Oversiktsbilde over gårdsrommet  til Røakollen

4 fordeler med å kjøpe en toppleilighet

Fin utsikt og gode solforhold er viktig når vi kjøper oss bolig. Velger du en toppleilighet, bor du høyt og fritt, og med fantastisk utsikt.

Drømmer du om å bo i en toppleilighet? Du er ikke alene. Det er ikke uten grunn at toppleilighetene går raskt unna når boliger blir lagt ut for salg. Det er ikke så mange av dem, og de har noen kvaliteter og fasiliteter som andre boliger ikke kan måle seg med.

OBOS har mange boligprosjekter med flotte toppleiligheter rundt i landet, blant annet på Røakollen. Boligprosjektet ligger høyt og fritt øverst i Aslakveien og har landskapsvernområdet Mærradalen som nærmeste nabo.

– Fra toppleilighetene har du en vanvittig utsikt mot byen, Holmenkollen og Sørkedalen, forteller prosjektselger Anne Kari Sterten.

Det er mange fordeler og gode grunner til å velge en toppleilighet, her er fire av dem: 

1. Fantastiske lysforhold

En ting er at leilighetene som ligger på toppen ofte er ekstra fine. De er gjerne store og luftige, og ofte påkostet med oppgraderte kjøkken og bad, ekstra fin parkett og fliser. Mange av disse leilighetene har dessuten store vindusflater, og med himmelen som nærmeste nabo, får du de aller beste lysforholdene med på kjøpet.

Alle leilighetene på Røakollen er moderne og lyse, har store vinduer som gir godt med lys og luft og en takhøyde på 2,6 meter.

Se de ledige toppleilighetene på Røakollen

2. Mer utsyn, mindre innsyn

Verdens helseorganisasjon (WHO) har faktisk stadfestet krav til lys, utsyn og dagslys som ett av seks grunnleggende forhold for å oppnå helse, miljø og trivsel. I en toppleilighet kan du sjekke av for både dagslys og utsyn, men også mindre innsyn. Når du bor på toppen er det nemlig ikke så mange naboer som kan se inn i boligen din. Dermed behøver du verken å trekke for gardiner eller tenke på at naboene ser hva du gjør i boligen din.

Bilde tatt fra en toppleilighet med utsikt ut over gårdsrommet på Røakollen

I toppleilighetene får du dessuten uteplasser med gode solforhold og fantastisk utsikt.

Høyt og fritt i Røakollen

  1. illustrasjon av grønn boligblokk med benk og tre foran.

    Øverst i Aslakveien bygger vi cirka 380 flunkende nye leiligheter i det etablerte villaområdet på Røa. Her kan du bo tett på naturen, samtidig som det er kort vei til det urbane bylivet.

  2. I Røakollen vil det opparbeides et grønt og frodig gårdsrom, som skal innby til rekreasjon og hygge for alle beboere. Det vil bli etablert ulike soner på området, slik at du kan finne det stedet som passer for deg og ditt behov.

  3. Fra leiligheten din er det kun en kort spasertur til Røa T-bane, hvor linje 2 tar deg til Oslo sentrum på et kvarter. De siste leilighetene skal stå ferdige høsten 2023.

3. Grønne omgivelser gjør deg godt

– De som bor høyt oppe i etasjene, trekker gjerne fram den fantastiske utsikten, lyset og de flotte solnedgangene når de forteller om hvorfor de valgte akkurat en toppleilighet, sier Sterten.

Forskere har forsøkt å finne ut hva fin utsikt har å si for oss, og de mener å ha funnet en sammenheng mellom friske mennesker og vakre omgivelser, i tillegg til at det gir positive helseeffekter bare å ha utsikt til grønne miljøer. Omgivelsene påvirker altså helsen vår, både fysisk og psykisk, og kjente effekter er raskere bedring etter stress og mental utmattelse og raskere rekonvalesens.

Bilde av utsikten over Røakollen og Oslo

Det er mange fordeler ved å kjøpe en helt ny toppleilighet. Du slipper å pusse opp og du betaler en fast pris. I tillegg får du fantastisk utsikt med på kjøpet.

4. Ingen oppussing

– Andre fordeler med å kjøpe ny bolig, er jo at du slipper å pusse opp og du betaler en fast pris, forteller prosjektlederen.

Med en helt ny leilighet trenger du ikke å tenke på oppussing på mange år. Når du flytter inn er alt helt nytt, og det er lenge til du trenger å bruke penger på store og dyre prosjekter som å renovere badet eller skifte gulv og vinduer.