Leiligheter i Skjeddestadåsen Vest på Re i Vestfold. Foto: Jiri Havran

Slik bygger vi boligen din

I OBOS Block Watne er noen av stikkordene i byggeprosessen god planlegging, god arbeidsflyt, gode arbeidskamerater og gode materialer. Med denne formelen i bunn har vi levert over 100.000 norske hjem siden 1950.

Hos oss er arkitekter og ingeniører i sving lenge før byggestart. Sammen med prosjektledere med mye lokalkunnskap, planlegger de eneboliger, rekkehus og leiligheter for enhver smak rundt om i landet. Det at vi ofte står for både kjøp av tomt, utvikling, salg og bygging selv, sikrer effektiv og økonomisk gjennomføring av prosjektene våre. Det kommer deg som kjøper til gode. Vi bygger etter de siste standardene, og mange av våre boliger bygger vi etter kravene for universell utforming.

Gode, miljøvennlige materialer

Boligene våre bygges av miljøvennlige materialer, og løsninger som sparer energi er et av fokusområdene våre. Vi legger stor vekt på å utnytte areal og bygge energieffektivt. For deg som boligkjøper betyr det at du får en ekstra solid bolig, med godt isolerte vegger og tak, og vinduer med tre lag i alle rom.

I friluftslivet snakker vi ofte om å "kle oss teknisk". Altså med flere lag som har ulike hovedoppgaver: å ta vekk fuktighet, beskytte mot vær og vind og så videre. På samme måte bygger vi boliger. Flere lag som holder bedre på varmen, gir bedre inneklima og lavere energiforbruk. Å bygge energieffektive boliger er både en måte å ta samfunnsansvar på, og er noe vi ser blir mer etterspurt i markedet.

Fjordsyn i Ålesund. Foto: Peder Otto Dybvik

Fra Fjordsyn i Ålesund. Foto: Peder Otto Dybvik

1 av 6

Ekstra godt innemiljø

I våre boliger er god, balansert ventilasjon med varmegjenvinning standarden. Effektive filtre sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft fyller stue, soverom og oppholdsrom. Den brukte inneluften trekkes ut av alle rom i hele huset gjennom ventiler i tak, bad og våtrom. Resultatet er at du slipper trekk og får et mye mer behagelig innemiljø, der du kan være trygg på at luften dere puster inn alltid er frisk og ren. 

God arbeidsflyt

Noen tror at OBOS Block Watnes hus settes sammen som byggesett, med mange ferdige deler. Sannheten er at de aller fleste boligene våre bygges fra grunnen av, på byggeplassen. Slik foregår det:

  1. Straks grunnarbeidet på tomten er ferdig, setter vi i gang med selve reisverket. Altså de bærende konstruksjonene for vegger, gulv og tak.
  2. I neste trinn monterer vi panel, tak, vinduer og dører. Etablerte og gode rutiner for materiallogistikk og samarbeid sørger for smidige overganger til avtalt tid og pris.
  3. Neste trinn består av innvendig isolering, og å sette opp delevegger og gipsplater. I denne fasen gjør vi klart for at rørlegger og elektriker kan gjøre sitt arbeid. Etter dette er boligen klar for flislegging, maling og tapetsering.
  4. I siste trinn av monterer vi kjøkken, bad, garderobe, trapper, og legger parkett og lister.

Gode arbeidskamerater

Vår arbeidsmodell er å bruke faste byggelag som er vant til å jobbe sammen, kjenner hverandre godt – og er glade i å jobbe sammen. Vi er opptatt av å ta vare på hverandre og har et tydelig fokus på helse, miljø og sikkerhet (HMS). Mange av våre tømrere har jobbet i mange år hos oss, så du er sikret å få et team med erfarne fagfolk med lang fartstid.

Fornøyde tømrere ved OBOS Block Watnes kontor Viken Nord

Erfaring og faste team sørger i tillegg for raske, smidige og effektive leveranser. Våre ansatte trives med å utvikle, selge og bygge boliger. Og det synes på resultatet og kommer deg som boligkjøper til gode.