bakgård i nedre 7 oppgradert. 2000 - 2001 Andelsleilighet av lokalet Arbeid med omgjøring av forretningslokalet til andelsleilighet.
  1980 - 1981 Rehabilitering Bygningene ble pusset opp utvendig, med nye vinduer. Leilighetene har fått WC og dusj, trappene er utbedret. Det elektriske anlegget er lagt om.

 • Dyrehold

  Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt uten styrets godkjennelse.
  Se borettslagets husordensregler som kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Smedgata 7 - Våningshus - Exdok(attestert) - 1893.
  Smedgata 7 - Utskifting av vinduer - Ferdigattest - 2013.
  Smedgata 7 C - Utbedring etter vannskade - Ferdigattest - 2018.
  Smedgata 7 - Innredn. dusj_wc i 1.-3. etg. samt oppussing - Ferdigattest - 1983.
  Smedgata 7 - Bruksendring fra leilighet_butikk til leilighet - Ferdigattets - 2002.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
  Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg.
  Det ligger flere pågående byggesaker i området, bla.:
  Smedgata 27 - Oppføring av boligblokk - Bygg C Saksnr: 202008741
  Smedgata 19 - 25 - Ombygging, fasadeendring og bruksendring av verksted/lager til 5 boliger - Bygg B - Tidligere adresse: Smedgata 25 B Saksnr: 202008734
  Smedgata 29 - Ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg fra forretning og kontor til bolig og oppføring av tilbygg/nybygg - Bygg A og D - Tidligere adresse: Smedgata 25 A Saksnr: 202004557
  For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.
  I forbindelse med plansak/byggesak må det påregnes støy, støv, redusert fremkommelighet og mulig tap av utsikt.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest og reguleringskart Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701230072

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  15.09.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån:
  EIKA4-152092384 Annuitetslån med restsaldo kr 3.540.902,-. Restløpetid 21 år 10 md. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 5,49%.

  Ovennevnte lån fordeler seg slik på denne leiligheten:
  EIKA4-152092384 Restsaldo kr 148.859,-. Kapitalkostnader kr 977,- pr. mnd.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål