Kjøkken fra HTH, i grønne fargetoner

Natur, metall og frekke fargedetaljer: Dette er årets viktigste kjøkkentrender

Noe av det aller deiligste med et nytt hjem, er et flunkende nytt kjøkken. Med HTH-kjøkken i en OBOS Block Watne-bolig kan du følge kjøkkendrømmen.

– I vår verden er ikke et kjøkken bare et kjøkken. Det er et smykke i boligen – kanskje det viktigste rommet. Det er en stor investering, og du skal være stolt når du har fått deg et nytt kjøkken.

Det sier Kristine Bure, leder for utdanning og utstilling i HTH, landets ledende kjøkkenprodusent. Når du kjøper en ny bolig fra OBOS Block Watne, kommer den utstyrt med et kjøkken av ypperlig HTH-kvalitet, med lekre og velfungerende løsninger – og store tilvalgsmuligheter dersom du er på jakt etter noe utenom det vanlige.

– Først og fremst får du en god planløsning med nok arbeidsplass og smart innredning, slik at du får plass til alt kjøkkenutstyret. At det ser bra ut og er slitesterkt, er viktig for å bli fornøyd over tid, sier Bure.

Finn din nye drømmebolig, med kjøkkenet du alltid har drømt om →

– Bring naturen inn

Selv om kloke planløsninger og god materialkvalitet er tidløse og nødvendige kvaliteter ved et kjøkken, er det alltid spennende å se nærmere på hvilke interiørtendenser og -trender som rører seg i boligens kanskje viktigste rom. Hvilke farger og materialer gjør seg gjeldende, og hvorfor? Og hvilke planløsninger går vi for i 2024?

I et større perspektiv handler det om å skue ut av vinduet for inspirasjon, ifølge Kristine Bure.

– Vi ser en stor trend i kjøkkenbransjen nå, og det er «bring naturen inn». Vi er ikke helt på en ny furukjøkken-trend fra 80-tallet, men salgstallene våre viser helt klart at vi selger flere kjøkken i eik enn på lang tid.

Fargevalgene strekker seg fra lys via natur til brun eik.

– Mikser du dette med lyse benkeplater i stein, med store mønstre og detaljer i metall, er du helt på plass i trendbildet for tiden, sier Bure.

Detaljbilder av kjøkken fra HTH, med fronter i tre

I 2024 handler kjøkkentrendene om å skue ut av vinduet for inspirasjon, og ta naturen med inn.

Lyst, grønt og sterkt

HTHs undersøkelser viser at de fleste velger en lys og nøytral fargeskala på kjøkkeninnredningen sin i disse dager.

– Vi ser at sammen med fronter i trelook, velger mange fronter i en annen farge. Beige, leire og mørk sand er våre bestselgere. Disse fargene skaper et rolig og harmonisk uttrykk. Vi selger fortsatt sorte kjøkken, men vi ser helt klart at det er en lysere stilretning som gjelder nå. Kanskje får hvite kjøkken sin renessanse, hvem vet?

Kristine Bure påpeker at vår higen etter å ta naturen med oss inn i hjemmet, gjør at grønntoner også er populære.

– Jeg vil påstå at alle grønntoner passer sammen, akkurat sånn vi ser det rundt oss. Dersom man er skikkelig hekta på grønt, kan man jo gå for grønt kjøkken, sammen med grønne vegger og tak, så blir det nesten en slags kamo-look.

Alle detaljer trenger imidlertid ikke være dempede eller nøytrale for å fungere i sammenhengen, sier Bure.

– Naturen er fargerik, det finnes sterke farger som rødt, blått og gult. Dette er farger som kler interiørdetaljer godt; lamper, puter og dekor. Sammen med den nøytrale fargeskalaen gir dette interiøret en skikkelig frekk twist.

Detaljbilder av kjøkken fra HTH, i grønne fargetoner

Vår higen etter å ta naturen med oss inn i hjemmet, gjør at grønntoner også er populære i årets trendbilde.

Lagringsplass er alt

Vel så viktig som interiør og farger er kjøkkenløsningen, som tillater deg å bruke kjøkkenet optimalt etter dine egne behov. Her er lagringsplass alfa og omega.

– Dersom du er så heldig at du har plass nok og ikke er en hamstrer av gammelt kjøkkenutstyr, er dette looken: En rekke med flotte underskap i vakkert tre, noen nøye utvalgte vegglamper eller pendellamper på veggen, og en langstrakt benkeplate i stein eller mer budsjettvennlig stein-look.

Hvis plassbehovet tilsier at overskap er nødvendig, bør de rekke helt til taket, sier Bure.

– I små boligenheter gjelder det å utnytte plassen og ha smart innredning i hvert eneste kjøkkenskap. Det får alle kjøkkenleverandører til i dag. Også her er det flott å todele fargene eller materialene på kjøkkenfrontene. Overskapene som går til taket kan være i samme farge som veggfargen, og dermed nesten bli usynlige.

Detaljbilder av kjøkken fra HTH, i lyse fargetoner

Lagringsplass er alfa og omega, og fortsetter å være vel så viktig som interiør og farger.

Varer lenge

Selv om planløsningen på kjøkkenet varierer fra bolig til bolig, er standard kjøkkenmodell hos OBOS Block Watne HTHs nye modell Glatt Beige. Til denne er det valgt en lekker laminatbenkeplate med steinmønster.

– Standarden er altså spot-on på trendbildet for tiden. Hvis kunden ikke ønsker dette, er det flere valgmuligheter til samme pris i kalde og varme gråfarger. Dersom dette ikke er din stil, kan du selvsagt velge helt fritt fra HTHs store og varierte sortiment, sier Kristine Bure.

Bærekraft og svanemerking er elementer som blir stadig viktigere for både boligkjøpere og -utviklere, og HTH jobber hver dag for at alle materialer og produkter i byggeprosjektet skal være klassifiserte innenfor bærekraft og miljø.

– Alle HTH-kjøkken i OBOS Block Watne-boliger er Svanemerket. For privatkunden tenker vi at å velge produkter og materialer som varer lenge og som du blir fornøyd med fra dag én, er bærekraftig i seg selv, sier Bure.

– I OBOS Block Watne er vi opptatt av å levere kvalitet til kunden, og derfor har vi valgt kvalitetskjøkken fra HTH. Den nye beige kjøkkenfronten vi har valgt som standard i alle boliger i OBOS Block Watne, er Svanemerket i forhold til miljø og er et godt gjennomtenkt valg som står i stil med vårt standard- og tilvalgsortiment, forteller Elin Grepperud Iversen, innkjøpsansvarlig i OBOS Block Watne.

Se alle våre boliger med kvalitetskjøkken

– Bruk tid og vær grundig!

Når vi ber Kristine Bure om et siste kjøkkentips, trenger ikke HTHs leder for utdanning og utstilling lang betenkningstid:

– Dersom du har mulighet til å velge helt fritt: bruk tid og vær grundig. Sørg for at du får nok plass til alt du har av store og små ting. Det er fristende å si at skuffer i hele kjøkkenet er toppen av lykke, men noen ganger er det smartere med et skap til ekstra stort kjøkkenutstyr eller den høye blomstervasen, sier hun og legger til:

– En grundig gjennomarbeidet planløsning og materialer som holder seg pent over tid, vil alltid være en god investering.

1 av 3