Bilde av barn og fotograf Behzad Ranjbar ved kunstnerboligen på Ulven T.

En kunstnerbolig på Ulven

Ikke alle borettslag har en egen kunstner med eget galleri, men kunstnerboligen på Ulven gjør det mulig.

Ulven er en del av Oslos største framtidige byutviklingsområde. Her kommer det cirka 2000 boliger og 4500 arbeidsplasser. Galleriet blir en del av bygulvet til Ulven, med flotte utstillingsvinduer og fantastisk innsyn for beboere og folk som skal på arbeid.

I takt med forvandlingen av denne nye bydelen, blir kunstnerboligen med galleriet en del av et blomstrende næringsliv der kunstneren kan samarbeide med andre næringer i området. I tillegg til å være med på å arrangere workshops, opplæring og andre aktiviteter for barn, unge og voksne.

Bilde av barn og fotograf Behzad Ranjbar i kunstnerboligen på Ulven T.

Vi er opptatt av å bygge gode lokalmiljøer, der det er godt å leve med positive møteplasser. Kunstnerboligen vil være et flott tilskudd og bidra til «livet mellom husene» på Ulven, og fungere som et flott møtested for mennesker som både vil oppleve og kjøpe kunst. Boligen holder til i Ulven T borettslag, i grønne omgivelser med trær og busker. Det er også flere samlingssteder og lekeplasser rundt omkring.

Kunstnerboligen ligger rett ved gangstien som tar deg fra T-banestasjonen på Økern til det nye Ulven med boliger, Ulven torg med butikker og Construction City. I dag leies den ut til kunstfotografen Behzad Ranjbar.

Portrettbilde av fotograf Behzad Ranjbar i kunstnerboligen på Ulven.

– Min kunst handler om å fremme et budskap om viktigheten i å se skjønnhet i alt og alle. Dette gjør jeg ved å bruke fotografier som jeg har tatt av blant annet avfall på Smestad Gjenvinningsstasjon i løpet av de siste to årene, forteller Behzad Ranjbar.

Bildene skal være en påminnelse på konsekvensene av bruk og kast-mentaliteten i dagens samfunn, også når det kommer til hvordan vi behandler de rundt oss.