Velkommen til Th. Kollers vei 13C!

1 av 21

Theodor Kollers vei 13C

3-roms leilighet på populære Haugsten | Varmtvann og oppvarming inkl. | Innglasset balkong

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 389 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 250 000

Fellesgjeld: kr 122 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 784

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  5 784,- pr Mnd
  Bl.a renter og avdrag på borettslagets felleslån, sentralfyring og varmtvann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv inkl. bredbånd/internettl, ytre vedlikehold, trappevask, vaktmester, forretningsførsel og øvrige driftsutgifter.

 • Totale kostnader

  2 250 000,- (Prisantydning)
  122 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 372 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 389 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Theodor Kollers vei 13C - en lettstelt 3-roms leilighet i 3.etg med innglasset balkong og usjenert utsikt. Det er god planløsning med bl.a adskilt toalett og bad, eget vaskerom og luftebalkong med tilhørende bod i bakkant. Borettslaget er tilknyttet fjernvarme og både oppvarming og varmtvann er inkl. i felleskostnadene. Veldrevent borettslag med egen vaktmester på fulltid.

  Selger har bodd i boligen siden 2001 og har av større påkostninger gjort følgende:
  - Pusset opp tak og vegger. Ca. 15 år siden
  - Lagt parkett. Ca. 15 år siden.
  - Pusset opp kjøkken. Ca. 15 år siden.
  - Lagt linoleum belegg på bad.
  - Montert dørhåndtak på dør til soverom.
  - Tatt ut badekar.
  - Malt lister.

  Leiligheten har en del eldre overflater hvor det vil være påregnelig med oppussing/modernisering.

  Inngangsparti og gang:
  Felles inngangsparti med callinganlegg opp til leiligheten. Her finner man postkasser og oppslagstavler, samt trappen ned til kjeller hvor boligen disponerer 2 boder, samt fellesareal.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Denne er romslig og har god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Gode muligheter for diverse garderobeløsninger hvis man ønsker det. Herfra har man adkomst til badet, toalett, det ene soverommet, vaskerom og stue.

  Bad:
  Badet ble delvis oppgradert for ca 15 år siden hvor det ble lagt belegg på gulvet, malt overflater og satt inn ny innredning. Badet er innredet med klosett, dusjkabinett, servant med innredning og speil med lys over. Naturlig avtrekk.

  Wc-rom:
  Ved siden av badet finner man et eget toalettrom. Her er det gulv med belegg, vegger med malte plater og himling med malte plater. Rommet er innredet med klosett og servant.

  Vaskerom:
  Mellom entréen og kjøkkenet ligger vaskerommet. Her er det gulv med belegg, vegger med tapet og himling med malt betong. Dette rommet er innredet med servant og har opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkken:
  Med adkomst både via vaskerommet og fra stuen finner man kjøkkenet. Her er det godt med benke- og skapplass på flere vegger samt muligheter for et kjøkkenbord hvis man ønsker det. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vask - og skyllekum. Fliser og belysning over benkeplate. Frittstående komfyr. Kullfilterventilator over kokeplass. I bakkant av kjøkkenet er det utgang til en luftebalkong med en tilhørende bod.

  Stue:
  Stuen er avlang med god plass til både en sittegruppe og et spisebord. Store vindusflater slipper inn naturlig lys og fra stuen er det utgang til en innglasset balkong med formiddagssol. Fra balkongen har man utsikt mot et jorde uten innsyn.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten. Det ene ligger med adkomst fra entréen og det andre fra stuen. På hovedsoverommet er det god plass til en dobbeltseng og det er montert plassbygde skap. Det andre rommet er også av fin størrelse.

 • Beliggenhet

  Haugsten borettslag ligger sentralt til på østsiden med nærhet til flere handelssenter. Nærmeste senter har du på Brohodet med Rema, Biltema, apotek, bakeriutsalg og vinmonopol. Her finnes også flere andre servicefunksjoner slik som f.eks. frisør og hudpleie. Kjører du motsatt vei, mot Sellebakk, får du Østsiden Storsenter bare en kort kjøretur unna. Også her finner du dagligvare, blomsterforretning, klesforretning og flere andre butikker. Området har også sin egen nærbutikk med søndagsåpent i gangavstand med Joker på Fjeldstad.

  For deg som benytter offentlig transport er det meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved rv. 22, kun noen få meter fra inngangsdøren. Her har du tilgang til distriktets beste busstilbud. Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud. Fra fergestedet i Gamlebyen går det gratisferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby.

  Haugsten ligger også fint til for deg som ønsker nærhet til marka eller flotte turstier langs vannet. Med kort vei til både Glommastien, turstier og lysløype i Østsidenmarka har du fine turmuligheter hele året gjennom både til fots, med sykkel og på ski. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter fritidsaktiviteter. Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad Golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk over 4 etasjer med kjeller bygget i 1971. Bygningen antas fundamentert på leiregrunn med grunnmur av plasstøpt betong. Etasjeskillere av støpt og armert betong. Bærende konstruksjon av betong. Yttervegger er utvendig forblendet med teglstein og fasadeplater, samt utfyllende bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning på balkong. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder: Entré, bad, toalettrom, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken. Fra kjøkkenet er det utgang til en luftebalkong med tilhørende bod i bakkant.

  Det medfølger også to boder i kjelleren på hhv 4 m2 og 0,5m2.

 • Areal

  Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 96 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG3:
  - Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Våtrom > Generell > Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Følgende har fått TG2:
  - Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Ingen hvitevarer medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Sentralvarme via radiatorer og oppvarming av varmt vann er inkludert i felleskostnadene.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles eiet tomt på ca 36.067 m2. Tomten er pent opparbeidet med plen, div. beplantning og trær. Asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser. Det er opparbeidet lekeplass på borettslagets område.

 • Parkering

  Biloppstilling på borettslagets oppmerkede parkeringsplasser.

  Borettslaget leier også ut garasjeplasser etter intern venteliste som administreres av styret.
  Borettslaget har inngått avtale med firmaet Ladeklar for ladeanlegg av elbiler, hhv 110 garasjer og 5 plasser ved fyrhus. Konferer styret

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Borettslaget:
  Leiligheten er tilknyttet Haugsten borettslag som med sine 210 boliger er det største OBOS-tilknyttede borettslaget i Fredrikstad. Laget består av 8 blokker på 3 og 4 etasjer beliggende på flat tomt hvor de fine tunene og beplantningen myker opp utemiljøet og skaper flere grønne uterom til glede for beboerne. Blokkene inneholder 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Borettslaget gjennomgikk i 1996 en total rehabilitering av bygg og uteområde. De platekledde blokkene fikk nye og moderne fasader og større balkonger som noen har valgt å glasse inn. Haugsten borettslag mottok da også NBBLs miljøpris i 1999 for helhetlig plan og miljøvennlig fornyelse og drift av bygninger og utearealer.

  Haugsten er et stort og veldrevet borettslag med heltidsansatt vaktmester og eksternt firma som utfører renhold av trapper og reposer i trapperom. Vaktmester har kontor i Theodor Kollers vei 7 og ved nyinnflytting bestilles skilt til ringeklokke og postkasse her. I 2010 ble det foretatt omlegging av systemet for varme og varmetilførsel, og det benyttes nå Fredrikstad Fjernvarme som leverandør av varme og varmt vann til radiatorer og kranvann.

  Av vedlikehold og rehabilitering i senere tid kan det nevnes:
  2013 - opparbeidet ny flott lekeplass og utbedret parkeringsarealer og gangveier.
  2015 - alle sikringsskap samt hovedtavler i hele borettslaget skiftet, og det ble gjennomført rehabilitering av tak.
  2016 - Utskiftning av 111 garasjeporter
  2017 - Omtekking av tak på fyrrom og to garasjer, oppgradering av velferdsrom og oppussing av inngangspartier og montering av callinganlegg.
  2017/2018 - Vedlikeholdsarbeid på teglvegger og fasader

  I løpet av de siste årene har borettslaget opparbeidet 6 parkeringsplasser med ladestasjon for el-bil samt muligheter for lading i alle garasjene.
  Borettslaget har inngått avtale med firmaet Ladeklar for ladeanlegg av el biler, hhv 110 garasjer og 5 plasser ved fyrhus. Konferer styret.

  Borettslaget har inngått ny 3 års avtale med Telenor om levering av kabel-tv og bredbånd. I løpet av 2019 ble det gjennomført tilsyn fra brannvesenet og borettslaget ble pålagt utbedringer. Felles brannvarslingsanlegg er montert med tilknyttet alarmsentral. Det monteres nye brannsikre dører i kjellere. I tillegg er det ytterligere vedlikeholdsarbeider med taknedløp, ventilasjonstopper på tak og støping av gjordgulv i kjeller m.m. som gjorde at borettslaget på generalforsamlingen i fjor fikk en tilslutning til et låneopptak på 9 millioner.

  Borettslaget arrangerer sosiale samlinger og har et velferdsrom som leies ut gratis til beboerne. Styret utarbeider jevnlig informasjonsbrev til beboerne.

  Borettslaget vurderer å ta en større VVS-renovering med oppgradering av både vann og avløp, og eventuelt nye bad. Etter samtale med forretningsfører 11.09.2023 blir det opplyst om at det er startet en prosess på innhenting av anbud på de forskjellige mulighetene, og at dette til slutt må stemmes over og vedtas på en generalforsamling. Hvis prosjektet vedtas er det sannsynlig med et større låneopptak som vil kunne øke fellesgjeld og felleskostnader. Prosjektet er foreløpig ikke formelt bestemt eller vedtatt.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men styret skal orienteres og fastsatte regler/krav hit borettslagets trivselsregler skal følges.
  Se nærmere opplysninger i husordensregler vedlagt salgsoppgaven

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger under Kommuneplan Fredrikstad 2023 - 2035 med formål om hensyn naturmiljø og bebyggelse og anlegg. Eiendommen ligger også under reguleringsplan 48 Løkke nr. 38c, Haugsten og 1004 Vestre Haugstentunet gnr303 og bnr934.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230148

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 29.08.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 7.708,-, flytende rente 3,10%, restløpetid 9 år 5 md.
  - Husbanken, annuitetslån, kr 3.489.356,-, flytende rente 3,10%, restløpetid 2 år 5 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 21.246.174,-, flytende rente 5,25%, restløpetid 12 år.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål