Velkommen til visning!

1 av 22

Utsikten 17

Pen toppleilighet med vestvendt balkong | Nytt bad i 2019 | Sentralt med gangavstand til "alt" | Varmtvann inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 554 629

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 2 400 000

Fellesgjeld: kr 137 000

Fellesgjelden er lånet vi har forhandlet fram for borettslaget. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til boligen din.

Omkostninger: kr 17 629

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 002

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  4 002,- pr Mnd
  Bl.a varmtvann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, renhold og driftsutgifter.

 • Totale kostnader

  2 400 000,- (Prisantydning)
  137 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 537 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 554 629,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Utsikten 17! Her får du en pen og moderne toppleilighet i byggets øverste etasje (3.etg fra bakkeplan), med vestvendt balkong på hele 12 m2. Balkongen er også innglasset og kan brukes fra tidlig vår til sen høst.

  Nåværende eier overtok leiligheten i 2019 og av større påkostninger ble badet totalrenovert av fagfolk. Det er ellers montert en skyvedørsgarderobe med speilfronter i entréen, og boligen fremstår lys med god standard på innhold og utstyr.

  Innvendige overflater består av:
  - Gulv med 3-stavs eikeparkett.
  - Vegger med tapet.
  - Himling med malt betong.

  Entre:
  Fra felles gang kommer man inn i leilighetens entré. Entréen er lys og luftig og det er satt inn en skyvedørsgarderobe for diverse klesoppheng og oppbevaring. Herfra har man adkomst til badet til venstre, soverom rett frem og stue/kjøkken inn til høyre.

  Bad/wc:
  Badet ble totaloppusset av nåværende eier i 2019 hvor arbeider ble utført av Noren Maler og Byggtapetesererforretning AS, Engelsviken rør AS, ABV Electro Team AS. Badet er flislagt med varme i gulvet og innredet med vegghengt klosett. servant med innredning og dusjnisje med skyvedører. På badet er det opplegg og plass til en vaskemaskin.

  Soverom:
  Soverommet er romslig og har bl.a plass til en dobbeltseng. Langs den ene veggen er det godt med skapplass.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen med oppleves likevel som en egen del. i skillet mellom stue og kjøkkendelen er det satt opp en benkeplate/barløsning og det er ellers godt med benke- og skapplass. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vaskekum, fliser og belysning over benkeplate.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med god plass til en sittegruppe. Det er store vindusflater mot vest som slipper inn godt med naturlig lys og fra stuedelen er det utgang til en innglasset balkong på ca 12 m2. Balkongen vender også mot vest og har ettermiddag - og kveldssol.

 • Beliggenhet

  Blokka ligger sentralt og usjenert til på enden av Lahellemoen i området som er kjent som Utsikten. Her bor du i gangavstand fra sentrum, jernbanestasjonen og fergestedet med gratisferge over til Gamlebyen, I tillegg har du kort vei til busstopp. Utsikten 17 ligger som den nest siste blokka før du kommer til friarealet i enden av blindveien. Blokka har 3 boligetasjer vendt mot vest og 5 boligetasjer vendt mot øst. De to nederste etasjene inneholder boder, fellesarealer og tekniske rom tilhørende borettslaget i tillegg til boliger. Boligen ligger i et etablert boligområde bestående av enebolig- og blokkbebyggelse. Fra Utsikten er det kort vei til søndagsåpen nærbutikk Joker i Lislebyveien. Minibussen har også kjøretrasé fra Fredrikstad bussterminal via Dammyr til Utsikten. For øvrig er det gangavstand til sentrum, jernbanestasjonen, Glommastien og fergestedet hvor det går gratisferge over til attraktive Gamlebyen. Langs elva fra fergestedet kan du følge bryggepromenaden til sentrum hvor det er gangbro fra Stortorvet over til Kråkerøysiden med bla. Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk bygget i 1973. Bygningen antas fundamentert med betong til fjell og stedlige masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, utvendig forblendet med teglstein og platekledning. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i øverste etasje (3.etg fra bakkeplan) og inneholder: Entré, bad, soverom, stue/kjøkken med utgang til innglasset balkong.

  Det medfølger også en kjellerbod på ca 4 m2 samt et felles sykkelrom.

 • Areal

  Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 58 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2:
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer på kjøkkenet kan medfølge Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming av leiligheten samt varmekabler på badet.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Eiet fellestomt på ca 3.962 m2. Skrånende tomt som er med dels fjell i dagen og dels opparbeidet med beplantning. Etablert terrasseplatting på siden av blokken. Asfaltert, felles parkeringsplass.

 • Parkering

  Det er parkering på felles oppstillingsplass.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Glomma borettslag som består av 40 leiligheter i én blokk. Blokka har flott beliggenhet i blindvei og godt med parkeringsplasser både for beboere og gjester. Det går minibuss opp til blokkene samt at det er gangavstand til sentrum og jernbanen.

  I 1998 ble det gjennomført en omfattende rehabilitering av blokka, som bla fikk helt ny fasade. Alle verandaer ble også utvidet og innglasset, vinduer og verandadører skiftet og vegger etterisolerte.

  Borettslaget har oppført en flott felles uteplass på fjellet sør for blokka, samt felles sykkelbod på forsiden av blokka i 2010. Fra uteplassen er det utsikt mot østsiden og Glomma. Laget har ansatt vaktmester på timesbasis og har engasjert en rengjøringshjelp til korridor- og trappevask. Borettslaget har også avtale med firma om jevnlig sjekk av det elektriske anlegget og sikkerhetslys- og skilt.

  Borettslaget har i 2014 byttet ut vifter/ventilasjon montert på byggets tak. Det er ble også gjennomført fasadevask.

  I 2020 ble det skiftet ut/rehabilitert fellesanlegg elektrisk, varmtvannstilførsel/bereder, tak, innvendige trapper/oppganger/vegg/gulv, og utvendig trappeoppgang/rekkverk.

  I 2021 ble det utført befaring og rehabilitering på utvendig drenering da det året før ble avdekket fukttilløp i nytt gulv på kjelleretasjens fellesområder. Det er gjort mindre vedlikeholdsoppdrag samt inngått avtale med Renbolig for renhold og vaktmestertjenester. For utfyllende opplysninger om styrets arbeider i 2021 henvises det til årsberetning som ligger vedlagt på boligens hjemmeside.

  Etter samtale med forretningsfører 25.09.2023 blir det opplyst om at det ikke er noen planer på gang i borettslaget pr nå.

 • Dyrehold

  I følge vedlagt husordensregler skal dyrehold søkes om, og det må skrives kontrakt. Kontakt styret for nærmere info. Se vedlagt husordensregler.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger i et uregulert område. Eiendommen ligger under Kommuneplan Fredrikstad 2023 - 2035 med formål om båndlegging, regulering pbl, H710 og bebyggelse og anlegg.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230163

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 29.09.2023:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 1.818.419,-, flytende rente 3,39%, restløpetid 5 år 10 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 3.610.896,-, flytende rente 5,74%, restløpetid 22 år 11 md.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål