Velkommen til Utsikten 17!

1 av 21

Utsikten 17

Sentrumsnær og tiltalende 2-rom leilighet | Innglasset balkong | Tv/bredbånd samt varmtvann inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 353 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 200 000

Fellesgjeld: kr 136 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 915

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  3 915,- pr Mnd
  Bl.a Varmtvann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, renhold og driftsutgifter.

 • Totale kostnader

  2 200 000,- (Prisantydning)
  136 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 336 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 353 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Utsikten 17 er en blokk med fin beliggenhet på toppen av Utsikten, nesten innerst i veien med lite trafikk.
  Eier overtok boligen i 2014 og har i sin tid gjort oppgraderinger som herunder nevnes med bl.a. lagt nytt gulv i stue/kjøkken, soverom og gang(lagt varmefolie i stue og gang), tatt bort bardiskløsning som skilte stue og kjøkken. Alle vegger i hele leiligheten ble malt ved innflytting i 2014, samt malt tak og vegg i stue i 2019.

  Innvendig overflater består av:
  - Himling med malt betong.
  - Vegger med strietapet og malte plater.
  - Gulv med parkett og elektrisk gulvvarme.
  Takhøyde ble målt i stuen til 2.37 m.

  Entré:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré, som er romslig med god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Til høyre finner man bad, soverom rett frem og til venstre stue/kjøkken med utgang til balkong.

  Bad/wc:
  Himling med plater og innfelt downlights, vegger med fliser, gulv med fliser og elektrisk gulvvarme. Innredet med klosett, servant med innredning, speil med lys og dusjnisje. Det er opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

  Kjøkken/stue:
  Åpen stue-/kjøkkenløsning som er lys og luftig med stor vindusflate og balkongdør som slipper inn godt med naturlig lys. Her er det plass til diverse møblering og man får bl.a plass til en sittegruppe og et spisebord hvis man ønsker det.
  Kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og praktiske overskap. Det er fliser og aluminiumsbeslag e.l over benkeplaten. Ventilator over kokeplass.

  Soverom:
  Soverommet er av fin størrelse og det er plass til bl.a. dobbeltseng. Her har man en praktisk speilgarderobe med skyvedører.

  Etter uvær i september 2019, ble det overvann i kjelleren på blokka. Dette førte til at det rant vann ut i fellesgangen og inn gangen på leiligheten. Dette førte til at gulvet i gangen måtte byttes ut.
  I juni 2020 begynte det å renne vann inn under gulvet i gangen på leiligheten, dette kom fra avløpsrøret som ligger vegg i vegg med leiligheten. Dette førte til at gulv i gang, soverom og kjøkken/stue måtte byttes ut. Avløpsrørene er skiftet. Arbeidet ble utført via forsikringsselskapet via borettslaget, Dammyr bygg og Frøiland bygg stod for arbeidene.
  Se mer utfyllende om dette i vedlagt tilstandsrapport.

 • Beliggenhet

  Blokka ligger sentralt og usjenert til på enden av Lahellemoen i området som er kjent som Utsikten. Her bor du i gangavstand fra sentrum, jernbanestasjonen og fergestedet med gratisferge over til Gamlebyen, I tillegg har du kort vei til busstopp. Utsikten 17 ligger som den nest siste blokka før du kommer til friarealet i enden av blindveien. Blokka har 3 boligetasjer vendt mot vest og 5 boligetasjer vendt mot øst. De to nederste etasjene inneholder boder, fellesarealer og tekniske rom tilhørende borettslaget i tillegg til boliger. Boligen ligger i et etablert boligområde bestående av enebolig- og blokkbebyggelse. Fra Utsikten er det kort vei til søndagsåpen nærbutikk Joker i Lislebyveien. Minibussen har også kjøretrasé fra Fredrikstad bussterminal via Dammyr til Utsikten. For øvrig er det gangavstand til sentrum, jernbanestasjonen, Glommastien og fergestedet hvor det går gratisferge over til attraktive Gamlebyen. Langs elva fra fergestedet kan du følge bryggepromenaden til sentrum hvor det er gangbro fra Stortorvet over til Kråkerøysiden med bla. Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk bygget i 1975. Bygningen antas fundamentert med betong til fjell. Støpt kjellergulv på faste masser. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, utvendig forblendet med teglstein og platekledning. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie (ikke besiktiget).
  Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsraport, utført av Marcus Pettersen. Rapporten er datert 04.08.2023.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i U2.etg. og inneholder entré, soverom, bad og stue/kjøkken med utgang til balkong.

  Det medfølger også en kjellerbod på ca 4,5 m². merket med 102.

  Selger informerer i egenerklæringen at det har vært observert skjeggkre i boligen og at det en sjelden gang kan ses på badet. Det er ikke gjort noen tiltak, da selger informerer at det har vært minimalt med observasjoner. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

 • Areal

  Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 57 kvm

  Arealet er oppgitt iht. bygningssakkyndig målinger og ikke kontrollert av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: mikrobølgeovn, kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Eiet fellestomt på ca 3.962 m2. Skrånende tomt som er med dels fjell i dagen og dels opparbeidet med beplantning. Etablert terrasseplatting på siden av blokken. Asfaltert, felles parkeringsplass.

 • Parkering

  Felles parkeringsplass på utsiden av blokka.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet.

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Glomma borettslag som består av 40 leiligheter i én blokk. Blokka har flott beliggenhet i blindvei og godt med parkeringsplasser både for beboere og gjester. Det går minibuss opp til blokkene samt at det er gangavstand til sentrum og jernbanen.

  I 1998 ble det gjennomført en omfattende rehabilitering av blokka, som bla fikk helt ny fasade. Alle verandaer ble også utvidet og innglasset, vinduer og verandadører skiftet og vegger etterisolerte.

  Borettslaget har oppført en flott felles uteplass på fjellet sør for blokka, samt felles sykkelbod på forsiden av blokka i 2010. Fra uteplassen er det utsikt mot østsiden og Glomma. Laget har ansatt vaktmester på timesbasis og har engasjert en rengjøringshjelp til korridor- og trappevask. Borettslaget har også avtale med firma om jevnlig sjekk av det elektriske anlegget og sikkerhetslys- og skilt.

  Borettslaget har i 2014 byttet ut vifter/ventilasjon montert på byggets tak. Det er nylig gjennomført fasadevask.

  I 2020 ble det skiftet ut/rehabilitert fellesanlegg elektrisk, varmtvannstilførsel/bereder, tak, innvendige trapper/oppganger/vegg/gulv, og utvendig trappeoppgang/rekkverk.

  I 2021 ble det utført befaring og rehabilitering på utvendig drenering da det året før ble avdekket fukttilløp i nytt gulv på kjelleretasjens fellesområder. Det er gjort mindre vedlikeholdsoppdrag samt inngått avtale med Renbolig for renhold og vaktmestertjenester. For utfyllende opplysninger om styrets arbeider i 2021 henvises det til årsberetning som ligger vedlagt på boligens hjemmeside.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 1.816.800,-. Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 1.360.019,-. Årets resultat på kr. 456.781,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2022 kr 818.046,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Dyrehold skal søkes om. Det skrives også kontrakt. Begge deler får man av styret. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger i et uregulert området. Eiendommen ligger under Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om Båndlegging, regulering pbl, H710_ og bebyggelse og anlegg.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230126

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  15.08.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko. Borettslaget har 20 dagers frist til å godkjenne ny andelseier etter innsendt søknad.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 24.07.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 1.866.439,-, flytende rente 3,10%, restløpetid 6 år 2md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 3.623.410,-, flytende rente 5,49%, restløpetid 23 år 1 md.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Tonje Halkinrud

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål