Mor snakker med lege på telefon med sønnen på fanget

Tryg legehjelp

Få legehjelp inkludert i personforsikringen.

Tryg Legehjelp er svært populært blant OBOS-medlemmer. Tjenesten er inkludert i OBOS Personforsikring – og koster ingenting ekstra.

Ifølge sykepleier Hilde Breivik hos Tryg Legehjelp er det mange Tryg-kunder som er flinke til å benytte seg av tjenesten - både for seg selv, samboer/ektefelle, barn og stebarn.

Fra dyrebitt til kjønnssykdommer

- Cirka halvparten av alle henvendelsene løses på sykepleiernivå.

Alt fra håndtering av feber, utslett og oppkast, til råd ved dyrebitt, sårinfeksjon, veiledning om kjønnssykdommer, kosthold, vaksiner og medikamenter, sier Hilde Breivik.

- Typiske henvendelser nå om dagen dreier seg om håndtering av influensa, omgangssyke, barnemark, ørebetennelse og bihulebetennelse. Mange ønsker også veiledning om influensavaksinering.

Noen innringere sendes direkte til legevakt for akutt behandling, og de har også bedt innringere eller pårørende om å ta kontakt med akutt nødhjelp 113, da det har vært livstruende. Heldigvis er det ikke så ofte det skjer.

Erstatter fastlegen

- Legehenvendelsene dreier seg som oftest om å skrive resepter eller henvisninger til spesialist, fortsetter Breivik. - Mange bruker også våre leger for å få en «second opinion», eller rett og slett en førstegangsvurdering/diagnose over telefon da de ikke får kontakt med egen fastlege.

Ofte er legene i Tryg Legehjelp en erstatning for innringers egen fastlege. Enten fordi innringer ikke får time til ønsket tid, eller at fastlegen befinner seg i annen by enn de jobber eller studerer. Svært mange opplever det også som bekvemt å ordne legebesøket sitt over telefonen mens de sitter på jobb eller er på reise.

Legene skriver ut mange legeerklæringer til barn av OBOS-medlemmer som går på videregående skole, samt korte sykemeldinger for arbeidstakere og studenter.

Tryg Legehjelp er inkludert i OBOS Personforsikring

Så lenge du har en gyldig personforsikring hos Tryg, kan du og familien din kontakte Tryg Legehjelp så ofte du har behov. Det koster deg ingenting ekstra.

Samtaler med Tryg Legehjelp er selvsagt konfidensielle. Tryg Forsikring har ikke innsyn i opplysninger som blir gitt til Tryg Legehjelp.