OBOS-medlemmer trenger ikke melde adresseendring

Nye kommuner og adresser fra 1. januar

Fra og med 1. januar 2020 skjer det store endringer i fylkes- og kommunestrukturen i Norge. Både kommune- og fylkesantallet justeres ned, og fra 2020 vil det være 356 kommuner og 11 fylker inkludert Oslo. I tillegg vil det også bli noen grensejusteringer.

OBOS forvalter ca. 2 000 selskaper i hele landet, og vi har ca. 500 000 adresser som må oppdateres.

Dersom du er OBOS-medlem trenger du ikke melde adresseendring til oss, vi oppdaterer alle adresser fortløpende etter 01.01.2020.

Lukk
Hopp til innholdet

Om podcasten Hjemlengsel

Bolighistorien er historien om velstandsvekst, politiske veivalg, kriser og krakk, arkitektur og byutvikling. Og OBOS har stått midt i den historien i 90 år.

I 2015 gikk Martin Mæland av som konsernsjef i OBOS etter 32 år. Så satte han seg ned for å skrive sin historie. Da Mæland begynte i OBOS, var organisasjonen kommunens forlengede arm i et subsidiert og regulert boligmarked. I løpet av få år ble denne politikken helt forandret, og vi fikk det boligmarkedet vi har i dag. 

Les Martin Mælands tekst om OBOS-historien her.  

Arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg jobber i OBOS og har bolighistorie som sitt spesialfelt. I samarbeid med kommunikasjonsrådgiver Tyra T. Tronstad valgte hun å bruke Mælands tekst som grunnlaget for en podcastserie. I den går Anne-Kristine Kronborg og journalist Arild Opheim tett inn på de politiske, økonomiske og samfunnsmessige bevegelsene som ga oss dagens boligmarked. 

I podcasten møter vi også tidligere statsminister Kåre Willoch, tidligere Arbeiderparti-politiker Thorbjørn Berntsen, økonom Hallgeir Kvadsheim, kommunalminister Monica Mæland, historiker Jardar Sørvoll, professor i samfunnsgeografi Terje Wessel, arkitekt Mette Sjølie, professor i økonomi Ola Grytten, arkitekt og sosiolog Lene Schmidt, sykepleier Stephanie Bahl og mange andre. 

Serien er på sju episoder som publiseres i løpet av august 2019. 

Podcasten er produsert av Rubicon for OBOS. 

Prosjektleder: Tyra T. Tronstad
Produsent: Cathinka Rondan
Musikk: Ketil Kinden
Manus, klipp, regi og programledelse: Heidi Røneid, Anne-Kristine Kronborg og Arild Opheim. 
Arkivklipp er hentet fra NRK.