Velkommen til Syrinveien 2B!

1 av 21

Syrinveien 2B

Lys og fin 3-roms leilighet på populære Lundheim | Balkong på 14 m2 mot sydvest | Kort vei til Gamlebyen

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 864 129

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 590 000

Fellesgjeld: kr 257 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 129

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 300

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  4 300,- pr Mnd
  Bl.a renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel-tv inkl. bredbånd, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, samt drift av borettslaget.

 • Totale kostnader

  2 590 000,- (Prisantydning)
  257 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 847 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 129,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 864 129,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Lys og pen leilighet i 2.etg i et populært og rolig boligområdet på Lundheim. Leiligheten er en del av en 8-mannsbolig som ligger fint tilbaketrukket fra veien og er omkranset av store grøntområder. Eier har bodd i leiligheten siden 2010 og har gjort enkelte oppgraderinger. Bl.a ble lagt nytt gulv, tak og vegger i stuen ca 2010, montert ny kjøkkeninnredning i 2012, ny vedovn i 2019 og det er gjort diverse elektriske arbeider. Arbeider på vedovn og det elektriske er gjort av firma, mens resterende overflatearbeider og kjøkkeninnredning er montert i egenregi/vennetjenester. Leiligheten fremstår med normal boligstandard, men har enkelte eldre flater hvor det vil være påregnelig med modernisering.

  Innvendige overflater:
  - Gulv med belegg, parkett og tregulv.
  - Vegger med malte plater og trepanel.
  - Himling med malte plater og malt trepanel.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Fra entréen har man badet til venstre, det ene soverommet til høyre og de øvrige rommene rett frem.

  Bad/wc:
  Badet er flislagt med varme i gulvet. Badet er pusset opp i regi av borettslaget i ca 2005. Badet er innredet med vegghengt klosett, servant på innredning og dusjhjørne med svingbare dører. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk styrt vifte.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen og ble pusset opp i ca 2012. Her er det kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, splashboard over benkeplaten samt takhøye overskap. Kjøkkenventilator over kokeplass. Ved vinduet er det plass til et lite kjøkkenbord hvis man ønsker det.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med flere vindusflater mot sydvest som slipper inn naturlig lys. I stuen er det plass til både en sittegruppe og et spisebord hvis man ønsker det. Fra stuen er det utgang til en nyere balkong på ca 14 m2 som også vender mot sydvest. Her er det også montert en elektrisk markise.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten. Det ene ligger med adkomst fra entréen og det andre fra stuen. På det ene soverommet er det eldre overflater og plassbygde skap. På det andre soverommet er det plassbygde skap, noe oppgraderte overflater og vegghengte hyller for oppbevaring/lagring.

 • Beliggenhet

  Borettslaget ligger sentralt plassert på Lundheim, omtrent midt mellom Gamlebyen og Sellebakk. Det er flere handlesenter i nærområdet, det nyeste og nærmeste vil være Østsiden Storsenter på Sorgenfri med bl.a. Rema, Apotek og Plantasjen. Sellebakk sentrum ligger like bortenfor, og der har du et godt utvalg av butikker og ulike servicetilbud. To km i retning Gamlebyen finner du Brotorget med dagligvare, Biltema, Vinmonopolet og baker. Like bortenfor boligen, ved rv. 22, er det gode bussforbindelser til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen.

  Nærområdet byr også på gode turmuligheter nede ved elven med Glommastien og tur- og lysløype i Begbymarka. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter for fritidsaktiviteter. Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad Golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

  Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud. Fra fergestedet ved Gamlebyen går det gratisferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. I tillegg har også Byfergen som tar deg til Isegran, Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløp her. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby.

 • Adkomst

  Se kartskisse

 • Byggemåte

  Flermannsbolig bygger i 1957. Oppført med 2 etasjer + kjeller og loft. Bygningen antas fundamentert på betong til stedlige masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående og liggende kledning. Takkonstruksjon oppført med sperrer av tre, saltak takform, tekket med takstein (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Sigurd Unnestad.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 14 m2.

  Det medfølger også to boder i kjelleren på hhv 8,5 m2 og 4 m2 samt en loftsbod på ca 5 m2 (med skråtak).

 • Areal

  Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG 2:
  - Vinduer og dører - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Etasjeskille og gulv på grunn - Det er registrert ett avvik på ca. 15 mm.
  - Ildsted/Skorstein innvendig i boligen - Det er for kort avstand mellom ildsted og brennbart materiale.
  - Avløpsrør - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Varmtvannsbereder - Det bør settes inn fast tilkoblingspunkt for EL fra varmtvannsbereder for å få bedre tilstandsgrad.
  - Våtrom/Overflater - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Våtrom/ membran, tettesjikt og sluk - Tilstandsgrad 2 settes av hensyn til at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  - Våtrom/ Totalvurdering av sanitær og ventilasjon - Det er ikke etablert noen drensåpning for synliggjøring av eventuelle lekkasjer fra innebygget sisterne til klosettet, og det er ikke forevist noen dokumentasjon på annen godkjent løsning.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen, samt vedfyring. Varmekabler på badet.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Festet fellestomt på ca 10.542 m2 som i stor grad består av asfalterte parkeringsplasser og store grøntområder.

 • Parkering

  Det er en egen biloppstillingsplass på utsiden av boligen. Ellers parkering

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Nedre Sletta Borettslag som består av totalt 48 leiligheter. Boligene er fordelt på 6 stk 8-mannsboliger med adresser i Grårudveien, Syrinveien og Åbyggeveien. Det er vaske- og tørkerom i byggenes kjelleretasje.

  Laget har god vedlikeholds og rehabiliteringshistorikk og det kan nevnes følgende:
  2005 - totalrehabiliterte borettslaget alle bad.
  2008/09 - skiftning av endel kledning på yttervegger og verandaer, oppført nye inngangsparti og malt bygningene.
  2010 er alle trappeoppganger og vaskerom blitt pusset opp.
  2015/16 - oppgradering av eksisterende strømnett bla. a med automatsikringer
  2018 - kledning/etterisolering på 3 yttervegger (en yttervegg tatt i 08/09), utvidede balkonger, pusset opp alle trappeganger og malt utvendig.
  2019 - Takfornying, ny kledning, etterisolering + nye utvidede verandaer.

  Styret har i 2020 hatt fokus på tre rehabiliteringer; ifølge årsberetningen er tre større rehabiliteringer avsluttet:
  - Lahellemoen Malerservice ferdigstilte maling av stolper, vanger og dragere. De har også avsluttet malerarbeider i de siste oppgangene.
  - Utskifting av vinduer og balkongdører fortsatte, i regi av Asett Byggeservice A/S.
  - Tilsyn på elektrisk anlegg med utbedringer i etterkant.

  Av arbeider i 2022 har det vært fokus på uteområdene hvor bl.a hver andel har fått sin egen biloppstillingsplass og det er laget en felles grillplass. Ellers har det vært mindre driftsmessige utbedringer.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 2.419.200,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 1.513.823,-. Årets resultat på kr 624.709,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til reduksjon av udekket tap. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 807.054,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  I Nedre Sletta Borettslag er det tillatt med 1 hund og 1 katt, eller 2 katter, eller 2 hunder. Se vedlagte husordensregler for nærmere info om dyrehold.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest som er registrert på som gjelder riving av eksisterende balkonger og oppføring av nye balkonger, datert 24.04.2019.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Ifølge opplysninger fra Fredrikstad Feiervesen er det ikke registrert fyringsanlegg på eiendommen, men det er montert ny vedovn i stuen av Rino Johansen i 2019.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og felles avkjørsel i reguleringsplan 10 Omr. begr. av Lundheimv.-Sarpsborgv.-gårdv. Huseby, vedtatt 18.12.1951. Eiendommen ligger også under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om bebyggelse og anlegg og kombinert grøntstrukturformål, vedtatt 18.06.2020.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230056

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår på 03.04.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 3.290.340,-, flytende rente 2,77%, restløpetid 13 år 3 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 9.002.810,-, flytende rente 4340%, restløpetid 25 år.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål