Hopp til innhold
Mann og dame i en workshop ser på en tavle sammen.

Framtidens teknologiutvikling skjer i OBOS

I IT og digital utvikler vi nye og framtidsrettede løsninger for OBOS, skaper sømløse kundereiser og leverer stabile og effektive tjenester. Sammen er vi et sterkt teknologimiljø som deler kunnskap og heier på hverandre.

Laster

 

 

Laster

 

 

Laster

 

 

Laster

 

 

IT og Digital har som mål å bygge det digitale universet som gjør det trygt og enkelt å kjøpe bolig, å bo og leve godt. Divisjonen består av fire avdelinger som drifter og utvikler OBOS’ digitale løsninger på tvers av selskaper og markeder og har ansvaret for IT-arkitekturen. IT og digital har også ansvaret for stabil drift og infrastruktur, IT-servicedesk og IT-sikkerhet.

Divisjonen leverer arbeidsverktøy og systemer som CRM, BI dataplattform og mye mer, som støtter opp om OBOS som en attraktiv arbeidsplass og tilrettelegger for at OBOS kan bruke data for bedre beslutninger og kommunikasjon. Med over 130 ansatte er IT og digital byggebransjens sterkeste teknologimiljø.

Bli kjent med avdelingene i IT og digital

Avdelingen arbeider med å utvikle digitale kundetjenester for OBOS og samarbeider nært med alle forretningsområdene, både i Norge og Sverige. Digitale kundetjenester har et mangfold av ansatte med ulike roller og kompetanseprofiler, inkludert utviklere (fullstack, frontend og backend), designere, produkteiere, forretningsutviklere og supportmedarbeidere. Dette gjør at de kan ta et helhetlig eierskap til tjenestene sine, fra forretningsutvikling til utvikling og drift. Digitale kundetjenester jobber ofte i produktteam som inkluderer representanter fra forretningen for å sikre effektiv verdiskapning.

Her brukes kodespråk som c#.net, Node.js og Kotlin på backend, samt React, Next.js, Typescript og Tailwind CSS på front-end. I tillegg benyttes Kotlin (for Android) og Swift (for Apple) i mobilapplikasjoner. Når det gjelder verktøy, brukes Azure DevOps, GitHub, Terraform og Unleash for utvikling og drift, Sanity og Cloudinary for innhold og design, samt Splunk, Sentry og Checkly for monitorering og feilsøking.

Digital innsikt spiller en viktig rolle i OBOS ved å samle, strukturere og utnytte data gjennom avansert digital analyse, datavarehus og implementering av CRM-løsninger på tvers av organisasjonen. Avdelingen leverer framtidsrettet teknologi, verktøy, prosesser og innsikt på flere nivåer.

Digital innsikt har en av Norges råeste Dynamics 365- og Azure Devops-installasjoner, og har implementert en organisering inspirert av Scrum-rammeverket, med fokus på selvorganisering og tverrfaglige team.

Avdelingen består av litt over 20 dedikerte fagpersoner med spesialisering innen datavarehus, digital analyse og CRM. Typiske roller i avdelingen inkluderer utviklere, test lead, forretningsanalytiker, produkteier og andre tekniske ressurser som arbeider i smidige produktteam.

IT Konsernarkitektur skal sikre at alle teamene i IT og digital skal kunne levere verdi på best mulig måte. De tilrettelegger for at man følger de strategiske føringene fra konsernet og at OBOS klarer å levere mest mulig effektivt over tid.

Ansvaret inkluderer å fremme en god dialog mellom forretning og IT, lede strategiske prosjekter, og bidra til solid arkitektur og løsninger. I tillegg arbeider de aktivt med å forbedre organisering og metodikk på tvers av konsernet.

Avdelingen består av rundt 20 dedikerte medarbeidere som alltid er klare til å påta seg oppgaver. De har en bred kompetansebase, med roller som spenner fra løsningsarkitekt og prosjektleder til IT business partner og virksomhetsarkitekt. Sammen jobber de for å sikre smidig og effektiv drift. Avdelingen benytter seg praktisk talt av hele spekteret av teknologi tilgjengelig i konsernet, inkludert tekniske tegneverktøy og prosjektledelsesverktøy.

IT-konserntjenester fokuserer på IT-leveranser som går på tvers av OBOS-konsernets virksomheter. Avdelingen spiller en avgjørende rolle for OBOS, da de leverer de essensielle IT-komponentene for å drive, forvalte og utvikle en stadig mer IT-avhengig virksomhet. De tar seg av alt fra fysiske nettverk, PC-er og mobiltelefoner, til servere og backup-løsninger. I tillegg ivaretar de sentrale funksjoner innen informasjonssikkerhet, hendelseshåndtering, katastrofeløsninger, kvalitet og revisjoner.

Avdelingen består av 50 dedikerte medarbeidere, inkludert utviklere, IT-konsulenter og teamledere. De har en strategisk satsing på Microsoft-teknologi, Azure og effektiv drift i sky, samtidig som de faser ut AS400 (Synon/RPG). IT-konserntjenester deltar aktivt i de fleste IT-initiativene som pågår i OBOS-konsernet.

Ansattfoto av Caroline Barrefalk.

Som arbeidsgiver er OBOS både trygg og solid. De er opptatt av at ansatte har det bra, og at det er en god balanse mellom jobb og fritid. Her er ingen dager like, og det gjør alltid arbeidsdagen spennende!

Caroline Barrefalk, leder IT Servicedesk
Ansattfoto av Alexander Bjerkan.

OBOS gir meg det tekniske ansvaret jeg søkte etter! Det er givende å være med på å bygge nettstedene til Norges største boligbygger, og ikke minst er det fantastisk å jobbe i et teknologimiljø med stor trivsel, åpenhet og takhøyde.

Alexander Bjerkan, Frontend lead
Ansattfoto av Salar Ahmed.

Jeg stortrives i rollen som DevOps Lead, fordi jeg får stort spillerom og er med på å ta viktige avgjørelser som betyr mye for konsernet. Å jobbe i et av Norges fremste Dynamics-miljøer gir utviklingsmuligheter når man ønsker å fordype seg i framtidens teknologi.

Salar Ahmed, DevOps Lead
Ansattfoto av Hilde Berge Aasen.

IT-divisjonen i OBOS er stor og omfatter mange forskjellige og spennende teknologier. Vi er et av Norges råeste Microsoft-miljøer, og det er utrolig kult! Hos oss jobber du i et stort og variert fagmiljø.

Hilde Berge Aasen, CRM funksjonell konsulent
Foto av Wenche, Hanne og Kent Olav.

De fant drømmejobben i OBOS

OBOS gjør et stort byks på Universums liste over mest attraktive arbeidsplasser. Møt Hanne, Wenche og Kent Olav – tre nyansatte i OBOS.
illustrasjon av mobiltelefoner med obos appen

OBOS-appen

OBOS-appen gir deg medlemsbeviset rett i lomma og holder deg oppdatert på alt av medlemsfordeler.