Velkommen til Utsikten 19

1 av 21

Utsikten 19

Oppusset sentrumsnær 2-roms leilighet. Flislagt bad og nyere kjøkken. Solrik vestvendt innglasset balkong

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 236 129

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 137 500

Fellesgjeld: kr 81 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 17 629

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 977

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  3 977,- pr Mnd
  Varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og internett miniabonnement fra Canal Digital, renhold, driftsutgifter.

 • Totale kostnader

  2 137 500,- (Prisantydning)
  81 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 218 500,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 629,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 236 129,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Boligen fremstår med lyse og tidsriktige overflater.

  Innvendige overflater:
  Himling med malt betong. Vegger med malte slette vegger/tapet. Gulv med laminat,

  Stue:
  Romslig stue med åpen løsning til kjøkken. God plass til salong. Det er utgang til vestvendt solrik balkong på ca. 13 kvm.

  Kjøkken:
  IKEA kjøkkeninnredning med glatte fronter. Heltre benkeplate. Keramisk vaskekum. Fliser og belysning over benkeplaten. Takhøye overskap. Integrert induksjonstopp, komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl- og frys. Ventilator over kokeplass. Kjøkkeninnredningen ble montert ny i 2017 av tidligere eier.

  Bad:
  Himling med malte plater. Vegger med fliser. Gulv med fliser, gulvvarme. Innredet med klosett, servant nedfelt vaskekum i laminat benkeplate og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

  Soverom:
  Soverommet er romslig og du har god plass til dobbeltseng og nattbord. Dobbel skyvedørsgarderobe på den ene veggen og ved siden av denne har du f.eks plass til en hjemmekontorløsning.

 • Beliggenhet

  Blokka ligger sentralt og usjenert til på enden av Lahellemoen i området som er kjent som Utsikten. Her bor du i gangavstand fra sentrum, jernbanestasjonen og fergestedet med gratisferge over til Gamlebyen, I tillegg har du kort vei til busstopp. Utsikten 19 ligger som siste eiendom før du kommer til friarealet i enden av blindveien. Blokka har 3 boligetasjer vendt mot vest og 5 boligetasjer vendt mot øst. De to nederste etasjene inneholder boder, fellesarealer og tekniske rom tilhørende borettslaget i tillegg til boliger. Boligen ligger i et etablert boligområde bestående av enebolig- og blokkbebyggelse. Fra Utsikten er det kort vei til søndagsåpen nærbutikk Joker i Lislebyveien. Minibussen har også kjøretrasé fra Fredrikstad bussterminal via Dammyr til Utsikten. For øvrig er det gangavstand til sentrum, jernbanestasjonen, Glommastien og fergestedet hvor det går gratisferge over til attraktive Gamlebyen. Langs elva fra fergestedet kan du følge bryggepromenaden til sentrum hvor det er gangbro fra Stortorvet over til Kråkerøysiden med bla. Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion.

 • Adkomst

  Se kartskisse

 • Byggemåte

  Betongbygg fundamentert til fjell. Støpt kjeller gulv. Etasjeskillere av betong. Yttervegger i utfyllende bindingsverk kledd med kledning,
  forblendet teglstein og platekledning, Balkonger med betongdekke med tilfarergulv, og rekkverk innglassing med aluminium og glass.
  Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp.
  Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt eierskifterapport utført av takstmann Torstein Pedersen. Rapporten er datert 11.05.23. Se denne for ytterligere opplysninger.

 • Innhold

  Fin og gjennomtenkt planløsning med gang, åpen stue/kjøkkenløsning, romslig soverom og bad/wc/vaskerom. Fra stuen er det utgang til vestvendt innglasset balkong på ca. 13 kvm med ettermiddagssol. Det medfølger bod i underetasjen på 5 kvm.

 • Areal

  Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 58 kvm

 • Standard

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i vedlagt tilstandsrapport:
  Bad Overflate Vegger og Himling:
  Tilstandsgrad på anmerkninger gjort og alder. Må forvente å gjøre utbedringer

  WC og innvendig vann- og avløpsrør:
  Tilstandsgrad på det eldste røropplegget. Ikke påvist lekkasjesikring på kjøkken. Det bør utbedres.

  Elektrisk anlegg og samsvarserklæring:
  Tilstandsgrad på påvist løs jordingskabel i sluk på bad. Må anbefales videre undersøkelser rundt dette, da dette er utenfor takstmanns kompetanseområde.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 i vedlagt tilstandsrapport:
  Bad Overflate Gulv
  Tilstandsgrad på avvik ved dør. Kenkt flis, og åpent til konstruksjonene. Ikke lenger ett fullverdig våtromsgulv. Det kreves tiltak på å lukke dette avviket.

  Bad Membran, tettesjikt og sluk:
  Tilstandsgrad på alder, mangel på vedlikehold og løs jordingskabel i sluk. Jordingskabel må undersøkes om skal festes eller om det må gjøres andre tiltak.

 • Utstyr

  Porttelefon.
  Kabel-tv og internett via borettslagets fellesavtale med Canal Digital.

 • Oppvarming

  Elektrisk med panelovner. Varmekabler på bad.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

 • Tomten

  Eiet fellestomt som er opparbeidet med beplantning, asfaltert, felles parkeringsplass og noe naturtomt.

 • Parkering

  Borettslaget har 14 oppmerkede plasser som reserveres andelseiere etter intern ordning. Beboers bilnummer må registreres hos styret. Øvrig parkering på uregistrerte plasser. For utfyllende informasjon henvises det til husordensreglene.

 • Vei/vann/avløp

  Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Utsikten III borettslag som består av en blokk med totalt 40 leiligheter. I 97/98 ble borettslaget utvendig rehabilitert med utvidede verandaer og ny fasade. Blokka har porttelefon med calling. I løpet av 2009 er det foretatt diverse oppussingsarbeider ved inngangspartiene og fellesarealene. Borettslaget har vaktmester som har den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget. Trappevask blir utført av firma. Det avholdes forøvrig dugnad når styret anser dette som nødvendig. I 2014 gjennomførte borettslaget oppdatering av bredbånd (nye dekodere) i blokka samt at de engasjerte ØPAS til å utarbeide en vedlikeholdsnøkkel.

  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 582 831. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak utbetaling av skadeoppgjør i 2020. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 034 656. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak mer brukt til murerarbeider og
  elektro. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 406 901 og viser borettslagets likviditet.

  Opplysningene ovenfor er hentet fra fjorårets innkalling til generalforsamling. Årets generalforsamling er ikke avholdt enda, og det vises derfor til siste tilgjengelige opplysninger.

 • Dyrehold

  Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på eiendommen. I følge kommunen skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998(Da nye regler om ansvar med innført).

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Servitutter i grunn: 22.02.1993 1501 rettigheter ifølge skjøte:
  Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.12. Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser. Planforslag 0106 InterCity Fredrikstad Sarpsborg er varslet igangsatt 12.05.2016.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710230072

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  23.05.2023

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 03.05.2023:

  Husbanken, lånenr 1141831620, kr 1.961.083,-. Annuitetslån. Flytende rente 2,96%. Restløpetid 5 år og 8 mnd.
  OBOS banken, lånenr 98207971804, kr 1.241.560,-. Annuitetslån. Flytende rente 4,95%. Restløpetid 27 år og 5 mnd.

  Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Håvard Andreas Midtsjø

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål